Απομάκρυνση Mac Tonic (Οδηγίες Αφαίρεσης) - Αυγ 2018 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης Mac Tonic

Τι είναι το Mac Tonic?

Το Mac Tonic είναι ένα παραπλανητικό app το οποίο ξεγελάει τους χρήστες καθώς χρησιμοποιεί το όνομα μιας νόμιμης υπηρεσίας επισκευής υπολογιστών

Απεικόνιση του Mac Tonic Cleaner

Ο ιός Mac Tonic είναι ουσιαστικά ένα αναξιόπιστο εργαλείο βελτιστοποίησης συστήματος (system optimization tool) το οποίο έχει αναπτυχθεί στην Ινδία. Οι χρήστες μπορούν να το κατεβάσουν απευθείας από το mactonic.net website, αλλά μπορεί και να διεισδύσει κρυφά σε συστήματα υπολογιστών κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης εφαρμογών τρίτων (βλ. software-bundles). Θα πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχει μια νόμιμη υπηρεσία επισκευής υπολογιστών με όνομα mac tonic — όμως, αυτό το παραπλανητικό app δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία και φυσικά δεν αποτελεί προϊόν της.

Πρόσφατα, ο ιός εμφανίστηκε ως κύριο θέμα σε πολλά διαδικτυακά forums καθώς κατάφερε να μολύνει με σχετική ευκολία χιλιάδες συστήματα υπολογιστών μέσω Adobe Flash Player και Adobe Shockwave ενημερώσεων. Επιπρόσθετα, ακόμα και μετά την αφαίρεση του ιού Mac Tonic virus, πολλοί από τους χρήστες συνέχισαν να παραπονιούνται ότι η διεργασία Tonic Tasks συνεχίζει να τρέχει και να εμφανίζει επιθετικές διαφημίσεις. Για να βρεις οριστική λύση σ' αυτό το πρόβλημα, τσέκαρε το κάτω μέρος αυτού του άρθρου.

Όνομα Mac Tonic
Τύπος Εργαλεία συστήματος
Επίπεδο Κινδύνου Μεσαίο. Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν οτι το Mac Tonic ενδέχεται να γίνει αρκετά επικίνδυνο
Ενδείξεις Εμφανίζει “πειραγμένα” αποτελέσματα σάρωσης συστήματος για εντοπισμό ιών ώστε να παραπλανεί το μέγιστο δυνατό αριθμό χρηστών και να τους μοχλεύει με τέτοιο τρόπο ώστε να τους πείθει να προχωρούν σε αγορά της πλήρους έκδοσης του app. Μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετη εγκατάσταση επιπρόσθετων apps αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας
Διαδικτυακή εξάπλωση Οι χρήστες μπορούν να το κατεβάσουν οικειοθελώς από την επίσημη ιστοσελίδα του, ωστόσο, ενδέχεται το app να κατέβει κρυμμένο σε κάποιο συνοδευτικό πακέτο λήψης freeware εφαρμογής / προγράμματος τρίτων
Αφαίρεση Για την απεγκατάσταση του Mac Tonic, προτείνουμε τη χρήση video guide ή την εγκατάσταση και χρήση του FortectIntego το οποίο εγγυάται ότι θα φέρει εις πέρας την ολοκληρωτική αφαίρεση του app

Παρόλο που το συγκεκριμένο app δε μπορεί να χαρακτηρισθεί ως κακόβουλο, ωστόσο υπάρχουν πολλοί χρήστες που θεωρούν οτι το Mac Tonic είναι ιός. Οι developers του συγκεριμένου PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) υποστηρίζουν οτι το πρόγραμμα που ανέπτυξαν μπορεί να εντοπίζει και να καθαρίζει από το σύστημα junk αρχεία, μολύνσεις, και άλλες απειλές, μέσω σαρώσεων συστήματος. Δυστυχώς, έχει αποδειχθεί οτι το Mac Tonic cleaner δεν μπορεί να βελτιστοποιήσει την λειτουργία συστήματος ούτε στο ελάχιστο. Εν τέλει, το μόνο που κάνει είναι να εμφανίζει ψευδείς / παραπλανητικές αναφορές σάρωσης συστήματος και να επανεργοποιείται με κάθε επανεκκίνηση του συστήματος.

Εάν σε προβληματίζει κατά πόσο το Mac Tonic είναι ασφαλές, η απάντηση σ' αυτό το ερώτημα είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Το αυτο-αποκαλούμενο εργαλείο βελτιστοποίησης αυτό καθαυτό δεν είναι επικίνδυνο. Βεβαίως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οτι έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να κερδοσκοπεί εις βάρος των χρηστών-θυμάτων, και το καταφέρνει με συχνές εμφανίσεις αναφορών σχετικών με αποτελέσματα σαρώσεων συστήματος όπου φαίνεται οτι το σύστημα έχει δήθεν μολυνθεί από ιούς.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους χρήστες να μη χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο app, διαφορετικά κινδυνεύουν με οικονομικές απώλειες. Άλλωστε, το διαδίκτυο είναι γεμάτο από παρόμοια προγράμματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση του συστήματος, και μάλιστα είναι δωρεάν. Σε περίπτωση προβληματισμού ή απορίας, συνιστούμε τη χρήση ενός εναλλακτικού εργαλείου βελτιστοποίησης ή λογισμικού ασφαλείας anti-virus για τον έλεγχο της πραγματικής κατάστασης του συστήματος. Είμαστε σίγουροι ότι η σάρωση θα εμφανίσει το Mac Tonic ως PUP το οποίο θα πρέπει να αφαιρεθεί από το σύστημα.

Εάν συνεχίζεις να έχεις δεύτερες σκέψεις για το Mac Tonic, καλό είναι να γνωρίζεις πως οι developers του χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα με τη νόμιμη υπηρεσία επισκευής υπολογιστών που εδρεύει στο Όρεγκον. Η νόμιμη εταιρεία δηλώνει κατηγορηματικά ότι καμία σχέση δεν έχει με το συγκεκριμένο αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας cleaner, ενώ, παράλληλα, συνιστά στους χρήστες-θύματα να το αναφέρουν εάν πέσουν θύμα αυτού του ιδιαιτέρως ύποπτου app:

WARNING: There's a malicious “cleanup” app from India floating around called “Mac Tonic” (mactonic.net). This is NOT our product, and we are making every effort to resolve this identity confusion. If you're one of many innocent victims of this software, please report mactonic.net to GoDaddy and/or your preferred review site. Thanks.

Το παραπλανητικό εργαλείο βελτιστοποίησης συστήματος εμφανίζει “πειραγμένα” αποτελέσματα σάρωσης συστήματος για εντοπισμό ιών

Ολοένα και αυξάνει ο αριθμός των χρηστών που επικοινωνούν με τους ειδικούς μας και τους ρωτούν εάν εν τέλει είναι ιός το Mac Tonic. Τεχνικά μιλώντας, το Mac Tonic δεν είναι malware. Ωστόσο, δε θα πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι εμφανίζει “πειραγμένα” αποτελέσματα σαρώσεων συστήματος για τον εντοπισμό ιών. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι για να παραπλανηθούν οι χρήστες-θύματα και να νομίζουν ότι το σύστημα του υπολογιστή τους έχει μολυνθεί από επικίνδυνους ιούς και PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα). Κατόπιν, τους παρουσιάζεται ως αξιόπιστη λύση η αγορά της πλήρους έκδοσης του προγράμματος. Κοινώς, πρόκειται για στοχευμένη παραπλανητική μόχλευση με απώτερο σκοπό την κερδοσκοπία των developers του app εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών-θυμάτων. Φυσικά, το σύστημα ΔΕΝ έχει μολυνθεί σε αυτές τις περιπτώσεις, παρά μόνο από την ίδια την παρουσία του συγκεκριμένου app.

Απεικόνιση του Mac TonicΤο Mac Tonic είναι ένα ύποπτο και αναξιόπιστο πρόγραμμα το οποίο εμφανίζει "πειραγμένα" αποτελέσματα σάρωσης ώστε να παραπλανεί τους χρήστες και να τους πείθει να αγοράζουν την πλήρη έκδοση του συγκεκριμένου εργαλείου.

Βεβαίως, ενδέχεται να έχουν διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου κάποια PUPs (potentially unwanted programs), ωστόσο μπορούν να αφαιρεθούν ολοκληρωτικά χωρίς να χρειάζεται να αγοράσεις την ακριβή έκδοση του ούτως ή άλλως αναξιόπιστου Mac Tonic εργαλείου. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι εμφανίζει “πειραγμένα” αποτελέσματα σάρωσης για να σε κάνει να πιστέψεις ότι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί και να σε πείσει εν τέλει να αγοράσεις την πλήρη έκδοση.

Αντί να δεχτείς να πληρώσεις, συνιστούμε να προβείς άμεσα σε απεγκατάσταση του Mac Tonic και αντί αυτού να εγκαταστήσεις και να χρησιμοποιήσεις ένα επαγγελματικό, αξιόπιστο, και πλήρως ενημερωμένο λογισμικό ασφαλείας τύπου antivirus. Μόλις προβείς σε αναλυτική σάρωση συστήματος με τη χρήση ενός αξιόπιστου λογισμικού αφαίρεσης malware, θα διαπιστώσεις οτι το Mac Tonic εμφάνιζε “φανταστικές” μολύνσεις συστήματος. Με άλλα λόγια, θα διαπιστώσεις οτι η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του Mac Tonic, είναι μονόδρομος.

Στο τέλος του άρθρου μπορείς να βρεις αναλυτικές οδηγίες για την χειροκίνητη αφαίρεση του Mac Tonic. Ωστόσο, οι ειδικοί μας προτείνουν την εγκατάσταση και χρήση του πολυδοκιμασμένου και εξαίρετου λογισμικού ασφαλείας FortectIntego, το οποίο και θα προβεί αυτόματα σε εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του (PUP) ωστέ αυτό να μην επανεμφανιστεί με την πρώτη επανεκκίνηση του συστήματος.

Αναξιόπιστα εργαλεία καθαρισμού μπορεί να διεισδύσουν στο σύστημα του υπολογιστή σου παράλληλα με λήψεις freeware apps

Παρόλο που έως τώρα ο κύριος τρόπος με τον οποίο κατεβαίνει αυτό το PUP σε συστήματα υπολογιστών είναι μέσω της οικειοθελούς χειροκίνητης λήψης του από την επίσημη ιστοσελίδα του mactonic.net site, ωστόσο, ολοένα κι αυξάνει ο αριθμός των περιπτώσεων όπου το PUP διείσδυσε σε συστήματα υπολογιστών κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων freeware / shareware εφαρμογών τρίτων (βλ. μέθοδος bundling, software bundles). Έτσι, εάν διαπιστώσεις ξαφνικά την ύπαρξη του Mac Tonic στο σύστημα του υπολογιστή σου, αυτό ενδέχεται να διείσδυσε παράλληλα με κάποια freeware / shareware εφαρμογή που κατέβασες πρόσφατα χωρίς να δείξεις την απαραίτητη προσοχή κατά τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης.

Για να ελαχιστοποιήσεις αυτές τις “ύπουλες” παράλληλες λήψεις PUPs, σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις να επιλέγεις Γρήγορη (Quick) / Προτεινόμενη (Recommended) μορφή εγκατάστασης. Αντιθέτως, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Προσαρμοσμένη (Custom) ή Προηγμένη/Σύνθετη (Advanced) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις κάθε φορά. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως PUPs.

Σημείωση: Πριν προβείς στην λήψη μιας εφαρμογής, καλό είναι να διαβάσεις προσεκτικά την Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy), την Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA), τους Όρους Χρήσης, αλλά και τις online κριτικές που σχετίζονται με την εφαρμογή που σε ενδιαφέρει να κατεβάσεις . Συνδυαστικά με τα παραπάνω, θα ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να εκθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σου σε ύποπτες παράλληλες λήψεις εκνευριστικών, αναξιόπιστων, η ακόμα και δυνητικά επικίνδυνων εφαρμογών.

Ολοκληρωτική αφαίρεση του Mac Tonic από το σύστημα του υπολογιστή σου

Οι ειδικοί ερευνητές προτείνουν δυο επιλογές για την ολοκληρωτική αφαίρεση του Mac Tonic — χειροκίνητη ή αυτόματη αφαίρεση αυτού του παραπλανητικού εργαλείου βελτιστοποίησης (fake system optimization tool). Ωστόσο, για πιο γρήγορη, εύκολη, ασφαλή, αποτελεσματική αφαίρεση, συνιστούμε την εγκατάσταση και χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας antivirus.

Με την αυτόματη αφαίρεση του Mac Tonic αρκεί να εγκαταστήσεις το λογισμικό ασφαλείας antivirus / anti-malware και το πρόγραμμα αυτόματα θα προβεί σε σάρωση συστήματος, εντοπισμού και ολοκληρωτικής αφαίρεσης του PUP και όλων των βοηθητικών αρχείων του. Αρκεί ένα κλικ για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η δουλειά.

Από την άλλη, είναι δυνατή και η χειροκίνητη αφαίρεση / απεγκατάσταση του Mac Tonic. Αυτή είναι μια σαφώς πιο χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία, η οποία ενδέχεται να απαιτήσει προηγμένες γνώσεις πληροφορικής και διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων. Θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης που θα βρεις στο κάτω μέρος του άρθρου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ακόμα και στην περίπτωση αφαίρεσης του ιού Mac Tonic virus, ενδέχεται η διεργασία tonictasks να παραμείνει ενεργή στο σύστημα του υπολογιστή. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, απαιτείται πρόσβαση στο Mac Library. Θα πρέπει να ακολουθήσεις τα εξής βήματα:

  • Πήγαινε Finder και επίλεξε Go
  • Επίλεξε Go to Folder και πληκτρολόγησε ~/Library

Κατόπιν, θα πρέπει να κάνεις τα εξής:

  • Πήγαινε στον Applications Support φάκελο, επίλεξε τον Tonic φάκελο, και στείλτον στον Κάδο Ανακύκλωσης
  • Επανέλαβε τα ίδια βήματα με τον Launch Agents φάκελο

Τέλος, για να βεβαιωθείς ότι έχει διαγραφτεί ολοκληρωτικά αυτό το αναξιόπιστο app και οτι η διεργασία Tonic Tasks δεν δραστηριοποιείται πλέον στο σύστημα, συνιστούμε τη διαγραφή των Adobe Flash στοιχείων, ή ακόμα καλύτερα τη συνολική απεγκατάσταση του προγράμματος.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Mac Tonic

Αφαίρεση Mac Tonic από σύστημα Mac OS X

Παρακάτω, θα βρεις αναλυτικές οδηγίες για την απεγκατάσταση του Mac Tonic λογισμικού από το Mac σου:

  1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
  2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Mac Tonic ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Mac Tonic υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες