Απομάκρυνση Fast And Safe

Οδηγός Απεγκατάστασης Fast And Safe

Τι είναι το Fast And Safe?

Το Fast And Safe (γνωτό επίσης και ως Fast&Safe) είναι ένα ακόμη αμφισβητήσιμο πρόγραμμα το οποίο προωθείται ως ένα χρήσιμο εργαλείο ώστε να μπορεί να ξεγελά τους χρήστες του διαδικτύου. Οι δημιουργοί του Fast And Safe υποστηρίζουν πως αυτό το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να προστατεύει τον υπολογιστή σας από ανεπιθύμητες εφαρμογές, να παρακολουθεί τις συνήθεις πλοηγήσεις σας και να μπλοκάρει κακόβουλους εισβολείς και ακόμη και να βελτιώνει την απόδοση του προγράμματος περιήγησης σας. Ακούγεται ως μια φανταστική εφαρμογή, έτσι; Δυστυχώς, οι δημιουργοί αυτής της ύπουλης εφαρμογής υποστηρίζουν αυτά τα πράγματα για να κάνουν καλή εντύπωση στους χρήστες και να τους κάνουν να κατεβάζουν εθελοντικά το Fast And Safe. Στη πραγματικότητα, αυτή η αναξιόπιστη εφαρμογή έχει χαρακτηριστεί ως adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) και μπορεί να προκαλεί διάφορες ύπουλες δραστηριότητες πίσω από τη πλάτη σας. Αν αυτή η εφαρμογή διεισδύσει στον Η/Υ σας, το πιο πιθανόν είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να αρχίσουν να σας ταλαιπωρούν συνεχείς εμφανίσεις εκνευριστικών και παραπλανητικών διαφημίσεων. Μην εμπιστεύεστε αυτό το πρόγραμμα και μην πέφτετε θύμα σε τέτοια φθηνά κόλπα μάρκετινγκ διότι οι συνέπειες μπορεί να είναι μεγάλες.

Πως μπορεί το Fast And Safe να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Η λήψη αυτής της διαφημιστικής εφαρμογής είναι το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο είναι να την αφαιρέσετε από το σύστημα σας. Αρχικά, το Fast And Safe εξαπλώνεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του. Επομένως, μπορείτε εύκολα να το κατεβάσετε από εκεί. Δεύτερον, φαίνεται πως αυτή η ύπουλη εφαρμογή μπορεί να εμπεριέχεται ως εξτρά χαρακτηριστικό μαζί με διάφορες δοκιμαστικές ή δωρεάν εφαρμογές. Γι’ αυτό, πρέπει να ελέγχετε προσεκτικά κάθε πρόγραμμα που επιθυμείτε να εγκαταστήσετε διότι μπορεί έτσι κατά λάθος να κάνετε λήψη του ιού Fast And Safe. Αν δεν θέλετε κάτι τέτοιο, πρέπει να επιλέγετε πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης κάθε φορά που θα θέλετε να κατεβάσετε άγνωστες και αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας εφαρμογές στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να ακολουθείτε ολόκληρη τη διαδικασία εγκατάστασης και να εντοπίζετε αυτές τις ανεπιθύμητες προσθήκες. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε την εμφάνιση προτεινόμενης/προεπιλεγμένης/προαιρετικής λήψης μιας τέτοιας προσθήκης, σας συμβουλεύουμε να ξετικάρετε το κουτάκι που αναφέρεται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάστασή της. Δυστυχώς, πολλοί χρήστες δεν καταφέρνουν να παρατηρήσουν αυτές τις επιπρόσθετες παράλληλες λήψεις. Αν έγινε κάτι παρόμοιο και στη δική σας περίπτωση, τότε απλά ακολουθήστε τις εξής οδηγίες αφαίρεσης.

Πως μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Fast And Safe από τον υπολογιστή μου?

Ακολουθήστε αυτόν τον απλό οδηγό αφαίρεσης, ο οποίος συντάχθηκε από του ειδικούς ασφαλείας μας, ώστε να μπορέσετε να σταματήσετε την εμφάνιση των διαφημίσεων του Fast And Safe.

  • Αφαιρέστε το Fast And Safe από τον υπολογιστή σας:

1. Κάντε κλικ στην Έναρξη → Πίνακας Ελέγχου → Κατάργηση προγράμματος.
2. Στη Προσθαφαίρεση προγραμμάτων/Κατάργηση προγράμματος, βρείτε τις πρόσφατα εγκατεστημένες/άγνωστες εφαρμογές όπως το Fast And Safe (Εκδότης: Globaldev) ή παρόμοιες άγνωστες καταχωρήσεις.
3. Κάντε κλικ στην ‘Απεγκατάσταση’ και μετά στο ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.

  • Επαναφέρετε τα προγράμματα περιήγησης σας (Internet Explorer, Mozilla Firefox και Google Chrome):

Internet Explorer:
1. Ανοίξτε τον Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο ή στο μενού ‘Εργαλεία‘ → ‘Επιλογές Internet’.
2. Εδώ, πηγαίνετε στη καρτέλα ‘Για προχωρημένους’ και κάντε κλικ στο κουμπί ‘Επαναφορά’.
3. Πηγαίνετε στην ‘Επαναφορά ρυθμίσεων του Internet Explorer’ → ‘Διαγραφή προσωπικών ρυθμίσεων’ και κάντε κλικ στην επιλογή ‘Επαναφορά’.
4. Τέλος, κάντε κλικ στο ‘Κλείσιμο’ και στο ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.

Mozilla Firefox:
1. Ανοίξτε το Mozilla Firefox, πηγαίνετε στην ενότητα ‘Βοήθεια’ → ‘Πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων’.
2. Εδώ, επιλέξτε ‘Επαναφορά Firefox’ μερικές φορές και μετά ‘Τέλος’.

Google Chrome:
1. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού του Google Chrome και πηγαίνετε ‘Εργαλεία’ → ‘Επεκτάσεις’.
2. Εδώ, βρείτε τις άγνωστες ή ύποπτες καταχωρήσεις, όπως το Fast And Safe.
3. Επιλέξτε τις όλες και click στον Κάδο Ανακύκλωσης για να τις διαγράψετε.

  • Σαρώστε τον υπολογιστή σας με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες