Απομάκρυνση Facebook Antivirus

Οδηγός Απεγκατάστασης Facebook Antivirus

Τι είναι το Facebook Antivirus?

Το Facebook Antivirus είναι ένα ψευδές και παραπλανητικό πρόγραμμα που διαδίδεται με ταχείς ρυθμούς στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Όπως και άλλα παρόμοια παραπλανητικά antivirus προγράμματα, έτσι και το Facebook Antivirus εμφανίζει αναφορές στην επιφάνεια εργασίας του χρήστη ότι ο υπολογιστής έχει μολυνθεί από κάποιο malware ή παρουσιάζει πολλά σφάλματα σε σχέση με θέματα ασφάλειας/προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Εάν έχετε γνώση του Panda Cloud Antivirus, τότε θα έχετε παρατηρήσει τις πολλές ομοιότητες μεταξύ των δύο αυτών εφαρμογών. Προφανώς, οι scammers αντέγραψαν το γραφικό περιβάλλον εργασίας από κάποια γνωστά κι έγκυρα λογισμικά και τα πρόσθεσαν στη συγκεκριμένη εφαρμογή. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το Facebook Antivirus εμφανίζεται μόνο εντός Facebook και δεν πρόκειται για ιό, εκτός κι αν κατεβάσατε κάτι που σας πρότεινε η συγκεκριμένη παραπλανητική εφαρμογή.

Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάζεται ως εφαρμογή του Facebook, γνωστή ως Antivirus in Focebook. Με το που μολυνθεί το προφίλ σας, το πρόγραμμα αυτό tagάρει τις φωτογραφίες σας με 20 από τους φίλους σας και κατόπιν δημοσιεύει τις φωτογραφίες στον τοίχο σας. Και έτσι οι φίλοι σας λαμβάνουν ειδοποίηση ότι δημοσιεύσατε φωτογραφία στην οποία τους έχετε tagάρει. Εάν από την άλλη σας έχουν tagάρει,δλδ η εφαρμογή αυτή, τότε να ξέρετε ότι μπορείτε αμέσως να αφαιρέσετε την ετικέτα. Και πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το tag σας από μια τέτοια φωτογραφία ?

1. Ανοίξτε τη φωτογραφία στην οποία έχετε tagαριστεί
2. Click στη συγκεκριμένη φωτογραφία
3.Ψάξτε για το όνομά σας στην λίστα αυτών που έχουν tagαριστεί
4. Click “Remove Tag” (Αφαίρεση Tag) που παρουσιάζεται δίπλα στο όνομά σας

Ωστόσο σε περίπτωση scam από το Facebook Antivirus, θα σας συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι έγκυρο anti-spyware για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει εγκατασταθεί κάποιο κακόβουλο λογισμικό ή αρχείο με τη βοήθεια της συγκεκριμένης εφαρμογής. Για αυτή την περίπτωση σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα τρία άριστα anti-spyware :

SpyHunter 5Combo Cleaner, FortectIntego, Malwarebytes

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες