Αφαίρεση διαφημίσεων National Consumer Center (Οδηγίες Αφαίρεσης) - Οκτ 2018 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων National Consumer Center

Τι είναι το National Consumer Center διαφημίσεις?

National Consumer Center – ένα scam που παραπλανεί τους χρήστες κάνοντάς τους να πιστεύουν οτι μπορούν να διεκδικήσουν δελεαστικά βραβεία με τη συμμετοχή τους σε ψευδή / παραπλανητική έρευνα

National Consumer Center

Η διαδικτυακή απάτη (scam) National Consumer Center είναι ουσιαστικά ένα παραπλανητικό αναδυόμενο παράθυρο. Στόχος εμφάνισής του είναι η παραπλάνηση του μέγιστου δυνατού αριθμού χρηστών πείθωντας τους οτι ένας μη-υπαρκτός οργανισμός θα τους δώσει δωρεάν iPhone ή άλλα παρόμοια δώρα ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους σε μια δήθεν σημαντική διαδικτυακή έρευνα. Το συγκεκριμένο scam σχετίζεται με Amazon Gift Card scam, Wallmart scam, και άλλες παρόμοιες διαδικτυακές απάτες.

Συνήθως, αυτά τα scams εμφανίζονται όταν οι χρήστες περιηγούνται στο διαδίκτυο. Ζητούν από τους χρήστες να λάβουν μέρος σε δήθεν πολύ σημαντικές έρευνες με δέλεαρ δήθεν σημαντικά δώρα επιβράβευσης. Με δήθεν αντάλλαγμα τη δωρεάν απόκτηση ενός προηγμένου iPhone ή Samsung Galaxy smartphone, οι συμμετέχοντες καλούνται να εισάγουν προσωπικά στοιχεία τους, όπως πχ. την προσωπική διεύθυνση email, το τηλεφωνικό τους αριθμό, ή ακόμα και τα στοιχεία της πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας τους. Προσοχή! Το National Consumer Center ΔΕΝ είναι υπαρκτό.

Αν εμφανιστεί και σε σένα κάποια στιγμή αυτό το παραπλανητικό παράθυρο ΜΗΝ εισάγεις τα προσωπικά σου στοιχεία, καθώς κινδυνεύεις με υποκλοπή των ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων σου (identity theft), με σοβαρή απώλεια χρημάτων, ή να δεις τα προσωπικά στοιχεία σου να χρησιμοποιούνται σε διάφορες cyber απάτες ή άλλες κακόβουλες online δραστηριότητες.

Σύνοψη
Όνομα National Consumer Center
Τύπος Διαδικτυακή απάτη, Scam
Διαδικτυακή εξάπλωση Εμφανίζεται σε κακόβουλα websites ή ακόμα και σε νόμιμα sites που έχουν μολυνθεί ή από το σχετικό adware πρόγραμμα που κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του εκάστοτε χρήστη-θύματος
Επίπεδο κινδύνου Μεσαίο. Επηρεάζει αρνητικά τη διαδικτυακή εμπειρία χρήσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραπλανητική υποκλοπή των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των χρηστών-θυμάτων
Ενδείξεις Ξαφνικές ανακατευθύνσεις προς websites διαδικτυακών ερευνών / ερωτηματολογίων, ξαφνική εμφάνιση ύποπτων διαφημίσεων και αναδυόμενων μηνυμάτων, συχνό “πάγωμα” του φυλλομετρητή ιστού (web browser), και γενικότερη δυσλειτουργία / μειωμένη απόδοση του web browser
OS – Στόχοι Android, Windows, Mac OS X
Για την ολοκληρωτική αφαίρεση και εξουδετέρωση των National Consumer Center διαφημίσεων, προτείνουμε την εγκατάσταση του FortectIntego και τρέξιμο αναλυτικής σάρωσης συστήματος

Ο κύριος λόγος που εμφανίζεται το National Consumer Center scam είναι το adware που κατάφερε να διεισδύσει ύπουλα στο σύστημα υπολογιστή του χρήστη-θύματος. Συνήθως, αυτού του είδους οι ιοί με το που διεισδύσουν στο σύστημα αρχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά την λειτουργία του web browser ενώ, παράλληλα, “πλημμυρίζουν” την οθόνη του χρήστη-θύματος με πλήθος από online scams . Επιπρόσθετα, αυτοί οι adware ιοί ευθύνονται για αυθαίρετες ανακατευθύνσεις προς κακόβουλα websites, εμφανίσεις ενοχλητικών και παραπλανητικών διαφημίσεων, κτλ. Ωστόσο, εκτός από τη τάση να διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών, αυτό το scam μπορεί να κρύβεται επίσης σε κακόβουλα ή μολυσμένα websites.

Προς το παρόν, το National Consumer Center malware στοχοποιεί κυρίως χρήστες Android συσκευών. Ο αριθμός αυτών των χρηστών-θυμάτων ολοένα κι αυξάνει, όπως αυξάνει και ο αριθμός των διαδικτυακών αναζητήσεων που κάνουν αυτοί οι χρήστες για να βρουν τρόπους για την ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του adware και την επιδιόρθωση των μολυσμένων συσκευών τους. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί οτι το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως το malware άρχισε να στοχοποιεί και χρήστες Mac. Εάν βρεθείς κι εσύ σε αυτή τη δυσάρεστη περίπτωση, συνιστούμε να προβείς άμεσα σε αναλυτική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-virus. Επίσης, θα πρέπει να καθαρίσεις και τον web browser που χρησιμοποιείς, όπως πχ. Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, κτλ.

Το National Consumer Center scam

Τι κρύβεται πίσω απ' αυτό το scam

Σύμφωνα με τις αναφορές των χρηστών-θυμάτων, οι διαφημίσεις που σχετίζονται με αυτό το scam τους ανακατευθύνουν συνήθως προς hxxp://electronicpromotionscenter.com/ ή άλλες παρόμοιες σελίδες. Αυτή η διαδικτυακή απάτη (scam) προσπαθεί να πείσει τους χρήστες-θύματα λάβουν μέρος σε διαδικτυακές έρευνες με δέλεαρ τη διεκδίκηση ενός ακριβού Apple iPhone ή άλλο ακριβό smartphone. Αυτές οι δελεαστικότατες παραπλανητικές “προσφορές” μπορούν να εμφανιστούν με τη μορφή αναδυόμενης (pop-up), καταδυόμενης (pop-under) ή νέας καρτέλας browser διαφήμισης.

Ο ιός National Consumer CenterΟ ιός National Consumer Center μπορεί να οδηγήσει σε υποκλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (identity theft). Ο συγκεκριμένος ιός εμφανίζει αποκλειστικά και μόνο παραπλανητικές προσφορές.

Όπως είναι φυσικό κι επόμενο, το σύνολο των σχολίων των χρηστών-θυμάτων είναι άκρως αρνητικό για αυτές τις ενοχλητικές και παραπλανητικές διαφημίσεις . Ο τυπικός χαρακτηρισμός της περίπτωσης National Consumer Center είναι οτι πρόκειται για διαδικτυακή απάτη (scam). Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν οτι αρχικά αυτές οι διαφημίσεις τους υπόσχονταν δωρεάν iPhones και άλλα δελεαστικά βραβεία, και κατόπιν άλλαζαν το τύπο του βραβείου σε δωροκάρτα Visa Gift Card αξίας $100. Ωστόσο, βασική προϋπόθεση για να διεκδικήσουν τη δωρο-κάρτα ήταν να προβούν πρώτα σε αγορές τουλάχιστον $50 άχρηστων ή δυνητικά επικίνδυνων για την υγεία προϊόντων, όπως πχ. αμφιβόλου αξιοπιστίας / προέλευσης χάπια διαίτης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, το National Consumer Center scam έχει στόχο τα χρήματα των χρηστών-θυμάτων, καθώς και τα προσωπικά στοιχεία τους, όπως πχ. ονοματεπώνυμα, email διευθύνσεις, κτλ. Επομένως, συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να μένουν μακριά από ενοχλητικές και παραπλανητικές διαφημίσεις που εμφανίζονται ξαφνικά κατά τις διαδικτυακές περιηγήσεις. 'Ενα κλικάρισμα σε κάποια απ' αυτές τις διαφημίσεις μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια χρημάτων ή υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

Η παραπλανητική National Consumer Center έρευνα

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δεις την email διεύθυνσή σου να καταλήγει σε λίστες-στόχους διαφόρων spammers και, αργά ή γρήγορα, θα αρχίσεις να λαμβάνεις spam emails ή ακόμα και emails μολυσμένα με επικίνδυνα malware. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία οτι επιβάλλεται να μένεις μακριά από αυτές τις ενοχλητικές και παραπλανητικές διαφημίσεις. Εάν άρχισαν να σου εμφανίζονται αυτές οι διαφημίσεις, τότε θα πρέπει να προβείς στην ολοκληρωτική αφαίρεση του National Consumer Center χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware.

Αν και είναι δυνατή η χειροκίνητη αφαίρεση του National Consumer Center συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να ΜΗΝ προσπαθήσουν αυτή την επιλογή. Το πιθανότερο είναι να μην καταφέρουν να το αφαιρέσουν ολοκληρωτικά (κυρίως αν πρόκειται για χρήστες με βασικές γνώσεις πληροφορικής). Αντιθέτως, προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση ενός ισχυρού anti-malware, όπως πχ το FortectIntego. Το λογισμικό ασφαλείας θα τρέξει πλήρη σάρωση συστήματος, θα αναγνωρίσει αυτόματα αυτό το πρόγραμμα, καθώς και όποιο άλλο malware κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στο σύστημα, και θα προβεί σε άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση οποιασδήποτε κυβερνο-απειλής εντοπιστεί στο σύστημα του υπολογιστή.

Το National Consumer Center malware

Το National Consumer Center scam έχει βάλει στο στόχαστρο iPhone χρήστες

Η διαδικτυακή απάτη National Consumer Center scam άρχισε να στοχεύει iPhone χρήστες στις αρχές του έτους. Η δομή της διαδικτυακής απάτης παραμένει η ίδια. Ζητείται από τους χρήστες-θύματα να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο / να συμμετέχουν σε μια διαδικτυακή έρευνα με δέλεαρ κάποιο ακριβό βραβείο.

Βεβαίως, αντί να κερδίσουν το βραβείο, οι χρήστες-θύματα καταλήγουν να μοιράζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους με spammers και hackers, όπως πχ. ονοματεπώνυμο, προσωπικά στοιχεία επαφής, κι άλλα παρόμοια δεδομένα. Έτσι, όπως μπορείς να καταλάβεις, στην περίπτωση που εντοπίσεις αυτό το ύπουλο πρόγραμμα θα πρέπει να λάβεις άμεσα δράση. Επιβάλλεται η γρήγορη και ολοκληρωτική αφαίρεση του National Consumer Center από iPad, iPhone, κι άλλες παρόμοιες smart συσκευές. Για την αποτελεσματική αφαίρεση αυτού του adware, θα πρέπει να κάνεις τα εξής:

 • εκκαθάριση browser δεδομένων (ιστορικό, cookies, cache)
 • μπλοκάρισμα εμφάνισης spam / ενοχλητικών / παραπλανητικών διαφημίσεων με τη χρήση adblocker
 • επαναφορά της συσκευής σε Εργοστασιακές Ρυθμίσεις.

To National Consumer Center PUP

Για την προληπτική προστασία από το scam, θα πρέπει να κατεβάζεις πάντα με ιδιαίτερη προσοχή τα δωρεάν apps

Το adware που ευθύνεται για την εμφάνιση αυτών των scams εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως μέσω της μεθόδου bundling. Πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος; Το adware συμπεριλαμβάνεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (software bundles) διαφόρων δωρεάν (freeware) και shareware εφαρμογών. Επειδή η πλειοψηφία των χρηστών δεν δείχνει την απαραίτητη προσοχή κατά την λήψη των εφαρμογών, τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), όπως το συγκεκριμένο adware, καταφέρνουν και κατεβαίνουν απαρατήρητα, παράλληλα με την λήψη του app που επιθυμεί συνειδητά να κατεβάσει ο χρήστης-θύμα.

Για την αποφυγή αυτών των ανεπιθύμητων παράλληλων διεισδύσεων, συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να είναι πάντα πολύ προσεκτικοί όταν κατεβάζουν εφαρμογές από το διαδίκτυο. Συνιστούμε την επιλογή Προσαρμοσμένης (Custom) ή Προηγμένης/Σύνθετης (Advanced) μορφής εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις όποια προτικαρισμένα κουτάκια τυχόν εμφανιστούν κατά την λήψη, καθώς αυτά θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων, κυρίως ανεπιθύμητων και δυνητικά επικίνδυνων, λήψεων.

Η διαδικτυακή απάτη National Consumer Center

Απαλλαγή από τις παραπλανητικές National Consumer Center έρευνες

Για την αποτελεσματική εξουδετέρωση του ιού National Consumer Center virus, συνιστούμε πλήρη σάρωση συστήματος με τη χρήση ενός επαγγελματικού λογισμικού ασφαλείας αφαίρεσης malware. Η επιλογή της αυτόματης αφαίρεσης εγγυάται γρήγορη, εύκολη, αποτελεσματική, ασφαλή, ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του ύπουλου και παραπλανητικού adware προγράμματος.

Ωστόσο, εάν επιθυμείς να δοκιμάσεις τη χειροκίνητη αφαίρεση του National Consumer Center, μπορείς να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης αυτού του επικίνδυνου adware από το σύστημα του υπολογιστή σου.

Οι cybersecurity ειδικοί της lesvirus.fr αναφέρουν οτι το συγκεκριμένο adware είναι πολύ δύσκολο τόσο στον εντοπισμό όσο και στην ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Γι' αυτό τον λόγο συνιστούν τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας. Εάν δεν κατορθώσεις να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλες τις κακόβουλες καταχωρήσεις που ενδέχεται το adware να αποθήκευσε σε διάφορα σημεία του συστήματος και του web browser, τότε είναι μόνο ζήτημα χρόνου έως ότου ξαναρχίσουν να εμφανίζονται αυτές οι ενοχλητικές και παραπλανητικές διαφημίσεις / ανακατευθύνσεις.

Με την ολοκλήρωση της χειροκίνητης αφαίρεσης του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα), συνιστούμε να ελέγξεις την κατάσταση ασφαλείας του συστήματος τρέχοντας σάρωση συστήματος μέσω λογισμικού ασφαλείας anti-spyware ή anti-malware. Μόνο έτσι θα βεβαιωθείς οτι δεν έμειναν κατάλοιπα βοηθητικά αρχεία του adware σε σημεία του συστήματος.

Εάν το scam εμφανίστηκε σε Android OS συσκευή, θα πρέπει να τσεκάρεις για κακόβουλα apps:

 1. Πάτησε παρατεταμένα (για λίγα δευτερόλεπτα) το κουμπί power έως ότου σου εμφανιστεί ένα μενού. Πάτησε Power off (Απενεργοποίηση).
 2. Μόλις σου εμφανιστεί παράθυρο διαλόγου που θα προτείνει επανεκκίνηση συσκευής σε Safe Mode (Ασφαλής Λειτουργία), επίλεξέ το και πάτησε OK.*
 3. Προχώρησε σε επανεκκίνηση της συσκευής σε Safe Mode (Ασφαλής Λειτουργία).
 4. Οταν βρεθείς σε Safe Mode, πήγαινε Settings (Ρυθμίσεις). Κατόπιν, κλικ σε Apps ή Application manager (αυτό μπορεί να διαφέρει αναλόγως της συσκευής).
 5. Ψάξε για κακόβουλα apps και προχώρα σε απεγκατάστασή τους.

* Εάν δε τα καταφέρεις, απλά σβήσε τη συσκευή σου και άνοιξε την ξανά. Μόλις βρεθεί σε πλήρη λειτουργία, πάτησε ταυτόχρονα Menu, Volume Down, Volume Up ή Volume Down and Volume Up ώστε να σου εμφανιστεί το Safe Mode. Εάν ούτε αυτό δουλέψει, ψάξε στο διαδίκτυο “Πώς μπορώ να βάλω σε Safe Mode” συμπεριλαμβάνοντας το μοντέλο του smartphone σου. Κατόπιν, ακολούθησε προσεκτικά τις οδηγίες.

Εάν το scam συνεχίζει να σε ενοχλεί, συνιστούμε να προβείς σε Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων:

 1. Κλικ σε Settings (Ρυθμίσεις).
 2. Επιλογή Privacy Personal) και Factory reset (μπορεί επίσης να το βρεις ως Factory data reset, Backup & reset, κτλ.). Συνιστούμε να επιλέξεις Back up my data για προστασία από απώλεια.
 3. Κλικ Reset device (Επαναφορά Συσκευής) και προχώρα σε αφαίρεση του ιού Android virus κι άλλων αποθηκευμένων στη συσκευή σου.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων National Consumer Center

Αφαίρεση National Consumer Center από συστήματα Windows

Άνοιξε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) και μπες στην λίστα με τα εγκαταστημένα προγράμματα. Προχώρα σε απεγκατάσταση οποιουδήποτε προγράμματος σχετίζεται με το National Consumer Center malware, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Κατόπιν, θα πρέπει να καθαρίσεις και τον browser σου, ακολουθώντας τις οδηγίες.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το National Consumer Center και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το National Consumer Center ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση National Consumer Center από σύστημα Mac OS X

Στείλε τα ύποπτα / άγνωστα Mac apps στον Κάδο. Ακολούθησε αυτές τις οδηγίες εάν δεν έχεις απεγκαταστήσει ποτέ μέχρι τώρα Mac Apps.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το National Consumer Center ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων National Consumer Center από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το National Consumer Center θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Εάν ο Firefox άρχισε να εμφανίζει ενοχλητικές και παραπλανητικές διαφημίσεις, ακολούθησε τις οδηγίες.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με National Consumer Center διαφημίσεις και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση National Consumer Center διαφημίσεις μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του National Consumer Center διαφημίσεις.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση National Consumer Center από Google Chrome

Για να επαναφέρεις στην ομαλότητα τον Chrome μετά από μόλυνση του National Consumer Center, ακολούθησε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες. Θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλες τις Chrome επεκτάσεις που σου είναι άγνωστες ή φαίνονται ύποπτες.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το National Consumer Center και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του National Consumer Center. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση National Consumer Center από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το National Consumer Center ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του National Consumer Center. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα National Consumer Center υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες