Απομάκρυνση Js Miner (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Δωρεάν Οδηγίες

Οδηγός Απεγκατάστασης Js Miner

Τι είναι το Js Miner?

Js Miner – ένα νόμιμο πρόγραμμα ψηφιακής εξόρυξης νομισμάτων που εκμεταλλεύονται πολλοί hackers

Το Js Miner trojan horse

Το Js Miner είναι ένα πρόγραμμα τύπου crypto miner. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ιδιοκτήτες sites να δημιουργήσουν κέρδος από την ψηφιακή εξόρυξη κρυπτονομισμάτων μέσω της απορρόφησης πόρων συστήματος υπολογιστή του εκάστοτε επισκέπτη (CPU και GPU). Χρησιμοποιεί JavaScript κώδικα για την εξόρυξη του κρυπτονομίσματος Monero κάθε φορά που ένας χρήστης επισκέπτεται ένα τέτοιο website. Δυστυχώς, διάφοροι κυβερνο-εγκληματίες έμαθαν πως να εκμεταλλεύονται τους κώδικες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων (coin mining codes) και πως να τους εισάγουν παράνομα σε sites, εις βάρος φυσικά των ανυποψίαστων χρηστών. Ορισμένες από τις ενδείξεις μόλυνσης από το συγκεκριμένο trojan – σημαντικές επιβραδύνσεις συστήματος, κρασαρίσματα προγραμμάτων, και γενικότερη δυσλειτουργία προγράμματος. Αυτο το malware κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις και εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως μέσω κακόβουλων websites.

ΣΥΝΟΨΗ
Όνομα Js Miner
Tύπος Trojan Horse
Υπο-τύπος Crypto-miner
Εκδόσεις
 • JS:MINER-A
 • JS:MINER-B
 • JS:MINER-C
 • JS:MINER-D
 • JS:MINER-E
 • JS:MINER-F
 • JS:MINER-G
 • JS:MINER-H
 • JS:MINER-I
 • JS/CoinMiner
Ενδείξεις Ξαφνική και μεγάλη δέσμευση CPU και GPU πόρων, επιβραδύνσεις, κρασαρίσματα, παγώματα συστήματος υπολογιστή

Διαδικτυακή Εξάπλωση

Κακόβουλα ή μολυσμένα websites, spam emails
Βαθμός επικινδυνότητας Μεγάλος. Μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική hardware φθορά, κρυφή και αυθαίρετη λήψη κι εγκατάσταση επιπρόσθετων malware, υποκλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων
Εξουδετέρωση Για γρήγορη, εύκολη, ασφαλή, ολοκληρωτική αφαίρεση, προτείνουμε την λήψη κι εγκατάσταση: FortectIntego ή SpyHunter 5Combo Cleaner

Σε αντίθεση με τους νόμιμους coin miners, ο ιός JS:Miner virus επανεργοποιείται αυτόματα και μολύνει τη συσκευή κάθε φορά που γίνεται εκκίνηση συστήματος. Μόλις ο κακόβουλος κώδικας ενεργοποιηθεί στο σύστημα και τα απαραίτητα αρχεία φορτώσουν και αποθηκευθούν σε AppData, Temp, Windows, κι άλλους φακέλους, ο ιός προχωράει σε αυθαίρετη τροποποίηση διαφόρων παραμέτρων στις ρυθμίσεις συστήματος, αποκτάει δικαιώματα διαχειριστή, και προχωράει σε προγραμματισμό διάφορων συστημικών διεργασιών, χωρίς φυσικά την επίγνωση και έγκριση του χρήστη-θύματος. Αναμφίβολα, στην περίπτωση κακόβουλης έκδοσης του προγράμματος, επιβάλλεται η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του Js Miner καθώς η παρουσία του στο σύστημα μπορεί να προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα με ένα από τα κυριότερα την hardware φθορά και ενδεχόμενη καταστροφή.

Μόλις το malware καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στη συσκευή, είναι πιθανώς να εμφανιστούν κάποια ή το σύνολο των παρακάτω συμπτωμάτων:

 • Ξαφνική και πολύ υψηλή δέσμευση CPU και GPU πόρων (άνω του 70%)
 • Συχνά παγώματα και/ή κρασαρίσματα προγραμμάτων
 • Δυσλειτουργία προγραμμάτων
 • Γενικότερη δυσλειτουργία και αδικαιολόγητα χαμηλές επιδόσεις συστήματος, κτλ.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσεις να αναγνωρίσεις και να συσχετίσεις τις παραπάνω προβληματικές ενδείξεις, καθώς και να μπορέσεις να καταλάβεις ότι τα παραπάνω συμπτώματα δεν είναι λόγω φυσικής δυσλειτουργίας hardaware λόγω παλαίωσης ή μεγάλης χρήσης. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, προτείνουμε να προβείς σε σάρωση συστήματος με τη χρήση κάποιου απ' αυτά τα εξαιρετικά και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο λογισμικό ασφαλείας anti-malware αρκεί βεβαίως να είναι παρόμοιων υψηλών δυνατοτήτων. Το λογισμικό ασφαλείας θα σε ενημερώσει με ακρίβεια έαν όλες αυτές οι προβληματικές ενδείξεις οφείλονται σε συστημικό πρόβλημα, σε δυσλειτουργικό hardware ή σε μόλυνση από malware.

Το λογισμικό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων (crypto-miner) Js MinerTo Js Miner είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο trojan horse που έχει τη δυνατότητα κατάληψης ελέγχου του συστήματος του υπολογιστή για την απρόσκοπτη εξόρυξη κρυπτονομισμάτων υπέρ των κυβερνο-εγκληματιών.

Js Miner trojan – τρόπος λειτουργίας

Ο κύριος στόχος των κυβερνο-εγκληματιών είναι η μόλυνση του μέγιστου δυνατού αριθμού υπολογιστών και της σύνδεσής τους σε ένα τεράστιο δίκτυο μολυσμένων υπολογιστών που θα λειτουργεί ως μια τεράστια πηγή εξόρυξης κρυπτονομισμάτων (mining pool). Όσο ο αριθμός των μολυσμένων υπολογιστών μεγαλώνει, τόσο αυξάνεται και η δυναμικότητα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Με απλά λόγια, περισσότεροι μολυσμένοι υπολογιστές, περισσότερα κέρδη για τους κυβερνο-εγκληματίες (ολοένα περισσότερες μονάδες κρυπτονομίσματος εξορύσσονται και συλλέγονται στο mining wallet σε ολοένα συντομότερο χρονικό διάστημα).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ιός JS:Miner virus μπορεί να λειτουργεί στο σύστημα του υπολογιστή χωρίς να έχει κάποιο αποθηκευμένο αρχείο (fileless) χάρις στη σωστή εκμετάλλευση των λειτουργικών δυνατοτήτων του browser. Με αυτό το τρόπο, η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού δυσκολεύει σημαντικά, ενώ, παράλληλα, το malware μπορεί να κατεβάζει ανενόχλητα όλες τις ενημερώσεις που χρειάζεται, ή ακόμα και να κάνει άπειρα αντίγραφα του εαυτού του. Δυστυχώς, μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ακόμα και όταν επιτευχθεί χειροκίνητη ολοκληρωτική αφαίρεση από το σύστημα του εκτελέσιμου αρχείου του JS Miner. Όλη αυτή η προηγμένη πολυπλοκότητα κάνει μονόδρομο την εγκατάσταση και χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας. Μόνο με την αυτόματη αφαίρεση μπορεί να επιτευχθεί η ολοκληρωτική αφαίρεση τόσο του ίδιου του malware όσο και όλων των βοηθητικών αρχείων του που μπορεί να κρύβονται σε διάφορα σημεία του συστήματος.

Εκτός από τη ψηφιακή εξόρυξη κρυπτονομισμάτων (digital currency mining), το malware έχει επίσης τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (όπως πχ. προσωπικά στοιχεία σύνδεσης σε λογαριασμούς), πληκτρολογήσεις (logging keystrokes), συστημικά και δικτυακά στοιχεία, ενώ μπορεί να προχωρήσει ακόμα και σε λήψεις στιγμιότυπων οθόνης (desktop screenshots).

Από τα παραπάνω, είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού JS:Miner είναι μονόδρομος καθώς οι hackers μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματα, τη ταυτότητα, τους συστημικούς πόρους του χρήστη, αλλά και να καταστρέψουν τα hardware μέρη του συστήματος λόγω υπερφόρτωσης και υπερλειτουργίας. Με άλλα λόγια, η απόλυτη καταστροφή!

Οι διάφορες εκδόσεις / παραλλαγές του Js Miner

Υπάρχουν πολλές εκδόσεις / παραλλαγές του ιού, ωστόσο οι δημοφιλέστερες είναι JS:Miner-C και JS/CoinMiner. Έως τώρα, οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων εντόπισαν τις εξής εκδόσεις:

 • JS:MINER-A
 • JS:MINER-B
 • JS:MINER-C
 • JS:MINER-D
 • JS:MINER-E
 • JS:MINER-F
 • JS:MINER-G
 • JS:MINER-H
 • JS:MINER-I
 • JS/CoinMiner

Ο κύριος στόχος αυτών των ιών είναι η κρυφή και αυθαίρετη εξόρυξη κρυπτονομισμάτων (cryptocurrency mining) με εκμετάλλευση των πόρων του συστήματος-στόχου. Ωστόσο, ορισμένες από τις εκδόσεις έχουν ιδιαίτερα λειτουργικά χαρακτηριστικά.

Το Js Miner-C malware

JSMiner-C

JSMiner-C είναι ο δημοφιλέστερος τύπος που διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών. Το malware δεσμεύει τους πόρους της κάρτας γραφικών και της κεντρικής μονάδας επεξεργαστή για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων (crypto-mining). Κατά την εξόρυξη, τα ανεμιστηράκια λειτουργούν στο maxium των δυνατοτήτων τους και αργά ή γρήγορα επέρχεται υπερ θέρμανση επεξεργαστή. Δυστυχώς, ορισμένες φορές είναι αδύνατος ο προσδιορισμός της CPU χρήσης, καθώς το ποσοστό που αναλογεί στον ιό δεν αναγράφεται στον Task Manager. Συνιστούμε στους χρήστες να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν λογισμικό τρίτων, όπως πχ. CPU-Z ή Core Temp, που έχει τη δυνατότητα αναλυτικής καταγραφής όλων των διεργασιών που συντελούνται στο κάθε hardware κομμάτι ξεχωριστά.

JS/CoinMiner

Και αυτή η έκδοση χρησιμοποιεί JavaScript για να μολύνει υπολογιστές. Είναι σχετικά παρόμοια με άλλες εκδόσεις του malware. Ωστόσο, δεν εμφανίζει ενδείξεις της κακόβουλης παρουσίας και δράσης της, εκτός από την αυξημένη δέσμευση CPU και GPU πόρων. Το JS/CoinMiner προσπαθεί να αποφύγει τον εντοπισμό του για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε να συνεχίζει απρόσκοπτα την εξόρυξη των πόρων του εκάστοτε συστήματος-στόχου. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη έκδοση μπορεί να προχωρήσει σε κρυφή κι αυθαίρετη λήψη κι εγκατάσταση διάφορων ιών. Ο μοναδικός αποτελεσματικός τρόπος για ολοκληρωτική αφαίρεση αυτής της έκδοσης, όπως άλλωστε ισχύει και για τις υπόλοιπες εκδόσεις, είναι η αυτόματη αφαίρεση, δλδ. με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware.

Τρόποι διαδικτυακής εξάπλωσης trojan horses

Τα trojan horses αποτελούν ένα ιδιαιτέρως ύπουλο τύπο ιού και εκμεταλλεύονται διάφορους τρόπους για τη διαδικτυακή εξάπλωσή τους. Μακράν η δημοφιλέστερη μέθοδος είναι μέσω μολυσμένων spam email επισυνάψεων. Εάν ανήκεις στους χρήστες που ανοίγουν email επισυνάψεις χωρίς δεύτερες σκέψεις, τότε καλό είναι να αλλάξεις άμεσα τακτική. Διαφορετικά, είναι μόνο θέμα χρόνου έως ότου δεις τον υπολογιστή σου να μολύνεται από επικίνδυνους ιούς, μόλις με λίγα κλικς. Προσοχή, γιατί κυκλοφορούν πολλά phishing emails! Καλό είναι να γνωρίζεις οτι οι κυβερνο-εγκληματίες εφαρμόζουν πολύ έξυπνες social engineering τεχνικές ώστε να παραπλανούν τον μέγιστο δυνατό αριθμό χρηστών και να τους πείθουν να κλικάρουν σε μολυσμένα links ή κακόβουλες επισυνάψεις με αρχεία τύπου .txt, .pdf, .doc, κλπ. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα phishing email:

Claim Your Tax Refund Online

Dear Taxpayer,

We identified an error in the calculation of your tax from the last payment amounting to $319.95. In order for us to return excess payment, you need to create a e-Refund account after which the funds will be credited to your specific bank account.

Please click “Get Started” below to claim your refund:

Get Started

Θα πρέπει να δείχνεις πάντα ιδιαίτερη προσοχή όταν ανοίγεις emails, ακόμα και όταν φαίνονται αξιόπιστα ή επίσημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο email πάροχος μπορεί να φιλτράρει αυτόματα τα spam emails και να τα στέλνει στον ανάλογο φάκελο με τα ανεπιθύμητα emails. Ωστόσο, και πάλι, απαιτείται μεγάλη προσοχή και καχυποψία, κυρίως σε emails που έχουν επισυνάψεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα phishing από το Js Miner

Επιπρόσθετοι τρόποι διαδικτυακής εξάπλωσης / προώθησης trojans:

 • μέσω ύποπτων ή χακαρισμένων websites
 • μέσω file-sharing ή torrent sites
 • μέσω πειρατικών ή κρακαρισμένων λογισμικών ή διάφορων κακόβουλων εκτελέσιμων αρχείων
 • μέσω παραπλανητικών links και κακόβουλων διαφημίσεων
 • μέσω ψευδών / παραπλανητικών ενημερώσεων, κλπ.

Αποτελεσματική εξουδετέρωση του Js Miner με τη χρήση αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας

Τα trojan horses είναι ιδιαιτέρως κακόβουλα και συχνά χρησιμοποιούν κάποιον περίπλοκο κακόβουλο κώδικα (όπως αναφέραμε νωρίτερα, ορισμένες εκδόσεις μπορούν να παραμείνουν στο σύστημα, ακόμα και μετά τη διαγραφή του εκτελέσιμου αρχείου). Επομένως, δεν είναι καλή ιδέα το να επιλέξεις την χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Js Miner virus. Ακόμα και άτομα με προηγμένες γνώσεις πληροφορικής, προγραμματισμού, και διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων μπορεί να δυσκολευτούν με τη χειροκίνητη αφαίρεση!

Όλοι οι cybersecurity experts συνιστούν την αυτόματη αφαίρεση του JS:Miner. Προτείνουμε την λήψη, εγκατάσταση, και χρήση κάποιου απ' αυτά τα εξαίρετα και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις κάποιο άλλο λογισμικό ασφαλείας anti-malware αρκεί βεβαίως να είναι παρομοίων προηγμένων δυνατοτήτων. Το λογισμικό ασφαλείας θα προβεί σε αναλυτική σάρωση συστήματος, θα εντοπίσει, και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον επικίνδυνο ιό. Μιας και τα trojans μπορούν να απενεργοποιήσουν τα λογισμικά ασφαλείας, συνιστούμε την επιλογή Ασφαλούς Λειτουργίας με Δικτύωση (Safe Mode with Networking), όπως επεξηγείται αναλυτικά παρακάτω.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Js Miner

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Για να διασφαλιστεί ότι ο ιός δεν θα παρεμποδίσει την λειτουργία του λογισμικού ασφαλείας, συνιστάται η Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking). Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν είναι τα εξής:

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση Js Miner χρησιμοποιώντας System Restore

Είναι δυνατή η εξουδετέρωση του ιού Js Miner μέσω Επαναφοράς Συστήματος (System Restore):

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Js Miner. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Js Miner έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Js Miner κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες