Απομάκρυνση PDF Mac Master (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Εγχειρίδιο

Οδηγός Απεγκατάστασης PDF Mac Master

Τι είναι το PDF Mac Master?

PDF Mac Master – ένα adware που παραπλανεί τους χρήστες μέσω δελεαστικών δυνατοτήτων επεξεργασίας PDF αρχείων

PDF Mac Master

Το PDF Mac Master είναι ακόμα ένα παραπλανητικό διαφημιστικού τύπου πρόγραμμα, το οποίο χρησιμοποιεί ως δέλεαρ τις “χρήσιμες λειτουργίες” του για την προσέλκυση μέγιστου δυνατού αριθμού δυνητικών χρηστών-θυμάτων. Συγκεκριμένα, υπόσχεται τη διαχείριση και προβολή PDF αρχείων σε Mac υπολογιστές. Θα πρέπει να σημειωθεί οτι ο ιός PDF Mac Master virus ανήκει στην κακόφημη Install Core adware οικογένεια. Έχει τη τάση να εμφανίζει τακτικά μεγάλο όγκο από διαφόρων ειδών διαφημιστικά μηνύματα, όπως πχ. εκπτωτικά κουπόνια πωλήσεων, μπάνερ, αναδυόμενες και καταδυόμενες διαφημίσεις, κτλ. Μάλιστα, ο όγκος αυτών των διαφημίσεων μπορεί να είναι τόσο μεγάλος που να επηρεάσει σημαντικά, προς το χειρότερο φυσικά, τόσο τη γενικότερη λειτουργία του συστήματος όσο και την εμπειρία διαδικτυακών περιηγήσεων.

Εν ολίγοις, τα προγράμματα τύπου adware ανήκουν στην κατηγορία των PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων) και μπορούν να γίνουν ιδιαιτέρως ενοχλητικά και δυνητικά επικίνδυνα. Έτσι, στην περίπτωση που διαπιστώσεις την παρουσία αυτού του adware στο σύστημα του υπολογιστή σου, συνιστούμε να προβείς σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του.

Όνομα PDF Mac Master
Κατηγορία Ανεπιθύμητο πρόγραμμα διαφημιστικού τύπου (adware)
Υποκατηγορία PUP (Potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα)
Σχετίζεται με Install Core adware
Στοχεύει Κυρίως Mac OS X
“Χρήσιμες λειτουργίες” Επιτρέπει την προβολή και επεξεργασία PDFs
Διαδικτυακή Εξάπλωση Μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης freeware / shareware apps (software bundles) και μέσω ύποπτων / κακόβουλων websites
Αφαίρεση Προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του FortectIntego. Το λογισμικό ασφαλείας θα εντοπίσει και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά το adware. Μόλις ολοκληρωθεί η αφαίρεση θα επιδιορθώσει τις όποιες συστημικές ζημιές μπορεί να δημιούργησε το PUP.

Μπορεί να κατέβασες οικειοθελώς το PDF Mac Master από το επίσημο website του ή να διείσδυσε κρυφά στον υπολογιστή σου από το διαδίκτυο. Ανεξαρτήτως του πως βρέθηκε στο σύστημα του υπολογιστή σου, δε θα πρέπει να ξεχνάς οτι πρόκειται για ένα ύπουλο και ανεπιθύμητο app. Μόλις εγκατασταθεί, θα προχωρήσει άμεσα στις ανεπιθύμητες διεργασίες του, όπως πχ. εμφανίσεις ενοχλητικών και ύποπτων διαφημίσεων και ανακατευθύνσεων.

Η παρουσία του συγκεκριμένου PUP στο σύστημα του υπολογιστή σου σημαίνει τακτικό “πλημμύρισμα” οθόνης με ενοχλητικές και παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί οτι αυτές οι διαφημίσεις θα οδηγήσουν σε σημαντική επιβράδυνση τόσο στις ταχύτητες του συστήματος όσο και των φυλλομετρητών ιστού (web browsers). Επομένως, επιβάλλεται η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του PDF Mac Master.

Εκτός των παραπάνω, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν οτι το PDF Mac Master adware μπορεί να αρχίσει τις ανακατευθύνσεις προς διάφορα άγνωστα και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας websites, ορισμένα εκ των οποίων ενδέχεται να είναι κακόβουλα και να παίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικτυακή εξάπλωση PUPs και malware. Οι συγκεκριμένες ανακατευθύνσεις μπορεί να σε στείλουν σε σελίδες, όπως οι εξής:

 • Websites που προωθούν διαδικτυακές απάτες τεχνικής υποστήριξης (tech support scams) ή προωθούν “μαϊμού” / αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας λογισμικά βελτιστοποίησης συστήματος (system optimizers)
 • Phishing sites που προωθούν κακόβουλο περιεχόμενο, όπως πχ. ιούς
 • Σελίδες που προωθούνται από απατεώνες developers και διαφημίζουν ύποπτα και αναξιόπιστα προϊόντα, υπηρεσίες, κτλ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, είναι μονόδρομος η άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού PDF Mac Master virus από το σύστημα του υπολογιστή σου, καθώς και η εκκαθάριση των web browsers που χρησιμοποιείς από άγνωστες επεκτάσεις, πρόσθετα (add-ons), και plugins που ενδέχεται να δρουν ως βοηθητικά αρχεία του ιού. Για βέλτιστα αποτελέσματα, προτείνουμε τη χρήση κάποιου πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware, όπως πχ. το εξαιρετικό και πολυδοκιμασμένο FortectIntego. Από την άλλη, εάν επιθυμείς να προβείς στην αφαίρεση χωρίς χρήση λογισμικού ασφαλείας, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις πολύ προσεκτικά τις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του adware που θα βρεις στο τέλος του άρθρου.

Το PDF Mac Master adwarePDF Mac Master - ένα PUP τύπου adware που παραπλανεί τους χρήστες με δέλεαρ τις "χρήσιμες λειτουργίες" του.

Προληπτικά μέτρα προστασίας από adware μολύνσεις

Σύμφωνα με τους cybersecurity ειδικούς της LosVirus.es ιστοσελίδας, τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), συμπ. και των adware, εκμεταλλεύονται διάφορες μεθόδους για τη διαδικτυακή τους εξάπλωση, όπως πχ.:

 • Μέθοδος Bundling. Αποτελεί τη δημοφιλέστερη μέθοδο για τη διαδικτυακή εξάπλωση PUPs. Συγκεκριμένα, το ΡUP κρύβεται σε συνοδευτικό πακέτο λήψης shareware / freeware apps και κατεβαίνει παράλληλα μ' αυτά
 • Παραπλανητικά sites. Πολλά sites ενδέχεται να έχουν ύπουλα και παραπλανητικά links. Ένα κλικ αρκεί για τη διείσδυση ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων
 • Επίσημες ιστοσελίδες με δυνατότητα λήψης. Αρκετά ανεπιθύμητα διαφημιστικού τύπου προγράμματα έχουν επίσημη ιστοσελίδα μέσω της οποίας είναι δυνατή η οικειοθελή από τον χρήστη λήψη του PUP.

Για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες κρυφών διεισδύσεων adware, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Προηγμένη/Σύνθετη (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Μ' αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου κάθε φορά που θα κατεβάζεις κάποιο freeware / shareware app. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως PUPs.

Tέλος, καλό είναι να αποφεύγεις να επισκέπτεσαι άγνωστα και αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας sites καθώς και να αποφεύγεις να κλικάρεις σε online διαφημίσεις που τυχόν σου εμφανιστούν ξαφνικά όταν περιηγείσαι στο διαδίκτυο. Όσο πιο δελεαστικό φαίνεται το περιεχόμενο τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να πρόκειται για διαδικτυακή απάτη ή ύπουλη προσπάθεια παραπλάνησης.

Διαγραφή του PDF Mac Master adware

Εάν άρχισαν ξαφνικά να σου εμφανίζονται ενοχλητικές διαφημίσεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο adware και αναζητάς τρόπους για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού PDF Mac Master virus, τότε οι επιλογές σου είναι δύο: η αυτόματη ή η χειροκίνητη αφαίρεση. Στην πρώτη περίπτωση, αρκεί η εγκατάσταση και χρήση κάποιου πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware, το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό. Από την άλλη, υπάρχει και η χειροκίνητη αφαίρεση, η οποία, όμως, απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο, καθώς εκτός από το συγκεκριμένο adware, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις εξίσου όλα τα βοηθητικά αρχεία του που τυχόν αποθήκευσε κρυφά στο σύστημα και στους web browsers, όπως πχ. browser επεκτάσεις, πρόσθετα (add-ons), plug-ins, κτλ.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαγραφή του PDF Mac Master, θα πρέπει να προχωρήσεις σε επαναφορά (reset) των web browsers σου ώστε να διασφαλιστεί οτι δεν θα διασωθούν υπολείμματα του ιου στους φυλλομετρητές ιστού. Τέλος, δε θα πρέπει να ξεχνάς πως η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία, και φυσικά το ίδιο ισχύει για την μελλοντική προστασία από ύπουλες παράλληλες διεισδύσεις PUPs τύπου adware.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του PDF Mac Master

Αφαίρεση PDF Mac Master από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το PDF Mac Master και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το PDF Mac Master ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση PDF Mac Master από σύστημα Mac OS X

Εάν εντοπίσεις το PDF Mac Master στο λειτουργικό σύστημα του Mac σου, θα πρέπει να προβείς σε αφαίρεσή του ακολουθώντας προσεκτικά τα παρακάτω βήματα. Όσο παραμένει το adware στον υπολογιστή σου, αυτό θα “σέρνεται” :

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το PDF Mac Master ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση PDF Mac Master από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το PDF Mac Master θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με PDF Mac Master και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση PDF Mac Master μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του PDF Mac Master.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση PDF Mac Master από Google Chrome

Θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλες τις άγνωστες / ύποπτες browser επεκτάσεις, plug-ins, και πρόσθετα (add-ons) από τον Google Chrome web browser:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το PDF Mac Master και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του PDF Mac Master. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση PDF Mac Master από Safari

Εάν ο Safari web browser μολυνθεί από το adware, εκτός από το συγκεκριμένο adware, θα πρέπει εξίσου να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλα τα βοηθητικά αρχεία που τυχόν αποθήκευσε κρυφά το PUP:

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το PDF Mac Master ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του PDF Mac Master. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα PDF Mac Master υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες