Τι είναι LockApp.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Το LockApp.exe είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο που δεσμεύει μεγάλο ποσοστό των CPU πόρων για δραστηριότητες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων (crypto-mining)

Το LockApp.exe είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο που ανήκει στην κατηγορία των λογισμικών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, γνωστά ως cryptocurrency miners (πχ. Bitcoin, Monero). Παρόλο που υπάρχει μία νόμιμη Windows διεργασία με το ίδιο όνομα, το LockApp.exe, στην κακόβουλη παραλλαγή του, αποτελεί ένδειξη οτι το σύστημα του υπολογιστή έχει μολυνθεί από κάποιο PUP ή malware. Θα πρέπει να σημειωθεί οτι η κακόβουλη παραλλαγή του εκτελέσιμου αρχείου LockApp.exe χρησιμοποιεί μεγάλο ποσοστό των CPU πόρων και ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε υπερθέρμανση του συστήματος και εν τέλει σε σοβαρή, μόνιμη ζημιά του hardware. 

Όνομα LockApp.exe
Τύπος Λογισμικό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων (Cryptocurrency miner)
Επίπεδο Κινδύνου Υψηλό. Μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στον υπολογιστή εάν παραμείνει στο σύστημα για μεγάλο χρονικό διάστημα
Ενδείξεις Μπορεί να δεσμεύσει ακόμα και το 100% των CPU πόρων, τα προγράμματα θα αρχίσουν να κρασάρουν, και παρουσιάζονται συχνά “παγώματα” συστήματος
Διαδικτυακή Εξάπλωση Μέσω ύποπτων P2P file-sharing sites ή malvertising καμπανιών
Αφαίρεση Για την αποτελεσματική απεγκατάσταση του LockApp.exe, συμπ. και όλων των βοηθητικών αρχείων του, συνιστούμε την αυτόματη αφαίρεση. Μάλιστα, προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του εξαίρετου και πολυδοκιμασμένου λογισμικού ασφαλείας FortectIntego

Συνήθως, οι περισσότεροι χρήστες κατεβάζουν ασυνείδητα / άθελα το LockApp.exe crypto-miner στο σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς αυτό έχει τη τάση να κρύβεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων εφαρμογών τρίτων (βλ. software bundles, μέθοδος bundling), κυρίως αυτών που μπορεί να βρει κανείς σε peer-to-peer (P2P) networks. Μιας και το συγκεκριμένο εκτελέσιμο αρχείο δεν εμφανίζει κάποιο εμφανές παράθυρο, καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό της μόλυνσης. Βεβαίως, η παρουσία του δεν περνάει απαρατήρητη, καθώς μπορεί να φανεί ξεκάθαρα στη Διαχείριση Εργασιών (Task Manager) οτι το LockApp.exe χρησιμοποιεί σε υπερβολικό βαθμό τους διαθέσιμους CPU πόρους του συστήματος. 

Το LockApp.exe στοχεύει στην εκμετάλλευση των πόρων που υπάρχουν στα συστήματα-στόχους για την επίτευξη εξόρυξης κρυπτονομισμάτων (crypto-mining). Με άλλα λόγια, οι developers που κρύβονται πίσω απ' αυτό το κακόβουλο πρόγραμμα κερδοσκοπούν εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών-θυμάτων, καθώς “ξεζουμίζουν”, στην κυριολεξία, τους πόρους του συστήματος των υπολογιστών τους. Έως τώρα, δε μπορεί να ειπωθεί με ακρίβεια ποιο ψηφιακό νόμισμα εξορύσσει ο ιός LockApp.exe virus.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως όσο αργεί η αφαιρεση του LockApp.exe, ενδέχεται οι κυβερνο-εγκληματίες να συνδέσουν τους υπολογιστές που μόλυναν σε botnets, μ' ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται. Το κακόβουλο LockApp.exe μπορεί να δημιουργήσει τα εξής πολύ σημαντικά προβλήματα:

  • Σημαντικές επιβραδύνσεις συστήματος
  • Κρασαρίσματα
  • Αδυναμία φόρτωσης προγραμμάτων

Εκτός από τη φανερή δυσλειτουργία του συστήματος, το LockApp.exe έχει τη τάση και να υποκλέπτει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών-θυμάτων. Ορισμένες από τις πληροφορίες που ενδέχεται να υποκλέψει το LockApp.exe περιλαμβάνουν email διευθύνσεις, προσωπικά στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών, κτλ., τα οποία είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν σε phishing scams. 

Είναι άκρως απαραίτητο να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά το LockApp.exe αμέσως μόλις εντοπιστεί. Μιας και οι κακόβουλες δραστηριότητες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων (crypto-mining) πραγματοποιούνται στο παρασκήνιο, ενδέχεται μεγάλος αριθμός χρηστών να μη διαπιστώσει καν την ύπαρξή του. Για αυτό τον λόγο, όπως άλλωστε συμβουλεύουν οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων, είναι πολύ σημαντική η εγκατάσταση και χρήση ενός επαγγελματικού λογισμικού ασφαλείας, το οποίο θα προβεί σε πλήρη και αναλυτική σάρωση συστήματος. Για την ολοκληρωτική αφαίρεση του LockApp.exe. προτείνουμε τη χρήση του εξαιρετικού λογισμικού ασφαλείας FortectIntego.

Τα κακόβουλα λογισμικά εξόρυξης ψηφιακού νομίσματος μπορεί να “μεταμφιεστούν” σε νόμιμα κι αξιόπιστα apps διαθέσιμα προς λήψη σε P2P sites

Παρόλο που οι κυβερνο-εγκληματίες μπορεί να διεισδύσουν το malware μέσω κακόβουλων spam emails, συνήθως το κρύβουν σε peer-to-peer (P2P) file sharing sites. Οι χρήστες αδυνατούν να αναγνωρίσουν τη “μαϊμού” εφαρμογή καθώς έχει σχεδιαστεί ώστε να μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπη με το αντίστοιχο νόμιμο λογισμικό. Επιπρόσθετα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κυβερνο-εγκληματίες χρησιμοποιούν ακόμα και τα ονόματα προϊόντων πολύ γνωστών εταιρειών ώστε να καταφέρουν να ξεγελάσουν τον μέγιστο αριθμό χρηστών. 

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους χρήστες να αποφεύγουν να κατεβάζουν προγράμματα από αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας websites. Αντιθέτως, η λήψη των apps θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από τις επίσημες ιστοσελίδες τους. Επίσης, δεν θα πρέπει να κλικάρονται διαφημίσεις που προωθούν προγράμματα. Τέλος, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η εγκατάσταση και χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας antivirus. 

Εξάλειψη της κακόβουλης LockApp.exe διεργασίας 

Τα λογισμικά εξόρυξης κρυπτονομισμάτων (cryptocurrency miners) έχουν τη τάση να αποθηκεύουν διάφορα βοηθητικά αρχεία σε πολλά μέρη του συστήματος. Επιβάλλεται ο εντοπισμός και η ολοκληρωτική αφαίρεση όχι μόνο του συγκεκριμένου κακόβουλου εκτελέσιμου αρχείου, αλλά και των βοηθητικών αρχείων του. Η ολοκληρωτική αφαίρεση του LockApp.exe δεν είναι εύκολη. Κανείς από τους χρήστες με βασικές γνώσεις πληροφορικής και διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων δε μπορεί να εξουδετερώσει αποτελεσματικά τα προηγμένα λογισμικά εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Η μόνη αξιόπιστη λύση είναι η αυτόματη αφαίρεση του LockApp.exe κατόπιν σάρωσης συστήματος με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα τερματιστεί η κακόβουλη LockApp.exe διεργασία, αλλά θα διασφαλιστεί οτι η μόλυνση δεν θα επανεμφανιστεί στο σύστημα. Για γρήγορη, εύκολη, ασφαλής, ολοκληρωτική αφαίρεση της κακόβουλης διεργασίας, προτείνουμε τη χρήση κάποιου απ' αυτά τα εξαιρετικά και πολυδοκισμένα λογισμικά ασφαλείας: FortectIntego, Malwarebytes

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση