Απομάκρυνση PC Utilities Pro – Optimizer Pro

Οδηγός Απεγκατάστασης PC Utilities Pro – Optimizer Pro

Τι είναι το PC Utilities Pro – Optimizer Pro?

Τι είναι το PC Utilities Pro – Optimizer Pro?

Το PC Utilities Pro – Optimizer Pro (επίσης γνωστό και ως Optimizer Pro) είναι ένα τελείως παραπλανητικό και ψευδές πρόγραμμα βελτιστοποίησης συστημάτων υπολογιστών το οποίο εμφανίζει στους χρήστες-θύματα παραπλανητικές δήθεν σαρώσεις συστήματος κι αναφορές αποτελεσμάτων αυτών. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι για να πείσει τους χρήστες-θύματα να προβούν σε αγορά της πλήρους του έκδοσης, αναφέρει ότι είναι το μοναδικό εργαλείο που μπορεί να εξαλείψει πλήρως τα δήθεν προβλήματα που έχουν εντοπίσει οι σαρώσεις του.

Φυσικά, εμείς σας συμβουλεύουμε να κάνετε μια καλή διαδικτυακή έρευνα για να βρείτε αξιόπιστα και δωρεάν εργαλεία βελτιστοποίησης συστημάτων, παρά να πληρώσετε για το Optimizer Pro. Αν και τεχνικά η συγκεκριμένη ανεπιθύμητη εφαρμογή δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως ‘malware’ ή ‘rogueware’, ωστόσο οι τακτικές του σίγουρα παραπέμπουν σε αυτές των ‘scareware’ (ανεπιθύμητα/κακόβουλα λογισμικά που μέσω παραπλανητικών μηνυμάτων και διεργασιών προσπαθούν να εκφοβίσουν τον χρήστη-θύμα και να τον ωθήσουν στο να πράξει ανάλογα με το σχεδιασμό τους).

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι τα περισσότερα σφάλματα που εμφανίζονται στις αναφορές των δήθεν σαρώσεών του είτε δεν υπάρχουν ή είναι δύσκολο να αφαιρεθούν ούτως ή άλλως από ένα σύστημα. Επίσης, μερικά από αυτά είναι συνηθισμένα και δεν έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη συνολική λειτουργία κι αποδόσεις του συστήματος. Είναι σαφές ότι οι δημιουργοί του PC Utilities Pro – Optimizer Pro έχουν ως απώτερο σκοπό να παραπλανήσουν τους χρήστες και να τους ωθήσουν μέσω εκφοβισμού να προβούν σε αγορά της πλήρους έκδοσης του προγράμματός τους!

Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι το PC Optimizer έχει τη δυνατότητα να σας βοηθήσει να διορθώσετε τα σφάλματα του υπολογιστή σας, τότε σας συνιστούμε να αναθεωρήσετε άμεσα, γιατί πρόκειται ξεκάθαρα για ένα άχρηστο ανεπιθύμητο και σαφώς παραπλανητικό πρόγραμμα. Εάν επιθυμείτε να βρείτε ένα πρόγραμμα το οποίο θα συμβάλει στη βελτιστοποίηση του συστήματος του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει σαφώς να βρείτε μια σαφώς πιο αξιόπιστη εναλλακτική. Αν έχετε κάνει το λάθος να κατεβάσετε και να χρησιμοποιείτε το PC Utilities Pro – Optimizer Pro, τότε είναι προτιμότερο να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά από τον υπολογιστή σας! Μπορείτε να αφαιρέσετε το Optimizer Pro ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης. Σας προτείνουμε τέλος, να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι καθαρός από οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ή κακόβουλη παρουσία.

PC Utilities Pro – Optimizer Pro

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Optimizer Pro ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ?

Το PC Utilities Pro – Optimizer Pro δε διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών όπως κάνουν οι ιοί. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, το κατεβάζουν οικειοθελώς οι χρήστες ή καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν καθημερινά κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο (βλ. μέθοδος bundling). Έτσι, αν κατεβάσετε μια τέτοια εφαρμογή και δεν δείξετε την απαραίτητη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της, τότε θα κατέβει παράλληλα ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει).

Εάν κάνετε το λάθος να κατεβάσετε οικειοθελώς το Optimizer Pro, τότε θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι σύντομα θα αρχίσουν να σας εμφανίζονται συνεχώς σαρώσεις συστήματος και προειδοποιήσεις κάθε φορά που θα κάνετε reboot τον υπολογιστή σας. Συνήθως, τα μηνύματα που εμφανίζονται μοιάζουν κάπως έτσι:

Attention! 7596 items to clean and optimize on your PC

Attention! 2654 items to clean and optimize on your PC

Σας συνιστούμε να μείνειτε μακρυά από το PC Utilities Pro – Optimizer Pro γιατί είναι σίγουρο ότι δε θα σας βοηθήσει καθόλου στο να βελτιστοποιήσετε το σύστημα του υπολογιστή σας και να απαλλαγείτε από άχρηστα αρχεία και προγράμματα. Για αυτές τις περιπτώσεις σας προτείνουμε να προτιμάτε να χρησιμοποιείτε αξιόπιστα προγράμματα βελτιστοποίησης.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ Optimizer Pro?

Για να αφαιρέσετε το PC Utilities Pro – Optimizer Pro, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Click Start (Έναρξη) -> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) -> Programs or Add/Remove Programs (Προγράμματα ή Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων) -> Uninstall a Program (Απεγκατάσταση Προγράμματος).
  2. Εδώ, ψάξτε για PC Utilities Pro – Optimizer Pro κι άλλες παρομοίως άγνωστες/ύποπτες καταχωρήσεις, κι επιλέξτε ‘Uninstall/Change’ (Απεγκατάσταση/Αλλαγή).
  3. Click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι καθαρός, σας προτείνουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες