Απομάκρυνση Flvto Youtube Downloader (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Νοέ 2019

Οδηγός Απεγκατάστασης Flvto Youtube Downloader

Τι είναι το Flvto Youtube Downloader?

Flvto – ένας νόμιμος Youtube downloader οι δημιουργοί του οποίου κερδοσκοπούν μέσω ανέντιμων affiliate marketing μεθόδων

Απεικόνιση του ιού Flvto Youtube Downloader

Ο Flvto Youtube Downloader είναι ένα νόμιμο δωρεάν app που έχει αναπτυχθεί από την Perspektiva LLC και προωθείται διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του. Οι developers υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο εργαλείο λειτουργεί ως δωρεάν YouTube converter, δλδ. λογισμικό μετατροπής, το οποίο επιτρέπει την απευθείας λήψη YouTube videos και μετατροπής τους σε mp3, avi, mp4, flv, κι άλλους τύπους αρχείων. Έως τώρα, κυκλοφορεί ως Google Chrome επέκταση, ωστόσο μπορεί να ενεργοποιηθεί και σε άλλους δημοφιλείς web browsers.

Παρά την αρχική θετική εντύπωση, η ομάδα των ειδικών μας, κατόπιν έρευνας και εις βάθος δοκιμών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο εργαλείο εγείρει αρκετές υποψίες. Βάσει των στοιχείων του Google Analytics, διαπιστώθηκε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των χρηστών του Διαδικτύου όταν πληκτρολογεί αιτήματα αναζήτησης που σχετίζονται με το YouTube Downloader, κατά κύριο λόγο αυτά σχετίζονται με τρόπους διαγραφής του Flvto Youtube Downloader, απεγκατάσταση του Flvto Youtube Downloader ή αν είναι ασφαλές το Flvto. Αυτά τα trends που ακολουθούν οι χρήστες στις διαδικτυακές τους αναζητήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο app σαφώς και υποδηλώνουν ότι αυτό δρα με ύποπτο ή ανεπιθύμητο τρόπο και δημιουργεί διαφόρων ειδών προβλήματα και δυσλειτουργίες, ενώ, παράλληλα, η αφαίρεση / απεγκατάστασή του είναι αρκετά δύσκολη και/ή περίπλοκη για τους χρήστες.

Εν τέλει, διαπιστώθηκε ότι ο ιός Flvto virus έχει ενταχθεί από το 2015 στις κατηγορίες των PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και adware. Εντός 3 ετών, ο downloader δεν άλλαξε τη στρατηγική της διαδικτυακής του προώθησης και εξάπλωσης, η οποία δεν είναι άλλη από τη μέθοδο bundling. Με άλλα λόγια, οι developers αυτού του PUP τείνουν να το ‘προσκολλούν’ σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών τρίτων ως “προαιρετική λήψη” (“optional download”). Έτσι, το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών το κατεβάζει χωρίς να το γνωρίζει. Αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που το συγκεκριμένο εργαλείο εντάχθηκε στην κατηγορία των PUPs.

Το Flvto Youtube Downloader appΤο Flvto Youtube Downloader είναι μια ύποπτη εφαρμογή που σίγουρα δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως αξιόπιστη. Αν και προωθείται ως ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο μετατροπής YouTube videos σε mp3 κι άλλων τύπων αρχεία, ωστοσο, εμφανίζει παράλληλα μεγάλο όγκο παραπλανητικού και δυνητικά κακόβουλου περιεχομένου. Τέλος, έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση να υποκλέπτει τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών.

Επίσης, η ομάδα των ειδικών μας διαπίστωσε ότι ο ιός Flvto Youtube Downloader virus έχει και χαρακτηριστικά ενός τυπικού adware. Εάν κάποιος κατεβάσει τη συγκεκριμένη browser επέκταση, αυτή προσκολλάται άμεσα στον Google Chrome και αρχίζει να τρέχει διάφορες διεργασίες στο Task Manager και στο Windows Startup. Εκτός από μεγάλη απορρόφηση CPU πόρων, έχει παρατηρηθεί ότι αποτελεί την αιτία για την εμφάνιση πολλών διαφημίσεων κάθε φορά που ο χρήστης περιηγείται στο διαδίκτυο. Οι περισσότερες διαφημίσεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εμπεριέχουν ‘Ads by XXX,’ ωστόσο, μεγάλο μέρος αυτών είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς εάν σχετίζονται ή όχι με το συγκεκριμένο adware πρόγραμμα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν η οθόνη του υπολογιστή ‘πλημμυρίζει’ από συχνές εμφανίσεις διαφημίσεων ολόκληρης οθόνης με γραφικά, βίντεο διαφημίσεων, αναδυόμενων διαφημίσεων, υπερσυνδέσμων, κι άλλων ειδών προωθητικού περιεχομένου, η εμπειρία χρήσης του Διαδικτύου φτάνει στο ναδίρ, τόσο των δυνατοτήτων όσο και της ευχαρίστησης. Παρόλα αυτά, δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα. Έχει διαπιστωθεί ότι ο ιός Flvto virus έχει τη τάση να προωθεί ύποπτα / παραπλανητικά / δυνητικά κακόβουλα προϊόντα, υπηρεσίες, διαδικτυακές έρευνες, διαδικτυακούς διαγωνισμούς, ενημερώσεις λογισμικού, κι άλλων ειδών ύποπτο / παραπλανητικό / δυνητικά κακόβουλο περιεχόμενο. Επομένως, συνιστούμε στους χρήστες μας να αποφεύγουν να πιστεύουν το περιεχόμενο κι εν τέλει να κλικάρουν τις διαφημίσεις από Flvto. Διαφορετικά, κινδυνεύουν να εκθέσουν το σύστημα του υπολογιστή τους σε διεισδύσεις ιών, PUPs, malware, αλλά και να εκθέσουν σε κίνδυνο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, κι εν τέλει τα χρήματά τους.

Το Bedynet.ru, ένα site που το τρέχει ομάδα εξιδεικευμένων Ρώσων cybersecurity ερευνητών, συμβουλεύουν τους χρήστες του Διαδικτύου να αφαιρέσουν ΑΜΕΣΑ το Flvto Youtube Downloader από τον υπολογιστή τους. Ασχέτως πόσο δελεαστικό περιεχόμενο μπορεί να έχουν οι διαφημίσεις που εμφανίζει, ο σκοπός των εμφανίσεών τους δεν είναι το συμφέρον των χρηστών, αλλά η επιχορηγούμενη δημιουργία συγκεκριμένων traffic κατευθύνσεων, μέσω παραπλανητικών μεθόδων, σε ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate marketing, affiliate websites). Επιπρόσθετα, αρκετές απ’ αυτές τις διαφημίσεις μπορεί να συνδέονται με δυνητικά κακόβουλα προγράμματα ή να ανακατευθύνουν σε κακόβουλους ή χακαρισμένους ιστότοπους. Έτσι, κλικάροντας αυτές τις διαφημίσεις αυξάνονται ραγδαία οι πιθανότητες διείσδυσης ιών ή έκθεσης σε ύπουλες phising κυβερνο-επιθέσεις. Για προστασία από malware επιθέσεις, συνιστούμε την άμεση σάρωση συστήματος με το εξαιρετικό και πολυδοκιμασμένο FortectIntego ή κάποιο άλλο παρομοίων δυνατοτήτων, πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-spyware. Φυσικά, συμβουλεύουμε την άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του Flvto, στην περίπτωση που αυτό εντοπιστεί στο σύστημα.

Flvto Youtube Downloader

Εάν τα παραπάνω δε σε έχουν πείσει ότι πρέπει να απεγκαταστήσεις άμεσα το Flvto από το σύστημα του υπολογιστή σου, τότε θα πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι το συγκεκριμένο PUP έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους τη διαδικτυακή δραστηριότητα και προτιμήσεις των χρηστών-θυμάτων. Το καταφέρνει αυτό, καθώς εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα cookies και web beacons στο Chrome. Έτσι, μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς ποιους ιστότοπους, κάθε πότε, για πόσο επισκέπτονται οι χρήστες, αλλά και τις περιηγήσεις τους. Μπορεί επίσης να υποκλέψει διάφορα άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως πχ. ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, IP διεύθυνση, e-mail διεύθυνση, κλπ. Αυτές οι προσωπικές πληροφορίες συλλέγονται σε μια μεγάλη βάση δεδομένων, κατηγοριοποιούνται, και κατόπιν πωλούνται σε διάφορες διαφημιστικές εταιρείες για την επίτευξη διαφόρων marketing και εμπορικών σκοπών.”

Καλό είναι να αποφεύγεται η λήψη κι εγκατάσταση δωρεάν apps

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, είναι δυνατή η λήψη του Youtube Downloader από την επίσημη ιστοσελίδα του (flvto[.]biz). Από την πρώτη στιγμή φαίνεται ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με αυτό το site και οτι η λήψη του συγκεκριμένου app ίσως να μην είναι και η καλύτερη ιδέα. Το επίσημο site είναι γεμάτο με fishy διαφημίσεις που προσπαθούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών με πιασάρικους τίτλους. Επίσης, το site αυτόματα εμφανίζει νέα καρτέλα Google Chrome. Εκεί, εμφανίζεται αναφορά που προειδοποιεί ότι το Flash Player και Pop-Up μπλοκαρίστηκαν στο website.

Δυστυχώς, οι developers έχουν προσθέσει τον ιό και ως δήθεν χρήσιμη Chrome επέκταση στα συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών τρίτων. Έτσι, εάν διαπιστώσεις ότι ξαφνικά άρχισαν να σου εμφανίζονται διαφημίσεις από το πουθενά, ενώ, παράλληλα, προστέθηκε κάποια άγνωστη επέκταση στην λίστα των Chrome επεκτάσεων, τότε σε συμβουλεύουμε να τσεκάρεις την ασφάλεια του συστήματος προχωρώντας σε άμεση σάρωση συστήματος με τη χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Αυτό, αφού σκανάρει το σύστημα, θα προχωρήσει σε ολοκληρωτική αφαίρεση όλων των ύποπτων καταχωρήσεων τυχόν εντοπιστούν στο σύστημα.

Flvto Youtube Downloader

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η λήψη κι εγκατάσταση δωρεάν εφαρμογών (freeware apps) από το διαδίκτυο, ενέχει πολλούς κινδύνους. Δεν θα πρέπει ποτέ να πατάς μηχανικά το κουμπί “Επόμενο” (“Next”) χωρίς πρώτα να διαβάσεις προσεκτικά τι είναι αυτό που πρόκειται να εγκαταστήσεις. Φυσικά, θα πρέπει να έχεις όλη σου την προσοχή στραμμένη στη διαδικασία λήψης / εγκατάστασης, καθόλη τη διάρκειά της.

Μάλιστα, σε συμβουλεύουμε να επιλέγεις πάντα Advanced (“Για Προχωρημένους” / “Προηγμένη”) ή Custom (“Προσαρμοσμένη”) μορφή εγκατάστασης όταν πρόκειται να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή από το διαδίκτυο. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων προγραμμάτων, τα οποία ως επί το πλείστον είναι PUPs. ΠΟΤΕ μην εγκρίνεις την λήψη κι εγκατάσταση πρόσθετων (add-ons), plug-ins, γραμμών εργαλείων (toolbars), κι επεκτάσεων (extensions) τα οποία εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης. Πρέπει πάντα να τα ξετικάρεις!

Απεγκατάσταση του ιού Flvto virus από το Chrome

Ο ιός Flvto.biz virus μπορεί να εκθέσει το σύστημα του υπολογιστή σου σε διαφόρων ειδών κυβερνο-επιθέσεις και δυσλειτουργίες. Επίσης, μεγάλος αριθμός των διαφημίσεων που σχετίζονται με αυτό, προωθούν κι ανακατευθύνουν σε δυνητικά κακόβουλα sites, προγράμματα, και υπηρεσίες, πολλά εκ των οποίων συνδράμουν στη διαδικτυακή εξάπλωση malware.

Υπάρχουν δυο επιλογές όσον αφορά την αφαίρεση του Flvto. Εάν το επιθυμείς, μπορείς να δοκιμάσεις να το αφαιρέσεις χειροκίνητα μέσω του Πίνακα Ελέγχου (Control Panel). Κατόπιν θα πρέπει να επαναφέρεις τον web browser σου (web browser reset). Ωστόσο, προσοχή! Μεγάλος αριθμός χρηστών που προσπάθησαν την χειροκίνητη αφαίρεση του ιού, αναφέρουν ότι δυσκολεύτηκαν με την αφαίρεση λόγω του εκτελέσιμου αρχείου flvtoyoutubedownloader.exe, το οποίο εμφανίζει αναδυόμενο παράθυρο σφάλματος του Flvto youtube downloader.

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι το σύστημα του υπολογιστή σου καθάρισε τελείως από αυτό τον ύπουλο ιό, συνιστούμε την αυτόματη αφαίρεση, δλδ. την αφαίρεση του ιού με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Το anti-malware θα αναλάβει αυτόματα τη σάρωση του συστήματος, τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του Flvto Youtube Downloader.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Flvto Youtube Downloader

Αφαίρεση Flvto Youtube Downloader από συστήματα Windows

Ο παρακάτω αναλυτικός οδηγός αφαίρεσης θα σε βοηθήσει να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά τον flvto youtube downloader από τα Windows:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Flvto Youtube Downloader και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Flvto Youtube Downloader ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Flvto Youtube Downloader από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Flvto Youtube Downloader ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Flvto Youtube Downloader από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Flvto Youtube Downloader θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Flvto Youtube Downloader και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Flvto Youtube Downloader μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Flvto Youtube Downloader.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Flvto Youtube Downloader από Google Chrome

Ο ιός flvto virus στοχοποιεί τους χρήστες που χρησιμοποιούν τον Google Chrome. Εάν ο web browser σου έχει μολυνθεί, ακολούθησε τα βήματα για την αφαίρεση του PUP. Κατόπιν, θα πρέπει να προβείς σε επαναφορά (reset) του Google Chrome:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Flvto Youtube Downloader και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Flvto Youtube Downloader. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Flvto Youtube Downloader από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Flvto Youtube Downloader ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Flvto Youtube Downloader. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Flvto Youtube Downloader υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες