Απομάκρυνση Junk Cleaner (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Σεπ 2017 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης Junk Cleaner

Τι είναι το Junk Cleaner?

Τι είναι το Junk Cleaner?

Junk Cleaner

Το Junk Cleaner είναι μια νόμιμη εφαρμογή που έχουν ήδη εγκαταστήσει εκατοντάδες χρήστες. Ωστόσο, η πλειοψηφία των χρηστών αυτών το αφαίρεσαν εντός λιγότερο των δυο εβδομάδων από την ημερομηνία εγκατάστασης της εφαρμογής. Γιατι? Η απάντηση είναι πολύ απλή. Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως εκνευριστική εφαρμογή η οποία δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στον χρήστη παρά προσπαθεί με πολλούς έμμεσους και παραπλανητικούς τρόπους να τον πείσει να προβεί σε αγορά της πλήρους έκδοσής της.

Αν και υπόσχεται ότι έχει τη δυνατότητα να βελτιστοποιεί την επίδοση του συστήματος του υπολογιστή-στόχου μέσω εντοπισμού και αυτόματης αφαίρεσης άχρηστων αρχείων, ωστόσο στην πραγματικότητα με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, εγκαθιστά σαρωτή συστήματος με τον οποίο προβαίνει σε δήθεν σαρώσεις συστήματος και κατόπιν εμφανίζει λίστες με δήθεν εντοπισμένα άχρηστα αρχεία.

Φυσικά, για να τα αφαιρέσει ζητάει από τον χρήστη να προβεί πρώτα σε αγορά της πλήρους έκδοσης του προγράμματος. Πρόκειται για μια σαφή παραπλανητική πολιτική στην οποία καταφεύγει ο ιός Junk Cleaner για την επίτευξη κέρδους υπερ των δημιουργών του και εις βάρος φυσικά των ανυποψίαστων χρηστών.

Σαφώς και σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ προβείτε σε αγορά της πλήρους έκδοσης, καθώς αποδεδειγμένα αυτό το δήθεν εργαλείο βελτιστοποίησης δεν ανταποκρίνεται ούτε στο μισό από όσα υπόσχεται. Μάλιστα, ακόμα και η αφαίρεση αυτών των δήθεν εντοπισμένων άχρηστων αρχείων ΔΕΝ θα γίνει αισθητή σε καμία περίπτωση!

Καλό θα ήταν να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί σχετικά με το που δίνετε τα χρήματά σας, γιατί οι άγνωστες εφαρμογές τρίτων μπορεί να χρησιμοποιούνται από κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers, οι οποίοι θα μπορούν με τη βοήθειά τους να αποκτούν απομακρυσμένη πρόσβαση σε απόρρητα προσωπικά δεδομένα ή ακόμα και στα απόρρητα προσωπικά στοιχεία της πιστωτικής κάρτας ή του ηλεκτρονικού τραπεζικού λογαριασμού σας!

Σε περίπτωση τώρα που άρχισαν ήδη να σας εμφανίζονται ανακατευθύνσεις από Junk Cleaner προς την επίσημη ιστοσελίδα του κάθε φορά που συνδέεστε στο διαδίκτυο μέσω του web browser σας, τότε σας συμβουλεύουμε να βεβαιωθείτε ότι θα εντοπιστεί και θα αφαιρεθεί ολοκληρωτικά αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) άμεσα από τη στιγμή που θα διαπιστώσετε ότι αυτό κατάφερε να εγκατασταθεί εκεί.

Ο πιο αξιόπιστος κι αποτελεσματικότερος τρόπος για να τα καταφέρετε είναι να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware (λογισμικό προστασίας από κακόβουλα προγράμματα/αρχεία), όπως πχ. το εξαίρετο FortectIntego.

Junk Cleaner

Πώς μπορεί το Junk Cleaner να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Φυσικά, το Junk Cleaner μπορεί να προωθείται ως εργαλείο βελτιστοποίησης, ωστόσο έχει ήδη χαρακτηρισθεί ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα), κι όχι άδικα. Έχει παρατηρηθεί ότι εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν καθημερινά κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο (βλ. μέθοδος bundling).

Συγκεκριμένα, με τη μέθοδο bundling το ανεπιθύμητο αυτό πρόγραμμα καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης των εφαρμογών αυτών. Έτσι, εάν δεν είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής, τότε θα κατέβει παράλληλα ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει). Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι εμπεριέχεται συνήθως σε συνοδευτικά πακέτα λήψης εφαρμογών τύπου browser add-on (πρόσθετο) ή plug-in.

Για αυτό τον λόγο σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε να κατεβάσετε συνειδητά.

Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. Junk Cleaner, ViewPassword, FlashFree, Slick Savings, κλπ.

Μάλιστα, πολλοί από τους χρήστες που κάνανε το λάθος να κατεβάσουν οικειοθελώς τον ιό Junk Cleaner αναφέρουν ότι τους εμφάνιζε εκνευριστικό αναδυόμενο μήνυμα με την υπογραφή 'Junk Cleaner', το οποίο 'εμφανίζεται ακριβώς στο κέντρο της οθόνης, δε μπορεί να μετακινηθεί, διαγραφεί ή να απεγκατασταθεί. Δεν εμφανίζεται στην λίστα λογισμικών. Φαίνεται ότι συνδέεται με προειδοποίηση η οποία εμφανίζεται ως εξωτερική malware επίθεση. Η προειδοποίηση εμπεριέχει επίσης ένα τηλεφωνικό νούμερο το οποίο φαίνεται ότι ανήκει σε τρίτο μέρος που ονομάζεται pandaje.'

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Junk Cleaner virus?

Αν και το Junk Cleaner δεν μπορεί αυτό καθαυτό να αποτελέσει απειλή, σοβαρή τουλάχιστον, για τον υπολογιστή σας, ωστόσο αποδεδειγμένα θα προσπαθήσει να σας παραπλανήσει και να σας πείσει να προβείτε σε αγορά αυτού του άχρηστου προγράμματος, το οποίο σαφέστατα δεν θα βελτιστοποιήσει με κανένα απολύτως τρόπο τις επιδόσεις του συστήματος. Εάν λοιπόν κάνατε το λάθος να το κατεβάσετε οικειοθελώς, τότε μπορείτε να το αφαιρέσετε ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Click Start (Έναρξη) → Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) → Programs and Features (Προγράμματα και Λειτουργίες) (εάν είστε χρήστης Windows XP, τότε κάντε click στο Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων)).
Εδώ, προσπαθήστε να εντοπίσετε το Junk Cleaner.
Απεγκαταστήστε αυτό κι άλλα άγνωστα/ύποπτα προγράμματα που εντοπίσετε.
Click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Για να αφαιρέσετε γρήγορα, αποτελεσματικά, με ασφάλεια και αυτοματοποιημένα το Junk Cleaner, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες