Τι είναι gwx.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Το gwx.exe είναι ένα νόμιμο αρχείο που ευθύνεται για την πρόωθηση αναβαθμισης των Windows 10

Το gwx.exe είναι ένα νόμιμο εκτελέσιμο αρχείο το οποίο ανήκει σε ένα πρόγραμμα που έχει χρησιμοποιηθεί για την πρόωθηση μιας δωρεάν αναβάθμισης των Windows 10. Οι χρήστες των Windows 7, 8 ή 8.1 μπορεί να θυμούνται ακόμα αυτές τις εκνευριστικές ειδοποιήσεις που άρχισαν να εμφανίζονται το 2015. Εάν έχεις κι εσύ κάποια απ' αυτές τις εκδόσεις, τότε ενδέχεται να βρεις το gwx.exe στο Task Manager.

Εάν όμως έχεις την πιο αναβαθμισμένη πρόσφατη έκδοση των Windows τότε δε θα πρέπει να υπάρχει αυτό το εκτελέσιμο αρχείο στο σύστημα του υπολογιστή σου. Στην περίπτωση που το εντωπίσεις, σε συμβουλεύουμε να προβείς σε πλήρη σάρωση συστήματος με τη βοήθεια ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας τύπου antivirus. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις, γιατί ενδέχεται το gwx.exe να σχετίζεται με κάποιο ύπουλο malware, το οποίο “μεταμφιέστηκε” σ' αυτό το αρχείο για να καταφέρει να διεισδύσει κρυφά και να παραμείνει κρυμμένο στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Το gwx.exe αυτό καθ' αυτό δεν είναι κακόβουλο. Δεν αποτελεί απειλή για την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος και δεν προβαίνει σε κακόβουλες δραστηριότητες. Αντιθέτως, αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εκτελέσιμο αρχείο Windows 10 Update και ανήκει στη Microsoft. Επίσης, το πρόγραμμα έχει ένα εικονίδιο σημαία που μπορεί να εκνευρίσει αρκετούς χρήστες.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να απαλλαχθεί κανείς από τις ειδοποιήσεις που με ένα άκρως επιθετικό τρόπο προωθούν την εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος. Απ' ότι φαίνεται, η αφαίρεση του gwx.exe απαιτεί την απεγκατάσταση της ενημέρωσης Windows update KB3035583. Μόλις απεγκατασταθεί, τόσο το αρχείο όσο και οι Windows ειδοποιήσεις θα διαγραφτούν αποτελεσματικά.

Ωστόσο, όπως αναφέραμε νωρίτερα, σε ορισμένες περιπτώσεις τα malware μπορεί να “μεταμφιεστούν” χρησιμοποιώντας το όνομα αυτού του αρχείου στην προσπάθειά τους να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή και να παραμείνουν κρυμμένα υπερπηδώντας το σύστημα ασφαλείας.

Έτσι, εάν διαπιστώσεις ύποπτη δραστηριότητα στο σύστημα του υπολογιστή σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προβείς άμεση σε αναλυτική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαιρετικό και πολυδοκιμασμένο FortectIntego ή οποιοδήποτε άλλο παρομοίων δυνατοτήτων λογισμικό ασφαλείας anti-malware. Στην περίπτωση εντοπισμού, το λογισμικό ασφαλείας θα προχωρήσει αυτόματα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού wx.exe virus.

Καλό είναι να γνωρίζεις ότι το αυθεντικό νόμιμο αρχείο αποθηκεύεται σε κάποιο απ' αυτά τα directories:

 • C:\Windows\System32\Tasks\Microsoft\Windows\Setup
 • C:\Windows\System32\GWX\GWX.exe

Έτσι, εάν βρεις το αρχείο σε διαφορετική τοποθεσία απ' αυτές τις δύο, αποτελεί μια πολύ δυνατή ένδειξη μιας δυνητικά επικίνδυνης κατάστασης. Συνήθως, η διείσδυση ενός malware στο σύστημα υπολογιστή σχετίζεται με την εμφάνιση των εξής προβληματικών καταστάσεων:

 • αυξημένος όγκος και συχνότητα στην εμφάνιση διαφημίσεων
 • κρασάρισμα προγραμμάτων
 • σημαντική επιβράδυνση λειτουργιών συστήματος
 • Windows σφάλματα
 • ενεργοποίηση άγνωστων διεργασιών που καταναλώνουν πολλούς CPU πόρους
 • κλπ.

Επομένως, εάν διαπιστώσεις κάποια / κάποιες από τις παραπάνω ενδείξεις, θα πρέπει να προβείς σε αναλυτική σάρωση συστήματος ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν υπάρξει διεισδύσεις malware ή PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα). Ενδείκνυται η χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware για τον εντοπισμό και την αποτελεσματική αφαίρεση του ιού gwx.exe και άλλων επικίνδυνων αρχείων τυχόν κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Εγκατάσταση του εκτελέσιμου αρχείου

Το αυθεντικό και νόμιμο GWX αρχείο εγκαθίσταται στο σύστημα μαζί με την λειτουργική αναβάθμιση Windows update (KB3035583). Ωστόσο, στην περίπτωση που μιλάμε για παραπλανητική και κακόβουλη παραλλαγή του αρχείου, δλδ. στην περίπτωση ενός “μεταμφιεσμένου” malware, το αρχείο εγκαθίσταται με διαφορετικό τρόπο.

Αναλόγως του τύπου της κυβερνο-απειλής, η κακόβουλη έκδοση του εκτελέσιμου αρχείου μπορεί να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

 • ψευδείς / παραπλανητικές ή παράνομες λήψεις λογισμικού
 • ψευδείς / παραπλανητικές ενημερώσεις λογισμικού
 • κακόβουλες διαφημίσεις
 • exploit kits
 • κακόβουλα spam emails
 • drive-by λήψεις
 • κτλ.

Επομένως, συμβουλεύουμε τους χρήστες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν περιηγούνται στο διαδίκτυο. Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγονται οι επισκέψεις σε άγνωστα / ύποπτα ή δυνητικά επικίνδυνα websites (πχ. πορνογραφικού, στοιχηματικού, gaming περιεχομένου). Οι λήψεις προγραμμάτων και ενημερώσεων λογισμικού θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από τις επίσημες ιστοσελίδες τους. Τέλος, όσον αφορά τα emails, θα πρέπει να ελέγχεται πάντα ο αποστολέας του εκάστοτε email. Προσοχή στις επισυνάψεις, αλλά και στις αναδυόμενες διαφημίσεις.

Οδηγίες αφαίρεσης του GWX

Για την αποτελεσματική και ολοκληρωτική αφαίρεση του gwx.exe, η αυθεντική και νόμιμη έκδοση του οποίου περιλαμβάνεται στο διαφημιστικό πρόγραμμα των Windows 10, απαιτείται η απεγκατάσταση του KB3035583. Για να το κάνεις, θα πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

 1. Επανεκκίνηση του υπολογιστή σε Safe Mode (Ασφαλή Λειτουργία).
 2. Πήγαινε στην ενότητα Programs and Features (Προγράμματα και Λειτουργίες).
 3. Κλικ View installed updates (Προβολή εγκατεστημένων ενημερώσεων).
 4. Εντόπισε την KB3035583 ενημέρωση, κλικ, και Uninstall (Απεγκατάσταση).

Ωστόσο, στην περίπτωση αφαίρεσης της κακόβουλης παραλλαγής του gwx.exe , συνιστούμε τη σάρωση συστήματος με κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware, όπως πχ. το FortectIntego. Η αυτόματη αφαίρεση αποτελεί την καλύτερη επιλογή, γιατί το λογισμικό ασφαλείας μπορεί αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει το malware, συμπ. και όλων των βοηθητικών αρχείων του μπορεί να βρίσκονται αποθηκευμένα σε διάφορα σημεία του συστήματος.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση