Τι είναι omiga-plus.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Το Omiga-plus.exe είναι ένα ιδιαιτέρως ύποπτο αρχείο που είναι και το κύριο εκτελέσιμο αρχείο του Omiga Plus [Omiga Plus] hijacker. Επομένως, εάν διαπιστώσετε ότι εμφανίζεται στο task manager του συστήματος του υπολογιστή σας, τότε σας συμβουλεύουμε να εντοπίσετε αυτό το browser hijacker, καθώς και άλλα 13 αρχεία που σχετίζονται με αυτό και να προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Με το που εγκατασταθούν αυτά τα αρχεία, το Omiga Plus θα αρχίσει να μπλοκάρει αγαπημένες σας μηχανές αναζήτησης, όπως πχ. Google, Yahoo και Bing. Επίσης, μπορεί να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας/ρυθμίσεων των web browsers σας (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, κλπ.) και να αρχίσει να σας εμφανίζει ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζήτησης και διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων.

Είναι πολύ πιθανόν οι διαφημίσεις αυτές να εμπεριέχουν ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Επίσης, όπως ισχύει και με τα περισσότερα PUPs, ο ιός Omiga Plus έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, IP και email διευθύνσεις, κλπ.

Θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι, αν και πρόκειται κυρίως για γενικής φύσεως πληροφορίες, κανείς δε μπορεί να σας εγγυηθεί ότι δεν θα αποκτήσουν, μέσω αυτών των προγραμμάτων, απομακρυσμένη πρόσβαση σε ευαίσθητα/απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers. Για αυτό τον λόγο σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ κρατήσετε ούτε λεπτό στο σύστημα του υπολογιστή σας αυτού του είδους τα ανεπιθύμητα προγράμματα, εάν διαπιστώσετε την παρουσία τους εκεί.

To Omiga-plus.exe, μαζί με τα συνοδευτικά μέρη του, καταλαμβάνει συνήθως γύρω στα 5.75 MB (6,032,875 bytes) της μνήμης του υπολογιστή. Το αρχείο αυτό διαδίδεται κυρίως στις ΗΠΑ, ωστόσο υπάρχουν αναφορές εμφάνισής του στη Βραζιλία και Γερμανία. Αποθηκεύεται κυρίως στον φάκελο της τοποθεσίας C:\Program Files\Omiga Plus. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να μην αποθηκευτεί εκεί, γιατί οι δημιουργοί του Omiga Plus hijacker προσπαθούν συνεχώς να δυσκολεύουν τον εντοπισμό του.

Στην περίπτωση που διαπιστώσετε την παρουσία αυτού του hijacker στον υπολογιστή σας, σας συμβουλεύουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά το Omiga-plus.exe. Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Λογισμικό
Σύγκριση