Αφαίρεση ιού .odin (Δωρεάν Οδηγίες)

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού .odin

Τι είναι το Kακόβουλη επέκταση αρχείου.odin?

Τι πρέπει να κάνω στην περίπτωση που τα αρχεία μου αποκτήσουν κακόβουλη επέκταση .odin:

Η κακόβουλη επέκταση αρχείου .odin εμφανίζεται συνήθως όταν ολοκληρωθεί η κρυπτογράφηση του συγκεκριμένου αρχείου. Η κακόβουλη επέκταση αρχείου .odin σχετίζεται με τον πολύ επικίνδυνο ιό ODIN ransomware.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο συγκεκριμένος ιός ransomware είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος και καταστροφικός. Μόλις διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, θα αρχίσει να κρυπτογραφεί τα αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα εκεί και με το τρόπο αυτό θα μπλοκάρει την πρόσβαση του χρήστη-θύματος σε αυτά. Φυσικά, ο απώτερος σκοπός του ιού είναι τα χρήματα του χρήστη-θύματος που θα κληθεί να πληρώσει ως λύτρα για την απελευθέρωση των μπλοκαρισμένων κρυπτογραφημένων αρχείων του. Με την πληρωμή των λυτρών ο χρήστης-θύμα θα αποκτήσει πρόσβαση σε λογισμικό το οποίο υπόσχεται ότι θα αποκρυπτογραφήσει τα κρυπτογραφημένα αρχεία που μολύνθηκαν από την κακόβουλη επέκταση αρχείου .odin.

Ωστόσο, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε ότι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα εργαλείο αποκρυπτογράφησης του ιού ODIN, τουλάχιστον ένα που θα είναι αξιόπιστο και νόμιμο. Οι ιοί ransomware είναι άκρως επικίνδυνοι κι αποτελεσματικοί, πολύ απλά γιατί μόλις κρυπτογραφήσουν κάποιο αρχείο ως επί το πλείστον δεν υπάρχει πιθανότητα ανάκτησής του. Εκτός βεβαίως αν έχεις προνοήσει και προλάβει να κάνεις backup τα σημαντικά αρχεία σου σε κάποια εξωτερική μονάδα αποθήκευσης.

Στην περίπτωση που έχεις προλάβει να κάνεις backup τα αρχεία που κρυπτογράφησε ο ιός, αρκεί να αφαιρέσεις τον ιό και να τα επαναφέρεις στο σύστημα του υπολογιστή σου. Αν τώρα δεν προνόησες ή δεν πρόλαβες να κάνεις backup, έχουμε κάποιες προτάσεις για την ανάκτηση των δεδομένων σου. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν είναι εγγυημένη η πλήρης ανάκτηση των κρυπτογραφημένων αρχείων σου!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά ξεκινώντας από την εισαγωγή σχετικά με τον ιό ODIN, πώς λειτουργεί, πώς μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, και πώς θα καταφέρεις να τον αφαιρέσεις ολοκληρωτικά!

Τι είναι ο ιός ODIN και τι σκοπούς έχει?

Ο ιός ransomware που εμφανίζει την κακόβουλη επέκταση αρχείου .odin είναι μια πολύ επικίνδυνη κυβερνο-μόλυνση η οποία εμφανίζεται με τη μορφή κρυπτογραφημένου DLL installer. Μόλις καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, αποκρυπτογραφείται και ενεργοποιείται μέσω του προγράμματος Windows, Rundll32.exe. Η γραμμή εντολών (βλ. command line) αυτού του κακόβουλου προγράμματος έχει σχεδιαστεί ώστε να τρέχει εντολή η οποία ανοίγει το κακόβουλο DLL που βρίσκεται στον φάκελο %TEMP%. Μόλις ανοιχθεί, ο ιός ransomware ξεκινάει άμεσα να κρυπτογραφεί αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα-στόχο. Δε μολύνει φακέλους που είναι απαραίτητοι για την ορθή λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή.

Ο ιός επιλέγει ποια αρχεία θα κρυπτογραφήσει βάσει των επεκτάσεων αρχείων, και, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που κάναμε, ο ιός στοχεύει πάνω από 390 επεκτάσεις αρχείων. Ο ιός προσθέτει την κακόβουλη επέκταση αρχείου .odin στα αρχεία που κρυπτογραφεί. Η κρυπτογράφηση των αρχείων γίνεται με τη χρήση των προηγμένων αλγόριθμων κρυπτογράφησης, RSA-2048 και AES-128. Είναι αδύνατη η αποκρυπτογράφηση αυτών των αρχείων δίχως το μοναδικό κλειδί αποκρυπτογράφησης που δυστυχώς έχουν στην κατοχή τους μόνο οι δημιουργοί του συγκεκριμένου ιού ransomware. Για να κάνουν ακόμα πιο αδύνατη την αποκρυπτογράφηση, χρησιμοποιούν διαφορετικό κλειδί κρυπτογράφησης και κλειδί αποκρυπτογράφησης για κάθε χρήστη-θύμα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που αγοράσεις την πρόσβαση στο λογισμικό αποκρυπτογράφησης και θέλεις να το μοιραστείς με φίλους σου που έπεσαν επίσης θύματα του συγκεκριμένου ιού, μη μπεις καν στον κόπο! Οι δημιουργοί του ιού ODIN malware έλαβαν υπόψιν και αυτό το ενδεχόμενο και το κάθε εργαλείο αποκρυπτογράφησης που παρέχουν λειτουργεί μόνο για κάθε χρήστη-θύμα ξεχωριστά!

Μόλις ο ιός ολοκληρώσει τη διαδικασία κρυπτογράφησης, εμφανίζει σημειώσεις λύτρων (βλ. ransom notes) στο σύστημα-στόχο. Σε αυτές τις σημειώσεις λύτρων υπάρχουν πληροφορίες για το πώς ο χρήστης-θύμα μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα μολυσμένα αρχεία αφαιρώντας την κακόβουλη επέκταση αρχείου .odin. Τα σημειώματα λύτρων είναι τα εξής τρια: _[2 digits]_HOWDO_text.html, _HOWDO_text.html ή _HOWDO_.bmp.

Ο κάθε χρήστης-θύμα λαμβάνει ένα μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης (βλ. unique identification number) και προσωπικό σύνδεσμο ανακατεύθυνσης προς το site πληρωμών μέσω του οποίου μπορεί να αγοραστεί το λογισμικό αποκρυπτογράφησης. Το site πληρωμών είναι προσβάσιμο μόνο μέσω Tor browser. Μόλις ο χρήστης-θύμα μπει στο site θα αντιληφθεί κάτι πολύ δυσάρεστο – ο συγκεκριμένος ιός ransomware δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα μια νέα έκδοση του ιού Locky virus . Αυτό είναι εμφανές, γιατί στο site πληρωμών “παρουσιάζεται ένα ειδικό λογισμικό, το Locky Decryptor, που έχει τη δυνατότητα αποκρυπτογράφησης και ξεμπλοκαρίσματος όλων των κρυπτογραφημένων αρχείων.” To συγκεκριμένο λογισμικό αποκρυπτογράφησης κοστίζει 0.7 BTC, δλδ. περίπου $450 USD.

Στην περίπτωση που βρεθείς στο δύσκολο δίλημμα για το αν θα πρέπει να πληρώσεις ή όχι τα λύτρα, σε συμβουλεύουμε να ΜΗ το κάνεις! Πρώτα απ’ όλα, δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κυβερνο-εγκληματίες. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ εγγύηση ότι θα λάβεις εν τέλει το πολυπόθητο λογισμικό αποκρυπτογράφησης κατόπιν πληρωμής των λύτρων! Ακόμα κι αν το λάβεις, είναι πολύ πιθανό να εμπεριέχει κακόβουλες επισυνάψεις. Επίσης, πληρώνοντας τα λύτρα δίνεις σοβαρό οικονομικό κίνητρο στους κυβερνο-εγκληματίες να συνεχίσουν το κακόβουλο έργο τους, δλδ. υποστηρίζεις οικονομικά το κυβερνο-έγκλημα!

Συνοψίζοντας από τα παραπάνω, στην περίπτωση που βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσεις ότι ο υπολογιστής σου έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο επικίνδυνο ιό ransomware, το πρώτο πράγμα που σε συμβουλεύουμε να κάνεις είναι να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά κι άμεσα τον ιό που ευθύνεται για τις κακόβουλες επεκτάσεις αρχείου .odin! Για την αποτελεσματική, γρήγορη, εύκολη, κι ασφαλή αφαίρεση του ιού, προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

Πώς καταφέρνει κι εξαπλώνεται διαδικτυακά ο συγκεκριμένος ιός?

Τα θύματα του ιού Locky (ή Odin) ransomware αναφέρουν ότι ο ιός κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή τους μέσω μολυσμένης email επισύναψης. Απ’ ότι φαίνεται, η συγκεκριμένη μέθοδος διαδικτυακής εξάπλωσης είναι και η πλέον διαδεδομένη. Αναλυτικότερα, οι κυβερνο-εγκληματίες στέλνουν παραπλανητικά spam emails τα οποία μοιάζουν με επίσημες αναφορές, τιμολόγια / δελτία αποστολών, επίσημα έγγραφα από κρατικές υπηρεσίες / τράπεζες, κτλ.

Για αυτό τον λόγο, συνιστούμε να αποφεύγεις να ανοίγεις emails που έχουν άγνωστους αποστολείς ή το περιεχόμενό τους παραείναι καλό για να είναι αληθινό ή έχουν πολλά ορθογραφικά και γραμματικά λάθη (τα επίσημα έγγραφα δεν έχουν κανένα τέτοιου είδους λάθος!).

Σε γενικές γραμμές, αν και υπάρχουν και άλλοι τρόποι διαδικτυακής εξάπλωσης του ιού ODIN, παρόλα αυτά οι κακόβουλες email επισυνάψεις παραμένουν η κύρια μέθοδος διαδικτυακής εξάπλωσης του ιού σε οικιακά συστήματα υπολογιστών. Άλλοι τρόποι διαδικτυακής εξάπλωσης του ιού είναι η λήψη ψευδών/παραπλανητικών ενημερώσεων προγραμμάτων ή δωρεάν σαρωτών συστήματος, το κλικάρισμα σε ψευδείς / παραπλανητικές διαφημίσεις, κλπ.

Αφαίρεση της κακόβουλης επέκτασης αρχείου .odin

Εάν ο υπολογιστής σου έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό και τα αρχεία σου έχουν κρυπτογραφηθεί κι αποκτήσει την κακόβουλη επέκταση .odin, τότε θα πρέπει να δράσεις άμεσα και να προβείς σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού ransomware που έχει κρυπτογραφήσει τα αρχεία σου προσθέτοντας την κακόβουλη επέκταση αρχείου .odin.

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσεις ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware. Στην περίπλοκη και ιδιαιτέρως επικίνδυνη περίπτωση του ιού ransomware που εμφανίζει την κακόβουλη επέκταση αρχείου .odin, προτείνουμε τη χρήση του εξαίρετου και πολυδοκιμασμένου FortectIntego. Ωστόσο, προσοχή! Υπάρχει πιθανότητα ο ιός να προσπαθήσει να μπλοκάρει την εγκατάσταση ή την λειτουργία του λογισμικού ασφάλειας. Σε αυτή την περίπτωση, διάβασε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες:

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού .odin

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση .odin χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του .odin. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση .odin έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Μπόνους: Ανάκτηση δεδομένων

Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει δημιουργηθεί για να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά .odin από τον υπολογιστή σου. Για να ανακτήσεις τα κρυπτογραφημένα αρχεία σου, συνιστούμε να ακολουθήσεις προσεκτικά τις οδηγίες που ετοίμασαν οι ioys.gr ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων.

Εάν τα αρχεία σου έχουν κρυπτογραφηθεί από .odin, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσεις αρκετές μεθόδους για την επαναφορά τους:

Αποκρυπτογράφηση αρχείων με Data Recovery Pro

Αν και το Data Recovery Pro δεν αποτελεί επίσημο εργαλείο αποκρυπτογράφησης του ιού Odin, παρόλα αυτά μπορεί να ανακτήσει μεγάλο ποσοστό των κρυπτογραφημένων αρχείων. Βεβαίως, δεν είναι εγγυημένη η επιτυχία, ακόμα και στην περίπτωση μέρους των κρυπτογραφημένων δεδομένων, αποκρυπτογράφησης των αρχείων με κακόβουλη επέκταση αρχείου .odin. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις.

 • Λήψη Data Recovery Pro;
 • Ακολούθησε τα βήματα του Data Recovery Setup και εγκατάστησε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου
 • Κατόπιν, άνοιξέ το και προχώρα σε σάρωση συστήματος για τον εντοπισμό κρυπτογραφημένων αρχείων από τον ιό .odin ransomware
 • Προχώρα σε επαναφορά τους.

Locky Decryptor

Σε συμβουλεύουμε να ΜΗΝ αγοράσεις το συγκεκριμένο εργαλείο αποκρυπτογράφησης, καθώς προέρχεται από τους ίδιους κυβερνο-εγκληματίες που μόλυναν τον υπολογιστή σου και κρυπτογράφησαν τα αρχεία σου! Επίσης, είναι πολύ πιθανό να εμπεριέχει επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα ή αρχεία. Μην πληρώνεις τους κυβερνο-εγκληματίες, γιατί με αυτό το τρόπο στηρίζεις οικονομικά το κυβερνο-έγκλημα, και μάλιστα χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα υπέρ σου!

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από .odin κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες