Απομάκρυνση MPC Cleaner (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Οκτ 2018

Οδηγός Απεγκατάστασης MPC Cleaner

Τι είναι το MPC Cleaner?

MPC Cleaner – ένα άχρηστο πρόγραμμα βελτιστοποίησης συστήματος

Απεικόνιση του MPC Cleaner

Το MPC Cleaner είναι ένα παραπλανητικό λογισμικό ασφαλείας, δημιουργία της DotCash Limited. Θα πρέπει να σημειωθεί οτι το MPC Cleaner προωθείται ως το “Πιο Δυνατό Λογισμικό Εκκαθάρισης” (“More Powerful Cleaner”) καθώς και ως “το ελαφρύτερο και γρηγορότερο λογισμικό βελτιστοποίησης συστημάτων υπολογιστή με απλή και ελκυστική διεπιφάνεια χρήσης” (“the lightest and fastest and safest PC optimizer with a simple and cool interface”). Θα πρέπει να σημειωθεί οτι πολλοί cybersecurity ειδικοί συμπεριέλαβαν το πρόγραμμα στην κατηγορία PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και συμβουλεύουν τους χρήστες να αποφύγουν να το χρησιμοποιήσουν.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ
Όνομα MPC Cleaner
Τύπος Παραπλανητικό λογισμικό / PUP (δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα)
Developer DotCash Limited
Ενδείξεις Κρυφή και αυθαίρετη εγκατάσταση προγραμμάτων, εμφανίσεις εκνευριστικών και παραπλανητικών διαφημίσεων
Διαδικτυακή Εξάπλωση Μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης εφαρμογών τρίτων (software bundling), μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του
Εξουδετέρωση Με τη χρήση λογισμικού ασφαλείας ή με χειροκίνητη αφαίρεση (οδηγίες στο τέλος του άρθρου)
Βελτιστοποίηση Χρήση FortectIntego

Το MPCCleaner προωθείται ως ένα λογισμικό που έχει τη δυνατότητα να εκκαθαρίζει συστήματα υπολογιστή από άχρηστα αρχεία (junk files), από παραπλανητικά plug-ins και από κατεστραμμένες καταχωρήσεις (corrupt registries). Ωστόσο, στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ισχύει και δυστυχώς οι περισσότεροι χρήστες το διαπιστώνουν αφού το εγκαταστήσουν. Προσοχή! Ο κύριος σκοπός αυτών των δήθεν “εργαλείων βελτιστοποίησης” είναι να τρομοκρατήσουν τους χρήστες μέσω της παραπλάνησης και να τους πείσουν εν τέλει να προβούν σε αγορά της πλήρους έκδοσης.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε οτι όλα τα προβλήματα που αναφέρει το MPC Cleaner scanner είναι ψευδή και παραπλανητικά, δλδ. καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Μάλιστα, μπορείς να το διαπιστώσεις κάνοντας σάρωση συστήματος με το FortectIntego ή οποιοδήποτε άλλο αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας. Είμαστε βέβαιοι οτι τα αποτελέσματα θα διαφέρουν τα μάλα. Προσοχή! Ενδέχεται το συγκεκριμένο “μαϊμού” εργαλείο βελτιστοποίησης (optimizer) να προβεί σε αφαίρεση σημαντικών καταχωρήσεων συστήματος και εν τέλει να δημιουργήσει το ίδιο, πρόβλημα στην λειτουργία του συστήματος.

Το MPC Cleaner έχει ήδη εξαπλωθεί σε Χιλή, Ρωσία, και Πολωνία. Ο κύριος τρόπος για τη διαδικτυακή εξάπλωση αυτού του παραπλανητικού προγράμματος είναι η μέθοδος bundling, η οποία είναι η δημοφιλέστερη μέθοδος για τη διαδικτυακή εξάπλωση PUPs. Μια καλή ένδειξη οτι το συγκεκριμένο PUP κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου είναι η παρουσία του MPCTray.exe αρχείου στη τοποθεσία C:\Program Files directory.

Σαρώσεις του MPC Cleaner

Μόλις καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, το PUP αρχίζει να σκανάρει το σύστημα κάθε φορά που γίνεται επανεκκίνηση ή έναρξη του συστήματος. Κατόπιν, εμφανίζει παραπλανητικά αποτελέσματα σάρωσης, δλδ. οτι δήθεν το σύστημα του υπολογιστή έχει μολυνθεί από πολλά ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα, καθώς και οτι υπάρχουν πολλά συστημικά σφάλματα. Ο σκοπός του είναι να τρομοκρατήσει τους χρήστες, να τους πείσει οτι το σύστημα του υπολογιστή τους κινδυνεύει και δυσλειτουργεί, και εν τέλει να τους ωθήσει να προβούν σε αγορά της πλήρους του έκδοσης.

Επίσης, έχει διαπιστωθεί οτι ο ιός MPC Cleaner virus μπορεί να αποτελέσει την αιτία για γενικότερη δυσλειτουργία και επιβράδυνση του συστήματος. Για τη διασφάλιση της βέλτιστης λειτουργίας συστήματος, συνιστούμε τη χρήση κάποιου αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας τύπου anti-virus ή anti-spyware.

Φυσικά, όπως μπορείς να καταλάβεις, συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να ΜΗΝ κάνουν το λάθος και δαπανήσουν χρήματα για την απόκτηση της άδειας χρήσης (license key) της πλήρους έκδοσης του MPC Cleaner, κάθως τα χρήματα αυτά θα πάνε χαμένα. Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για ένα παραπλανητικό, ανεπιθύμητο πρόγραμμα που εμφανίζει παραπλανητικά αποτελέσματα σάρωσης και προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους χρήστες και να τους ωθήσει να προβούν σε αγορά της πλήρους του έκδοσης.

Ούτε η δοκιμαστική και φυσικά ούτε η πλήρης έκδοση του προγράμματος μπορούν να βελτιστοποιήσουν την λειτουργία ενός συστήματος υπολογιστή. Το αντίθετο μάλιστα. Όσο παραμένει στο σύστημα αυτό το PUP, μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τη ταχύτητα του συστήματος, να δημιουργήσει δυσλειτουργίες, ακόμα και να προβεί σε αυθαίρετες τροποποιήσεις στις παραμέτρους ρυθμίσεων του φυλλομετρητή ιστού (web browser) ώστε να ορίστει ως προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης η σελίδα Search.mpc.am . Τέλος, σύμφωνα με το Virus Total, 31 AV engines αναγνωρίζουν το MPC Cleaner ως δυνητικά κακόβουλο.

Εάν όντως επιθυμείς να προστατέψεις τον υπολογιστή σου από ύπουλα λογισμικά κατασκοπίας, γνωστά ως spyware, καθώς και από κακόβουλα malware, συνιστούμε να εγκαταστήσεις και να χρησιμοποιείς κάποιο γνωστό, αξιόπιστο, και πλήρως ενημερωμένο λογισμικό ασφαλείας anti-virus και να μην πειραματιστείς ούτε κατά διάνοια με αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας εργαλεία βελτιστοποίησης.

Επίσης, για να σταματήσουν να σου εμφανίζονται τα ενοχλητικά και παραπλανητικά μηνύματα που σχετίζονται με το MPC Cleaner θα πρέπει να το εντοπίσεις και να το αφαιρέσεις ολοκληρωτικά από το σύστημα του υπολογιστή σου. Στο τέλος του άρθρου, θα βρεις αναλυτικές οδηγίες απεγκατάστασης αυτού του PUP.

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν τον ιό MPC Cleaner από την επίσημη σελίδα τουΤο MPC Cleaner είναι ένα εξαιρετικά ύποπτο εργαλείο σάρωσης συστήματος το οποίο έχει τη τάση να εμφανίζει παραπλανητικά αποτελέσματα σάρωσης.

Αυτό το ανεπιθύμητο λογισμικό μπορεί να διεισδύσει απαρατήρητο στο σύστημα του υπολογιστή σου

Υπάρχουν δυο κύριοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να διεισδύσει το MPC Cleaner στο σύστημα του υπολογιστή σου:

1. Μπορεί να κατεβάσεις οικειοθελώς αυτό το πρόγραμμα από την επίσημη ιστοσελίδα του ή κάποια άλλη σελίδα λήψης προγραμμάτων.

2. Μπορεί να διεισδύσει απαρατήρητο στο σύστημα του υπολογιστή σου παράλληλα με την εγκατάσταση κάποιας freeware / shareware εφαρμογής (βλ. μέθοδος bundling, software bundles).

Θα πρέπει να αναφέρουμε οτι οι περισσότεροι χρήστες, λόγω της βιασύνης ή αδιαφορίας τους, ενδέχεται να κατεβάσουν ανεπιθύμητα και παραπλανητικά PC optimizers στον υπολογιστή τους. Οι πιθανότητες αυξάνονται κατακόρυφα όταν οι λήψεις εφαρμογών γίνονται από σελίδες λήψης προγραμμάτων τρίτων.

Η μέθοδος bunlding αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή για τη διαδικτυακή εξάπλωση PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων). Συγκεκριμένα, τα PUPs έχουν τη τάση να κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης εφαρμογών τρίτων (επί πληρωμή). Εάν δε δείχνεις την απαραίτητη προσοχή όταν κατεβάζεις δωρεάν apps από το διαδίκτυο, τότε κινδυνεύεις να εκθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σου σε παράλληλες λήψεις PUPs.

Ο καλύτερος τρόπος για την ελαχιστοποίηση παράλληλων λήψεων PUPs είναι η πρόληψη. Πριν κατεβάσεις μια εφαρμογή, καλό θα ήταν να κάνεις μια ενδελεχή έρευνα αγοράς, όπως πχ. να διαβάσεις κριτικές χρηστών που κατέβασαν και χρησιμοποίησαν το app. Επίσης, χρήσιμες πληροφορίες μπορείς να βρεις σε συνοδευτικά έγγραφα, όπως πχ. Συμφωνία Αδειοδότησης Τελικού Χρήστη (EULA, End User's License Agreement), Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy), Πολιτική Cookies (Cookie Policy), κτλ. Εάν διαπιστώσεις οτι δεν υπάρχει κάτι ύποπτο με το app, το επόμενο πολύ σημαντικό βήμα είναι να δείξεις την απαραίτητη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης του εκάστοτε app.

Συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Προηγμένη / Σύνθετη (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Μ' αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίσεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια που θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως PUPs.

Παραπλανητικά αποτελέσματα σάρωσης που εμφανίζει το MPC Cleaner

Πώς μπορεί να επιτευχθεί η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού MPC Cleaner

Η αποτελεσματική εξουδετέρωση του ιού MPC Cleaner μπορεί να επιτευχθεί τόσο με χειροκίνητη αφαίρεση όσο και με αυτόματη αφαίρεση, δλδ. με τη χρήση κάποιου αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας anti-spyware. Εάν επιθυμείς να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου και να το κάνεις μόνος σου, θα πρέπει να ακολουθήσεις πολύ προσεκτικά τις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού που θα βρεις στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ωστόσο, προσοχή! Θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν οτι υπάρχουν πολλά ύποπτα αρχεία που σχετίζονται με αυτό το PUP, τα οποία έχουν βοηθητικό ρόλο, και που θα πρέπει και αυτά να εντοπιστούν και να απεγκατασταθούν ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η εξουδετέρωση αυτού του ύπουλου προγράμματος. Διαφορετικά, το πιθανότερο είναι το PUP να επανεμφανιστεί αργά ή γρήγορα μετά την απεγκατάστασή του. Για παράδειγμα, ενδέχεται να έχει διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου ο ιός Search.mpc.am virus, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως browser hijacker. Και αυτός ο ιός θα πρέπει να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί από το σύστημα!

Γι' αυτό τον λόγο, συνιστούμε την αυτόματη αφαίρεση του ιού MPC Cleaner virus και προτείνουμε τη χρήση κάποιου από τα παρακάτω εξαιρετικά και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας. Το λογισμικό ασφαλείας θα σαρώσει το σύστημα και θα εντοπίσει / αφαιρέσει αυτόματα όχι μόνο το συγκεκριμένο ιό, αλλά και όλα τα βοηθητικά αρχεία του που τυχόν κατάφεραν να διεισδύσουν και να εγκατασταθούν κρυφά σε διάφορα σημεία του συστήματος.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του MPC Cleaner

Αφαίρεση MPC Cleaner από συστήματα Windows

Για τη χειροκίνητη αφαίρεση του MPC Cleaner, θα πρέπει να ακολουθήσεις πολύ προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης. Θα πρέπει να εντοπίσεις και να απεγκαταστήσεις όλα τα προγράμματα (Search.mpc.am κι άλλα) που ανήκουν στην DotCash Limited ώστε να μην επανεμφανιστεί μετά την αφαίρεσή του.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το MPC Cleaner και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το MPC Cleaner ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση MPC Cleaner από σύστημα Mac OS X

Για να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά αυτό το παραπλανητικό πρόγραμμα εκκαθάρισης από το Mac OS X, θα πρέπει να εντοπίσεις και να απεγκαταστήσεις όλα τα βοηθητικά αρχεία αυτού του “μαϊμού” optimizer. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις το Search.mpc.am κι άλλα apps της DotCash Limited.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το MPC Cleaner ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Ανανέωση Mozilla Firefox

Για να επιδιορθώσεις το Firefox, θα πρέπει να βεβαιωθείς οτι εντόπισες και διέγραψες όλες τις άγνωστες / ύποπτες επεκτάσεις, πρόσθετα, και γραμμές εργαλείων, καθώς μπορεί να σχετίζονται με το MPC Cleaner.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με MPC Cleaner και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση MPC Cleaner μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του MPC Cleaner.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση MPC Cleaner από Google Chrome

Για να καθαρίσεις το Google Chrome απ' όλα τα βοηθητικά αρχεία / προγράμματα του ιού, θα πρέπει να τσεκάρεις την λίστα του Chrome, να εντοπίσεις και να διαγράψεις όλες τις ύποπτες / άγνωστες καταχωρήσεις, κυρίως αυτές που σχετίζονται με τη DotCash Limited.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το MPC Cleaner και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του MPC Cleaner. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση MPC Cleaner από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το MPC Cleaner θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση MPC Cleaner από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το MPC Cleaner ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του MPC Cleaner. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα MPC Cleaner υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες