Απομάκρυνση Google Chrome Critical Error (Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης Ιών) - Δωρεάν Οδηγίες

Οδηγός Απεγκατάστασης Google Chrome Critical Error

Τι είναι το Google Chrome Critical Error?

Google Chrome Critical Error – ακόμα μία περίπτωση απάτης τεχνικής υποστήριξης

Στιγμιότυπο οθόνης Google Chrome Critical Error

Το Google Chrome Critical Error είναι μία ψευδής / παραπλανητική ειδοποίηση, η οποία μπορεί να εμφανιστεί στον Chrome οποιαδήποτε στιγμή όσο ο χρήστης σερφάρει στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο web browser. Η κατακόκκινη σελίδα μεγάλων διαστάσεων που εμφανίζεται τρομοκρατεί τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, καθώς παραπέμπει σε νόμιμες κι αυθεντικές ειδοποιήσεις που σχετίζονται με κριτικά σφάλματα ή που εμφανίζονται όταν ο χρήστης επισκέπτεται επικίνδυνους κακόβουλους ιστότοπους. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τίποτα άλλο παρά παραπλάνηση που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει και να πείσει τους χρήστες ότι τα προσωπικά δεδομένα τους βρίσκονται σε κίνδυνο και τους ωθεί να καλέσουν το “Τμήμα Υποστήριξης” (“Help Desk”).

Ο ιός Google Chrome Critical Error virus δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ακόμα απάτη τεχνικής υποστήριξης (technical scam), η οποία ανήκει στη μεγαλύτερη ομάδα Critical ERROR scam που στοχοποιεί τους δημοφιλέστερους web browsers, συμπ. των Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, και Google Chrome.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα online scams, έτσι και η απάτη τεχνικής υποστήριξης Google Critical error προσπαθεί να ωθήσει τους χρήστες-θύματα να καλέσουν σε τηλεφωνικούς αριθμούς τους οποίους τους διαχειρίζονται scammers, οι οποίοι παρουσιάζονται ως δήθεν εξιδεικευμένοι τεχνικοί σύμβουλοι σε θέματα διαδικτυακών κυβερνο-επιθέσεων και προστασίας προσωπικών δεδομένων. Συνήθως, ως τηλεφωνικός αριθμός επικοινωνίας εμφανίζεται το +1(888)-562-5234. Ωστόσο, οι εξιδεικευμένοι ερευνητές διαδικτυακής ασφάλειας του Los Virus προειδοποιούν ότι οι κυβερνο-εγκληματίες ενδέχεται να χρησιμοποιούν άπειρους άλλους τηλεφωνικούς αριθμούς ως μέσον επικοινωνίας με τους χρήστες-θύματα.

Τις περισσότερες φορές, οι χρήστες-θύματα βλέπουν την κόκκινη προειδοποιητική οθόνη Google Chrome Critical Error όταν η συσκευή τους έχει μολυνθεί με adware. Αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) έχει τη τάση να εμφανίζει διαφημίσεις και διαφόρων ειδών μηνύματα και εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως μέσω της μεθόδου bundling. Ένα adware ευθύνεται για τα εξής:

 • ανακατευθύνει προς επιχορηγούμενους εμπορικού-τύπου ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων πολλοί εκ των οποίων είναι δυνητικά επικίνδυνοι
 • εμφανίζει διαφημίσεις, αναδυόμενα μηνύματα / ειδοποιήσεις, banners
 • μετατρέπει τυχαίο κείμενο σε υπερσυνδέσμους (hyperlinks)
 • εμφανίζει ψευδές / παραπλανητικό περιεχόμενο, όπως πχ. προσφορές και εκπτώσεις
 • εμφανίζει παραπλανητικές διαφημίσεις που μπορεί να σχετίζονται με malware.

Ωστόσο, ο κύριος σκοπός αυτού του PUP είναι να ανοίγει κακόβουλη καρτέλα browser και να εμφανίζει το εξής παραπλανητικό προειδοποιητικό κείμενο με τίτλο Google Chrome Critical Error:

Google Chrome Critical ERROR

There was a dangerous try to get an access to your personal information & bank information.
Luckily, your Firewall managed to block this suspicious connection.
We recommend you to freeze your accounts until some measures will be taken.
There is a great threat of leaking of your personal data.
So, you need to respond swiftly!
Trojan Virus may have already hurt your hard disk and its data.
That is why we are checking and verifying your current system security.
Do not waste your time and consult one of our service centers or call us.

Contact number + 1 (888) 563-5234 (TOLL-FREE)

Your urgent response is needed.
To deal with this problem, contact our network administration.

Φυσικά, στην περίπτωση που καλέσεις τον αριθμό που σε ωθεί να καλέσεις το Google Chrome Critical Error, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αντιμετωπίσεις πλήθος σοβαρών προβληματικών καταστάσεων. Οι κυβερνο-εγκληματίες μπορεί να προσπαθήσουν να σου πουλήσουν παραπλανητικό / αναξιόπιστο / δυνητικά επικίνδυνο λογισμικό, να προσπαθήσουν να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα του υπολογιστή σου, να εγκαταστήσουν κρυφά κι αυθαίρετα malware ή να υποκλέψουν τα προσωπικά σου δεδομένα. Με άλλα λόγια, ΜΗΝ τους καλέσεις!

Εάν συνεχιστούν οι ανακατευθύνσεις προς το site, θα πρέπει να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί άμεσα το Google Chrome Critical Error adware. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο PUP μπορεί να έχει διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου ως browser επέκταση ή ως πρόγραμμα, οπότε απαιτείται τσεκάρισμα του συστήματος.

Ωστόσο, μπορείς να επιταχύνεις την αφαίρεση του Google Chrome Critical Error προχωρώντας σε σάρωση συστήματος με την χρήση του FortectIntego ή άλλου, παρομοίων δυνατοτήτων, πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, συνιστούμε την επαναφορά του Google Chrome.

Παράδειγμα του ιού Google Chrome Critical ErrorΤο Google Chrome Critical Error είναι είδος απάτης τεχνικής υποστήριξης (tech support scam) που στοχοποιεί χρήστες Google Chrome.

Το adware εξαπλώνεται διαδικτυακά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) δωρεάν προγραμμάτων

Το PUP που ευθύνεται για τις ανακατευθύνσεις προς το Chrome Critical Error website εξαπλώνεται διαδικτυακά όντας 'κρυμμένο' σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware προγραμμάτων τρίτων (μέθοδος bundling).

Για να μην κατεβάσεις κατά λάθος ή χωρίς να γνωρίζεις συνειδητά το συγκεκριμένο adware, θα πρέπει να έχεις όλη την προσοχή σου στραμμένη στην φάση λήψης / εγκατάστασης. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις τη Γρήγορη / Standard μορφή εγκατάστασης. Αντιθέτως, συνιστούμε να επιλέγεις Για Προχωρημένους (Προηγμένη) / Προσαρμοσμένη (Advanced / Custom) μορφή εγκατάστασης.

Με αυτό τον τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων τρίτων.

Αφαίρεση του Google Chrome Critical Error trojan

Οι ανακατευθύνσεις προς τους κυβερνο-εγκληματίες που ευθύνονται για τη συγκεκριμένη απάτη τεχνικής υποστήριξης (technical support scam) θα σταματήσουν όταν ολοκληρωθεί η αφαίρεση του ιού Google Chrome Critical Error virus από τη μολυσμένη συσκευή. Σε αυτή την περίπτωση, έχεις δυο επιλογές. Η πρώτη επιλογή αφορά τον χειροκίνητο εντοπισμό και τη χειροκίνητη αφαίρεση του adware ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα χειροκίνητης αφαίρεσης.

Η δεύτερη επιλογή για την αφαίρεση του Google Chrome Critical Error είναι απλούστερη από την πρώτη. Αρκεί να υπάρχει εγκαταστημένο και να χρησιμοποιηθεί ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, μέσω του οποίου θα εκτελεστεί σάρωση συστήματος. Κατόπιν, απαιτείται επαναφορά του browser.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Google Chrome Critical Error

Αφαίρεση Google Chrome Critical Error από συστήματα Windows

Θα πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα για την ολοκληρωτική αφαίρεση του Google Chrome Critical Error tech support scam από τον υπολογιστή που τρέχει Windows:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Google Chrome Critical Error και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Google Chrome Critical Error ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Google Chrome Critical Error από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Google Chrome Critical Error ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Google Chrome Critical Error από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Google Chrome Critical Error θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Google Chrome Critical Error και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Google Chrome Critical Error μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Google Chrome Critical Error.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Google Chrome Critical Error από Google Chrome

Θα πρέπει να εντοπίσεις και να απεγκαταστήσεις ύποπτα πρόσθετα (add-ons). Κατόπιν, θα πρέπει να προβείς σε επαναφορά Google Chrome ώστε να σταματήσουν οι ανακατευθύνσεις προς το site της απάτης τεχνικής υποστήριξης:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Google Chrome Critical Error και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Google Chrome Critical Error. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Google Chrome Critical Error από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Google Chrome Critical Error ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Google Chrome Critical Error. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Google Chrome Critical Error υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες