Απομάκρυνση Nuesearch.com (Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης Ιών) - Ιούλ 2016 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης Nuesearch.com

Τι είναι το Nuesearch.com?

Μπορώ να εμπιστευτώ το Nuesearch.com?

Ο ιός Nuesearch.com virus (ή απλά NueSearch) χαρακτηρίζεται ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) και σε καμιά περίπτωση δεν είναι αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης. Όπως το ‘ξαδερφάκι’ του, Amisites.com virus, έτσι κι αυτή η μηχανή αναζήτησης συγκαταλέγεται ήδη στην κατηγορία των “browser hijackers”. Ευτυχώς, μπορείτε να το αφαιρέσετε σχεδόν με οποιοδήποτε αξιόπιστο anti-spyware. Οπότε, στην περίπτωση που το εντοπίσετε στο σύστημα του υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του.

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι μόλις καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων όλων των web browsers που έχετε αποθηκευμένους στον υπολογιστή σας και χρησιμοποιείτε για τις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις / αναζητήσεις (βλ. browser hijacker, browser hijacking). Κατόπιν, θα αντικαταστήσει αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης σε κάθε web browser που χρησιμοποιείτε.

Προσοχή! Μη χρησιμοποιήσετε το Nuesearch.com για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις! Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, η ομάδα των ειδικών μας έφτασε στο συμπέρασμα ότι εμφανίζει πειραγμένα αποτελέσματα αναζήτησης. Άλλωστε, απώτερος σκοπός του browser hijacker είναι η μεγιστοποίηση της μόχλευσης ροών επισκεψιμότητας προς συγκεκριμένους επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Όσο περισσότεροι χρήστες ανακατευθύνονται σε αυτούς τους ιστότοπους τόσο μεγαλύτερα τα κέρδη για τους δημιουργούς του browser hijacker!

Και σαν να μην έφτανε ο κερδοσκοπισμός εις βάρος των χρηστών, δυστυχώς, πολλοί από αυτούς τους ιστότοπους είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας, ακόμα και κακόβουλοι! Μέσω αυτών των ιστότοπων κινδυνεύετε άμεσα να εκθέσετε σε κίνδυνο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σας, καθώς και την ασφάλεια των αποθηκευμένων αρχείων και ευαίσθητων προσωπικών σας δεδομένων. Κάθε κλικ σε αυτού του είδους τους ιστότοπους μπορεί να ενεργοποιήσει λήψη / εγκατάσταση διαφόρων PUPs και malware, όπως πχ. adware, browser hijackers, ακόμα και ιών ransomware.

Οι ύποπτες και δυνητικά επικίνδυνες ανακατευθύνσεις του ιού Nuesearch.com δεν είναι το μόνο σημαντικά αρνητικό στοιχείο αυτού του ανεπιθύμητου προγράμματος! Έχουμε διαπιστώσει ότι μόλις διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού / παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους, έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη-θύματος, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεται, ποιες διαφημίσεις κλικάρει, ποια κριτήρια εισάγει για τις διαδικτυακές του αναζητήσεις, IP και email διευθύνσεις, κλπ. Δυστυχώς, σε αυτά τα δεδομένα σας μπορεί να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση άγνωστοι τρίτοι, ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers με ό,τι αρνητικές συνέπειες μπορεί να συνεπάγεται αυτό!

Για όλα όσα αναφέραμε παραπάνω, σας συνιστούμε να προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Nuesearch.com αμέσως μόλις διαπιστώσετε ότι έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας. Μπορείτε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης ή να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

Πώς μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή μου ο ιός NueSearch.com?

Ο συγκεκριμένος browser hijacker, όπως άλλωστε ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις PUPs, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητος σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένος σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling). Έτσι, εάν δεν είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν κατεβάζετε αυτού του είδους τις εφαρμογές, τότε είναι πολύ πιθανό να κατέβουν παράλληλα και διαφόρων ειδών PUPs, όπως πχ. το Nuesearch.com.

Για να ελαχιστοποιήσετε παράλληλες διεισδύσεις ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. το NueSearch, θα πρέπει πρώτα από όλα να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί με τις εφαρμογές που κατεβάζετε και κατόπιν ιδιαιτέρως προσεκτικοί και παρατηρητικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης.

Πριν προβείτε σε λήψη μιας εφαρμογής, καλό θα ήταν να διαβάσετε τα κείμενα που εμπεριέχονται στην Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy), στους Όρους Χρήσης (Terms of Use), και στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End User’s License Agreement). Εκεί, θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να σχηματίσετε μια καλή πρώτη εικόνα για το ποιόν, τις πολιτικές, και τη χρησιμότητα / αξιοπιστία της εφαρμογής που επιθυμείτε να κατεβάσετε.

Επίσης, σας συνιστούμε να αποφεύγετε να επιλέγετε Προεπιλεγμένη (Default) ή Standard μορφή εγκατάστασης. Αντιθέτως, σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια τυχόν εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός Nuesearch.com.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Nuesearch.com από το σύστημα του υπολογιστή μου?

Ο ιός Nuesearch.com virus θα πρέπει να αφαιρεθεί, γιατί θα προσπαθεί συνεχώς να σας ανακατευθύνει σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate marketing, affiliate websites). Οι δημιουργοί του ιού στην προσπάθεια τους να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, συνεργάζονται με διαφόρων ειδών τρίτους, ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως hackers και spammers, αρκεί να πληρώνουν. Με άλλα λόγια, κερδοσκοπούν εις βάρος της ασφάλειας των χρηστών-θυμάτων.

Εάν λοιπόν δε θέλετε να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να επισκεφτείτε κακόβουλους ιστότοπους, μέσω των οποίων μπορεί να διεισδύσουν στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών PUPs και malware, τότε σας συνιστούμε να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την ύποπτη μηχανή αναζήτησης. Αντιθέτως, προτιμήστε δημοφιλέστερες και πιο αξιόπιστες μηχανές αναζήτησης.

Τώρα, για να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά αυτό τον browser hijacker το προτιμότερο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware / antivirus, δλδ. να προτιμήσετε την αυτόματη μέθοδο αφαίρεσης.

Αν από την άλλη δεν επιθυμείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας κάποιο λογισμικό ασφάλειας, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας παρακάτω. Εάν ολοκληρώνοντας τη χειροκίνητη αφαίρεση πιστεύετε ότι έχουν μείνει ακόμα κατάλοιπα του ιού στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε κάποιο λογισμικό ασφάλειας για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Nuesearch.com. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να κάνει γενική σάρωση συστήματος, να εντοπίσει τον ιό, και να τον αφαιρέσει ολοκληρωτικά, συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών / σχετικών αρχείων.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Nuesearch.com

Αφαίρεση Nuesearch.com από συστήματα Windows

Μπορείτε να απαλλαγείτε χειροκίνητα από τον NueSearch.com browser hijacker, μόνο εάν καταφέρετε να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά και όλα τα σχετικά / βοηθητικά αρχεία του που βρίσκονται αποθηκευμένα διάσπαρτα σε διάφορα μέρη του συστήματος. Θα πρέπει να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε : NueSearch Uninstall, Uninstall – amz, Amisites, Browser Defender, Yontoo, κι άλλες παρόμοιες ύποπτες καταχωρήσεις. Επίσης, θα πρέπει να αφαιρεθεί από τις συντομεύσεις Windows: http://www.nuesearch.com.com/?ts=[timestamp]&v=[version]&uid=[uid]&ptid=[unknown]&mode=[unknown]

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Nuesearch.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Nuesearch.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Nuesearch.com από σύστημα Mac OS X

Για να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά το NueSearch από το Mac OS X, θα πρέπει επίσης να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε : Uninstall – amz, NueSearch Uninstall, Amisites, Browser Defender, Yontoo, κι άλλες παρόμοιες ύποπτες καταχωρήσεις.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Nuesearch.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Nuesearch.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Nuesearch.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Nuesearch.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Nuesearch.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Nuesearch.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Nuesearch.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Nuesearch.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Nuesearch.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Nuesearch.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Nuesearch.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες