Απομάκρυνση Mac Cleanup Pro (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Δωρεάν Οδηγίες

Οδηγός Απεγκατάστασης Mac Cleanup Pro

Τι είναι το Mac Cleanup Pro?

Mac Cleanup Pro είναι ένα παραπλανητικό εργαλείο που δήθεν καθαρίζει το σύστημα

Το Mac Cleanup Pro

Το Mac Cleanup Pro είναι ένα PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) που εκ πρώτης όψεως φαίνεται νόμιμο και χρήσιμο, ωστόσο παρασκηνιακά συλλέγει κρυφά κι αυθαίρετα διάφορα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Παρομοίως με Advanced Mac Cleaner, Mac Auto Fixer, κι άλλα PUPs, έτσι και αυτό το εργαλείο αυτο-προωθείται ως ένα καλό πρόγραμμα βελτιστοποίησης Mac OS (Mac OS optimizing program). Ωστόσο, διαπιστώθηκε οτι χρησιμοποιεί παραπλανητικές τεχνικές για τη διαδικτυακή του εξάπλωση, ενώ, παράλληλα, εμφανίζει παραπλανητικές διαφημίσεις με απώτερο στόχο να πείσει το μέγιστο δυνατό αριθμό χρηστών οτι το σύστημα του υπολογιστή τους αντιμετωπίζει πολλά σοβάρα προβλήματα ωθώντας τους με αυτό το τρόπο στην αγορά άχρηστων προγραμμάτων.

Επίσης, διαπιστώθηκε οτι το συγκεκριμένο PUP σχετίζεται με adware το οποίο παίζει ενεργό ρόλο στην εμφάνιση των διαφημίσεων. Εκτός αυτού, το Mac Cleanup pro έχει τη τάση να ανακατευθύνει τους χρήστες σε επιχορηγούμενα sites συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate sites), όπου γίνονται παραπλανητικές προσπάθειες πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών, συμπ. και της αγοράς της πλήρους έκδοσης του συγκεκριμένου προγράμματος. Φυσικά, συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να ΜΗΝ εμπιστεύονται αυτά τα αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας εργαλεία, διαφορετικά όχι μόνο κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα που ξόδεψαν αλλά είναι πολύ πιθανό να μοιραστούν ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία τους με κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. hackers και scammers, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται.

Όνομα Mac Cleanup Pro
Τύπος PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα)
Ενδείξεις Εμφάνιση παραπλανητικών αποτελεσμάτων σάρωσης, ξαφνικές και επίμονες προωθήσεις ύποπτων εργαλείων, πρακτικές ώθησης για αγορά πλήρους έκδοσης
Στοχεύει MacOS
Διαδικτυακή Εξάπλωση Μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης εφαρμογών τρίτων (software bundling) και παραπλανητικών διαφημίσεων
Εξουδετέρωση Προτείνουμε τη χρήση του FortectIntego για την αποτελεσματική εκκαθάριση του συστήματος και επιδιόρθωση τυχόν ζημιών προκλήθηκαν στο σύστημα από τον ιό

Αν και ο όρος “Mac Cleanup Pro virus” δεν είναι τελείως σωστός, οι χρήστες έχουν τη τάση να χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα ως ιό στην προσπάθεια τους να εξηγήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ή κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών τους αναζητήσεων όταν ψάχνουν τρόπους για να απαλλαγούν από την ενοχλητική και δυνητικά επικίνδυνη παρουσία του.

Μόλις καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, το PUP ενεργοποιείται και τρέχει διάφορες παρασκηνιακές διεργασίες προκαλώντας προβλήματα στην εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος. Επίσης, η αφαίρεσή του από το σύστημα ενδέχεται να αποδειχθεί δύσκολη και χρονοβόρα.

Η κύρια δραστηριότητα του Mac Cleanup Pro εστιάζει στην εμφάνιση συχνών και παραπλανητικών σαρώσεων συστήματος, οι οποίες σαρώσεις ενεργοποιούνται με κάθε επανεκκίνηση του συστήματος. Επιπρόσθετα, με το πέρας της κάθε σάρωσης, το app εμφανίζει παραπλανητικές αναφορές που δείχνουν οτι το σύστημα αντιμετωπίζει δήθεν σοβαρά προβλήματα, λειτουργικά και ασφαλείας. Φυσικά, όλο αυτό γίνεται για να πειστεί ο εκάστοτε χρήστης-θύμα να αγοράσει την πλήρη έκδοση του προγράμματος, το οποίο εμφανίζεται ως η “μοναδική και βέλτιστη” λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την όποια επιδιόρθωση του συστήματος. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι όλες αυτές οι σαρώσεις απορροφούν μεγάλο ποσοστό συστημικών πόρων με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται σημαντικά η ταχύτητα του συστήματος και του φυλλομετρητή ιστού (web browser).

H παρουσία αυτού του PUP στο σύστημα θα αποτελέσει την αιτία για την εμφάνιση πολλών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών περιηγήσεων μέσω Safari, Google Chrome ή Mozilla Firefox browsers. Ο σκοπός των διαφημίσεων είναι είτε η προώθηση του συγκεκριμένου εργαλείου ή άλλων παρόμοιων apps που υποτίθεται οτι έχουν πολλά σημαντικά λειτουργικά χαρακτηριστικά. Ορισμένες από τις υποσχέσεις τους:

 • επιδιόρθωση σφαλμάτων
 • βελτίωση ταχύτητας υπολογιστή
 • απενεργοποίηση / μπλοκάρισμα εμφάνισης διαφημίσεων
 • αφαίρεση malware
 • γενικότερη βελτιστοποίηση συστήματος υπολογιστή.

Ωστόσο, όλα αυτά γίνονται ώστε να εντυπωσιαστούν και να δελεαστούν οι χρήστες και εν τέλει να προβούν σε λήψη / εγκατάσταση ή αγορά των πλήρων εκδόσεων αυτών των PUP apps. Ενοχλητικά, άχρηστα, παραπλανητικά, και δυνητικά επικίνδυνα, αυτά τα προγράμματα δεν έχουν κάτι να προσφέρουν. Αντιθέτως, μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε οτι το μεγάλο πρόβλημα με PUPs, όπως το Mac Cleanup Pro, είναι η συλλογή δεδομένων σχετικά με τη διαδικτυακή δραστηριότητα και προτιμήσεις των χρηστών. Ο απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία βάσεων δεδομένων χρηστών και αποστολής τους (επί πληρωμή), ως επί το πλείστον, σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες. Κατόπιν, αυτές οι βάσεις δεδομένων χωρίζονται σε διαδικτυακά προφίλ χρηστών για την αποστολή στοχευμένων διαφημίσεων και διαδικτυακών προσφορών. Μ' αυτό τον τρόπο, μεγιστοποιούνται οι πιθανότητες κέρδους εις βάρος φυσικά των ανυποψίαστων χρηστών. Ορισμένα από τα δεδομένα που συλλέγονται: IP διεύθυνση, τοποθεσία, ιστορικό διαδικτυακών περιηγήσεων, ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπται ο χρήστης, κι άλλες online προτιμήσεις και δραστηριότητες. Έτσι, αποστέλλονται άρτια στοχευμένες διαφημίσεις στους χρήστες και εμφανίζονται στην οθόνη τους βάσει του διαδικτυακού προφίλ του εκάστοτε χρήστη.

Κυκλοφορούν πολλά παρόμοια προγράμματα που μοιάζουν νόμιμα και χρήσιμα, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν προσφέρουν κάτι, εκτός από προβλήματα. Δυστυχώς, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη συνολικότερη λειτουργία της συσκευής, τη ταχύτητα, ακόμα και την ασφάλειά της. Θα πρέπει να προβείς σε άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του Mac Cleanup Pro, εάν αυτό διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου. Ξεκάθαρες ενδείξεις οτι το PUP μόλυνε το σύστημα του υπολογιστή σου:

 • συχνή εμφάνιση ανακατευθύνσεων προς επιχορηγούμενα sites τρίτων
 • συχνή εμφάνιση αναδυόμενων διαφημίσεων
 • εμφανίσεις προωθητικών περιεχομένων
 • εμφανίσεις παραπλανητικών μηνυμάτων μόλυνσης συστήματος
 • πιεστικές παραπλανητικές τεχνικές για αγορά της πλήρους έκδοσης του Mac Cleanup Pro.

Η αφαίρεση του Mac Cleanup Pro μπορεί να επιτευχθεί είτε αυτόματα, δλδ. με τη χρήση ενός λογισμικού ασφαλείας antivirus, ή χειροκίνητα ακολουθώντας προσεκτικά τις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης που θα βρεις στο τέλος αυτού του άρθρου. Μόλις αφαιρεθεί το PUP, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το FortectIntego ή κάποιο άλλο παρομοίων δυνατοτήτων πρόγραμμα για να επιδιορθωθούν τυχόν προβλήματα μπορεί να δημιουργήθηκαν στο σύστημα από διεισδύσεις ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων / αρχείων. Θα πρέπει να αναφέρουμε οτι πολλά από τα ανεπιθύμητα προγράμματα, μόλις διεισδύσουν στο σύστημα, εγκαθιστούν κρυφά κι αυθαίρετα βοηθητικά αρχεία, τα οποία με τη σειρά τους το πιθανότερο είναι να είναι και αυτά ανεπιθύμητα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πολλαπλή διείσδυση ανεπιθύμητων προγραμμάτων με πολύ αρνητικό αντίκτυπο στη γενικότερη λειτουργία του συστήματος.

Αν και είναι δυνατή η χειροκίνητη απεγκατάσταση του Μac Cleanup Pro, ωστόσο είναι σαφώς προτιμότερη και αποτελεσματικότερη η πλήρης σάρωση συστήματος από ένα άρτια ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας. Το πιθανότερο είναι πως όσο το PUP βρισκόταν εγκαταστημένο στο σύστημα του υπολογιστή σου, αυτό να προχώρησε σε κρυφές κι αυθαίρετες λήψεις / εγκαταστάσεις βοηθητικών αρχείων του, όπως πχ. επεκτάσεις ή εργαλεία, τα οποία αποθήκευσε σε διάφορα σημεία του συστήματος, αλλά και σε φυλλομετρητές ιστού (web browsers). O εντοπισμός και η ολοκληρωτική διαγραφή όλων των βοηθητικών αρχείων και προγραμμάτων είναι άκρως αναγκαία. Διαφορετικά, το πιθανότερο είναι να αποτύχει η ολοκληρωτική αφαίρεση και, αργά ή γρήγορα, το PUP να επανεμφανιστεί. Για αυτό τον λόγο, είναι σαφώς προτιμότερη η αυτόματη αφαίρεση με τη χρήση ενός λογισμικού ασφαλείας anti-malware / antivirus.

Το Mac Cleanup Pro PUPΤο Mac Cleanup Pro είναι ιός που έχει τη τάση να εκτελεί δήθεν σαρώσεις συστήματος και να εμφανίζει παραπλανητικά αποτελέσματα αναζήτησης με δήθεν μόλυνση συστήματος από malware.

Η μέθοδος bundling είναι μια παραπλανητική τεχνική που εφαρμόζεται ευρέως για τη διαδικτυακή εξάπλωση PUPs

Διάφορα παραπλανητικά μηνύματα σφάλματος προωθούν αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας εργαλεία βελτιστοποίησης (system optimization tools) που καμιά απολύτως δυνατότητα δεν έχουν όσον αφορά τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση ιών. Δυστυχώς, ούτε σφάλματα συστήματος δεν είναι ικανά να επιδιορθώσουν. Αντιθέτως, ενδέχεται να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η δημοφιλέστερη μέθοδος για τη διαδικτυακή εξάπλωση PUPs είναι η μέθοδος bundling. Συγκεκριμένα, τα PUPs προστίθενται (έναντι πληρωμής) σε συνοδευτικά πακέτα λήψης freeware / shareware apps. Στην περίπτωση που ο χρήστης δε δείξει την απαραίτητη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης ενός τέτοιου app, τότε θα κατεβάσει παράλληλα στη συσκευή του και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης.

Για την ελαχιστοποίηση παράλληλων εγκαταστάσεων PUPs, συνιστούμε την αποφυγή της Προεπιλεγμένης (Default) και Γρήγορης (Quick) μορφής εγκατάστασης. Αντιθέτως, καλό θα ήταν να επιλέγεται η Σύνθετη / Προηγμένη (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Μ' αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στη συσκευή σου. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως PUPs. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να κατεβάζεις τα apps που σε ενδιαφέρουν από τις επίσημες ιστοσελίδες ή από επίσημα app stores.

H αφαίρεση του Mac Cleanup Pro θα πρέπει να ακολουθείται από πλήρη σάρωση συστήματος

Θα πρέπει το Mac Cleanup Pro να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν από τη στιγμή που εντοπιστεί στο σύστημα. Και μιας και πρόκειται για “σιγανό εισβολέα” που έχει τη τάση να εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα διάφορα βοηθητικά αρχεία / προγράμματα στο σύστημα, επιβάλλεται η χρήση αξιόπιστων λογισμικών ασφαλείας. Για παράδειγμα, ένα ισχυρό, αξιόπιστο, και άρτια ενημερωμένο λογισμικό ασφαλείας anti-malware μπορεί αποδεδειγμένα να βελτιώσει τη γενικότερη λειτουργία και ταχύτητα του συστήματος, ενώ, παράλληλα, έχει τη δυνατότητα, εντοπισμού και ολοκληρωτικής αφαίρεσης ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων / αρχείων, συμπ. και των βοηθητικών στοιχείων τους, επιτυγχάνοντας αποτελεσματική εκκαθάριση και βελτιστοποίηση συστήματος.

Για αυτό τον λόγο, είναι σαφώς προτιμότερη η αυτόματη αφαίρεση του Mac Cleanup Pro. Μέσω της σάρωσης συστήματος, το λογισμικό ασφαλείας μπορεί να εντοπίσει απειλές / μολύνσεις και να προχωρήσει σε ολοκληρωτική αφαίρεσή τους. Έτσι, διασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο ασφαλείας, η ευρρυθμία και υψηλότερη ταχύτητα της συσκευής.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Mac Cleanup Pro

Αφαίρεση Mac Cleanup Pro από σύστημα Mac OS X

Για την αποτελεσματική εξουδετέρωση του ιού Mac Cleanup Pro virus και επαναφορά του συστήματος στην κανονικότητα:

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Mac Cleanup Pro ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Mac Cleanup Pro και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Mac Cleanup Pro μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Mac Cleanup Pro.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Mac Cleanup Pro από Google Chrome

Το Mac Cleanup Pro ενδέχεται να εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα επιπρόσθετες browser λειτουργίες. Γι' αυτό τον λόγο, συνιστούμε την επαναφορά (reset) του Chrome ώστε να επιτευχθεί εκκαθάρισή του:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Mac Cleanup Pro και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Mac Cleanup Pro. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Mac Cleanup Pro από Safari

Απαιτείται η εκκαθάριση του Safari browser για ασφαλείς διαδικτυακές περιηγήσεις:

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Mac Cleanup Pro ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Mac Cleanup Pro. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Mac Cleanup Pro υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες