Αφαίρεση ιού ICQ

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού ICQ

Τι είναι το ICQ virus?

Ο ICQ virus είναι μια επικίνδυνη εφαρμογή, η οποία μεταδίδεται στο διαδίκτυο μέσω του προγράμματος chat, γνωστό ως ICQ. Αυτή η απειλή μολύνει τους υπολογιστές με τη βοήθεια ενός παραπλανητικού συνδέσμου ο οποίος κατευθύνει τον χρήστη σε μια ιστοσελίδα γνωστή ως jokebox ή jokeworld. Από τη στιγμή που θα κλικάρετε σε αυτό τον σύνδεσμο, ο υπολογιστής μολύνεται με trojan, ο οποίος χακάρει το ICQ και στέλνει το ίδιο παραπλανητικό μήνυμα σε όλες σας τις επαφές. Επίσης, ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να μπλοκάρει τυχόν έγκυρο κι αυθεντικό λογισμικό που μπορεί να διαθέτει ο υπολογιστής σας και να υποκλέψει διαφόρων ειδών πληροφορίες, όπως τραπεζικά δεδομένα, κωδικούς πρόσβασης και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Κατόπιν δοκιμής του, συμπεράναμε ότι πρόκειται για ένα ιό που είναι παρόμοιος με τον Skype virus. Αν πιστεύετε ότι και ο δικός σας υπολογιστής έχει μολυνθεί με τον ICQ virus, τότε πρέπει να σκανάρετε το σύστημά σας με ένα πλήρως ενημερωμένο κι έγκυρο anti-spyware χωρίς καμιά απολύτως καθυστέρηση.

Πώς μπορεί να μολυνθεί ο υπολογιστής μου από τον ICQ VIRUS?

Ο ICQ virus μεταδίδεται μέσω του ICQ global network,το οποίο είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο chats και μηνυμάτων. Για να επιτεθούν στο σύστημα, οι χάκερς δημιούργησαν ένα πονηρό ICQ μήνυμα, το οποίο προσκαλεί τους χρήστες να επισκεφτούν μια ιστοσελίδα η οποία με την πρώτη ματιά δείχνει ασφαλής και έγκυρη. Με το που θα κλικάρετε σε αυτό τον σύνδεσμο, ο υπολογιστής σας μολύνεται με τον ιό, ο οποίος ξεκινάει να μεταδίδει άμεσα το ίδιο μήνυμα μέσω του ICQ λογαριασμού του χρήστη σε όλους τους φίλους του και τις επαφές του γενικότερα. Σας συνιστούμε να αφαιρέσετε τον ICQ virus από το σύστημα, γιατί μπορεί να δημιουργήσει κλοπή ταυτότητας και προσωπικών δεδομένων σας από τον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε. Ο ICQ virus μπορεί να ξεκινήσει να καταγράφει τις πληκτρολογήσεις σας και να υποκλέψει ευαίσθητες τραπεζικές πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με σας.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ICQ VIRUS?

Εαν έχετε μολυνθεί με τον ICQ virus, θα πρέπει να σκανάρετε τον υπολογιστή σας με ένα πλήρως ενημερωμένο κι έγκυρο anti-spyware. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κάποιο απ’ αυτά τα τρία : FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Επίσης σας συμβουλεύουμε να εγκαταστήσετε και το AVX Antivirus for ICQ , ώστε να θωρακίσετε τον υπολογιστή σας από παρόμοιες διεισδύσεις στο μέλλον.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες