Απομάκρυνση Mystartsearch.com

Οδηγός Απεγκατάστασης Mystartsearch.com

Τι είναι το Mystartsearch.com?

Τι είναι το Mystartsearch.com?

Το Mystartsearch.com (επίσης γνωστό και ως MyStart Search και Mystartsearch) είναι μια ύποπτη μηχανή αναζήτησης, η οποία μάλιστα προστέθηκε πρόσφατα στην κατηγορία των browser hijackers (το browser hijacker είναι είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο).

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling. Συγκεκριμένα, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν καθημερινά κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο. Έτσι, κατεβάζοντας μια τέτοια εφαρμογή, αν δεν είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, κινδυνεύετε να κατεβάσετε παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει).

Αρχικά, μπορεί να νομίσετε ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη μηχανή αναζήτησης. Ωστόσο, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το Mystartsearch hijacker θα γίνει η αιτία να χειροτερέψει η ποιότητα της διαδικτυακής σας εμπειρίας. Είναι συμβατό με όλους τους δημοφιλείς web browsers, όπως πχ. Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox. Σε περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα αντικαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης των web browsers σας. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, μπορεί να σας κάνει να νομίσετε ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη μηχανή αναζήτησης, καθώς εμπεριέχει κουτάκι αναζητήσεων και διάφορους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναζητήσεων υποστηρίζεται από διαφημίσεις, επομένως το πιθανότερο είναι να σας εμφανίζει ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζητήσεων τα οποία είναι επιχορηγούμενα από συνεργαζόμενους τρίτους (βλ. affiliate websites).

Έτσι, μέσω των Mystartsearch.com ανακατευθύνσεων μπορεί να βρεθείτε σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων και σύντομα να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε εκνευριστικές και εν δυνάμει επικίνδυνες προβληματικές καταστάσεις, όπως πχ. σημαντικές επιβραδύνσεις συστήματος/διαδικτυακών αναζητήσεων και πλοηγήσεων, ακόμα και να εκθέσετε την εύρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος, αλλά και την ασφάλεια των ευαίσθητων/απόρρητων προσωπικών σας δεδομένων στα οποία μπορεί να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση διαφόρων ειδών κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers!

Tέλος, γνωρίζουμε ότι ο ιός Mystartsearch virus, με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, καθώς και πιο ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα, όπως πχ. IP και email διευθύνσεις, κλπ.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας συνιστούμε να αφαιρέσετε άμεσα αυτή την ανεπιθύμητη μηχανή αναζήτησης, σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι αυτή διείσδυσε στο σύστημα του υπολογιστή σας, και να επαναφέρετε και πάλι στο φυσιολογικό τις ρυθμίσεις των web browsers σας. Για ολοκληρωτική αφαίρεση του mystartsearch.com σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο FortectIntego.

Mystartsearch

Πώς μπορεί το mystartsearch.com να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Παρομοίως με delta-homes.com, BoBrowser , Omiga Plus, έτσι και το Mystartsearch.com έχει χαρακτηρισθεί ως browser hijacker και ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα), πολύ απλά γιατί εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω λήψεων εφαρμογών τρίτων. Έτσι, καλό είναι να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν κατεβάζετε δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές, όπως πχ. download managers, video converters, video streaming λογισμικά, κλπ., που συνήθως προωθούνται μέσω διαφόρων άγνωστων κι αναξιόπιστων ιστότοπων λήψεων.

Εάν λοιπόν δεν είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν κατεβάζετε δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές, τότε είναι πολύ πιθανό να κατέβουν παράλληλα στον υπολογιστή σας, χωρίς τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωσή σας , διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα προγράμματα που μπορεί να κρύβονται στα συνοδευτικά πακέτα λήψης τους (εάν έχουν), όπως πχ. adwares (ανεπιθύμητα λογισμικά που εμφανίζουν εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις), browser hijackers, κλπ.

Για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια λήψης μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων-προτεινόμενων-προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. browser add-ons (πρόσθετα), extensions (επεκτάσεις), plugins και toolbars (γραμμές εργαλείων). Επομένως, εάν παρατηρήσατε ότι σας εμφανίζονται ανακατευθύνσεις από mystartsearch, καθώς κι άλλες ύποπτες/παρασκηνιακές διεργασίες που μπορεί να σχετίζονται με αυτό, τότε σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό mystartsearch.com virus?

Είναι ξεκάθαρο ότι το Mystartsearch.com είναι μια αναξιόπιστη μηχανή αναζήτησης, η οποία μάλιστα μπορεί να γίνει η αιτία εμφάνισης πολλών προβληματικών κι εν δυνάμει επικίνδυνων καταστάσεων τόσο για την εύρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας, όσο και για την ασφάλεια των ευαίσθητων/απόρρητων προσωπικών σας δεδομένων. Έτσι λοιπόν έαν δεν θέλετε να διεισδύσουν στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών PUPs, adwares ή ακόμα και viruses, τότε θα πρέπει να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά άμεσα από τη στιγμή που διαπιστώσετε ότι αυτό βρίσκεται εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να το αφαιρέσετε αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) ή να το αφαιρέσετε χειροκίνητα. Μιας και είναι δύσκολο να εντοπίσετε όλες τις καταχωρήσεις που έχει εγκαταστήσει παρασκηνιακά, σας συνιστούμε να αφαιρέσετε αυτόματα το Mystartsearch.com.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)

Ερώτηση. Διαπίστωσα ότι στην θέση της προ-επιλεγμένης Αρχικής Σελίδας βρίσκεται πλέον ο ιός Mystartsearch.com. Ωστόσο, δε το έκανα εγώ. Επίσης, εδώ κι αρκετό καιρό μου εμφανίζονται αυθαίρετα και από το πουθενά ανακατευθύνσεις από mystartsearch. Ανήκει αυτό το πρόγραμμα στην κατηγορία malware? Θα έπρεπε να ανησυχώ?

Απάντηση. Ένας από τους κυριότερους λόγους που το Mystartsearch.com χαρακτηρίζεται ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο προγράμμα) είναι ότι καταφέρνει και διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή σας. Για να αποφύγετε λοιπόν αυτού του είδους τις παράλληλες κι ανεπιθύμητες διεισδύσεις, σας συμβουλεύουμε να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων-προαιρετικών-προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων.

Ερώτηση. Υπάρχει τρόπος να αφαιρέσω το Mystartsearch από Αρχική Σελίδα των web browsers μου και να σταματήσω την εμφάνιση ανακατευθύνσεων από www.mystartsearch.com? Όσες φορές κι αν προσπάθησα να το αφαιρέσω, αυτό επανέρχεται και πάλι.

Απάντηση. Η αφαίρεση του www.Mystartsearch.com browser hijacker δεν είναι εύκολη. Αυτού του είδους τα ανεπιθύμητα προγράμματα έχουν τη τάση να εγκαθιστούν κρυφά στο σύστημα-στόχο διαφόρων ειδών καταχωρήσεις που επαναφέρουν το πρόγραμμα και τις ρυθμίσεις του σχεδόν αμέσως από τη στιγμή που θα το αφαιρέσετε χειροκίνητα. Επομένως, είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτό ολοκληρωτικά εάν αποφασίσετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα. Ο πλέον ιδανικός τρόπος για να τα καταφέρετε είναι χρησιμοποιώντας το εξαίρετο FortectIntego. Διαφορετικά, μπορείτε να προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα ακολουθώντας προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης.

Ερώτηση. Ανακάλυψα ξαφνικά ότι το www.Mystartsearch.com αντικατάστησε την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης των web browsers μου. Δεν θα με πείραζε, γιατί σε γενικές γραμμές μοιάζει με μια καθώς πρέπει σελίδα. Ωστόσο, διαπίστωσα ότι οι αναζητήσεις που μου εμφάνιζε δεν ήταν και τόσο αξιόπιστες… Οι σελίδες στις οποίες με ανακατεύθυνε δεν είχαν και πολλά κοινά με αυτές στις οποίες ανακατευθυνόμουν πριν από αυτή. Έτσι, θα ήθελα να ρωτήσω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσω αυτή την αναξιόπιστη μηχανή αναζήτησης και να επαναφέρω αυτή που είχα?

Απάντηση. Πολύ σωστή η παρατήρησή σας. Τα αποτελέσματα αναζητήσεων που εμφανίζει το Mystartsearch.com hijacker είναι σαφώς λιγότερο αξιόπιστα από αυτά που εμφανίζουν οι δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί τα ‘πειραγμένα’ αυτά αποτελέσματα αναζήτησης προσπαθούν να προωθήσουν επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Επομένως, είναι πολύ πιθανό να ανακατευθυνθείτε σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων. Για να αποφύγετε λοιπόν δυσάρεστες προβληματικές καταστάσεις, σας συνιστούμε να απαλλαγείτε άμεσα από αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα από τη στιγμή που διαπιστώσετε ότι αυτό έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας. Απλά, ακολουθήστε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης.

Ερώτηση. Μόλις επανεκκίνησα τον υπολογιστή μου, κι έχοντας κατεβάσει νωρίτερα ένα πρόγραμμα από το διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι ανοίγοντας τον web browser μου υπήρχε νέα Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης, η Mystartsearch.com. Θέλω να την αφαιρέσω, αλλά ό,τι κι αν κάνω, αυτή ύστερα από λίγο επαναεμφανίζεται στους web browsers μου. Θέλω τη βοήθειά σας σχετικά με το πώς να καταφέρω να απαλλαγώ από την ενοχλητική παρουσία της!

Απάντηση. Από ό,τι φαίνεται, πέσατε θύμα της λεγόμενης μεθόδου ‘bundling’. Συγκεκριμένα, δεν ήσασταν ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εφαρμογής που κατεβάσατε πρόσφατα από το διαδίκτυο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατεβάσετε παράλληλα, χωρίς φυσικά τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωσή σας, το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα το οποίο κρυβόταν στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της συγκεκριμένης εφαρμογής. Επομένως, μια καλή συμβουλή είναι να είστε πάντα προσεκτικοί, κυρίως όταν κατεβάζετε από το διαδίκτυο δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές. Οι διεισδύσεις ανεπιθύμητων προγραμμάτων συνεπάγονται εμφανίσεις πληθώρας προβληματικών, εκνευριστικών, κι εν δυνάμει επικίνδυνων καταστάσεων. Τέλος, είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να απαλλαγείτε από την παρουσία ανεπιθύμητων προγραμμάτων ακολουθώντας την χειροκίνητη μέθοδο. Αντιθέτως, σας συνιστούμε για περιπτώσεις όπως αυτή να χρησιμοποιείτε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. το εξαίρετο FortectIntego.

Ερώτηση. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας! Μου εμφανίζονται συνεχώς ανακατευθύνσεις από Mystartsearch. Μήπως φταίει το γεγονός ότι και η προ-επιλεγμένη μηχανή αναζήτησης άλλαξε σε αυτή που σχετίζεται με το συγκεκριμένο ιστότοπο? Είναι επικίνδυνο? Θα έπρεπε να ανησυχώ?

Απάντηση. Βασικά ναι, αυτά τα δυο σχετίζονται. Επίσης, αν και η συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να θεωρηθεί περισσότερο ως εκνευριστική παρά ως επικίνδυνη, ωστόσο και πάλι σας συνιστούμε να βασίζετε τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις σε πιο αξιόπιστες και δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης. Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας).

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Mystartsearch.com

Αφαίρεση Mystartsearch.com από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Mystartsearch.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Mystartsearch.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Mystartsearch.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Mystartsearch.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Mystartsearch.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Mystartsearch.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Mystartsearch.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Mystartsearch.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Mystartsearch.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Mystartsearch.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Mystartsearch.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Mystartsearch.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Mystartsearch.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Mystartsearch.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Mystartsearch.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Mystartsearch.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες