Αφαίρεση ιού “Internet Security Alert” (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Μάιος 2018 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού “Internet Security Alert”

Τι είναι το "Internet Security Alert" ιός?

Internet Security Alert code 055BCCAC9FEC – μια παραπλανητική ειδοποίηση που χρησιμοποιείται για τρομοκράτηση των χρηστών

Αναδυόμενες ειδοποιήσεις του ιού "Internet Security Alert"

Το Internet Security Alert δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παραπλανητικό προειδοποιητικό μήνυμα σφάλματος το οποίο μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια διαδικτυακής περιήγησης του χρήστη. Συνήθως, αυτά τα παραπλανητικά προειδοποιητικά μηνύματα χρησιμοποιούνται από κυβερνο-εγκληματίες ώστε να τρομοκρατήσουν τους χρήστες, να τους μοχλεύσουν ευκολότερα, και να τους κάνουν να πιστεύουν ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί από επικίνδυνους καταστροφικούς ιούς.

Στην περίπτωση που εμφανιστεί η προειδοποίηση “Internet Security Alert! Code: 055BCCAC9FEC” και στον δικό σου υπολογιστή, σε συμβουλεύουμε να αγνοήσεις παντελώς το περιεχόμενο του μηνύματος και να προβείς άμεσα σε σάρωση συστήματος με ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-spyware.

Όνομα Internet Security Alert
Γνωστό και ως Internet Security Alert Code 055BCCAC9FEC; Internet Security Alert Code 055
Τύπος Adware, tech support scam (απάτη τεχνικής υποστήριξης)
Κύριο χρώμα ειδοποίησης Κόκκινο
Οι browsers που στοχοποιούνται συνήθως Chrome, Firefox, Edge
Κύρια ιδέα της απάτης Παραπλάνηση των χρηστών-θυμάτων ώστε να πειστούν ότι το σύστημα του υπολογιστή τους έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό malware ή ότι τα προσωπικά δεδομένα τους βρίσκονται σε κίνδυνο
Αφαίρεση Ορισμένες φορές, αποδεικνύεται αρκετά δύσκολη η αφαίρεση του adware από το σύστημα, καθώς έχει τη τάση να αλλάζει όνομα. Ο ευκολότερος τρόπος εντοπισμού και ολοκληρωτικής αφαίρεσης – η χρήση ενός επαγγελματικού λογισμικού ασφαλείας, όπως πχ. το FortectIntego

Συνήθως, το Internet Security Alert εμφανίζεται με σκοπό να παραπλανήσει τους χρήστες και να τους ωθήσει να καλέσουν τον τηλεφωνικό αριθμό ζητώντας τεχνική υποστήριξη για τον υπολογιστή τους. Στην άλλη άκρη της γραμμής, θα τους ζητήθει να εγκρίνουν απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή τους. Μάλιστα, για να γίνει ακόμα πιο πειστικό και τρομακτικό, το χρώμα του φόντου είναι κόκκινο. Στο κείμενο γίνεται προσπάθεια παραπλάνησης ώστε να πειστούν οι χρήστες ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί και ότι η μόνη 'αξιόπιστη λύση' είναι να απευθυνθούν στη συγκεκριμένη γραμμή 'τεχνικής υποστήριξης' για να 'επιλυθεί αποτελεσματικά' το πρόβλημα που δήθεν αντιμετωπίζουν. Προσοχή! Οι scammers που βρίσκονται στην άλλη άκρη της συγκεκριμένης τηλεφωνικής γραμμής ΔΕΝ θα πρέπει να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα του υπολογιστή σου!

Αυτή η απάτη (scam) θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι τα προσωπικά δεδομένα σου, όπως πχ. κωδικοί πρόσβασης, προσωπικά στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, ή προσωπικά αρχεία αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο σου, μπορεί να υποκλαπούν. Ωστόσο, προσοχή! Αυτού του είδους οι ειδοποιήσεις δεν έχουν καμιά απολύτως δυνατότητα ελέγχου του συστήματος του υπολογιστή σου, οπότε, το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σίγουρα ο υπολογιστής σου είναι το adware που εμφανίζει τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις. Ασχέτως που η αναδυόμενη ειδοποίηση Windows Internet Security Alert υποστηρίζει ότι σχετίζεται με την Windows Technical Support ομάδα, ΜΗΝ κάνεις το λάθος να καλέσεις στο (866) 564-0233 πιστεύοντας ότι με αυτό το τρόπο θα λύσεις το 'πρόβλημα' που δήθεν αντιμετωπίζεις.

Η κακόβουλη Internet Security Alert code 055 ειδοποίηση έχει σχεδιαστεί ώστε να προωθεί λογισμικά ασφαλείας συνεργαζόμενων τρίτων ή να υποκλέπτει προσωπικά δεδομένα με απώτερο σκοπό τη κερδοσκοπία των developers και συνεργατών τους εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών-θυμάτων. Διάφορα ύποπτα websites μπορεί να σου εμφανίσουν τη συγκεκριμένη “ειδοποίηση” (“alert”). Αυτό το malware μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου ακόμα και με ένα μόλις απρόσεκτο κλικ.

Καλό είναι να γνωρίζεις ότι τα Microsoft Windows δεν εμφανίζουν ποτέ ειδοποιήσεις σχετικά με πιθανές μολύνσεις του συστήματος, αλλά ούτε και κοινοποιούν τηλεφωνικούς αριθμούς απομακρυσμένης τεχνικής υποστήριξης πουθενά αλλού, εκτός της επίσημης ιστοσελίδας. Οπότε, προσοχή να μην πέσεις κι εσύ θύμα παραπλάνησης αυτού του scam. Αντί να δεχτείς να πληρώσεις για την απόκτηση ενός αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας άγνωστου λογισμικού ασφαλείας ή να μοιραστείς τα προσωπικά σου δεδομένα με άγνωστους τρίτους, το προτιμότερο είναι σ' αυτή την περίπτωση να προβείς άμεσα σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του Internet Security Alert code 055 από το σύστημα του υπολογιστή σου.

Επιπρόσθετα, το περιγραφόμενο αναδυόμενο scam είναι παρόμοιο με άλλα παραπλανητικά μηνύματα που προωθούν διαδικτυακά οι κυβερνο-εγκληματίες ώστε να ωθήσουν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό χρηστών-θυμάτων να τους καλέσουν. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Usunwirusa.pl τα επικρατέστερα είναι το “Microsoft System Security Alert” και το “Windows Security Alert.” Θα πρέπει να προβείς σε σάρωση ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν υπάρχουν αποθηκευμένα adware στο σύστημα του υπολογιστή σου. Για να απαλλαγείς από το Internet Security Alert, θα πρέπει να τσεκάρεις έαν έχουν διεισδύσει κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου βοηθητικά / σχετικά με το adware αρχεία.

Το μήνυμα της απάτης "Internet Security Alert"Ο ιός "Internet Security Alert" εμφανίζει παραπλανητικά μηνύματα στους χρήστες μέσω του web browser τους. Αυτά τα μηνύματα έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν και εν τέλει να πείσουν τους χρήστες-θύματα να καλέσουν scammers δήθεν τεχνικής υποστήριξης.

Κακόβουλα websites μπορεί να ενεργοποιήσουν αυθαίρετη εγκατάσταση adware

Συνήθως, οι developers δίνουν μεγάλη έμφαση και επενδύουν πολλά στο σχεδιασμό και τη δημιουργία ελκυστικών διαφημίσεων / ειδοποιήσεων ώστε να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες αυτές να κλικαριστούν από το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό χρηστών.

Ως επί το πλείστον, οι κακόβουλες διαφημίσεις προωθούν:
1. Εκπτωτικά κουπόνια διαδικτυακών αγορών
2. Ιστότοπους τζόγου
3. Ιστότοπους κοινωνικής συνέρευσης ενηλίκων ή πορνογραφικού περιεχομένου
4. Άγνωστα και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας προγράμματα ή plug-ins συνεργαζόμενων τρίτων.

Μόλις ο χρήστης κάνει το λάθος και κλικάρει μια τέτοια διαφήμιση, είναι πολύ πιθανό να ανακατευθυνθεί σε άγνωστους ιστότοπους που προωθούν κακόβουλο περιεχόμενο ή ακόμα και να εγκαταστήσει χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή του κακόβουλο λογισμικό malware στο σύστημα του υπολογιστή του.

Στην περίπτωση που ο υπολογιστής σου μολυνθεί από το συγκεκριμένο adware, αυτό μπορεί να κατεβάσει κρυφά κι αυθαίρετα κι άλλα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) ή plug-ins. Αυτά, με τη σειρά τους, μπορεί να αρχίσουν να υποκλέπτουν-καταγράφουν-προωθούν σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις σου, όπως πχ. ποιους ιστότοπους – κάθε πότε – για πόσο επισκέπτεσαι, ποιες διαφημίσεις κλικάρεις, την IP διεύθυνσή σου, τη τοποθεσία, κλπ. Συνήθως, αυτά τα δεδομένα πωλούνται σε μεγάλες διαφημιστικές για τη στοχευμένη εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων, αναλόγως του διαδικτυακού προφίλ του εκάστοτε χρήστη.

Συμβουλές προστασίας από πιθανή διείσδυση του Windows Internet Security Alert:

1. Θα πρέπει να προβαίνεις τακτικά σε λήψη ενημερώσεων του λογισμικού ασφαλείας που έχεις εγκαταστημένο και τρέχει στο σύστημα του υπολογιστή σου. Έτσι, το λογισμικό ασφαλείας θα καλύπτει έγκαιρα τα όποια κενά ασφαλείας μπορεί να υπάρχουν, πριν αυτά εντοπιστούν από ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα hackers, όπως πχ. adware, malware, spyware, κτλ.
2. Ποτέ μην υποβάλεις διαδικτυακά σε αμφιβόλου αξιοπιστίας ιστότοπους τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας ή του τραπεζικού λογαριασμού σου
3. Θα πρέπει να αποφεύγεις να κλικάρεις κακόβουλες / ύποπτες διαφημίσεις και φυσικά ποτέ μην εγκρίνεις την εγκατάσταση plug-ins από άγνωστους developers
4. Θα πρέπει να κατεβάζεις εφαρμογές μόνο από πιστοποιημένους πάροχους ή τα επίσημα websites τους και μόνο με απευθείας σύνδεσμο λήψης (direct download link)
5. Θα πρέπει πάντα να δείχνεις την απαραίτητη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζεις από το διαδίκτυο. Ποτέ μην παραλείπεις βήματα λήψης / εγκατάστασης. Άλλωστε, τα περισσότερα PUPs κρύβονται ως προτικαρισμένες “προαιρετικές λήψεις” σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών τρίτων.

Οι 2 μέθοδοι για την ολοκληρωτική αφαίρεση του Internet Security Alert

Για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού “Internet Security Alert” virus έχεις δυο επιλογές – τη χειροκίνητη και την αυτόματη αφαίρεση. Ωστόσο, η ομάδα των IT ειδικών μας συνιστά την επιλογή αυτόματης αφαίρεσης με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας, μιας και ο υπολογιστής σου μπορεί να έχει μολυνθεί κι από άλλα κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία που ίσως να μη γνωρίζεις καν ότι έχουν διεισδύσει κι εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Για τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση όλων των ύποπτων καταχωρήσεων, και φυσικά για να απαλλαγείς ολοκληρωτικά από την αναδυόμενη Internet Security Alert ειδοποίηση, απαιτείται η σάρωση συστήματος με ένα καλό, και πάνω απ' όλα ενημερωμένο, anti-spyware.

Μη ξεχνάς ότι οι κυβερνο-εγκληματίες προωθούν κι εμφανίζουν άχρηστα, υπετιμημένα, ακόμα και επικίνδυνα / κακόβουλα λογισμικά ασφαλείας. Εννοείται ότι ΔΕΝ θα πρέπει να κάνεις το λάθος να τα κατεβάσεις / εγκαταστήσεις / χρησιμοποιήσεις. Είναι πολύ πιθανό να εγκαταστήσουν κρυφά κι αυθαίρετα κι άλλα malware, αφού πρώτα σε πείσουν ότι το Windows Internet Security Alert scam λέει την αλήθεια. Εάν έκανες το λάθος και προχώρησες σε οικονομική συναλλαγή με τους κυβερνο-εγκληματίες, σε συμβουλεύουμε να επικοινωνήσεις άμεσα με τη τράπεζά σου ώστε να μπλοκάρουν τις όποιες οικονομικές συναλλαγές μαζί τους (κυβερνο-εγκληματίες).

Στην περίπτωση που θελήσεις να δοκιμάσεις την χειροκίνητη αφαίρεση του Internet Security alert code 055, τότε συνιστούμε να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού. Προσοχή μην αφαιρέσεις κατά λάθος συστημικά αρχεία, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού “Internet Security Alert”

Αφαίρεση “Internet Security Alert” από συστήματα Windows

Ακολούθησε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες ώστε να καθαρίσεις το Windows σύστημα του υπολογιστή σου από ύποπτες εφαρμογές. Θα πρέπει να αφαιρεθούν όλες οι ύποπτες κι άγνωστες καταχωρήσεις ώστε να πάψουν να εμφανίζονται ψευδείς / παραπλανητικές διαφημίσεις.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το “Internet Security Alert” και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το “Internet Security Alert” ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση “Internet Security Alert” από σύστημα Mac OS X

Για να απαλλαγείς από την ειδοποίηση-απάτη με το κόκκινο φόντο, και όντας χρήστης Mac OS X, θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες. Θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλα τα adwares που τυχόν κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το “Internet Security Alert” ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού “Internet Security Alert” από Microsoft Edge

Για να καθαρίσεις τον Edge web browser απ' αυτό το scam, θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες.

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το “Internet Security Alert” θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Για να εξαλείψεις την αναδυόμενη Internet Security Alert ειδοποίηση από το Firefox, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλα τα ύποπτα κι άγνωστα browser πρόσθετα (add-ons) και επεκτάσεις (extensions) ακολουθώντας προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες:

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με "Internet Security Alert" ιός και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση "Internet Security Alert" ιός μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του "Internet Security Alert" ιός.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση “Internet Security Alert” από Google Chrome

Για να σταματήσεις τις εμφανίσεις αυτής της κακόβουλης ειδοποίησης στο Chrome, συνιστούμε να προβείς σε επαναφορά (reset) του web browser.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το “Internet Security Alert” και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του “Internet Security Alert”. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση “Internet Security Alert” από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το “Internet Security Alert” ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του “Internet Security Alert”. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα “Internet Security Alert” υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες