Αφαίρεση ιού Mysearch (Οδηγίες Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Μάιος 2018

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Mysearch

Τι είναι το Mysearch virus?

Το Mysearch είναι μια αναξιόπιστη μηχανή αναζήτησης η οποία μπορεί να τροποποιήσει κρυφά κι αυθαίρετα τις ρυθμίσεις του browser

Στιγμιότυπο οθόνης του Mysearch browser hijacker

To Mysearch, δημιουργία της APN, LLC, είναι μία παραπλανητική μηχανή αναζήτησης, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως browser hijacker και ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) από το 2014. Αν και προωθείται από τους developers ως μια μηχανή αναζήτησης με πολλές δυνατότητες, η οποία εμπλουτίζεται περαιτέρω από τη Google, ωστόσο, στην πραγματικότητα, δεν εμφανίζει τα αποτελέσματα αναζητήσεων που θα περίμενε κανείς να εμφανίζει. Έχει παρατηρηθεί ότι κύριος σκοπός της είναι η μόχλευση των ροών επισκεψιμότητας προς επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites, affiliate marketing) και η παραγωγή κερδοφορίας μέσω κυρίως του pay-per-click. Εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling και έχει τη τάση να προσκολλάται σε Chrome, Firefox κι άλλους δημοφιλείς web browsers.

Επομένως, εάν σου εμφανίστηκε ξαφνικά η startup σελίδα http://www.mysearch.com/ και ορίστηκε αυθαίρετα ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης το Mysearch, τότε σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware.

Όνομα Mysearch
Κατηγορία Browser hijacker, PUP
Ενδείξεις Αυθαίρετη αντικατάσταση προεπιλεγμένης αρχικής σελίδας – μηχανής αναζήτησης – νέας URL καρτέλας browser, εμφανίσεις αναδυόμενων διαφημίσεων, συνεχείς ανακατευθύνσεις προς άγνωστα websites
Διαδικτυακή Εξάπλωση Μέσω προγραμμάτων τρίτων χάρις στη μέθοδο bundling, ψευδείς / παραπλανητικές ενημερώσεις

Επίπεδο

Επικινδυνότητας

Χαμηλό. Δεν αποτελεί απειλή, άμεση τουλάχιστον, για το σύστημα του υπολογιστή. Ωστόσο, μπορεί να ανακατευθύνει τους χρήστες-θύματα σε δυνητικά επικίνδυνα / κακόβουλα websites
Για την αφαίρεση του Mysearch, προτείνουμε την λήψη του FortectIntego και κατόπιν σάρωση συστήματος με την χρήση αυτού του λογισμικού ασφαλείας

Ο ιός mysearch virus σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στις πιο επικίνδυνες κυβερνο-απειλές που μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο. Ωστόσο, παρόλο που κατατάσσεται στα χαμηλής επικινδυνότητας παράσιτα, καλό θα ήταν οι χρήστες να μην υποτιμούν τις δυνατότητές του ή τον τρόπο λειτουργίας του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πλέον ξεκάθαρες ενδείξεις ότι έχει διεισδύσει και μολύνει ένα σύστημα είναι η αυθαίρετη αντικατάσταση της προεπιλεγμένης Αρχικής Σελίδας, μηχανής αναζήτησης, νέας URL καρτέλας browser, καθώς και οι ξαφνικές εμφανίσεις αναδυόμενων, κυρίως, διαφημίσεων. Μόλις το Mysearch.com καταφέρει να αντικαταστήσει τις προεπιλεγμένες browser επιλογές του χρήστη-θύματος, δλδ. να ολοκληρώσει την φάση του browser hijacking, είναι πιθανό ο browser να αρχίσει να εμφανίζει δυσλειτουργική συμπεριφορά, όπως πχ. να εμφανίζονται σημαντικές επιβραδύνσεις στις διαδικτυακές περιηγήσεις, ‘παγώματα’, κλπ.

Ένας από τους κυριότερους λόγους που συνιστούμε την άμεση αφαίρεση του MySearch από το σύστημα του υπολογιστή, είναι ο κίνδυνος που συντρέχει με τις ανακατευθύνσεις προς επικίνδυνα / κακόβουλα websites, συμπ., αλλά όχι μόνο :

 • Phishing websites;
 • Ψευδείς / παραπλανητικές online έρευνες
 • Απάτες τεχνικής υποστήριξης (Tech-Support-scam)
 • Sites Gaming και Τζόγου
 • Websites με πορνογραφικό περιεχόμενο
 • Ψευδή / παραπλανητικά / ύποπτα sites λήψεων λογισμικού.

Δυστυχώς, η τάση που επιδεικνύει ο συγκεκριμένος browser hijacker όσον αφορά τις ανακατευθύνσεις των web browsers σε άγνωστα, ύποπτα, και δυνητικά επικίνδυνα URLs δεν είναι το μόνο σημαντικό αρνητικό στοιχείο που σχετίζεται με τον ιό Mysearch virus. Οι εξιδεικευμένοι ερευνητές του Virusi.hr υποστηρίζουν ότι αυτή η ύποπτη μηχανή αναζήτησης έχει επίσης τη τάση να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους τις διαδικτυακές προτιμήσεις και δραστηριότητες των χρηστών-θυμάτων, καθώς και προσωπικά δεδομένα, όπως πχ. e-mail διευθύνσεις, IP διευθύνσεις, τα ονοματεπώνυμα των χρηστών, κλπ. Παρόλο που η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα δεδομένα που συλλέγει δε τα μοιράζεται με τρίτους, ωστόσο κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να συμβεί άμεσα ή έμμεσα.

Αν και είναι πρακτικά αδύνατο να ελεγχθούν όλα τα websites που είναι προσβάσιμα στους netizens μέσω των μηχανών αναζήτησης, οι αξιόπιστες μηχανές αναζήτησης, όπως πχ. της Google ή του Bing κάνουν το καλύτερο δυνατόν ώστε να προστατέψουν τους χρήστες τους από την εμφάνιση άσχετων με τις διαδικτυακές τους αναζητήσεις ή δυνητικά επικίνδυνων περιεχομένων. Ωστόσο, δε μπορούμε να πούμε ότι το ίδιο πράττει και το Mysearch malware. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στους Όρους & Προϋποθέσεις του:

A central part of the Site Services includes links to other World Wide Web (“Web“) sites or resources. Because APN has no control over such sites and resources, you acknowledge and agree that APN is not responsible for the availability of such external sites or resources, and does not endorse and is not responsible or liable for any content, advertising, products, or other materials on or available from such sites or resources.

Με άλλα λόγια, οι developers του PUP αποποιούνται οποιασδήποτε ευθύνης σχετικά με την ποιότητα, αξιοπιστία, και ασφάλεια του περιεχομένου που οι συνεργαζόμενοι τρίτοι (affiliates) μπορεί να προωθήσουν ή να εμφανίσουν. Επομένως, αφήνεται να εννοηθεί ότι ο χρήστης χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης με αποκλειστικά δική του ευθύνη, αποδεχόμενος το ρίσκο, και οι developers αποποιούνται οποιασδήποτε ευθύνης στην περίπτωση που ο χρήστης ανακατευθυνθεί σε phishing sites ή λόγω αυτών των ανακατευθύνσεων ή του παραπλανητικού περιεχομένου κατεβάσει, εν τέλει, κακόβουλα προγράμματα .

Για όλα τα παραπάνω, η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του συγκεκριμένου browser hijacker είναι μονόδρομος. Προτείνουμε την λήψη του εξαίρετου και πολυδοκιμασμένου FortectIntego. Το λογισμικό ασφαλείας θα τρέξει σάρωση συστήματος, θα εντοπίσει και θα προβεί σε ολοκληρωτική αφαίρεση του Mysearch, συμπ. και των όποιων βοηθητικών αρχείων του.

Το Mysearch είναι ιός που εμφανίζει συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς ύποπτους ιστότοπουςΤο Mysearch είναι ένα PUP που ορίζει αυθαίρετα το Mysearch.com ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, ενώ αποσκοπεί στον έλεγχο και τις υποκλοπές των διαδικτυακών δραστηριοτήτων των χρηστών

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Mysearch Android έκδοση φαίνεται να δρα με ύποπτο τρόπο. Αρκετοί χρήστες έχουν ήδη αναφέρει ότι τους έχει ανακατευθύνει προς mysearch.com μέσω hxxp://m.web-search.click κατά τη διάρκεια επισκέψεών τους σε τυχαία websites στο Chrome. Οι Android χρήστες θα πρέπει επίσης να προβούν σε αφαίρεση του Mysearch. Προτείνουμε σάρωση συστήματος με Reimage Mobile.

Πώς εξαπλώνεται διαδικτυακά το συγκεκριμένο PUP

Το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα, όπως άλλωστε και τα περισσότερα PUPs τύπου adware, browser hijackers, κτλ., στηρίζει τη διαδικτυακή του εξάπλωση στην αμφιλεγόμενη μέθοδο “bundling.”

Πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος; Το PUP προστίθεται στα συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών, όπως πχ. download managers, PDF creators, video streaming λογισμικά, κλπ., και παρουσιάζεται ως προαιρετική λήψη. Έτσι, αν ο χρήστης δε δείξει την απαραίτητη προσοχή, το PUP θα κατέβει παράλληλα με κάποια απ’ αυτές τις εφαρμογές, κυρίως δε αν ο χρήστης επιλέξει Γρήγορη (Quick) ή Βασική (Basic) μορφή εγκατάστασης.

Για την ελαχιστοποίηση τέτοιου είδους παράλληλων, ανεπιθύμητων λήψεων, συνιστούμε να επιλέγεις πολύ προσεκτικά τι προγράμματα θα κατεβάσεις στο σύστημα του υπολογιστή σου. Καλό θα είναι να διαβάσεις πρώτα τις κριτικές και τα σχόλια χρηστών που κατέβασαν και χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα που σκοπεύεις να κατεβάσεις και να χρησιμοποιήσεις, καθώς και να διαβάσεις προσεκτικά την Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη γνωστή ως EULA (End User’s License Agreement), κτλ. Εάν διαπιστώσεις κάτι ύποπτο, μην προχωρήσεις σε λήψη κι εγκατάσταση.

Στην περίπτωση που εν τέλει έχεις διαβάσει τις σχετικές πληροφορίες και συνεχίζεις να επιθυμείς να κατεβάσεις μια εφαρμογή / πρόγραμμα, τότε συνιστούμε να επιλέξεις Προσαρμοσμένη (Custom) ή Σύνθετη/Προηγμένη (Advanced) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά θα κατέβει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίσεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, όπως πχ. πρόσθετα (add-ons), γραμμές εργαλείων (toolbars), plugins, κτλ., οι οποίες λήψεις αυτού του είδους αφορούν κυρίως δυνητικά ανεπιθύμητα ή ακόμα κι επικίνδυνα προγράμματα και αρχεία.

Οδηγός αφαίρεσης του ιού Mysearch

Η αφαίρεση του Mysearch.com δεν είναι δύσκολη. Το ίδιο το PUP μπορεί να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί από το σύστημα όπως κάθε app. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν βοηθητικά αρχεία του αποθηκευμένα σε διάφορα σημεία του συστήματος. Αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε επανεμφάνιση του ιού ακόμα και μετά την αφαίρεσή του. Επομένως, είναι εξίσου σημαντικός ο εντοπισμός και η ολοκληρωτική αφαίρεση και των βοηθητικών αρχείων, καθώς και του updater του συγκεκριμενου PUP.

Για τη γρήγορη, εύκολη, και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Mysearch virus, συμπ. όλων των βοηθητικών αρχείων και του updater του, συνιστούμε τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας. Αυτό, μέσω της σάρωσης συστήματος, θα εντοπίσει τον ιό και όλα τα σχετικά αρχεία του και θα προχωρήσει αυτόματα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή τους από το σύστημα του υπολογιστή.

Μόλις ολοκληρωθεί η αφαίρεση του Mysearch, συνιστούμε την επαναφορά των ρυθμίσεων browser (browser settings reset). Καλό θα ήταν να γίνει επαναφορά σε όλους τους browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στον υπολογιστή, όχι μόνο στον προεπιλεγμένο. Παρακάτω, μπορείς να βρεις οδηγό με αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του browser hijacker, αλλά και επαναφοράς των browser ρυθμίσεων.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Mysearch

Αφαίρεση Mysearch από συστήματα Windows

Στα παρακάτω βήματα εξηγείται αναλυτικά πως μπορεί να επιτευχθεί η ολοκληρωτική αφαίρεση του Mysearch, αλλά και της αρχικής σελίδας Mysearch.com από τα Windows OS:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Mysearch και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Mysearch ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Mysearch από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Mysearch ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Mysearch από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Mysearch θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Εάν το malware κατάφερε να μολύνει τον Mozilla Firefox, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες για την επαναφορά των προεπιλεγμένων browser ρυθμίσεων:

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Mysearch virus και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Mysearch virus μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Mysearch virus.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Mysearch από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Mysearch και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Mysearch. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Mysearch από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Mysearch ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Mysearch. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Mysearch υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες