Απομάκρυνση Fake Windows Activation screen (Βελτιωμένες Οδηγίες) - Αυγ 2016 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης Fake Windows Activation screen

Τι είναι το Fake Windows Activation screen?

Ιός Fake Windows Activation

Ο ιός Fake Windows Activation είναι ένας επικίνδυνος Trojan horse ο οποίος μπλοκάρει το σύστημα-στόχο στον οποίο θα καταφέρει να διεισδύσει και προσπαθεί να παραπλανήσει μέσω τακτικών εκφοβισμού τον χρήστη-θύμα κάνοντάς τον να πιστεύει ότι το λειτουργικό σύστημα Windows που χρησιμοποιεί είναι πειρατικό και ότι πρέπει δήθεν να ξανα-εγκατασταθούν τα Windows για λόγους αντι-πειρατείας.

Αναλυτικότερα, μόλις ο συγκεκριμένος ιός καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, εμφανίζει ένα προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο παροτρύνει τον χρήστη-θύμα να ξανα-εγκαταστήσει τα Windows εντός 24ώρου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μπλοκαριστεί η πρόσβαση του χρήστη-θύματος στις περισσότερες λειτουργίες των Windows OS.

Σε περίπτωση που βρεθείς κι εσύ σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, το πρώτο πράγμα που σε συμβουλεύουμε να κάνεις είναι να ΜΗΝ πανικοβληθείς, να μη ξεκινήσεις να αμφιβάλεις για τη γνησιότητα των Windows σου, και να μην αρχίσεις να ψάχνεις με ταραχή τα συρτάρια σου για την άδεια χρήσης των Windows (Windows license key)! Άλλωστε, ο πανικός είναι αυτό που επιζητούν οι κυβερνο-εγκληματίες για να σου πάρουν ευκολότερα λεφτά!

Το συγκεκριμένο προειδοποιητικό μήνυμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια παραπλανητική απάτη η οποία έχει σχεδιαστεί από ομάδα πολύ ταλαντούχων scammers με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση των παράνομων κερδών τους εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών-θυμάτων! Μάλιστα, ακόμα κι αν βρεις το αυθεντικό Windows key και το εισάγεις στο πεδίο υποβολής του μηνύματος, το key θα απορριφθεί ως μη γνήσιο! Και για να σου δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερο άγχος και πίεση, θα σου εμφανιστεί νέο παραπλανητικό προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο θα αναφέρει ότι:

Windows Helper is unable To Activate Windows
Contact Support To Activate.

Επίσης, κάθε φορά που θα κλικάρεις στην οθόνη σου, θα εμφανίζεται και μια ηχογραφημένη έκδοση του μηνύματος. Ξανατονίζουμε ότι πρόκειται για scam! Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να δράσεις άμεσα και να προβείς σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Fake Windows Activation virus. Βεβαίως θα πρέπει να επιλύσεις πρώτα το πρόβλημα της μπλοκαρισμένης οθόνης!

Όπως μπορείς να καταλάβεις, έχοντας την οθόνη σου μπλοκαρισμένη δε μπορείς να προβείς σε σάρωση συστήματος ώστε να αφαιρέσεις τον ιό. Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι εάν εισάγεις στο πεδίο υποβολής του προειδοποιητικού μηνύματος το “closecloseclosecloseclose” είναι πολύ πιθανό να απενεργοποιηθεί το μπλοκάρισμα οθόνης.

Έτσι, στην περίπτωση που καταφέρεις να απενεργοποιήσεις το μπλοκάρισμα της οθόνης σου, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να προβείς σε γενική σάρωση συστήματος ώστε να αφαιρεθεί ο ιός Fake Windows Activation malware, χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

Εκτός από το ηχογραφημένο προειδοποιητικό μήνυμα, ο ιός εμφανίζει επίσης έναν κακόβουλο τηλεφωνικό αριθμό (1-888-479-3649). Στο παραπλανητικό προειδοποιητικό μήνυμα αναφέρεται ότι αν αντιμετωπίσεις δυσκολίες μπορείς να επικοινωνήσεις με το δήθεν επίσημο team υποστήριξης οι οποίοι θα σε βοηθήσουν δήθεν να ενεργοποιήσεις τα Windows σου. Φυσικά, καλώντας αυτό το νούμερο ΔΕ θα συνδεθείς με επίσημο team υποστήριξης των Windows!

Αυτοί που θα σου απαντήσουν στην άλλη άκρη της γραμμής θα είναι κυβερνο-εγκληματίες οι οποίοι θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι το παλιό σου license key έχει λήξει και θα πρέπει να προβείς σε αγορά νέου license key έναντι $99.99 USD.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα Windows σου και το πιθανότερο είναι ότι το συγκεκριμένο license key δεν υπάρχει καν. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να μοιραστείς με αυτούς τους ανθρώπους ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα, όπως πχ. προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης, προσωπικά στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, κτλ!

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να λύσεις αυτή την προβληματική κατάσταση είναι να προβείς σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό.

Πώς μπορώ να προστατευτώ από tech-support scam?

Αυτού του είδους τα παραπλανητικά και πολύ επικίνδυνα προγράμματα μπορούν να διεισδύσουν και να εγκατασταθούν με διάφορους τρόπους. Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης προσοχής από πλευράς των χρηστών. Για αποφυγή εγκατάστασης κακόβουλων προγραμμάτων, επιβάλλεται:

 • Η αποφυγή επισκέψεων σε άγνωστους, μεγάλου ρίσκου, αμφιβόλου αξιοπιστίας-ασφάλειας ιστότοπους. Καλό θα ήταν να αποφεύγεις να επισκέπτεσαι ιστότοπους που μπλοκάρει το antivirus σου ή το Google SafeSearch.
 • Η αποφυγή κλικαρίσματος σε ύποπτα banners ή αναδυόμενες διαφημίσεις που εμφανίζονται από το πουθενά στην οθόνη του υπολογιστή σου κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής σου πλοήγησης ή αναζητήσεων.
 • Η αποφυγή εγκατάστασης προγραμμάτων από ιστότοπους που βρέθηκες τυχαία ή σε ανακατεύθυνε κάποια ύποπτη διαφήμιση ή σύνδεσμος ανακατεύθυνσης. Αν διαπιστώσεις ότι ανακατευθύνεσαι αυθαίρετα σε ιστότοπους, τότε είναι καιρός να προβείς σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware. Το πιθανότερο είναι ότι ο υπολογιστής σου έχει μολυνθεί από ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα (βλ. adware, browser hijacker, ιό, trojan, κτλ.).
 • Η εγκατάσταση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ προγράμματος ΜΟΝΟ μέσω ‘Για Προχωρημένους’ (Advanced) ή ‘Προσαρμοσμένης’ (Custom) μορφής εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το εάν το πρόγραμμα που κατεβάζεις έχει συνοδευτικό πακέτο λήψης στο οποίο μπορεί να εμπεριέχονται PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) ή ιοί. Σου συνιστούμε να αποφεύγεις να κατεβάζεις προτεινόμενες-προαιρετικές-επιπρόσθετες λήψεις που συνοδεύουν την οποιαδήποτε εφαρμογή κατεβάζεις κάθε φορά.
 • Η αποφυγή ανοίγματος e-mails που προέρχονται από άγνωστους αποστολείς! Δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι τα περισσότερα κακόβουλα προγράμματα (ιοί, malware, κτλ.) εξαπλώνονται διαδικτυακά ως επισυνάψεις σε τέτοιου είδους ύποπτα e-mails!

Για να μάθεις πως μπορείς να αφαιρέσεις αυτό το malware από το σύστημα του υπολογιστή σου, συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο.

Πώς μπορώ να ξεμπλοκάρω την οθόνη μου και να αφαιρέσω ολοκληρωτικά από τον υπολογιστή μου τον ιό Fake Windows Activation?

Για να μπορέσεις να απαλλαγείς από την πολύ επικίνδυνη παρουσία του συγκεκριμένου malware, θα πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσεις τον υπολογιστή σου και να τον επανεκκινήσεις σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking). Κατόπιν, θα πρέπει να εγκαταστήσεις ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus το οποίο και θα αναλάβει την αυτόματη αφαίρεση του ιού Fake Windows Activation virus.

Εάν έχεις ήδη εγκαταστημένο antivirus στον υπολογιστή σου, τότε πας κατευθείαν στο στάδιο της αφαίρεσης του ιού από το antivirus. Το λογισμικό ασφάλειας θα προβεί σε γενική σάρωση συστήματος, θα εντοπίσει, και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιαδήποτε PUPs ή κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία εντοπίσει στο σύστημα. Είναι πολύ σημαντικό το antivirus να έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις. Μόνο έτσι θα είναι αποτελεσματικό με τις πιο πρόσφατες κυβερνο-απειλές.

Παρακάτω, θα βρεις οδηγίες σχετικά με το πως μπορείς να ξεμπλοκάρεις την οθόνη του υπολογιστή σου έτσι ώστε να προχωρήσεις στη σάρωση του συστήματος, τον εντοπισμό, κι εν τέλει την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Fake Windows Activation.

Εάν αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια αφαίρεσης του Trojan, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Fake Windows Activation screen

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να ξεμπλοκάρεις την οθόνη σου και να αποκτήσεις πρόσβαση στο desktop σου, προσπάθησε να εισάγεις το “closecloseclosecloseclose” στο πεδίο ταυτοποίησης των Windows. Στην περίπτωση που τα καταφέρεις, άνοιξε άμεσα το antivirus που έχεις εγκαταστημένο, και προχώρα σε γενική σάρωση της συσκευής σου. Αν και μετά την επόμενη επανεκκίνηση η οθόνη παραμείνει μπλοκαρισμένη, τότε ακολούθησε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα.

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση Fake Windows Activation screen χρησιμοποιώντας System Restore

Μπορείς να προσπαθήσεις να απενεργοποιήσεις το μπλοκάρισμα της οθόνης πατώντας ταυτόχρονα τα κουμπιά CTRL+ALT+DEL. Κατόπιν, προσπάθησε να εντοπίσεις τη διεργασία Productkeyupdate.exe, μέσω του Task Manager, και τερμάτισέ την χειροκίνητα. Μόλις το κάνεις, σου προτείνουμε να προβείς άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego .

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Fake Windows Activation screen. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Fake Windows Activation screen έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Fake Windows Activation screen κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες