Τι είναι omigaplus.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Το omigaplus.exe είναι ένα κακόβουλο αρχείο το οποίο δεν θα πρέπει να κρατήσετε ούτε στιγμή στον υπολογιστή σας σε περίπτωση που αυτό κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί εκεί. Ασχέτως που μπορεί να νομίζετε ότι πρόκειται για ένα άκακο λογισμικό, αυτό το εκτελέσιμο αρχείο μπορεί να σας δημιουργήσει πληθώρα προβληματικών καταστάσεων, όπως πχ. να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας/ρυθμίσεων των web browsers σας, συμπεριλαμβανόμενων των IE, Mozilla, Google Chrome, και με το τρόπο αυτό να γίνει η αιτία σημαντικών επιβραδύνσεων στις ταχύτητες του συστήματος, αλλά και των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων, καθώς και να γίνει η αιτία διεισδύσεων διαφόρων ανεπιθύμητων/κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων χωρίς τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωσή σας. Συνήθως, μπορείτε να το εντοπίσετε στο Task Manager. Εάν λοιπόν διαπιστώσετε την εμφάνισή του εκεί, τότε θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος για τον εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεσή του χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), γιατί έχει αποδειχθεί ότι το omigaplus.exe συνδέεται με πολλούς browser hijackers!

Παρομοίως με το omiga-plus.exe [omiga-plus.exe], το omigaplus.exe ανήκει στην κατηγορία των PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων) και των browser hijackers (ανεπιθύμητα λογισμικά που καταλαμβάνουν τον έλεγχο λειτουργίας/ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται στο σύστημα-στόχο). Είναι της οικογένειας Omiga Plus [Omiga Plus]. Επίσης, πολλές φορές το αρχείο αυτό χρησιμοποιείται και από το isearch.omiga-plus.com [isearch.omiga-plus.com] που ανήκει κι αυτό στην οικογένεια Omiga Plus.

Αν διαπιστώσετε ότι έχει διεισδύσει και μολύνει τον υπολογιστή σας, τότε ΔΕΝ θα πρέπει να το αφήσετε ούτε λεπτό περισσότερο εγκαταστημένο εκεί. Σίγουρα δεν έχει τίποτα κοινό με άλλες δημοφιλείς κι αξιόπιστες μηχανές αναζήτησης, όπως πχ. Google, Yahoo ή Bing! Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Omiga Plus θα σας εμφανίζει ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζήτησης. Έτσι, όχι μόνο δεν θα βρίσκετε αυτό που ψάχνετε, αλλά επίσης στα αποτελέσματα αυτά θα εμπεριέχονται παραπλανητικές διαφημίσεις και ύποπτοι σύνδεσμοι που θα έχουν ως σκοπό να σας ανακατευθύνουν προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites).

Επίσης, ό,τι ακριβώς συμβαίνει και με άλλους παρόμοιους browser hijackers, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. cookies, tracking software). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, IP και email διευθύνσεις, κλπ. Αν και σε γενικές γραμμές πρόκειται για πληροφορίες γενικής φύσεως, ωστόσο κανείς δε μπορεί να σας εγγυηθεί ότι ο ιός Omiga Plus virus δεν θα συλλέξει ακόμα και ευαίσθητα/απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα. Έτσι, για να προστατέψετε το σύστημα του υπολογιστή και τα προσωπικά σας δεδομένα θα πρέπει να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά το εκτελέσιμο αρχείο omigaplus.exe και ό,τι άλλο σχετίζεται με αυτό το browser hijacker.

Ο κυριότερος τρόπος διαδικτυακής διάδοσης του omigaplus.exe κι άλλων παρόμοιων ύποπτων αρχείων είναι η μέθοδος bundling. Συγκεκριμένα, με την μέθοδο bundling διάφορα PUPs καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο. Έτσι, αν μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε κάποια από αυτές στον υπολογιστή σας χωρίς να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κατεβάσετε και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει).

Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) αντί για Quick (Γρήγορη) ή Recommended (Προτεινόμενη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ανεπιθύμητων και ύποπτων προγραμμάτων, όπως πχ. Omiga Plus, isearch.omiga-plus.com, κλπ.

Εάν αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα κατάφερε να διεισδύσει στον υπολογιστή σας και να το μολύνει με την παρουσία του, τότε σας συμβουλεύουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας που σας προτείνουμε: FortectIntego,SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Λογισμικό
Σύγκριση