Τι είναι multivab.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Πόσο επικίνδυνο είναι το εκτελέσιμο αρχείο multivab.exe?

Μεγάλος όγκος διαφημίσεων, ανακατευθύνσεων, σημαντικές επιβραδύνσεις συστήματος, είναι μόνο ορισμένες από τις πολλές προβληματικές καταστάσεις που σχετίζονται με την παρουσία του εκτελέσιμου αρχείου multivab.exe στο σύστημα ενός υπολογιστή.

Μάλιστα, αυτό το αρχείο σχετίζεται με ένα από τα πλέον διαδεδομένα διαδικτυακά προγράμματα τύπου adware, το DNS Unlocker. Αυτό το adware (είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές επιχορηγούμενες διαφημίσεις τρίτων) προωθείται ως ένα βολικό browser στοιχείο το οποίο υπόσχεται ότι “Ξεκλειδώνει Δωρεάν την πρόσβαση σε μπλοκαρισμένους ιστότοπους και digital media!”. Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν έχει καμία σχέση με την υποσχόμενη λειτουργική δυνατότητα.

Αντιθέτως, στην περίπτωση που βρεθεί στον υπολογιστή σας, ο ιός DNS Unlocker virus θα εμφανίζει πολύ μεγάλο αριθμό εκνευριστικών και παραπλανητικών επιχορηγούμενων διαφημίσεων τρίτων κάθε φορά που θα κάνετε διαδικτυακή αναζήτηση και θα σας εμφανίζονται τα αποτελέσματα αναζήτησης. Επίσης, οι διαφημίσεις αυτές θα εμφανίζονται και σε άσχετες στιγμές όταν θα πλοηγείστε στο διαδίκτυο, ασχέτως ιστότοπου μπορεί να επισκέπτεστε. Σε αυτές τις διαφημίσεις εμπεριέχονται επιχορηγούμενοι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites).

Συνοψίζοντας από τα παραπάνω, η χρήση των υπηρεσιών ξεκλειδώματος, αλλά και το κλικάρισμα διαφημίσεων που σχετίζονται με το DNS Unlocker, είναι σίγουρο ότι θα εκθέσουν σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σας όσο και την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών σας δεδομένων. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο adware μπορεί να γίνει η αιτία να διεισδύσουν στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα / αρχεία.

Η παρουσία του εκτελέσιμου αρχείου multivab.exe ισοδυναμεί με κακά μαντάτα για τον υπολογιστή και τα δεδομένα σας. Επομένως, μπορείτε να καταλάβετε ότι δε σας συνιστούμε να το κρατήσετε στο σύστημα του υπολογιστή σας. Μιας και τα προγράμματα τύπου adware τείνουν να είναι ιδιαιτέρως παραπλανητικά. και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και η απεγκατάστασή τους μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη και περίπλοκη, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus, όπως πχ. το εξαίρετο FortectIntego. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά το εκτελέσιμο αρχείο Multivab.exe από το σύστημα του υπολογιστή σας.

Πώς μπορώ να αποφύγω τη διείσδυση αυτού του αρχείου στο σύστημα του υπολογιστή μου?

Εάν θέλετε να αποφύγετε τη διείσδυση του εκτελέσιμου αρχείου multivab.exe στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε καλό είναι να γνωρίζετε πως καταφέρνουν κι εξαπλώνονται διαδικτυακά τα adwares.

Συνήθως, το DNS Unlocker εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling. Αναλυτικότερα, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών, όπως πχ. video/audio players, download managers, κτλ.

Για αυτό τον λόγο, είναι σημαντικό να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίσετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων. Σας συνιστούμε να αποφεύγετε τη Γρήγορη “Quick” ή Προτεινόμενη “Recommended” μορφή εγκατάστασης, καθώς και να αποφεύγετε να κατεβάζετε από αναξιόπιστες ή άγνωστες πηγές.

Αφαίρεση του εκτελέσιμου αρχείου multivab.exe:

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το εκτελέσιμο αρχείο Multivab.ex σχετίζεται με το DNS Unlocker adware. Για αυτό, εάν χρειαστεί να αφαιρέσετε το Multivab.exe, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες που έχει δημιουργήσει η ομάδα ειδικών μας για ολοκληρωτική αφαίρεση του DNS Unlocker. Παρόλα αυτά, όταν έχετε να κάνετε με αφαιρέσεις ιών κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, είναι σαφώς προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus. Είναι πολύ σημαντικό το λογισμικό ασφάλειας που έχετε εγκαταστημένο να ενημερώνεται τακτικά ώστε να σας προσφέρει προστασία ακόμα και από τις πλέον πρόσφατες κυβερνο-απειλές.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση