Κρητική του OSHI Defender, δωρεάν λήψη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Βάσει των αναφορών από τους developers του OSHI Defender, αποφασίστηκε η διακοπή συνέχισης του προγράμματος. Παρόλο που πολλά sites λήψης λογισμικού συνεχίζουν να εμπεριέχουν το σύνδεσμο λήψης του προγράμματος στις anti-malware λίστες τους, η επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος, oshidefender.com , δεν είναι πλέον ενεργή.

Εάν συνεχίζεις να χρησιμοποιείς το OSHI Defender, καλό είναι να γνωρίζεις ότι έκδοση του προγράμματος είναι πλέον παλιά και θα αποτυγχάνει να αναγνωρίζει και να καταπολεμάει τις νέες κυβερνο-απειλές. Επιπρόσθετα, πολλά αξιόπιστα sites και ειδικοί σε θέματα διαδιακτυακής ασφάλειας συστημάτων το περιλαμβάνουν στις PUP λίστες τους. Ο κύριος λόγος που το χαρακτηρίζουν ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) είναι η τάση του να εμφανίζει στις αναφορές του ότι ακόμα και επιβεβαιωμένα 'καθαρές' (virus-free) συσκευές έχουν μολυνθεί με ιούς.

Αν και πριν αρκετά χρόνια το OSHI Defender θεωρούνταν ένα καλό και πολύ χρήσιμο λογισμικό ασφαλείας, δυστυχώς, πλέον, τόσο η τωρινή του κατάσταση όσο η έλλειψη υποστήριξης / ενημερώσεων, καθώς και το προβληματικό σύνολο των δυνατοτήτων του, εγείρουν πολλά σοβάρα ερωτήματα αξιοπιστίας, ασφάλειας, και αποτελεσματικότητας. Για όλους τους παραπάνω λόγους, σε συμβουλεύουμε να αλλάξεις άμεσα λογισμικό ασφαλείας εάν επιθυμείς την αποτελεσματική προστασία των ευαίσθητων προσωπικών σου δεδομένων και της εύρρυθμης λειτουργίας συστήματος. Η top επιλογή μας που προτείνουμε να εγκαταστήσεις και να χρησιμοποιήσεις είναι το FortectIntego.

Το OSHI Defender αποτελεί μια πολύ ανταγωνιστική anti-malware επιλογή λογισμικού ασφάλειας η οποία έχει δημιουργηθεί από την OSHI LIMITED. Το συγκεκριμένο λογισμικό ασφάλειας έχει αποδείξει ότι μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένη κι αποτελεσματική προστασία από διεισδύσεις ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων εφαρμογών κι αρχείων, βλ. spyware και malware. Επίσης, έχει μια πολύ απλοποιημένη και ευκολοκατανόητη επιφάνεια χρήστη. Σε αντίθεση με άλλα anti-malware λογισμικά ασφάλειας, δεν υπερ-φορτώνει τον χρήστη με πολλά κουμπιά και πολλές εξατομικευμένες περίπλοκες ρυθμίσεις. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες, ανεξαρτήτως εμπειρίας και επιπέδου.

Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο λογισμικό ασφάλειας έχει τρεις βασικούς πίνακες.

1) Scan (Σάρωση) που χωρίζεται σε ενότητες Scan (Σάρωση) και Quarantine (Καραντίνα).

2) Settings (Ρυθμίσεις) που χωρίζεται σε Settings (Ρυθμίσεις) και Exclusions (Αποκλεισμούς).

3) License (Άδεια).

Η επιφάνεια χρήστη είναι πολύ απλή και ευκολοκατανόητη. Ο χρήστης μπορεί να προβεί σε συνολική σάρωση συστήματος επιλέγοντας Full Scan (Πλήρης Σάρωση) ή απλά να τσεκάρει τα σημαντικότερα μέρη επιλέγοντας Quick Scan (Γρήγορη Σάρωση). Επιπρόσθετα, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να σαρώσει ακόμα και ένα φάκελο ή αρχείο ώστε να διαπιστώσει εάν είναι ασφαλές προς λήψη, εγκατάσταση, χρήση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή του επιθυμητού επιπέδου ασφάλειας μέσω του οποίου ρυθμίζεται ανάλογα και η ευαισθησία/αυστηρότητα ασφάλειας που θα επιδείξει το OSHI Defender.

Όλες οι παραπάνω δυνατότητες δίνουν την ευκαιρία στον χρήστη να ελέγξει γρήγορα οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί σημεία του συστήματος που θεωρεί ότι χρίζουν σάρωσης ή να προβεί σε πλήρη σάρωση μέσω της οποίας το Defender θα ελέγξει ενδελεχώς το σύνολο του συστήματος. Το λογισμικό ασφάλειας OSHI Defender anti-malware συνδυάζει άριστα μεγάλο επίπεδο εξατομίκευσης και ευκολοκατανόητη λειτουργικότητα.

Φυσικά, η εξατομίκευση και η εύκολοκατανόητη επιφάνεια χρήστη δεν είναι τα μόνα πλεονεκτήματα του OSHI Defender. Ένα ακόμα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα είναι η θωράκιση του συστήματος από εξωτερικές διεισδύσεις. Μπορεί και μπλοκάρει προσπάθειες hackers να διεισδύσουν στο σύστημα, ενώ παράλληλα μπλοκάρει διεισδύσεις spyware και malware προγραμμάτων που κρύβονται σε ύποπτους και κακόβουλους ιστότοπους περιμένοντας ανυποψίαστους χρήστες να κάνουν το λάθος και να τα κατεβάσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά anti-malware προγράμματα δεν παρέχουν αυτές τις λειτουργίες προστασίας κάνοντας το OSHI Defender να ξεχωρίζει από τα ανταγωνιστικά λογισμικά ασφάλειας. Με άλλα λόγια, το συγκεκριμένο λογισμικό ασφάλειας μπορεί και μπλοκάρει όλες τις κακόβουλες διεισδύσεις που μπορεί να στοχεύσουν το σύστημα του υπολογιστή και να το προστατέψουν πλήρως στην περίπτωση που ο χρήστης κάνει το λάθος να κλικάρει σε κακόβουλο σύνδεσμο ανακατεύθυνσης ή επισκεφτεί κακόβουλο ιστότοπο.

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι διασφαλίζει την προστασία απορρήτου των online συναλλαγών του χρήστη, των διαδικτυακών δραστηριοτήτων και προτιμήσεων, καθώς και όλων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του χρήστη. Αποδεδειγμένα, το συγκεκριμένο λογισμικό ασφάλειας καταφέρνει και απλώνει δυνατό δίχτυ ασφάλειας στο σύστημα από διαφόρων ειδών κυβερνοεπιθέσεις, όπως πχ. adware, browser hijackers, διαφόρων ειδών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), καθώς και κακόβουλα προγράμματα, όπως πχ. Trojans, worms, κλπ.

Τέλος, το OSHI Defender βασίζει σε μεγάλο βαθμό τις σαρώσεις του σε cloud. Αυτό το κάνει ιδιαιτέρως ελαφρύ και οι σαρώσεις του δε δεσμεύουν μεγάλα ποσοστά συστημικών πόρων σε αντίθεση με άλλα ανταγωνιστικά anti-malware λογισμικά ασφάλειας. Με άλλα λόγια, το μεγαλύτερο μέρος των σαρώσεων του OSHI Defender ολοκληρώνεται με πόρους που βρίσκονται στο ασφαλές cloud του λογισμικού. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, αποστέλλονται οι αναλυτικές αναφορές σάρωσης στο σύστημα του υπολογιστή. Έτσι, το OSHI Defender καταφέρνει και ολοκληρώνει εις βάθος σαρώσεις χωρίς να δημιουργεί επιβραδύνσεις συστήματος. Οι σαρώσεις ολοκληρώνονται γρηγορότερα, είναι αποτελεσματικότερες και αναλυτικότερες, ενώ το σύστημα προστατεύεται σε πραγματικό χρόνο.

Λήψη OSHI Defender

Όσοι χρήστες επιθυμούν να κατεβάσουν το OSHI Defender, αρκεί να κλικάρουν εδώ: σύνδεσμος λήψης.

Είναι πολύ εύκολο να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το συγκεκριμένο λογισμικό ασφάλειας. Το setup guide είναι ευκολοκατανόητο και απλό κι αρκούν μόλις λίγα clicks για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Το συγκεκριμένο λογισμικό ασφάλειας είναι συμβατό με Windows XP, 7, 8, και 10. Προς το παρόν δεν υπάρχει διαθέσιμη έκδοση για χρήστες Mac, ωστόσο σύντομα θα υπάρξει. Υπάρχει δυνατότητα δωρεάν λήψης και δωρεάν αναλυτικής σάρωσης συστήματος. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, το λογισμικό ασφάλειας εμφανίζει αναλυτική αναφορά σάρωσης.

Η δωρεάν έκδοση του OSHI Defender δεν παρέχει τη δυνατότητα αφαίρεσης spyware και malware προγραμμάτων, σε περίπτωση που αυτά εντοπιστούν από το λογισμικό ασφάλειας. Ωστόσο, το πράττει η ολοκληρωμένη (επί πληρωμή) έκδοση του OSHI Defender. Μπορείς να αγοράσεις την πλήρη έκδοση του Oshi Defender και να λάβεις το serial key για $39.99 USD (ή 38,02 EUR + 7,98 ΦΠΑ για κατοίκους οποιασδήποτε χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Το ποσόν αυτό εξασφαλίζει την άδεια πλήρους έκδοσης για 6 μήνες. Εάν δε ζητήσεις απεγγραφή από την αυτόματη ανανέωση της άδειας (software license), το λογισμικό θα το πράττει αυτόματα. Πρόκειται για πλήρως αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας που πράττει αυτά που υπόσχεται σε αντίθεση με άλλα δήθεν “θαυματουργά” λογισμικά ασφάλειας που δεν είναι τίποτα άλλο παρά παραπλανητικές marketing απάτες.

Στην ενότητα “Buy” παρέχονται όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με την απόκτηση της πλήρους έκδοσης του OSHI Defender. Στην περίπτωση που δε σε ικανοποιήσει πλήρως, έχεις την επιλογή να ζητήσεις τα χρήματά σου πίσω εντός 30 ημερών από την ημερομηνία αγοράς. Έτσι, μπορείς να τσεκάρεις όλες τις δυνατότητες της επί πληρωμής έκδοσης και να διαπιστώσεις εάν σου κάνει, χωρίς να ανησυχείς για τα χρήματα που πλήρωσες. 

Προσοχή στις ψευδείς/παραπλανητικές ή πειρατικές εκδόσεις anti-spyware!

Το OSHI Defender είναι ένας πλήρως αξιόπιστο και ποιοτικό λογισμικό ασφάλειας και δεν αποτελεί έκπληξη που ολοένα κι αυξάνει ο αριθμός των ευχαριστημένων χρηστών. Ωστόσο, οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε ότι η απόκτηση της πλήρους έκδοσης του συγκεκριμένου λογισμικού ασφάλειας με τρόπο άλλον πέραν της νόμιμης αγοράς του, μπορεί να σε βάλει σε πολλούς μπελάδες.

  • Πρώτα απ' όλα, η χρήση πειρατικού λογισμικού αποτελεί ποινικό αδίκημα (κατάχρηση πνευματικών δικαιωμάτων) και μπορεί να σε βάλει στο επίκεντρο δικαστικών περιπετειών.
  • Δεύτερον, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μολυνθεί το σύστημα του υπολογιστή σου από διαφόρων ειδών κακόβουλα λογισμικά/αρχεία χωρίς τη συνειδητή επίγνωση και έγκρισή σου. Για παράδειγμα, το κατά τ' άλλα 'αθώο' OSHI Defender crack έχει αναφερθεί από πολλούς χρήστες ότι εμπεριέχει επικίνδυνα malware, όπως πχ. trojans, ιοί ransomware, ή ακόμα και RATs (Remote Administration Tools, δλδ. Εργαλεία Απομακρυσμένης Διαχείρισης). Όπως μπορείς να καταλάβεις, η παρουσία αυτών των κακόβουλων προγραμμάτων στο σύστημα του υπολογιστή σου ισοδυναμεί με πληθώρα σοβαρών προβλημάτων.
  • Ο τρίτος σημαντικός λόγος που σε συμβουλεύουμε να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις πειρατικές εκδόσεις του OSHI είναι ότι δεν είναι δυνατή η λήψη ενημερώσεων. Η τακτική λήψη ενημερώσεων είναι άκρως σημαντική ώστε το λογισμικό ασφαλείας να παραμείνει αποτελεσματικό απέναντι ακόμα και στις πλέον πρόσφατες κυβερνο-απειλές. Τα malware εξελίσσονται συνεχώς, ενώ εμφανίζονται νέα με ταχύτατους ρυθμούς. Για να μπορέσει λοιπόν ένα anti-malware να τα εντοπίζει και να τα μπλοκάρει ή να τα αφαιρεί ολοκληρωτικά θα πρέπει να έχει πλήρως ενημερωμένη βάση δεδομένων που σχετίζεται με κακόβουλα κι ανεπιθύμητα προγράμματα/αρχεία. Επομένως, δεν έχει καμία ουσία να κρατάει κανείς πειρατική έκδοση ενός anti-malware, πολύ απλά γιατί μετά από λίγο δεν θα μπορέσει να προσφέρει καμία απολύτως ασφάλεια όσον αφορά τις νέες κυβερνο-απειλές!

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με OSHI Defender

Ερώτηση από Μάρθα, 19: Γεια σας. Μόλις αγόρασα υπολογιστή και ο φίλος μου μου πρότεινε να εγκαταστήσω κάποιο λογισμικό ασφάλειας τύπου anti-malware ή antivirus. Άκουσα πολλά θετικά σχόλια για το OSHI Defender, αλλά δε γνωρίζω πολλά γι' αυτό. Τι είδους λογισμικό ασφάλειας είναι? Anti-malware, antivirus ή anti-spyware?

Απάντηση: Αγαπητή Μάρθα. Σε ευχαριστούμε που επικοινώνησες μαζί μας. Ο φίλος σου έχει απόλυτο δίκιο. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις πάντα εγκαταστημένο στον υπολογιστή σου ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας. Μόνο έτσι θα διασφαλίσεις την εύρρυθμη λειτουργία και ολοκληρωμένη προστασία του συστήματος του υπολογιστή σου. Το OSHI Defender είναι ένα εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο anti-spyware λογισμικό ασφάλειας. Αυτό σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα εντοπισμού κι ολοκληρωτικής αφαίρεσης spyware και malware προγραμμάτων/αρχείων. Έτσι, θα μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι το σύστημα του υπολογιστή σου είναι καθαρό από ύπουλα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και επικίνδυνους ιούς.

Ερώτηση από Νίκο, 47: Θέλω να αγοράσω το OSHI Defender και να αποκτήσω τον κωδικό ενεργοποίησης της πλήρους έκδοσης, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος σχετικά με τις δυνατότητες του συγκεκριμένου λογισμικού ασφάλειας. Αξίζει άραγε τα $39.99?

Απάντηση: Αγαπητέ Νίκο, η πλήρης έκδοση του OSHI Defender σου παρέχει πλήρη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του OSHI Defender. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο λογισμικό ασφάλειας μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία στους web browsers και το σύστημα του υπολογιστή σου από όλων των ειδών τις κυβερνο-απειλές που υπάρχουν στο διαδίκτυο κι απειλούν την εύρρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή και των web browsers σου. Μπλοκάρει αυθαίρετες και κρυφές προσπάθειες hackers να διεισδύσουν στο σύστημα, εξασφαλίζει ασφαλείς online συναλλαγές, και προστατεύει την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Επίσης, ως κάτοχος της πλήρους έκδοσης θα έχεις τη δυνατότητα να λαμβάνεις εξιδεικευμένη και εξατομικευμένη τεχνική υποστήριξη από την ομάδα των ειδικών μας σε οποιοδήποτε θέμα ασφάλειας προκύψει το οποίο δε θα μπορέσει να επιλυθεί από το OSHI Defender. 

Ερώτηση από Γεράσιμο, 25: Μπορώ να εμπιστευτώ την ασφάλεια του υπολογιστή μου στο OSHI Defender? Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι αυτό το πρόγραμμα ασφάλειας μπορεί όντως να εντοπίζει και να αφαιρεί ολοκληρωτικά όλους τους ιούς?

Απάντηση: Αγαπητέ Γεράσιμε, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αρκεί να εγκαταστήσεις το OSHI Defender και να του δώσεις εντολή να προβεί σε σάρωση του συστήματος του υπολογιστή σου. Το καλύτερο είναι ότι μπορείς να το πράξεις χωρίς να πληρώσεις, είναι δωρεάν. Ωστόσο, στην περίπτωση που η αναφορά σάρωσης δείξει ότι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί από ιούς ή PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), για να μπορέσεις να προβείς σε ολοκληρωτική αφαίρεσή τους, θα πρέπει να αποκτήσεις την πλήρη έκδοση του προγράμματος η οποία είναι επί πληρωμή. Το καλό είναι ότι υπάρχει Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων (εντός συγκεκριμένης χρονικής περιόδου από την ημερομηνία απόκτησης) σε περίπτωση που δε μείνεις ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του OSHI Defender. Παρόλα αυτά, είμαστε σίγουροι ότι θα εκπλαγείς από τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου λογισμικού ασφάλειας. 

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εξειδικευμένη στις αναλύσεις malware...

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions