Απομάκρυνση Jokerlivestream.com (Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης Ιών) - ενημερώθηκε Ιαν 2020

Οδηγός Απεγκατάστασης Jokerlivestream.com

Τι είναι το Jokerlivestream.com?

Jokerlivestream.com – ένα παραπλανητικό website που προσπαθεί να πείσει τους χρήστες να μοιραστούν τα προσωπικά στοιχεία της πιστωτικής κάρτας τουs

Jokerlivestream.com adware πρόγραμμα

Το Jokerlivestream.com είναι μια ιστοσελίδα τύπου video streaming, η οποία υπόσχεται στους χρήστες οτι μπορεί να προβάλλει δωρεάν διάφορους αγώνες. Ωστόσο, φαίνεται πως το site έχει πολλά “άπλυτα” να κρύψει, ενώ οι διάφορες κρυφές λειτουργίες δε γίνονται αντιληπτές, τουλάχιστον άμεσα, από τους χρήστες. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό οι χρήστες να λάβουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ασφαλείας ώστε να αποφύγουν την πιθανότητα να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση και κάνουν το λάθος να μοιραστούν τα προσωπικά στοιχεία της πιστωτικής κάρτας τους ή να εκθέσουν σε κίνδυνο διάφορα άλλα προσωπικά δεδομένα τους.

Με την είσοδο στο Jokerlivestream.com, προσφέρεται στους χρήστες η λήψη μιας Google Chrome επέκτασης με το όνομα “Sports Kingdom.” Εάν ο χρήστης απορρίψει τη λήψη, το αναδυόμενο παράθυρο θα συνεχίσει να εμφανίζεται αρκετές φορές. Η ίδια η εφαρμογή, η λήψη της οποίας είναι διαθέσιμη από την επίσημη πηγή, καλό είναι να αντιμετωπιστεί ως δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα, δλδ ως PUP (potentially unwanted program), καθώς έχει διαπιστωθεί πως έχει spam τάσεις με συνεχείς εμφανίσεις αναδυόμενων μηνυμάτων και μπάνερ με προσφορές, εκπτώσεις, κουπόνια, κι άλλων ειδών παραπλανητικό / εκνευριστικό εμπορικό περιεχόμενο.

Επιπρόσθετα, όσοι θελήσουν να δουν τα βίντεο που προσφέρει το Jokerlivestream θα ανακατευθυνθούν πρώτα αρκετές φορές, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα τους ζητηθεί να συμπληρώσουν τα προσωπικά στοιχεία της πιστωτικής κάρτας τους δήθεν για να ταυτοποιήσουν τη χώρα προέλευσής τους. Φυσικά, ΜΗ κάνεις το λάθος και μοιραστείς τα προσωπικά στοιχεία σου, καθώς το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθούν για σωρία ύποπτων και παράνομων σκοπών. Είναι πολύ πιθανόν να πωληθούν στη μαύρη αγορά.

Ωστόσο, το επικρατέστερο σενάριο είναι πως τα προσωπικά στοιχεία σου θα χρησιμοποιηθούν για μηνιαία χρέωση της κάρτας, παρόλο που οι δημιουργοί υπόσχονται οτι δεν θα αγγίξουν ούτε ένα σεντ. Στην περίπτωση που εγκατέστησες την επέκταση ή ανακατευθύνεσαι συνεχώς προς το συγκεκριμένο site, σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε ενέργειες αφαίρεσης του Jokerlivestream.com από το σύστημα του υπολογιστή σου, χρησιμοποιώντας κάποιο αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας ή προχωρώντας σε χειροκίνητη αφαίρεση του app.

Όνομα Jokerlivestream.com
Τύπος Adware/PUP
Τι υπόσχονται οι δημιουργοί του site (Live) HD streaming αθλητικών γεγονότων – αγώνων
Browsers που στοχοποιούνται Chrome, Firefox, Edge, Explorer, κλπ.
Συστήματα που στοχοποιούνται Κυρίως Windows
Ενδείξεις Ξαφνική και αυθαίρετη αλλαγή στην Αρχική του web browser, ανακατευθύνσεις προς άλλες σελίδες, συχνές εμφανίσεις εκνευριστικών διαφημίσεων
Εξάπλωση Πακέτα λογισμικού, ύποπτα websites
Εργαλείο Εντοπισμού Το FortectIntego είναι πολύ αποτελεσματικό στον εντοπισμό adware

To Jokerlivestream.com συχνά σχετίζεται με adware, παρόλο που οι δημιουργοί του site προσπαθούν να προσελκύσουν χρήστες με την εξής “χρήσιμη” λειτουργία – online προβολή αγώνων. Να σημειωθεί πάντως πως αυτή η υποθετικά θελκτική λειτουργία, δλδ. το δωρεάν live video streaming, μόνο δωρεάν δεν είναι. Με έμμεσο τρόπο, οι δημιουργοί του site εκμεταλλεύονται τους χρήστες, καθώς λαμβάνουν έσοδα για κάθε εκνευριστική διαφήμιση που εμφανίζεται στον κάθε χρήστη που επιθυμεί να δει έναν αγώνα. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των διαφημίσεων δεν είναι ασφαλής και ενδέχεται πολλές απ' αυτές τις διαφημίσεις να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε κακόβουλα sites ή να εκθέσουν το σύστημα του υπολογιστή σε κυβερνο-επιθέσεις από ιούς κι άλλων ειδών ανεπιθύμητα και/ή κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία. Τέλος, να τονιστεί οτι το Jokerlivestream έχει τη τάση να σπαμάρει τους χρήστες με διαφόρων ειδών τουριστικές καμπάνιες.

Σαφώς, η καλύτερη επιλογή σε αυτήν την περίπτωση είναι η αφαίρεση του Jokerlivestream.com από το σύστημα του υπολογιστή. Για αποτελεσματική και ολοκληρωτική εξουδετέρωση / αφαίρεση, συνιστούμε τη χρήση αξιόπιστων και πλήρως ενημερωμένων anti-malware εργαλείων ή τη χειροκίνητη αφαίρεση ακολουθώντας προσεκτικά όλα τα βήματα χειροκίνητης αφαίρεσης που θα βρεις στο τέλος αυτού του άρθρου. Η αφαίρεση αυτού του PUP (potentially unwanted program) είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, εάν σου εγκατασταθεί αυτή η παραπλανητική και δυνητικά επικίνδυνη εφαρμογή. Ο κύριος σκοπός αυτών των apps είναι η συνεχής προβολή παραπλανητικών, εκνευριστικών, και δυνητικά επικίνδυνων διαφημίσεων, οι ανακατευθύνσεις σε συνεργαζόμενα με το Jokerlivestream sites, η αυθαίρετη και κρυφή υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, κτλ.

Το Jokerlivestream.com είναι ένα δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα (PUP)

Τα PUPs τύπου browser hijackers μπορούν να καταλάβουν τον έλεγχο όλων των δημοφιλών web browsers, όπως πχ. Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari, και Internet Explorer και να προβούν αυθαίρετα σε αλλαγή των ρυθμίσεών τους. Φυσικά, ένα browser hijacker πρόγραμμα δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο ένα Java-based malware, ένα προηγμένο malware υποκλοπής δεδομένων, κτλ. Παρόλα αυτά, η παρουσία του Jokerlivestream στο σύστημα του υπολογιστή μπορεί εν τέλει να οδηγήσει σε τέτοιου είδους επικίνδυνες μολύνσεις. Οπότε, θέλει μεγάλη προσοχή και άμεση δραστηριοποίηση ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα!

Εξάλου, οι πρακτικές που εφαρμόζει το Jokerlivestream είναι σαφώς δυνητικά επικίνδυνες και ενδέχεται να οδηγήσουν σε απώλεια χρημάτων. Τσεκάροντας την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης του “goplayz” (το site που ζητάει τα στοιχεία πληρωμής), εντοπίσαμε τα εξής ανησυχητικά και ύποπτα:

By starting your Blender Bunch LTD membership, you are expressly agreeing that we are authorized to charge you a monthly membership fee at the then current rate, and any other charges you may incur in connection with your use of the Blender Bunch LTD service to the Payment Method you provided during registration (or to a different Payment Method if you change your account information).

Με αυτόν τον τρόπο το Jokerlivestream.com καταφέρνει και ξεγελάει τους χρήστες και τους πείθει να κάνουν εγγραφή σε μια υπηρεσία που υποτίθεται οτι είναι δωρεάν. Μάλιστα, έχει διαπιστωθεί οτι η διακοπή των πληρωμών είναι ιδιαιτέρως περίπλοκη και προβληματική, καθώς μέσω διάφορων έμμεσων και αθέμιτων πρακτικών γίνεται προσπάθεια να παραταθεί η συνέχιση πληρωμών εκ μέρους των χρηστών για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Στην περίπτωση που αιτηθείς επιστροφή των χρημάτων; Δυστυχώς, θα σε ενημερώσουν οτι βάσει της ToS Πολιτικής, τα χρήματα αυτά δεν επιστρέφονται. Με άλλα λόγια, θα χρεώνεσαι $49.95USD/μήνα κατόπιν της δωρεάν δοκιμής πέντε ημερών.

Οι ύποπτες πρακτικές του Jokerlivestream.com

Είναι σαφές οτι η αφαίρεση του Jokerlivestream.com είναι καίριας σημασίας εάν επιθυμείς να επαναφέρεις τον web browser σου στη φυσιολογική του κατάσταση. Στην περίπτωση που διαπιστώσεις αυθαίρετες και ξαφνικές αλλαγές στην Αρχική του web browser σου, την εμφάνιση νέας URL καρτέλας, και άλλες περίεργες αλλαγές, αυτό αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη οτι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί από PUP. Εάν ψάχνεις για ένα αξιόπιστο εργαλείο που θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις όλα τα ύποπτα προγράμματα κι αρχεία που έχουν καταφέρει να εισχωρήσουν και να μολύνουν το σύστημα του υπολογιστή σου, προτείνουμε να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το FortectIntego.

Τεχνικές διαδικτυακής εξάπλωσης και tips πρόληψης

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας της LosVirus.es,, οι εφαρμογές τύπου adware μπορούν να εξαπλωθούν διαδικτυακά μέσω διαφόρων τεχνικών διαδικτυακής εξάπλωσης. Ωστόσο, να σημειωθεί πως η μέθοδος bundling αποτελεί την κυριότερη και δημοφιλέστερη μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης adware, καθώς μέσω αυτής της μεθόδου οι adware developers καταφέρνουν και κρύβουν τα δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματά τους σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων λογισμικών / προγραμμάτων. Μπορείς να το αποφύγεις αυτό επιλέγοντας πάντα την Προσαρμοσμένη/Προηγμένη (Custom/Advanced) επιλογή λήψης κι εγκατάστασης κάθε φορά που επιθυμείς να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα / app στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Επίσης, να σημειωθεί οτι ενδέχεται τα adware προγράμματα να εμφανιστούν και σε ιστοσελίδες τρίτων. Συνήθως, αυτά τα PUPs “μεταμφιέζονται” σε υποθετικά χρήσιμες εφαρμογές, όπως πχ. λογισμικό ενημέρωσης οδηγών (driver updater), λογισμικό εκκαθάρισης μητρώου (registry cleaner), λογισμικό μετατροπής PDF αρχείων (PDF converter), κλπ. Σε συμβουλεύουμε να μείνεις μακριά από άγνωστες πηγές που τυχόν σου εμφανιστούν κατά τις περιηγήσεις σου στο διαδίκτυο. Στην περίπτωση που ανακατευθυνθείς σε άγνωστη / άσχετη / ύποπτη ιστοσελίδα, θα πρέπει να κλείσεις αμέσως το παράθυρό της.

Για περαιτέρω προστασία, σε συμβουλεύουμε να επιλέξεις και να εγκαταστήσεις ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας antivirus. Μη τσιγκουνευτείς να επενδύσεις κάποια χρήματα παραπάνω σε ένα καλό λογισμικό ασφαλείας, το οποίο θα προστατεύει αποτελεσματικά και σε πραγματικό χρόνο το σύστημα του υπολογιστή σου.

Συμβουλές εξουδετέρωσης για την αποτελεσματική αφαίρεση των αναδυόμενων παραθύρων Jokerlivestream.com

Η αφαίρεση του Jokerlivestream μπορεί να γίνει με δυο τρόπους. Για παράδειγμα, εάν οι γνώσεις σου περί πληροφορικής δεν είναι και πολύ καλές, προτείνουμε να προτιμήσεις την αυτόματη αφαίρεση, δλδ. με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας που ειδικεύεται σε εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση δυνητικά ανεπιθύμητων και επικίνδυνων προγραμμάτων PUPs τύπου adware. Η σωστή επιλογή λογισμικού ασφαλείας θα σε οδηγήσει σε ορθή και αποτελεσματική αφαίρεση τέτοιων προγραμμάτων από το σύστημα του υπολογιστή σου.

Το Jokerlivestream ζητάει προσωπικά στοιχεία πιστωτικής κάρτας

Επίσης, μπορείς να προχωρήσεις σε χειροκίνητη αφαίρεση του Jokerlivestream.com virus ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης. Παρέχουμε ορισμένες οδηγίες στο τέλος του άρθρου. Αυτός ο οδηγός θα σε βοηθήσει να απαλλάξεις απ' αυτήν τη διαδικτυακή απειλή το σύστημα Windows του υπολογιστή σου, καθώς και από δημοφιλείς web browsers που τυχόν χρησιμοποιείς, όπως Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge, και Safari.

Εάν έχεις επιτρέψει ήδη την εμφάνιση Ειδοποιήσεων από το Jokerlivestream.com, τότε θα πρέπει να κάνεις τα εξής για τις σταματήσεις:

Google Chrome:

 • Κλικ σε Mενού > Ρυθμίσεις > Σύνθετες
 • Εντόπισε Ρυθμίσεις Περιεχομένου κάτω από Απόρρητο και Ασφάλεια
 • Επίλεξε Ειδοποιήσεις
 • Στην ενότητα Επιτρέπονται, εντόπισε το Jokerlivestream.com
 • Επίλεξε Περισσότερες Δράσεις και Μπλοκάρισμα

Jokerlivestream.com ειδοποιήσεις

Mozilla Firefox:

 • Πήγαινε Μενού > Επιλογές > Απόρρητο και Ασφάλεια
 • Επίλεξε Ειδοποιήσεις κάτω από Άδειες
 • Επίλεξε Ρυθμίσεις
 • Εντόπισε το Jokerlivestream.com και επίλεξε Μπλοκάρισμα από το μενού

Safari:

 • Κάνε κλικ στο Safari και πήγαινε Προτιμήσεις
 • Επίλεξε Ειδοποιήσεις
 • Εντόπισε Jokerlivestream.com και επίλεξε Απόρριψη

Internet Explorer:

 • Πήγαινε Ρυθμίσεις και κατόπιν Επιλογές Διαδικτύου
 • Επίλεξε Ρυθμίσεις στην καρτέλα Ιδιωτικό Απόρρητο
 • Εντόπισε το Jokerlivestream.com και αφαίρεσέ το

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Jokerlivestream.com

Αφαίρεση Jokerlivestream.com από συστήματα Windows

Αφαίρεσε το adware πρόγραμμα από το σύστημα Windows του υπολογιστή σου. Εάν χρειαστείς βοήθεια με τη διαδικασία, συμβουλέψου τον παρακάτω οδηγό αφαίρεσης:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Jokerlivestream.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Jokerlivestream.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Jokerlivestream.com από Microsoft Edge

Εάν ο Microsoft Edge web browser σου μολύνθηκε από αυτό το browser hijacker adware πρόγραμμα, μπορείς να τον επαναφέρεις σε σωστή λειτουργία ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα αφαίρεσης:

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Jokerlivestream.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αντίστρεψε όλες τις αλλαγές που έγιναν αυθαίρετα στον Mozilla Firefox web browser σου από αυτήν την adware εφαρμογή:

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Jokerlivestream.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Jokerlivestream.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Jokerlivestream.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Jokerlivestream.com από Google Chrome

Μπορείς να αφαιρέσεις όλα τα ύποπτα περιεχόμενα από το Google Chrome ακολουθώντας τα βήματα στον παρακάτω οδηγό αφαίρεσης. Είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρώσεις επιτυχώς το κάθε βήμα, ακριβώς όπως αναγράφεται σε αυτές τις οδηγίες:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Jokerlivestream.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Jokerlivestream.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Jokerlivestream.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Jokerlivestream.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Jokerlivestream.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Jokerlivestream.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες