Αφαίρεση διαφημίσεων GoSaveNow

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων GoSaveNow

Τι είναι το GoSaveNow ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GoSaveNow?

Το GoSaveNow (επίσης γνωστό και ως GoSave) είναι ακόμα ένα browser πρόσθετο το οποίο δημιουργήθηκε για να αυξήσει τα έσοδα των σχεδιαστών του μέσω εμφανίσεων διαφόρων διαφημίσεων, ανακατευθύνσεων και υποκλοπής – καταγραφής – προώθησης σε τρίτους δεδομένων διαδικτυακών δραστηριοτήτων και προτιμήσεων των χρηστών.

Με άλλα λόγια, η εφαρμογή αυτή δύσκολα θα μπορούσε να ειπωθεί ότι δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους χρήστες να εξοικονομήσουν χρήματα. Αντί αυτού, η αναξιόπιστη αυτή εφαρμογή με το που διεισδύσει κι εγκατασταθεί στον υπολογιστή αρχίζει να εμφανίζει άμεσα διαφημίσεις, μπάνερς, διαφημίσεις κειμένου κι άλλες παρόμοιες ειδοποιήσεις. Και όλες αυτές οι διαφημιστικού τύπου ειδοποιήσεις εμφανίζονται αναλόγως του προφίλ του εκάστοτε χρήστη σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν αναφορικά με το ιστορικό πλοηγήσεών του.

Για παράδειγμα, εάν επισκεφτήκατε πρόσφατα ένα ιστότοπο τουριστικού πράκτορα, τότε θα αρχίσουν να σας εμφανίζονται διαφημίσεις που σχετίζονται με το τουρισμό και τα ταξίδια. Μερικές μάλιστα φορές μπορεί ακόμα και να εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσο ακριβώς στοχευμένες μπορεί να είναι αυτές οι διαφημίσεις. Αυτό συμβαίνει, γιατί πολύ απλά το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως κι άλλα παρόμοια adwares (λογισμικά ανεπιθύμητων διαφημίσεων), έχει τη δυνατότητα να καταγράφει και να προωθεί σε τρίτους τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη.

Αν και η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων του προγράμματος υποστηρίζει ότι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δεν αποτελούν κομμάτι αυτής της διαδικασίας συλλογής-προώθησης, ωστόσο σε γενικές γραμμές καλύτερα να είστε επιφυλακτικοί με αυτού του είδους τα προγράμματα, γιατί πολύ απλά κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι δεν θα κινδυνέψουν κάποια στιγμή πιο ευαίσθητα ή απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα. Επιπρόσθετα, οι αναδυόμενες διαφημίσεις που παράγονται από το GoSave μπορεί να δημιουργήσουν εκνευριστικές ανακατευθύνσεις σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους. Σε αυτή την περίπτωση αυξάνετε τις πιθανότητες να εκθέσετε την ασφάλεια και την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σας σε διεισδύσεις ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων.

Σε περίπτωση που το εκνευριστικό αυτό plug-in έχει ήδη διεισδύσει στον υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο χωρίς να σας εμφανίζονται οι συγκεκριμένες διαφημίσεις, τότε ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις εμφανίσεις τους είναι να αφαιρέσετε οριστικά τον ιό GoSaveNow από τον υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΙΟΣ GoSaveNow ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Το GoSaveNow δε διαφέρει από άλλες browser επεκτάσεις, συμπεριλαμβανόμενων των DiscountPlace, TopBuyer, BetterPriceCheck κ.α. Καμιά από αυτές τις εφαρμογές δεν είναι χρήσιμη για τον χρήστη. Ο μόνος λόγος για τον οποίο σχεδιάζονται και διαδίδονται αυτού του είδους τα προγράμματα είναι ο κερδοσκοπισμός των δημιουργών τους εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών.

Για να αποφύγετε αυτού του είδους τις ανεπιθύμητες και κρυφές διεισδύσεις, τότε θα πρέπει πρώτα από όλα να γνωρίζετε ότι διαδίδονται κυρίως όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης δωρεάν και δοκιμαστικών εφαρμογών που μπορεί να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο (μέθοδος bundling). Για να αποφύγετε λοιπόν τη διείσδυση του GoSaveNow στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και επιφυλακτικοί κάθε φορά που θα μπαίνετε στον πειρασμό να κατεβάσετε κάποια δωρεάν ή δοκιμαστική εφαρμογή από το διαδίκτυο, κύριως όταν αυτές οι λήψεις προέρχονται από ιστότοπους όπως πχ. download.com, softonic.com και soft32.com , καθώς έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εμπεριέχουν διαφόρων ειδών browser επεκτάσεις, plug-ins, πρόσθετα, γραμμές εργαλείων κι άλλα πολλά επιπρόσθετα λογισμικά.

Αν και πλέον οι περισσότεροι χρήστες είναι ενημερωμένοι σχετικά με τους τρόπους που διαδίδονται τα ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία, ωστόσο πολλές φορές λόγω βαρεμάρας ή ανυπομονησίας πατούν τα κουμπιά “I agree” (Συμφωνώ) ή “I accept” (Δέχομαι) χωρίς να το πολυ-σκεφτούν και φυσικά χωρίς να διαβάσουν σχετικά με το τι κατεβάζουν στον υπολογιστή τους. Αυτή είναι μια αντίληψη την οποία πρέπει να αποφύγετε να ακολουθείτε, καθώς ακριβώς για αυτό τον λόγο adware (λογισμικά ανεπιθύμητων διαφημίσεων) προγράμματα, όπως πχ το GoSave, διαδίδονται ολοένα και περισσότερο σε συστήματα υπολογιστών.

Επομένως, σας συμβουλεύουμε να διαβάζετε πάντα προσεκτικά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End-user license agreement), το οποίο κείμενο θα σας δώσει μερικές πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την αληθινή φύση και σκοπούς της εκάστοτε εφαρμογής που σας ενδιαφέρει να κατεβάσετε, όπως πχ αν εμπεριέχει συνοδευτικά πακέτα λήψης. Οι ειδικοί μας σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων συνιστούν να επιλέγετε πάντα ‘Advanced’ (Για Προχωρημένους) ή ‘Custom’ (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης μέσω των οποίων θα έχετε τη δυνατότητα να αποφύγετε την εγκατάσταση επιπρόσθετων ‘ειδικών προσφορών’.

Το προτιμότερο φυσικά θα ήταν να έχετε εγκαταστημένο στο σύστημα του υπολογιστή σας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπείας) και anti-malware (λογισμικό προστασίας από κακόβουλα προγράμματα). Σε περίπτωση που το GoSave κατάφερε να διεισδύσει και να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του browser σας (browser hijacking), τότε δεν θα πρέπει να καθυστερείτε, αλλά αντιθέτως να δράσετε άμεσα και να προβείτε σε αφαίρεση του προγράμματος ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ GoSaveNow ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Για να αφαιρέσετε με επιτυχία τον ιό GoSaveNow από τον υπολογιστή σας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων GoSaveNow

Αφαίρεση GoSaveNow από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το GoSaveNow και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το GoSaveNow ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση GoSaveNow από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το GoSaveNow ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων GoSaveNow από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το GoSaveNow θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με GoSaveNow ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση GoSaveNow ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του GoSaveNow ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση GoSaveNow από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το GoSaveNow και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του GoSaveNow. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση GoSaveNow από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το GoSaveNow ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του GoSaveNow. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα GoSaveNow υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες