Απομάκρυνση JS:ScriptIP-inf [Trj]

Οδηγός Απεγκατάστασης JS:ScriptIP-inf [Trj]

Τι είναι το JS:ScriptIP-inf [Trj]?

Τι είναι το JS:ScriptIP-inf [Trj]?

Το JS:ScriptIP-inf [Trj] είναι ένα επικίνδυνο trojan το οποίο μπορεί να πάρει μέρος σε πληθώρα παρασκηνιακών και κακόβουλων διεργασιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τη διαδικτυακή δραστηριότητα και προτιμήσεις των χρηστών-θυμάτων, να καταγράφει αυθαίρετα/κρυφά τις πληκτρολογήσεις των χρηστών-θυμάτων και κατόπιν να προωθεί αυτά τα δεδομένα ακόμα και σε κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. hackers ή scammers. Λόγω αυτού του κακόβουλου προγράμματος, ευαίσθητα ή ακόμα και απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα, όπως πχ. κωδικοί σύνδεσης, κωδικοί πρόσβασης, απόρρητα προσωπικά τραπεζικά δεδομένα, κλπ. βρίσκονται σαφώς σε κίνδυνο.

Επίσης, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, ολοένα και περισσότεροι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο trojan έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να εγκαθιστά αυθαίρετα και κρυφά επιπρόσθετες κυβερνο-απειλές, να προβαίνει σε ενημερώσεις αυτών, να ανακατευθύνει τους web browsers προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστιας/ασφάλειας συνεργαζόμενους με το πρόγραμμα ιστότοπους τρίτων (βλ. affiliate websites), κλπ. ιδιαιτέρως ύποπτες και αναξιόπιστες διεργασίες.

Μια από τις πλέον ξεκάθαρες ενδείξεις ότι το σύστημα του υπολογιστή σας έχει μολυνθεί από αυτή την κυβερνο-απειλή είναι η εμφάνιση σημαντικών επιβραδύνσεων τόσο στις ταχύτητες του συστήματος όσο και των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων κι αναζητήσεων. Αυτό συμβαίνει, γιατί το συγκεκριμένο malware καταναλώνει το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων πόρων του συστήματος.

Δυστυχώς, το JS:ScriptIP-inf [Trj] δεν είναι ένα ψευδές/παραπλανητικό anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) το οποίο εμφανίζει εκνευριστικές διαφημίσεις ή ένα ransomware το οποίο μπλοκάρει το σύστημα του υπολογιστή σας. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος ιός κρύβεται σε τόσο απίθανα σημεία του συστήματος που συνολικά είναι ιδιαιτέρως δύσκολο για ένα anti-spyware να το εντοπίσει-αναγνωρίσει-αφαιρέσει. Για αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να έχετε πάντα εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο και άκρως λειτουργικό anti-spyware.

Επομένως, για να είστε απολύτως σίγουροι ότι αυτή η σοβαρή κυβερνο-απειλή δεν έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας μολύνοντάς το με την παρουσία της, τότε αν έχετε έστω και τις παραμικρές υποψίες ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο FortectIntego. Σε περίπτωση που το JS:ScriptIP-inf [Trj] βρίσκεται ήδη στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του.

Πώς μπορεί το JS:ScriptIP-inf [Trj] να μολύνει τον υπολογιστή μου?

Το JS:ScriptIP-inf [Trj] είναι ένα χαρακτηριστικό Trojan το οποίο μάλιστα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να εντοπιστεί σε περίπτωση που διεισδύσει σε ένα σύστημα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι είστε αβοήθητοι όσον αφορά την πρόληψη και προστασία από τις διεισδύσεις του.

Πρώτα από όλα, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Επίσης, σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε να επισκέπτεστε άγνωστους/πειρατικούς/παράνομους ιστότοπους, γιατί χρησιμοποιούνται ευρέως για τη διαδικτυακή διάδοση ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων απειλών, όπως πχ. trojans, malware, ransomware, κλπ. etc. Ακόμα, σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε να κλικάρετε διαφημίσεις που ‘υπόσχονται’ δωρεάν λήψεις δήθεν χρήσιμων εργαλείων ή ενημερώσεων, γιατί το πιο πιθανόν είναι ότι θα συνδράμουν σημαντικά σε περαιτέρω διεισδύσεις κι άλλων PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων) ή ακόμα και viruses (ιών). Τέλος, σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε ύποπτα emails τα οποία είναι ξεκάθαρο ότι εμπεριέχουν κακόβουλες και ύποπτες email επισυνάψεις ή συνδέσμους ανακατευθύνσεων. Σαφώς και θα πρέπει να διαγράψετε άμεσα αυτού του είδους τα mails.

Σε περίπτωση τώρα που το JS:ScriptIP-inf [Trj] καταφέρει να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers και του συστήματος του υπολογιστή σας, τότε θα προσπαθήσει να κρύψει σημαντικά αρχεία μητρώου του σε διάφορα βαθιά και καλά κρυμμένα σημεία του συστήματος και κατόπιν θα αρχίσει να εφαρμόζει όλο το φάσμα των ανεπιθύμητων ή κακόβουλων διεργασιών που έχει σχεδιαστεί από τους hackers να εμφανίζει! Είναι άκρως σημαντικό να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Αυτός είναι άλλωστε ο ευκολότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος να απαλλαγείτε άμεσα και ολοκληρωτικά από αυτό το ύποπτο πρόγραμμα! Σας συνιστούμε να ΜΗΝ διαλέξετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα, γιατί μπορεί κατά λάθος να διαγράψετε σημαντικά αρχεία, η αφαίρεση των οποίων μπορεί να κάνει το σύστημα του υπολογιστή σας ιδιαιτέρως ασταθές και επιρρεπές σε κρασαρίσματα!

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό JS:ScriptIP-inf [Trj] ?

Εάν έχετε έστω και την παραμικρή υποψία ότι το JS:ScriptIP-inf [Trj] έχει καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. κάποιο από τα παρακάτω εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes .

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες