Αφαίρεση ιού “Is that you” Facebook (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Οκτ 2019

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού “Is that you” Facebook

Τι είναι το "Is that you" Facebook Ιός?

Ο “Its you” Facebook ιός είναι μια κακόβουλη social media καμπάνια που χρησιμοποιείται για την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων

Το γκρουπ του ιού Its You Video Virus

Οι “Its you” Facebook ιός είναι ουσιαστικά ένα κακόβουλο παραπλανητικό μήνυμα που εμφανίζεται σε social media εφαρμογές και υποστηρίζει δήθεν οτι έχει αποκτήσει προσωπικά δεδομένα και περιεχόμενο που σχετίζεται με τον εκάστοτε χρήστη-θύμα. Συνήθως, οι χρήστες-θύματα παραπλανούνται και ωθούνται να κλικάρουν τον σύνδεσμο (link), καθώς τα βίντεο, οι φωτογραφίες και οποιοδήποτε άλλο σχετικό υλικό μοιάζει νόμιμο, αξιόπιστο και ενδιαφέρον, ενώ ο αποστολέας φαίνεται να είναι κάποιος ‘πραγματικός’ φίλος. Ωστόσο, αυτή η καμπάνια έχει ως μοναδικό στόχο να κάνει το μέγιστο αριθμό χρηστών-θυμάτων να πατήσει ‘Μου Αρέσει’ (Like) στην ομάδα “VIDEO HD group” και να κλικάρει σε αυτό που φαίνεται να είναι Youtube link.

Ωστόσο, σε συμβουλεύουμε να μείνεις μακριά απ’ αυτό το link καθώς θα κινδυνεύεις είτε να μολυνθείς με κακόβουλο λογισμικό malware ή να παραπλανηθείς κάνοντας το λάθος να συνδεθείς στον Facebook λογαριασμό σου και να αποκαλύψεις τα προσωπικά σου στοιχεία, όπως προσωπικά στοιχεία σύνδεσης, δλδ. όνομα χρήστη, κωδικός πρόσβασης, κλπ. σε επικίνδυνους απατεώνες γνωστούς και ως scammers.

Φαίνεται πως ο “It’s you” Facebook ιός έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον παλαιότερο “hahaha” Facebook ιό , αλλά και με άλλους τύπους Facebook virus. Οι χρήστες-θύματα λαμβάνουν μήνυμα μέσω του Facebook Messenger όπου περιλαμβάνεται το όνομά τους και ένα link για “βίντεο” με τίτλο “Its you?” (“Εσύ είσαι;”). Συνήθως, αυτό το “βίντεο” link φαίνεται πως ανακατευθύνει στο Youtube, ωστόσο εμφανίζεται παραπλανητική σελίδα σύνδεσης που προσπαθεί να παραπλανήσει και να πείσει τους χρήστες-θύματα να εισάγουν τα προσωπικά τους στοιχεία σύνδεσης στον Facebook λογαριασμό τους, προσωπικά στοιχεία που καταλήγουν στους διαδικτυακούς απατεώνες.

Όνομα “Is that you” Facebook virus (ιός)
Tύπος Malware (κακόβουλο λογισμικό)
Ενδείξεις Εμφανίζεται μήνυμα που θα προσπαθεί να σε πείσει οτι πρωταγωνιστείς στο βίντεο που θα σε ανακατευθύνει το link μέσω του Facebook Messenger
Έκδοση του
Κίνδυνοι Προσπαθεί να παραπλανεί το μέγιστο αριθμό χρηστών-θυμάτων ώστε να τους πείσει να μοιραστούν τα προσωπικά τους στοιχεία σύνδεσης, ανακατευθύνει σε επικίνδυνες σελίδες, εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα κακόβουλες επεκτάσεις. Χαρακτηρίζεται ως κακόβουλο λογισμικό malware
Διαδικτυακή Εξάπλωση Facebook messenger
Εξουδετέρωση Σε περίπτωση που σου εμφανιστεί, αγνόησε το μήνυμα “Is that you” στο Facebook και προχώρησε άμεσα σε εκκαθάριση της συσκευής σου χρησιμοποιώντας το FortectIntego, εάν έκανες το λάθος και κλίκαρες στο link, καθώς κινδυνεύεις άμεσα από διείσδυση κακόβουλων λογισμικών

Ο “It’s you” video virus είναι ακόμα ένας τύπος Facebook ιού που εξαπλώνεται διαδικτυακά από τους scammers κι έχει απώτερο στόχο να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία σύνδεσης των χρηστών-θυμάτων ή να μολύνει τις συσκευές τους με κακόβουλο λογισμικό malware. Ο ιός εντοπίστηκε αρχικά το 2017. Αυτή τη φορά, η τεχνική ομάδα του Facebook κατάφερε να εντοπίσει γρήγορα και να καλύψει τα τρωτά σημεία ασφαλείας, μπλοκάροντας την περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν εξουδετερώθηκε πλήρως μιας και εντοπίστηκε νέα scam καμπάνια τον Ιούνιο του 2019.

Ο κύριος λόγος που αυτό το social media scam έχει χαρακτηριστεί ως πολύ επικίνδυνο είναι επειδή είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικό στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων. Μόλις ο χρήστης-θύμα κλικάρει στο “video” link, ο “it’s you” Facebook Messenger ιός θα τον ανακατευθύνει σε παραπλανητικό “μαϊμού” Youtube website όπου εκεί θα λανσαριστεί ψευδής σελίδας σύνδεσης στο Messenger. Αυτή η διαδικτυακή απάτη (scam) ζητάει από τον χρήστη-θύμα να εισάγει τα προσωπικά στοιχεία σύνδεσης. Αυτή είναι ουσιαστικά η ‘παγίδα’ του ιού Is this Υou YouTube virus.

Ο ιός “It’s you” Facebook virus προσπαθεί να πείσει το μέγιστο αριθμό χρηστών-θυμάτων να επισκεφτούν την κακόβουλη σελίδα του, να μοιραστούν προσωπικά τους στοιχεία σύνδεσης σε social media πλατφόρμες και email, αλλά και να εγκαταστήσουν κακόβουλα λογισμικά στις συσκευές τους. Οι κυβερνο-εγκληματίες εφαρμόζουν διάφορες τεχνικές παραπλάνησης που αποδεικνύονται ιδιαιτέρως αποτελεσματικές. Θα πρέπει να αποφύγεις να κλικάρεις αυτά τα ύποπτα, παραπλανητικά, κακόβουλα links που θα σε ανακατευθύνουν σε κακόβουλες σελίδες.

Ο ιός "Is that you" Facebook virusΟ ιός "Is that you" Facebook virus αποτελεί διαδικτυακή απάτη που παραπλανεί τους χρήστες προσπαθώντας να τους πείσει να μοιραστούν τα προσωπικά τους στοιχεία σύνδεσης στο Facebook.

Για μεγαλύτερη παραπλανητική αποτελεσματικότητα, ο ιός Facebook video virus εμφανίζει ψευδή / παραπλανητικά κείμενα που περιλαμβάνουν ακόμα και ονόματα κοντινών προσώπων, όπως συγγενείς ή φίλοι. Δυστυχώς, οι developers του ιού χρησιμοποιούν τα ονόματα κοντινών προσώπων, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες ο εκάστοτε χρήστης-θύμα να κλικάρει στον κακόβουλο σύνδεσμο ή βίντεο.

Προσοχή! Το κλικάρισμα στο περιεχόμενο που σχετίζεται με τον ιό “Is that you” Facebook virus μπορεί να ανακατευθύνει σε διάφορα δυνητικά ύποπτα ή/και κακόβουλα sites, τα οποία μπορεί να είναι:

  • εμπορικές σελίδες
  • sites με διαφημίσεις
  • σελίδες με επιχορηγούμενο περιεχόμενο συνεργαζόμενων τρίτων (affiliates)
  • sites με κακόβουλο περιεχόμενο
  • προωθητικά αναδυόμενα παράθυρα, ειδοποιήσεις και διαφημίσεις (pop-ups).

Ο ιός “Is this your video” Facebook virus αποτελεί διαδικτυακή απάτη (scam) που δε σταματάει μόνο στην εμφάνιση του παραπλανητικού μηνύματος σχετικά με την πρόωθηση του βίντεο. Μόλις κλικαριστεί το link ή το βίντεο, θα εμφανιστεί φόρμα σύνδεσης όπου ζητείται η εισαγωγή προσωπικών στοιχείων σύνδεσης σε Facebook λογαριασμό ή email. Δυστυχώς, μόλις ο χρήστης-θύμα κάνει το λάθος και εισάγει τα προσωπικά του στοιχεία, αυτά θα καταγραφούν και θα συλλεχθούν από τους κυβερνο-απατεώνες.

Ο ιός "Is that you" Facebook Messenger virus

Τα συλλεγμένα προσωπικά στοιχεία σύνδεσης και οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως από τους κυβερνο-απατεώνες, συμπ. των εξατομικευμένων scams και phishing καμπανιών. Προσωπικά δεδομένα, όπως πχ. οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε email scams, αλλά και σε άλλες απατεωνιές, καθώς μεγάλη μερίδα χρηστών έχει την τάση να χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε διάφορους λογαριασμούς που διατηρεί. Επιπρόσθετα, λογαριασμοί, όπως αυτός του Facebook, ενδέχεται να είναι συνδεδεμένοι με PayPal λογαριασμό. Έτσι, οι hackers μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση και να υποκλέψουν χρήματα.

Δυστυχώς, οι hackers μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτά τα προσωπικά δεδομένα και σε διάπραξη πληθώρας παραβατικών δράσεων. Ο ιός “Is that you” Facebook virus αποτελεί μόνο μια έκδοση από τις πολλές του malware που έχει σχεδιαστεί για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

Οπότε προσοχή! Ο ιός Facebook virus κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις και έχει τη δυνατότητα, αλλά και την τάση, να στοχεύει σε υποκλοπές προσωπικών δεδομένων, προσωπικών στοιχείων σύνδεσης, ακόμα και χρημάτων, ενώ τα συλλεχθέντα δεδομένα που έχουν υποκλαπεί μπορεί να χρησιμοποιηθούν και σε πλήθος παράνομων / παραπλανητικών δράσεων. Επιπρόσθετα, ανακατευθύνει προς μολυσμένα με malware sites και σελίδες που είναι γεμάτα με κακόβουλες επεκτάσεις και παραπλανητικό περιεχόμενο. Όπως τονίσαμε και νωρίτερα, ο ιός Facebook virus δείχνει αυξημένη δραστηριότητα στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα, οπότε προφυλάξου και δράσε σωστά. Παράλληλα, καλό θα ήταν να ενημερώσεις σχετικά και τα κοντινά σου πρόσωπα ώστε να προσέχουν.

Το μήνυμα που δείχνει ο ιός "Is that you" Facebook virus

Άλλοι κίνδυνοι που σχετίζονται με τον ιό “Is that you” Facebook virus

Τα κακόβουλα links στα social media μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη διαδικτυακή εξάπλωση κακόβουλων λογισμικών malware κι άλλων επικίνδυνων κυβερνο-μολύνσεων. Οπότε, πριν κάνεις το λάθος και κλικάρεις σε αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας μηνύματα που δε μοιάζουν να είναι γραμμένα με φυσικό στυλ και φαίνονται να έχουν σταλθεί από κοντινό σου πρόσωπο ή φίλο, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τον αποστολέα και να διαπιστώσεις εάν όντως σου έστειλε το συγκεκριμένο μήνυμα. Εάν στάλθηκε τέτοιο μήνυμα από τον λογαριασμό του, αποτελεί ένδειξη οτι ο λογαριασμός του έχει μολυνθεί με τον ιό Facebook virus. Αυτός ο ιός ευθύνεται για τη μαζική αποστολή παραπλανητικών / κακόβουλων μηνυμάτων από τον λογαριασμό του σε όλες τις επαφές του.

Εάν πιστεύεις οτι ο Facebook λογαριασμός σου έχει μολυνθεί με τον ιό It’s you youtube facebook virus, θα πρέπει να το αναφέρεις άμεσα στο Τμήμα Υποστήριξης του Facebook και να αλλάξεις άμεσα τον κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σου.

Κατόπιν, συνιστούμε να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις ένα αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο λογισμικό ασφαλείας anti-malware (εάν δεν έχεις ήδη ένα) και να τρέξεις πλήρης σάρωση συστήματος. Αυτός είναι ο γρηγορότερος και ασφαλέστερος τρόπος για την αφαίρεση του ιού “Is that you” Facebook virus. Προτείνουμε τη χρήση του FortectIntego, όμως, βεβαίως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε άλλο αξιόπιστο εργαλείο ασφαλείας.

Η διαδικτυακή εξάπλωση των διάφορων παραλλαγών του μηνύματος του ιού γίνεται με τον ίδιο τρόπο

Αν και ομολογουμένως όχι πάντα, πάντως τις περισσότερες φορές οι χρήστες δημοφιλών social media πλατφορμών γίνονται θύματα κυβερνο-επιθέσεων λαμβάνοντας κακόβουλα μηνύματα από επαφές τους των οποίων ο λογαριασμός έχει μολυνθεί. Η συγκεκριμένη διαδικτυακή μόλυνση εξαπλώνεται αλυσιδωτά, δλδ. οι χρήστες μολύνονται μεταξυ τους κλικάροντας σε κακόβουλους συνδέσμους ανακατεύθυνσης.

Ο ιός Is this you virus αποστέλλει μαζικά κακόβουλα μηνύματα που πάνω κάτω έχουν τα εξής χαρακτηριστικά – περιλαμβάνουν το όνομα του δυνητικού θύματος, τη λέξη “βίντεο” (“video”) η οποία αποτελεί σύνδεσμο που ανακατευθύνει σε κακόβουλο domain και ένα (ή περισσότερα) τυχαίο emoji. Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας ανακάλυψαν πως ο ιός μπορεί να μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Έτσι, στην περίπτωση που η τοποθεσία του στοχευμένου χρήστη-θύματος είναι η Ιταλία, θα λάβει μήνυμα γραμμένο στα Ιταλικά.

Για να προστατέψεις τον social media λογαριασμό σου, θα πρέπει να μείνεις μακριά από παραπλανητικά διαφημιστικά μηνύματα και news feeds που μπορεί να εμφανιστούν κατά καιρούς στην πλατφόρμα. Μη πιστέψεις σε ύποπτες και υπερβολικά καλές διαδικτυακές προσφορές, πχ. οτι κέρδισες αεροπορικά εισιτήρια της Ryanair ή οτι μπορείς να αποκτήσεις πανάκριβο iPhone με μόλις ένα Ευρώ. Ένα άλλο πολύ δημοφιλές scam που εμφανίζεται στο news feed είναι ένα με μια μισόγυμνη γυναίκα που περιλαμβάνει πιασάρικο σλόγκαν τύπου “Το κορίτσι κατέστρεψε τη ζωή του σε δυο λεπτά” (“The girl ruined her life in two minutes”) και ανακατευθύνει προς phishing websites.

Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας της NoVirus.co συμβουλεύουν τους χρήστες να ενεργοποιήσουν έξτρα δικλείδα ασφαλείας τύπου two-factor authentication. Αποτελεί σοβαρή προληπτική δράση που θα θωρακίσει τον λογαριασμό από πιθανές προσπάθειες χακαρίσματος. Με ενεργοποιημένο το two-factor authentication, κάθε φορά που θα προσπαθήσει κάποιος χάκερ να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σου, θα λάβεις αίτημα επιβεβαίωσης στο κινητό σου το οποίο και θα σε ενημερώνει για την προσπάθεια πρόσβασης. Για να ολοκληρωθεί η πρόσβαση, θα πρέπει να εισαχθεί ο κωδικός ασφαλείας που στάλθηκε στο κινητό σου.

Μάθε πώς να αφαιρέσεις πλήρως τον ιό “Is that you” Facebook virus από τον υπολογιστή σου

Ο ιός “Is that you” Facebook virus ανήκει στα πολύ επικίνδυνα κακόβουλα λογισμικά malware, το οποίο μπορεί να μπλοκάρει την πρόσβασή σου στον προσωπικό σου Facebook λογαριασμό ή να σε ξεγελάσει και να σε πείσει να κατεβάσεις κάποιο δυνητικά ανεπιθύμητο ή ακόμα και κακόβουλο λογισμικό ή κώδικα. Επομένως, εάν κάποιος από τους φίλους σου σε ενημερώσει οτι έλαβε μήνυμα σου από το Messenger όπου τον ρωτάς εάν είναι αυτός που εμφανίζεται στο βίντεο, τότε είναι σίγουρο οτι ο λογαριασμός σου έχει μολυνθεί από τον ιό video facebook virus. Σ’ αυτήν την περίπτωση σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε σάρωση συστήματος με τη χρήση επαγγελματικού λογισμικού ασφαλείας, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes.

Ακόμα, μη ξεχάσεις να αλλάξεις τον κωδικό πρόσβασης στον Facebook λογαριασμό σου, και μάλιστα να το κάνεις άμεσα. Είναι καλό να ενημερώσεις σχετικά και τους φίλους σου οτι ο λογαριασμός σου μπορεί να έχει χακαριστεί και καλό θα ήταν να μην ανοίγουν περίεργα μηνύματα που δείχνουν να προέρχονται από σένα.

Η αφαίρεση του ιού “Is that you” virus απαιτεί καλή έρευνα στις Ρυθμίσεις app στο Facebook. Για να απενεργοποιήσεις κακόβουλα πρόσθετα (add-ons), ακολούθησε τα εξής βήματα:

  1. Συνδέσου στον Facebook λογαριασμό σου και κλίκαρε στο μικρό τρίγωνο στα δεξιά
  2. Κλικ σε Ρυθμίσεις (Settings) και άνοιξε Γενικές Ρυθμίσεις Λογαριασμού (General Account Settings)
  3. Επίλεξε στα αριστερά σου Εφαρμογές (Apps)
  4. Κλικ Επεξεργασία (Edit) σε Εφαρμογές, Ιστότοποι και Παιχνίδια (Apps, Websites and Plugins)
  5. Επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable) για να προστατέψεις τον λογαριασμό σου από μη εξουσιοδοτημένες προσπάθειες πρόσβασης στον λογαριασμό σου από εφαρμογές τρίτων.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες