Απομάκρυνση Jav123 - Δεκ 2017 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης Jav123

Τι είναι το Jav123?

Ο ιός Jav123 εμφανίζει ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο

Απεικόνιση του ιού Jav123

Ο ιός Jav123 χαρακτηρίζεται ως browser hijacker καθώς έχει τη τάση να στοχοποιεί συστήματα που τρέχουν δημοφιλείς web browsers (διαδικτυακούς περιηγητές), συμπ. των Google Chrome, Mozilla Firefox, και Internet Explorer. Οι ειδικοί προειδοποιούν τους χρήστες να μην εμπιστεύονται τις υπηρεσίες που φαίνεται ότι προσφέρει, μιας και το συγκεκριμένο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) έχει τη τάση να προβαίνει σε κρυφές κι αυθαίρετες τροποποιήσεις στο σύστημα του υπολογιστή.

Επιπρόσθετα, ο ιός Jav123 virus εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις, οι οποίες προβάλλουν περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους, όπως πχ. :

 • Πορνογραφικού τύπου βίντεο και φωτογραφίες
 • Παιχνίδια που προωθούν τη βία και είναι ακατάλληλα για ανηλίκους
 • Παραπλανητικά ή αναξιόπιστα προϊόντα, υπηρεσίες, προσφορές
 • Dating sites, κλπ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτές οι διαφημίσεις είναι ιδιαιτέρως ύποπτες, όχι μόνο λόγω του περιεχομένου που προβάλλουν, αλλά και λόγω του ότι προέρχονται από άγνωστες πηγές. Ξεχωρίζουν απ’ άλλες διαφημίσεις, γιατί σε κάποιο σημείο του διαφημιστικού περιεχομένου αναγράφεται “Delivered/Brought/Powered by Jav123”. Όσο αξιόπιστες ή θελκτικές μπορεί να φαίνονται εκ πρώτης όψεως, αν κάνεις το λάθος και τις κλικάρεις, το πιθανότερο είναι να ανακατευθυνθείς σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους άγνωστων τρίτων. Συνήθως, μέσω αυτού του είδους τους ιστότοπους μπορεί το σύστημα του υπολογιστή σου να μολυνθεί με επικίνδυνα malware.

Δυστυχώς, οι παραπλανητικές και δυνητικά επικίνδυνες ανακατευθύνσεις δεν είναι το μόνο αρνητικό στοιχείο του ιού Jav123. Καταρχάς, δεν είναι δυνατό το άνοιγμα της ενότητας “Πολιτική Απορρήτου” (Privacy Policy) και “Όροι Χρήσης” (Terms of Use). Το μόνο που είναι δυνατόν είναι η συνεχής ανακατεύθυνση προς ακατάλληλους για ανηλίκους ιστότοπους τρίτων. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο αυξάνονται ραγδαία οι πιθανότητες το σύστημα του υπολογιστή να μολυνθεί με πληθώρα κακόβουλων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, αλλά, παράλληλα, ο χρήστης δε γνωρίζει τι δεδομένα συλλέγει και πως τα χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο app. Μάλιστα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο συγκεκριμένος browser hijacker μπορεί να συλλέξει-καταγράψει-προωθήσει σε τρίτους ακόμα κι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών θυμάτων. Φυσικά, όλα αυτά κρυφά κι αυθαίρετα.

Στιγμιότυπο οθόνης με ανακατευθύνσεις Jav123Ο ιός Jav123 δημιουργεί ανεπιθύμητες ανακατευθύνσεις προς ιστότοπους με περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους. Με αυτό το τρόπο, αυξάνονται οι πιθανότητες μόλυνσης του συστήματος με διαφόρων ειδών malware.

Εάν λοιπόν πιστεύεις ότι ο ιός Jav123 δε μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο όνομα κι άλλα προσωπικά στοιχεία σου, τότε δυστυχώς θα πρέπει να σου πούμε ότι είσαι λάθος. Στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που μπορεί να υποκλέψει ο συγκεκριμένος ιός συμπεριλαμβάνονται ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τοποθεσία, κι άλλα προσωπικά διαπιστευτήρια. Οι developers αυτού του ύπουλου προγράμματος μπορούν κατόπιν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για την επίτευξη phishing καμπανιών ή να τα πουλήσουν σε τρίτους.

Για αυτό τον λόγο, σε συμβουλεύουμε να προβείς σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Jav123 στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο ιός κατάφερε να διεισδύσει και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σου. Η πιο ξεκάθαρη ένδειξη είναι η ξαφνική εμφάνιση διαφημίσεων ή ανακατευθύνσεων που σχετίζονται μαζί του. Για εύκολη, γρήγορη, κι αποτελεσματική αφαίρεση αυτού κι άλλων browser hijackers, προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου λογισμικού ασφαλείας FortectIntego.

Από την άλλη, εάν επιθυμείς να δοκιμάσεις τη χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Jav123, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις πολύ προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης αυτού του ύπουλου browser hijacker. Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλες τις επεκτάσεις και πρόσθετα τυχόν αποθήκευσε κρυφά ο ιός, διαφορετικά θα επανεμφανίζεται στο σύστημα μετά από κάθε επανεκκίνηση.

Οι browser hijackers μπορούν να διεισδύσουν απαρατήρητοι στο σύστημα του υπολογιστή σου

Τα περισσότερα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγραμμάτα), συμπ. των browser hijackers, εξαπλώνονται διαδικτυακά κυρίως με τη βοήθεια της μεθόδου bundling.

Τα PUPs έχουν τη τάση να κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφορών δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών. Αν δε δείχνεις την απαραίτητη προσοχή κάθε φορά που κατεβάζεις μια τέτοια εφαρμογή από το διαδίκτυο, τότε κινδυνεύεις άμεσα να εκθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σου σε παράλληλες λήψεις PUPs, συμπ. των browser hijackers. Συνιστούμε την αποφυγή επιλογών εγκατάστασης “Γρήγορη” (Quick) ή “Προτεινόμενη” (Recommended). Αντιθέτως, συνιστούμε την επιλογή “Για Προχωρημένους” (Advanced) ή “Προσαρμοσμένη” (Custom) μορφή εγκατάστασης.

Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου κάθε φορά που κατεβάζεις μια εφαρμογή από το διαδίκτυο. Έτσι, θα μπορείς κάθε φορά να εντοπίσεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμπεριέχονται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης (εάν υπάρχουν) και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων προγραμμάτων κι αρχείων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα είναι PUPs. Φυσικά, στην περίπτωση που σου εμφανιστεί προτικαρισμένο κουτάκι “Get/I agree to install Jav123” , το ξετικάρεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Επίσης, συμβουλεύουμε την αποφυγή κλικαρίσματος σε διαφημίσεις ή άλλους είδους διαφημιστικό περιεχόμενο που εμφανίζεται ξαφνικά όσο περιηγείσαι στο διαδίκτυο. Και αυτό θέλει πολύ μεγάλη προσοχή! Μια ανακατεύθυνση σε κακόβουλο ιστότοπο αρκεί για να εκθέσεις σε σοβαρό κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να διεισδύσει κρυφά κι αυθαίρετα στο σύστημα του υπολογιστή σου κάποιο ύπουλο και καταστροφικό malware ή PUP. Για αυτό τον λόγο, τονίζουμε την καίρια σημασία του να υπάρχει πάντα εγκαταστημένο κι ετοιμοπόλεμο τουλάχιστον ένα αξιόπιστο και τακτικά ενημερωμένο λογισμικό ασφαλείας τύπου anti-malware / anti-spyware / anti-virus.

Ο ιός Jav123 θα πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα

Οι ειδικοί από το Odstranitvirus.cz συνιστούν την αυτόματη αφαίρεση του ιού Jav123. Ο καλύτερος τρόπος είναι με τη χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας antivirus:

 1. Η λήψη του anti-malware θα πρέπει να γίνει μόνο από διαπιστευμένους developers
 2. Το λογισμικό ασφαλείας θα προβεί σε αναλυτική σάρωση συστήματος
 3. Μπορείς να ακολουθήσεις τον παρακάτω οδηγό αφαίρεσης του ιού Jav123.

Μην προσπαθήσεις να αφαιρέσεις χειροκίνητα τον browser hijacker χωρίς κάποια βοήθεια, γιατί το πιθανότερο είναι να μην καταφέρεις να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλες τις επεκτάσεις και πρόσθετα που σχετίζονται μαζί του.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Jav123

Αφαίρεση Jav123 από συστήματα Windows

Για να καθαρίσεις τα Windows από τον Jav123 hijacker, θα πρέπει να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Jav123 και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Jav123 ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Jav123 από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Jav123 ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Jav123 από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Jav123 θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Jav123 και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Jav123 μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Jav123.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Jav123 από Google Chrome

Για να καθαρίσεις τον Chrome και να βάλεις ένα τέλος στις ανεπιθύμητες ανακατευθύνσεις προς ιστότοπους που είναι ακατάλληλοι για ανηλίκους, θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτές τις οδηγίες:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Jav123 και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Jav123. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Jav123 από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Jav123 ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Jav123. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Jav123 υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες