Απομάκρυνση New Tab Search (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Φεβ 2018

Οδηγός Απεγκατάστασης New Tab Search

Τι είναι το New Tab Search?

Το New Tab Search δεν είναι η πιο αξιόπιστη και ασφαλής μηχανή αναζήτησης που μπορείς να χρησιμοποιήσεις

Απεικόνιση του New Tab Search στο Chrome web store

Το New Tab Search είναι μια αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας υπηρεσία διαδικτυακών αναζητήσεων. Προωθείται διαδικτυακά ως browser επέκταση, η οποία είναι διαθέσιμη στο Chrome Web Store, καθώς και σε πακέτα λογισμικών. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διεισδύσει σε συστήματα υπολογιστών χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση των χρηστών. Μόλις εγκατασταθεί, τροποποιεί αυθαίρετα τις ρυθμίσεις του web browser ώστε να μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών.

Η New Tab Search επέκταση έχει δημιουργηθεί από τη Visicom Media, η οποία είναι γνωστή καθώς έχει σχεδιάσει τα MyStart, MyStart Toolbar κι άλλους browser hijackers. Οι developers παρουσιάζουν αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) ως ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να βελτιώσουν την εμπειρία των διαδικτυακών τους περιηγήσεων. Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζεις ότι έχει χαρακτηριστεί ως browser hijacker, γιατί έχει τη τάση να παρακολουθεί και να υποκλέπτει δεδομένα που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και διαδικτυακές προτιμήσεις των χρηστών.

Τα κύρια χαρακτηριστικά ενός PUP τύπου browser hijacker είναι τα εξής:

 • τροποποιεί αυθαίρετα τις ρυθμίσεις του browser, ενώ παράλληλα κάνει δύσκολη την επαναφορά των προηγούμενων προεπιλεγμένων ρυθμίσεων
 • ανακατευθύνει τους χρήστες σε αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους
 • εμφανίζει μεγάλο όγκο επιχορηγούμενων διαφημίσεων τρίτων
 • προωθεί αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας γραμμές εργαλείων και πρόσθετα
 • συμβάλει στη διαδικτυακή εξάπλωση επικίνδυνων malware.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επέκταση παρουσιάζει αποτελέσματα αναζήτησης από διάφορες βάσεις δεδομένων: Google, Yahoo, και Baidu. Παρόλο που η τελευταία είναι μια νόμιμη Κινεζική μηχανή αναζήτησης, ωστόσο έχει συσχετιστεί ουκ ολίγες φορές με κυβερνο-επιθέσεις από τον ιό Hao123 καθώς και από την πρόσφατη έκδοση του ιού Skype virus. Δυστυχώς, και το New Tab Search μπορεί να δημιουργήσει πλήθος προβληματικών καταστάσεων που, εκτός από εκνευριστικές, μπορεί να αποδειχθούν δυνητικά επικίνδυνες τόσο για την ασφάλεια του συστήματος όσο και την ασφάλεια προσωπικού απορρήτου των χρηστών.

Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων διαπίστωσαν ότι ο ιός New Tab Search virus σχετίζεται με αρκετά μεγάλο αριθμό ύποπτων apps και ιστότοπων, όπως πχ. το ww1.newtabsearch.com, το οποίο δεν έχει κανένα απολύτως περιεχόμενο και προβαίνει σε ύποπτες αυθαίρετες φορτώσεις.

Αν και το New Tab Search έχει λάβει αρκετές θετικές κριτικές και αξιολογήσεις από τους χρήστες, αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι το συγκεκριμένο website είναι ασφαλές προς χρήση. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, δε μοιάζει με αξιόπιστο και ασφαλές website, ενώ μόνο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι δε συνοδεύεται από Πολιτική Απορρήτου και Όρους Χρήσης. Έτσι, δεν παρέχεται καμία απολύτως πληροφορία στους χρήστες για το πως γίνεται η διαχείριση των δεδομένων τους, βασικά, δε δίνεται η ευκαιρία στους χρήστες να μάθουν ούτε καν την παραμικρή πληροφορία για το ποιόν του website.

Δυστυχώς, τα αρνητικά δε σταματούν εδώ. Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το New Tab Search έχει τη τάση να παρακολουθεί και να υποκλέπτει, μέσω cookies και άλλων βοηθητικών web αρχείων, δεδομένα που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών-θυμάτων. Συνήθως, τα δεδομένα που συλλέγονται δεν είναι ευαίσθητα (βλ. non-personally identifiable info) . Ο κύριος λόγος που συλλέγονται είναι για την εκπλήρωση διαφημιστικών σκοπών και διαφημιστικών καμπανιών. Ωστόσο, κανείς δε ξέρει σε ποιους μπορεί να καταλήξουν αυτά τα δεδομένα, αλλά και τι άλλες tracking τεχνολογίες μπορεί να εφαρμοστούν.

Για όλους τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι το New Tab Search έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή και τον web browser σου, η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεσή του είναι μονόδρομος. Για την γρήγορη, εύκολη, αποτελεσματική, κι ασφαλή αφαίρεση του ιού, προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση κάποιου απ' αυτά τα εξαιρετικά και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας: FortectIntego ή Malwarebytes.

Αν από την άλλη επιθυμείς την χειροκίνητη αφαίρεση του New Tab Search, στο τέλος του άρθρου θα βρεις αναλυτικό οδηγό χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού.

Απεικόνιση του New Tab SearchΤο New Tab Search έχει σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας.

Μπορεί να αποφευχθεί η παράλληλη εγκατάσταση ανεπιθύμητων apps, εάν δείξεις την απαραίτητη προσοχή και εγρήγορση κάθε φορά που κατεβάζεις προγράμματα από το διαδίκτυο

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μπορεί κανείς να κατεβάσει τον συγκεκριμένο browser hijackers από το Chrome Web Store. Ωστόσο, οι απευθείας λήψεις (direct downloads) δεν αποτελούν τον κύριο τρόπο διαδικτυακής εξάπλωσης του browser hijacker. Όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις των περισσοτέρων PUPs, αυτά εξαπλώνονται διαδικτυακά παράλληλα με τις λήψεις άλλων εφαρμογών. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια της μεθόδου bundling. Τα PUPs έχουν τη τάση να 'κρύβονται' σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών τρίτων.

Μάλιστα, η μέθοδος bundling αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματική, καθώς εκμεταλλεύεται τη τάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των χρηστών να μην δείχνουν την απαραίτητη προσοχή όταν κατεβάζουν προγράμματα από το διαδίκτυο, είτε γιατί βιάζονται είτε γιατί πολύ απλά βαριούνται να διαβάσουν τις λεπτομέρειες και να έχουν την προσοχή τους σε εγρήγορση καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζουν. Έτσι, αν ακολουθείς κι εσύ αυτή τη νοοτροπία, τότε όχι μόνο κινδυνεύεις να κατεβάσεις παράλληλα, και χωρίς να το πολυ-καταλάβεις, PUPs, όπως πχ. ο ιός “New Tab Search hijack”, αλλά και να εκθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σου σε λήψεις ακόμα και δυνητικά επικίνδυνων κακόβουλων λογισμικών, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται!

Για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες παράλληλων λήψεων PUPs στο σύστημα του υπολογιστή σου, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Προσαρμοσμένη (“Custom”) ή Για Προχωρημένους (“Advanced”) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εκάστοτε εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων προγραμμάτων, κυρίως PUPs. Έτσι, την επόμενη φορά που κατεβάζοντας κάποια εφαρμογή συναντήσεις ως προτικαρισμένο κουτάκι την λήψη κι εγκατάσταση του New Tab Search, σε συμβουλεύουμε να το ξετικάρεις.

Πώς επιτυγχάνεται η ολοκληρωτική αφαίρεση του New Tab Search

Μπορείς να διαγράψεις με δυο τρόπους αυτή την ύποπτη επέκταση – είναι δυνατή τόσο η χειροκίνητη αφαίρεση του ιού New Tab Search virus όσο και η αυτόματη αφαίρεσή του, δλδ. με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Φυσικά, η δεύτερη επιλογή είναι σαφώς προτιμότερη.

Βεβαίως, εάν το επιθυμείς, μπορείς να προβείς σε χειροκίνητη αφαίρεση του ιού New Tab Search. Αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τον παρακάτω οδηγό χειροκίνητης αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. Θα επιτύχεις ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού, όταν διαγραφούν τόσο η γραμμή εργαλείων όσο και μηχανή αναζήτησης που σχετίζεται με αυτόν.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του New Tab Search

Αφαίρεση New Tab Search από συστήματα Windows

Στην περίπτωση που ο hijacker διείσδυσε στο σύστημα μέσω συνοδευτικού πακέτου λήψης, τότε θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα εντοπίσεις και θα αφαιρέσεις όλα τα άγνωστα προγράμματα και / ή επεκτάσεις που δεν εγκατέστησες οικειοθελώς και συνειδητά. Πρώτα τσέκαρε εάν εγκαταστάθηκαν PUPs στο σύστημα του υπολογιστή σου. Κατόπιν, τσέκαρε την λίστα με τις Chrome επεκτάσεις και διέγραψε ότι φαίνεται άγνωστο ή ύποπτο.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το New Tab Search και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το New Tab Search ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση New Tab Search από σύστημα Mac OS X

Παρόλο που οι υπολογιστές με λειτουργικό Mac OS X συνήθως δε στοχοποιούνται από τον συγκεκριμένο browser hijacker, στην περίπτωση που εμφανιστεί ξαφνικά στον υπολογιστή σου το New Tab θα πρέπει να δράσεις άμεσα και να τσεκάρεις ενδελεχώς όλες τις εφαρμογές και τις browser επεκτάσεις που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα. Οι παρακάτω οδηγίες θα σε βοηθήσουν:

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το New Tab Search ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση New Tab Search από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το New Tab Search θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με New Tab Search και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση New Tab Search μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του New Tab Search.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση New Tab Search από Google Chrome

Για να διαγράψεις τον browser hijacker από το Chrome, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα εντοπίσεις όλες τις άγνωστες / ύποπτες επεκτάσεις, browser πρόσθετα, κι άλλα παρόμοια, και κατόπιν θα τα διαγράψεις. Για πιο γρήγορα, εύκολα αποτελέσματα, προχώρησε σε επαναφορά του διαδικτυακού περιηγητή σου (web browser reset). Έτσι, θα σιγουρέψεις ότι η αφαίρεση του ιού New Tab Search ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το New Tab Search και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του New Tab Search. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση New Tab Search από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το New Tab Search ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του New Tab Search. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα New Tab Search υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες