Αφαίρεση ιού ICSPA

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού ICSPA

Τι είναι το ICSPA virus?

Ο ιός ICSPA (γνωστός και ως Διεθνής Συμμαχία Ασφάλειας Κυβερνοχώρου – International Cyber Security Protection Alliance) είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα το οποίο μπορεί εύκολα να διεισδύσει στο μηχάνημα σας, αν δεν προστατεύεται σωστά. Όταν μπει και ξεκινήσει να τη δραστηριότητα του, αυτό το ransomware μπλοκάρει το σύστημα και εμφανίζει μια ψεύτικη ειδοποίηση, η οποία κάνει αναφορά για παραβάσεις νόμων και διάφορα εγκλήματα. Παρακαλούμε, μη πέσετε θύμα αυτής της απάτης διότι οι κυβερνητικές αρχές δεν χρησιμοποιούν πρωτόγονες μεθόδους για να συλλέγουν τα πρόστιμα από τους παραβάτες. Είναι ξεκάθαρο πως ο ιός ICSPA σχεδιάστηκε για να αποσπά χρηματικά ποσά από χρήστες που δεν γνωρίζουν από τέτοιες απάτες και πρέπει να αφαιρεθεί από το σύστημα χωρίς καθυστέρηση. Φυσικά, δεν είναι όσο εύκολο όσο μπορεί να πιστεύετε, διότι αυτό το ransomware μπλοκάρει νόμιμες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων anti-virus και anti-spyware. Ωστόσο, συνεχίστε να διαβάζετε και θα ανακαλύψετε πως να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ICSPA?

Ο ιός ICSPA εξαπλώνεται μέσω των ίδιων μεθόδων όπως κάθε malware και spyware: μπορεί να κάνετε λήψη του μαζί με ψεύτικες ενημερώσεις, codecs για αναπαραγωγή πολυμέσων, μη εγγεγραμμένου λογισμικού, spam και παρόμοιους τρόπους διανομής. Από τη στιγμή που μπαίνει στο σύστημα, αυτό το ransomware κλειδώνει τον υπολογιστή και απενεργοποιεί τις λειτουργίες του χωρίς την άδεια του χρήστη. Επιπλέον, αντικαθιστά την οθόνη του υπολογιστή με μια ειδοποίηση, η οποία προσποιείται πως είναι από τη Διεθνής Συμμαχία Ασφάλειας Κυβερνοχώρου και κάνει αναφορά για διάφορα εγκλήματα, όπως η χρήση παράνομου λογισμικού ή τη διανομή malware. Παρακαλούμε, να έχετε κατά νου πως όλη αυτή η δραστηριότητα είναι μια μεγάλη απάτη, μέσω της οποίας προσπαθούν να σας αποσπάσουν χρήματα και δεν πρέπει ποτέ να πληρώσετε κάποιο πρόστιμο μέσω των προπληρωμένων συστημάτων Ukash ή Paysafecard. Εκτός αυτού, πρέπει να απομακρύνετε τον ιό ICSPA όσο το δυνατόν το συντομότερο.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟ ICSPA?

Καθώς προσπαθείτε να αφαιρέσετε τον ιό ICSPA, μπορεί να διαπιστώσετε πως είναι κλειδωμένο το σύστημα σας. Αυτό είναι φυσιολογικό. Για να ξεπεράσετε αυτή τη κατάσταση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια από τις παρακάτω μεθόδους:

Μέθοδος Flash drive:

1. Χρησιμοποιείστε ένα άλλο μηχάνημα για να κάνετε λήψη του FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή του Malwarebytes.
2. Ενημερώστε το πρόγραμμα και μετακινήστε το στο USB drive ή σε ένα απλό CD.
3. Στο μεταξύ, κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου μηχανήματος σε Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών και συνδέστε το USB.
4. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή ακόμη μια φορά και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση.

* Οι χρήστες που είναι μολυσμένοι από τέτοια ransomware, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στον υπολογιστή μέσω ενός διαφορετικού λογαριασμού χρήστη. Αν ένας από αυτούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, θα μπορέσετε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Προσπαθήστε να αρνηθείτε το Flash, έτσι ώστε να κάνετε αυτό το ransomware να σταματήσει τη κανονική του λειτουργία. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίνετε στη σελίδα υποστήριξης της Macromedia και επιλέξτε ‘Άρνηση’: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Μετά, εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με πρόγραμμα anti-malware.

* Χειροκίνητη αφαίρεση του ιού ICSPA (για προχωρημένους!):

  1. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου μηχανήματος σε ‘Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών’ για να απενεργοποιήσετε αυτό τον ιό (θα πρέπει να λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις αυτής της απειλής)
  2. Εκτελέστε το Regedit
  3. Αναζητήστε για εγγραφές WinLogon και σημειώστε όλα τα αρχεία τα οποία δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με το explorer.exe.
  4. Αναζητήστε στο μητρώο τα αρχεία αυτά που έχετε σημειώσει και διαγράψτε τα κλειδιά μητρώου τα οποία είναι συσχετισμένα με τα αρχεία.
  5. Κάντε επανεκκίνηση και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με ενημερωμένο FortectIntego για να απομακρύνετε υπολειπόμενα αρχεία.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες