Τι είναι Omigaplussvc.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Το Omigaplussvc.exe είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο το οποίο μπορεί να δείτε κάποια μέρα να εμφανίζεται στο Task Manager του συστήματος του υπολογιστή σας. Εάν αυτό έχει συμβεί ήδη, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη ένδειξη πως κάποιο ύποπτο κι ανεπιθύμητο πρόγραμμα κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας. Συνήθως, η παρουσία αυτού του εκτελέσιμου αρχείου συνεπάγεται την εμφάνιση διαφόρων προβληματικών κι εν δυνάμει επικίνδυνων καταστάσεων τόσο για την εύρυθμη λειτουργία/ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας όσο και για την ασφάλεια των ευαίσθητων/απόρρητων προσωπικών σας δεδομένων τα οποία μπορεί να γίνουν προσβάσιμα από απομακρυσμένη απόσταση ακόμα και από κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers. Επίσης, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι το Omigaplussvc.exe, παρομοίως με το omiga-plus.exe και το omigaplus.exe, σχετίζεται στενά με το Omiga Plus [Omiga Plus] browser hijacker, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως isearch.omiga-plus.com [isearch.omiga-plus.com], Omiga-plus.com [Omiga-plus.com], και ιός Searches.omiga-plus.com [Searches.omiga-plus.com] virus.

Το Omigaplussvc.exe αν και θεωρείται ως κακόβουλο, ωστόσο αυτό καθαυτό δεν αποτελεί απειλή, σοβαρή τουλάχιστον, για τον υπολογιστή σας. Ωστόσο, έχει ήδη χαρακτηρισθεί ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) και ως browser hijacker (ανεπιθύμητο λογισμικό που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο). Αποτελεί σημαντικό κομμάτι του Omiga Plus. Επομένως, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε όταν διαπιστώσετε ότι το Omigaplussvc.exe τρέχει στον υπολογιστή σας, είναι να το εντοπίσετε και να το αφαιρέσετε άμεσα.

Σε αυτή την περίπτωση, σας συμβουλεύουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware (λογισμικό προστασίας από κακόβουλα προγράμματα) μέσω του οποίου θα αφαιρέσετε και το browser hijacker που ευθύνεται για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου ύποπτου εκτελέσιμου αρχείου. Σε γενικές γραμμές, οι μηχανές αναζήτησης που κυριαρχούν στο διαδίκτυο είναι οι: Google, Yahoo!, και Bing. Αυτές είναι όχι μόνο οι πιο δημοφιλείς, αλλά και οι πιο αξιόπιστες. Φυσικά, υπάρχουν εκατοντάδες μηχανές αναζήτησης που προσπαθούν να αποκτήσουν μερίδιο της τεράστιας αυτής αγοράς, όπως πχ. η μηχανή αναζήτησης Omiga Plus Ωστόσο, στις περιπτώσεις αυτών των φιλόδοξων, και τις περισσότερες φορές όχι τόσο αξιόπιστων, μηχανών αναζήτησης πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν τη τάση να εμφανίζουν ‘πειραγμένα’ κι επιχορηγούμενα αποτελέσματα αναζητήσεων. Ακολουθώντας λοιπόν έμμεσες/παραπλανητικές μεθόδους διαδικτυακού marketing για την παραγωγή κέρδους των δημιουργών τους εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών, οι συγκεκριμένες μηχανές αναζήτησης εμφανίζουν εκτός από ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα, επιχορηγούμενες διαφημίσεις τρίτων, ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites), έχει παρατηρηθεί επίσης ότι παρακολουθούν τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες/προτιμήσεις, και τέλος, μπορεί να γίνουν η αιτία κρυφών διεισδύσεων ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων/αρχείων.

Επομένως, είναι σαφές ότι είναι προτιμότερο να απαλλαγείτε από αυτό το εκτελέσιμο αρχείο σε περίπτωση που το εντοπίσετε στον υπολογιστή σας. Η παρουσία του Omigaplussvc.exe, το οποίο σχετίζεται με το Omiga Plus hijacker, ισοδυναμεί με προβληματικές κι εν δυνάμει επικίνδυνες καταστάσεις, χωρίς να σας προσφέρει τίποτα χρήσιμο.

Πιθανώς να γνωρίζετε ότι οι browser hijackers καταφέρνουν και διεισδύουν σε συστήματα υπολογιστών μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling). Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, κυρίως όταν κατεβάζετε εφαρμογές τύπου download managers, PDF creators, media players, κλπ. Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων, θα πρέπει να επιλέγετε Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε να κατεβάσετε συνειδητά. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. το Omiga Plus το οποίο θα αντικαταστήσει αυθαίρετα την Αρχική Σελίδα και προ-επιλεγμένη μηχανή αναζήτησης μόλις εγκατασταθεί στο σύστημα στόχο.

Εάν εν τέλει ο συγκεκριμένος browser hijacker κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε σας προτείνουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. κάποιο από τα παρακάτω εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Λογισμικό
Σύγκριση