Αφαίρεση ιού FBI Green Dot Moneypak (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Ιούν 2018

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού FBI Green Dot Moneypak

Τι είναι το FBI Green Dot Moneypak Virus?

Ο ιός FBI Green Dot Moneypak Virus είναι μια ιδιαιτέρως σοβαρή κυβερνο-απειλή, η οποία σαφώς και δεν έχει καμία σχέση με τον Αμερικάνικο κρατικό οργανισμό FBI. Όπως στην περίπτωση του FBI Moneypak ή του FBI virus, εμφανίζει μια ειδοποίηση η οποία κατόπιν μπλοκάρει το σύστημα του υπολογιστή-στόχου και δεν αφήνει τον χρήστη-θύμα να φορτώσει κανένα πρόγραμμα ή αρχείο.

FBI Green Dot Moneypak Virus

Μάλιστα, κάθε φορά που συνδέεται ο χρήστης στον υπολογιστή του, ανακατευθύνεται αυτόματα προς την οθόνη Green Dot Moneypak και κατόπιν ο ιός του απαγορεύει την πρόσβαση στο σύστημα του υπολογιστή. Ακόμα και να κάνει κανείς rebooting σε Safe Mode with Networking (Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση) ή Safe Mode to Command Prompt (Ασφαλής Λειτουργία με Γραμμή Εντολών) δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές.

Αν ζείτε στις ΗΠΑ, τότε θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, γιατί ο συγκεκριμένος ιός επικεντρώνει τη δράση του σε αυτή την περιοχή. Ωστόσο, κατόπιν ερευνών, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολλές εκδόσεις-κλώνοι αυτου του ransomware (κακόβουλο λογισμικό το οποίο έχει τη τάση να μπλοκάρει την προσβασιμότητα του χρήστη προς το σύστημα του υπολογιστή του, έως ότου αυτός πληρώσει κάποιο ποσόν ως λύτρα) που διαδίδονται και στην Ευρώπη (σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη δράση των International Police Association (I.P.A.) ransomware, An Garda Siochana virus, Police Central e-crime Unit virus , κλπ.).

Πως μπορει ο ιος FBI GREEN DOT MONEYPAK VIRUS
να μολυνει το συστημα ενος υπολογιστη ?

Ο ιός FBI Green Dot Moneypak Virus μπορεί να κατέβει στον υπολογιστή κρυμμένος σε λήψεις άλλων προγραμμάτων ή αρχείων χωρίς φυσικά την έγκριση κι επίγνωση του χρήστη. Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, διαπιστώσαμε ότι καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητος μέσω ψευδών/παραπλανητικών video codecs, Flash ενημερώσεων ή άλλων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών οι λήψεις των οποίων προέρχονται από μη έγκυρες κι αναξιόπιστες πηγές. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε να ανοίγετε επισυνάψεις που εμπεριέχονται σε spam email, γιατί σε διαφορετική περίπτωση αυξάνετε κατά πολύ τις πιθανότητες κακόβουλων διεισδύσεων, όπως αυτή του συγκεκριμένου ιού.

Αμέσως με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, ο ιός FBI Green Dot Moneypak Virus αντικαθιστά το φόντο της επιφάνειας εργασίας του υπολογιστή με ένα μεγάλο προειδοποιητικό μήνυμα που φαίνεται σα να στάλθηκε από την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Ο σκοπός του προειδοποιητικού αυτού μηνύματος είναι να πείσει τον χρήστη-θύμα, μέσω της τακτικής του εκφοβισμού, ότι έχει προβεί σε διάφορες παραβιάσεις του νομοθετικού πλαισίου των ΗΠΑ, και τώρα οι 'παρανομίες' αυτές έχουν δήθεν εντοπισθεί από την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας. Το μήνυμα μοιάζει κάπως έτσι:

All activity of this computer has been recorded.
If you use a webcam, videos and pictures were saved for identification.You can be clearly identified by resolving your IP address and the associated hostname.Your computer has been locked!I
llegally downloaded materials (MP3’s, Movies or Software) have been located on your computer.By downloading, those were reproduced, thereby involving a criminal offense under Section 106 of the Copyright Act.
The downloading of copyrighted material via the Internet or music-sharing networks is illegal and is in accordance with Section 106 of the Copyright Act subject to a fine of imprisonment for a penalty of up to 3 years.
Furthermore, possession of illegally downloaded material is punishable under Section 184 paragraph 3 of the Criminal Code and may also lead to the confiscation of the computer, with which the files were downloaded.To unlock your computer and to avoid other legal consequences, you are obligated to pay a release fee of $200. Payable through GreenDot Moneypak. After successful payment, your computer will be automatically unlocked. Failure to adhere to this request could involve criminal charges and possible imprisonment.
To perform the payment, enter the acquired GreenDot Moneypak code in the designated payment field and press the “Submit” button.

Φυσικά, το μήνυμα αυτό είναι ξεκάθαρα ψευδές/παραπλανητικό και σε καμία περίπτωση δε σχετίζεται με καμία ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας. Εάν ο υπολογιστής σας μπλοκαρίστηκε και σας εμφανίστηκε το συγκεκριμένο προειδοποιητικό μήνυμα από το FBI, τότε θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι πληρώνοντας το δήθεν 'πρόστιμο' όχι μόνο δεν θα ξεμπλοκάρει ο υπολογιστής σας, αλλά αντιθέτως θα στηρίξετε οικονομικά τους κυβερνο-εγκληματίες του συγκεκριμένου ιού. Για να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας πίσω στο κανονικό, θα πρέπει πρώτα να τον ξεμπλοκάρετε και κατόπιν να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά κι άμεσα τον ιό FBI Green Dot Moneypak.

FBI Green Dot Moneypak Virus

Πως μπορω να αφαιρεσω τον ιο FBI GREEN DOT MONEYPAK ?

Για να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας και να μπορέσετε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, τότε θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα:

1. Χρησιμοποιήστε κάποιον άλλο υπολογιστή και κατεβάστε κάποιο από αυτά τα δυο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή οποιοδήποτε άλλο αξιόπιστο anti-malware πρόγραμμα προτιμάτε.
2. Εγκαταστήστε στο πρόγραμμα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, εάν χρειασθεί, και αποθηκεύστε το σε USB ή CD.
3. Παράλληλα, κάντε reboot τον μολυσμένο υπολογιστή σε Safe Mode with command prompt (Ασφαλής Λειτουργία με Γραμμή Εντολών) και κατόπιν συνδέστε το USB.
4. Reboot ξανά τον μολυσμένο με FBI ransomware ιό υπολογιστή, και κατόπιν προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος.

Τώρα, προβείτε ξανά σε σάρωση χρησιμοποιώντας το FortectIntego για να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα του υπολογιστή σας έχει απαλλαγεί πλήρως από την παρουσία όλων των μολυσμένων αρχείων και προγραμμάτων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Έχουμε νέες εναλλακτικές οδηγίες αφαίρεσης του ιού FBI Green Dot Moneypak Virus. Μπορείτε να τις δοκιμάσετε σε περίπτωση που η flash drive επιλογή δεν είχε αποτέλεσμα:

* Οι χρήστες ο υπολογιστής των οποίων μολύνθηκε με τον ιό FBI Moneypak/FBI virus/FBI Green Dot Moneypak, έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε άλλους λογαριασμούς των Windows τους. Εάν κάποιος από αυτούς τους λογαριασμούς έχεις δικαιώματα/δυνατότητες διαχειριστή, τότε λογικά θα μπορείτε να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το anti-malware πρόγραμμα.

* Προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε το Flash για να αναγκάσετε το ransomware να μη μπορεί να λειτουργήσει όπως σχεδιάστηκε να κάνει. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίντε Macromedia support κι επιλέξτε 'Deny' (Άρνηση) : http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το anti-malware πρόγραμμα που επιθυμείτε.

* Χειροκίνητη Αφαίρεση του ιού FBI Green Dot Moneypak (απαιτούνται προηγμένες γνώσεις πληροφορικής!):

 1. Reboot τον μολυσμένο υπολογιστή σε 'Safe mode with command prompt' (Ασφαλής Λειτουργία με Γραμμή Εντολών) για να απενεργοποιήσετε τον ιό FBI (αυτό λογικά ισχύει για όλες τις εκδόσεις του συγκεκριμένου ιού)
 2. Run Regedit
 3. Ψάξτε για WinLogon Entries (Καταχωρήσεις) και σημειώστε όλα τα αρχεία που δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με explorer.exe.
 4. Ψάξτε στο registry (μητρώο) για τα αρχεία που σημειώσατε και διαγράψτε τα registry keys (κλειδιά μητρώου) που αναφέρονται σε αυτά τα αρχεία.
 5. Reboot και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος με το πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο FortectIntego το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα να αφαιρέσει πλήρως τυχόν υπολλείματα/αρχεία που σχετίζονται με τον ιό FBI Green Dot Moneypak και μπορεί να κρύβονται κάπου στο σύστημα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού FBI Green Dot Moneypak

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση FBI Green Dot Moneypak χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του FBI Green Dot Moneypak. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση FBI Green Dot Moneypak έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από FBI Green Dot Moneypak κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες