Τι είναι igfxtray.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Το εκτελέσιμο αρχείο Igfxtray.exe είναι ένα χρήσιμο αρχείο συστήματος

Το εκτελέσιμο αρχείο Igfxtray.exe είναι μια νόμιμη διεργασία που τρέχει στο λειτουργικό σύστημα των Windows και είναι επίσης γνωστό ως “The Graphic Accelerator Helper”. Έχει δημιουργηθεί από την Intel και εγκαθίσταται ως μέρος του Graphics Media Accelerator Driver.

Κλικάροντας στο εικονίδιο του αρχείου, αποκτάς πρόσβαση στην εφαρμογή τροποποιήσεων και διάγνωσης Intel Graphics. Με τη βοήθεια αυτού του εκτελέσιμου αρχείου μπορείς να εξατομικεύσεις τις ρυθμίσεις των γραφικών, συμπ. της περιστροφής οθόνης, του βάθους των χρωμάτων, hot keys, desktop ρυθμίσεων, τροποποίησης του graphic controller. Ωστόσο, το εικονίδιο του igfxTray Module μπορεί να μην εμφανιστεί στη Γραμμή Εργασιών (Task Bar). Η πρόσβαση γίνεται μέσα από τις Ρυθμίσεις του Πίνακα Ελέγχου. 

Παρόλο που το αρχείο τρέχει αυτόματα μέσω αυτών των registry entries – Run, RunOnce, RunServices, RunServicesOnce –  μπορεί να τρέχει και στο startup. Για εξοικονόμηση πόρων συστήματος, συνιστούμε την απενεργοποίηση του igfxtray.exe από το startup.

Σφάλματα που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη διεργασία

Όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των συστημικών ή μη διεργασιών, έτσι και το εκτελέσιμο αρχείο igfxtray.exe μπορεί να δημιουργήσει κάποια θεματάκια και να γίνει η αιτία εμφάνισης μηνυμάτων σφάλματος (error messages). Οι χρήστες των Windows 10, Windows 8 και Windows 7 μπορεί να δουν μηνύματα σφάλματος, όπως : “GfxUI has stopped working. Windows is checking for a solution to the problem…( Το GfxUI σταμάτησε να λειτουργεί. Τα Windows ψάχνουν για την λύση του προβλήματος…) “ ή “igfxTray Module has stopped working. A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a solution is available. (Το igfxTray Module σταμάτησε να λειτουργεί. Ένα πρόβλημα οδήγησε στη μη ορθή λειτουργία του προγράμματος. Τα Windows θα κλείσουν το πρόγραμμα και θα σας ενημερώσουν όταν επιλυθεί το πρόβλημα) ”

Ακόμα, πολλοί χρήστες των Windows XP έχουν αναφέρει ότι τους εμφανίστηκε ειδοποίηση σφάλματος που έμοιαζε ως εξής:

igfxTray Module has stopped working. 
A problem caused the program to stop working correctly. 
Windows will close the program and notify you if a solution is available.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα σφάλματα μπορούν να διορθωθούν με την επανεγκατάσταση του graphics driver. Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί παράλληλα ότι διαφόρων ειδών προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν εάν ο υπολογιστής έχει μολυνθεί από ιό ή άλλο κακόβουλο πρόγραμμα (malware). Trojans μπορεί να καμουφλαριστούν ως εξουσιοδοτημένα αρχεία. Η αυθεντική, νόμιμη διεργασία βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στον φάκελο C:\Windows\System32.

Εάν βρεις σε διαφορετικό directory το αρχείο igfxTray Module, τότε είναι ύποπτο και σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το FortectIntego ή κάποιο παρόμοιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware, το οποίο θα εντοπίσει και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά όποιο malware μπορεί να διείσδυσε κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου μολύνοντάς το.

Σημάδια που δείχνουν ότι αυτό το αρχείο είναι κακόβουλο

Το αρχείο .exe είναι εκτελέσιμο αρχείο και χρησιμοποιείται συχνά από malware developers για την εκτέλεση των κακόβουλων διεργασιών τους. Επομένως, το όνομα του igfxtray.exe μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διάφορα κακόβουλα προγράμματα που σκοπεύουν να καμουφλαριστούν και να διεισδύσουν απαρατήρητα στο σύστημα-στόχο. Το αυθεντικό αρχείο αποθηκεύεται πάντα και αποκλειστικά στον φάκελο C:\Windows\System32 . Επομένως, εάν δεις αυτό το αρχείο σε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία του συστήματος, αυτό σημαίνει ότι πρόκειται πιθανότατα για καμουφλαρισμένο ιό / malware, οπότε κι επιβάλλεται η άμεση σάρωση συστήματος με λογισμικό ασφαλείας.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των malware TROJ_SPNR.0BK811PE_SALITY.RL ή Trojan:Win32/Meredrop , τα οποία έχουν τη τάση να καμουφλάρονται χρησιμοποιώντας το όνομα του igfxtray.exe. Επομένως, εάν διαπιστώσεις ότι το σύστημα του υπολογιστή σου λειτουργεί περίεργα το τελευταίο διάστημα ή άρχισαν να σου εμφανίζονται συχνά μηνύματα σφάλματος που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη διεργασία, σε συμβουλεύουμε να τσεκάρεις άμεσα εάν πρόκειται ή όχι για το αυθεντικό εκτελέσιμο αρχείο.

Πώς μπορεί να γίνει ολοκληρωτική αφαίρεση του εκτελέσιμου αρχείου igfxtray.exe από το σύστημα ενός υπολογιστή?

Στην περίπτωση που θελήσεις να τσεκάρεις εάν το αρχείο είναι το αυθεντικό ή κάποιος καμουφλαρισμένος ιός / malware, προτείνουμε να προβείς σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο απ' αυτά τα εξαιρετικά και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή κάποιο παρομοίων δυνατοτήτων anti-malware. Η πλήρης σάρωση συστήματος θα δείξει εάν το σύστημα του υπολογιστή σου είναι καθαρό ή όχι από malware, και ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Αν διαπιστώσεις ότι ο υπολογιστής σου δεν έχει μολυνθεί, αλλά, παρόλα αυτά, συνεχίζεις να επιθυμείς διαγραφή του igfxtray.exe, θα πρέπει να ακολουθήσεις βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Πήγαινε Πίνακα Ελέγχου (Control Panel).
  2. Επίλεξε Απεγκατάσταση Προγράμματος (Uninstall a Program).
  3. Στην λίστα που θα σου εμφανιστεί, αναζήτησε Intel® Common User Interface ή Intel® LDDM Ultra Mobile Media.
  4. Κλικ στο πρόγραμμα και επιλογή Απεγκατάσταση (Uninstall).

Μόλις ολοκληρωθεί η αφαίρεση του igfxtray.exe, μπορείς να τσεκάρεις αν αυτή ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Προχώρα σε επανεκκίνηση του υπολογιστή σου, χρησιμοποίησε το Windows Explorer και τσέκαρε εάν ο φάκελος του προγράμματος υπάρχει ακόμα ή όχι στη τοποθεσία C:\Program Files directory.

Ακόμα, μπορείς να τσεκάρεις το Registry και να βεβαιωθείς ότι δεν έχει μείνει κανένα αρχείο που να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη διεργασία. Στο Regedit, HKEY_LOCAL_MACHINE -> Software directory ψάξε για igfxTray Module ή άλλους παρόμοιους φακέλους που να σχετίζονται με Intel.

Σε αυτό το σημείο θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Θα πρέπει να διαγράψεις μόνο τα αρχεία και φακέλους που σχετίζονται με το συγκεκριμένο εκτελέσιμο αρχείο. Αν διαγράψεις λάθος αρχεία / φακέλους, μπορεί να προκληθούν σημαντικές αστάθειες ή δυσλειτουργίες συστήματος. Για αυτό τον λόγο, πριν προχωρήσεις σε τροποποιήσεις στο Registry, σε συμβουλεύουμε να κάνεις πρώτα backups.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση