Αφαίρεση ιού “Your page will be unpublished” Facebook (Εγχειρίδιο)

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού “Your page will be unpublished” Facebook

Τι είναι το Facebook Ιός “Your page will be unpublished"?

Ο Facebook ιός “Your page will be unpublished” υποκλέπτει προσωπικά στοιχεία σύνδεσης και χακάρει social media λογαριασμούς

Ο ιός “Your page will be unpublished” αποτελεί ένα νέο είδος scam που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Facebook. Αυτό το scam είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί, γιατί εφαρμόζει ένα πολύ δημιουργικό τρόπο για να παραπλανεί τα θύματά του και να πείθει τους χρήστες να αποκαλύπτουν τα προσωπικά στοιχεία σύνδεσής τους στους μελλοντικούς τους hackers.

Πρώτα απ’ όλα, αυτοί οι ύπουλοι κυβερνο-εγκληματίες δημιουργούν ψευδείς/παραπλανητικές Facebook Σελίδες, όπως πχ. Ads-Info., Team Advert, Ads Department Social, Advert Indo, Advert Solution, κτλ. Κατόπιν, χρησιμοποιούν αυτές τις σελίδες για να κάνουν repost περιεχόμενο που έχουν κάνει share άτομα ή σελίδες που ανήκουν σε επιχειρήσεις και τους εκφοβίζουν ότι η σελίδα τους θα διαγραφτεί (“Your page will be unpublished”) επειδή ο λογαριασμός τους έχει καταγγελθεί από άλλους (“your account has been reported by others”).

Υπάρχουν κι άλλες παραλλαγές αυτού του ιού που εκφοβίζουν τους χρήστες ότι η σελίδα τους θα απενεργοποιηθεί σύντομα (“Your page will soon disabled”).

Σε όλες τις περιπτώσεις, γίνεται προσπάθεια τρομοκράτησης των χρηστών που διαχειρίζονται Facebook Σελίδες. Παρακινούνται να επιβεβαιώσουν άμεσα τα προσωπικά τους στοιχεία ώστε να μη μπλοκαριστεί ο Facebook λογαριασμός και η Facebook Σελίδα(ες) που διαχειρίζονται. Έτσι, δεν έχουν πολύ χρόνο να το πολυσκεφτούν και υπό την έντονη πίεση αυτής της εκφοβιστικής μεθόδου, μεγάλος αριθμός των χρηστών πέφτει στην παγίδα.

Παρακάτω, μπορείς να δεις ένα τέτοιο παραπλανητικό μήνυμα που εκφοβίζει τους χρήστες Facebook.

Your page will be unpublished!
Our system has received the following reports.
√ false name
√ fraud on your account.
√ using other people’s images and obscene images.
√ you write coarse content.
To prevent fraud, please reconfirm your Account to avoid blocking here:
☞ [phishing site]
We reserve to close your account if you are found guilty or not verified within the period that we specify. And your account will be permanently disabled.
Thanks for your understanding,
Risk Management
Facebook

Φυσικά, αυτά τα μηνύματα καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με το Facebook. Αντιθέτως, σχετίζονται με κακόφημους phishing ιστότοπους όπου ζητείται παραπλανητικά από τους χρήστες να εισάγουν τα προσωπικά στοιχεία σύνδεσης στο Facebook.

Εώς τώρα, γνωρίζουμε ότι οι παρακάτω ιστότοποι σχετίζονται με την καμπάνια διαδικτυακής εξάπλωσης του ιού “Your page will be unpublished”:

  1. hxxp://wk-setting-page.hol.es/,
  2. hxxp://pagerecoverysupport-001.esy.es/,
  3. hxxp://maintenance-adverts-inf02.esy.es/help-info.Htm,
  4. hxxp://support-recoverpage-info.esy.es/reconfirm.htm.

Ιός “Your page will be unpublished”

Βεβαίως, υπάρχουν πολλά phishing websites που προσπαθούν να παραπλανήσουν χρήστες με διάφορες τεχνικές παραπλάνησης ώστε να τους πείσουν να μοιραστούν τα προσωπικά στοιχεία σύνδεσης της Facebook Σελίδας τους. Μη πέσεις κι εσύ θύμα των απατεώνων!

Το κυριότερο σημάδι που δείχνει ότι βρίσκεσαι σε phishing website είναι το ύποπτο URL. Καλό είναι να γνωρίζεις ότι οι αυθεντικές Facebook Σελίδες ξεκινούν με hxxp://facebook.com, και όχι άλλο format, που στις περιπτώσεις scam μπορεί να δείχνει και πολύ περίπλοκο.

Στην περίπτωση τώρα που έκανες το λάθος να εισάγεις τα προσωπικά σου στοιχεία σύνδεσης σε phishing ιστότοπο και κλίκαρες “Submit” (“Υποβολή), τότε τα στοιχεία σου έχουν σταλθεί σε κυβερνο-εγκληματίες που αργά ή γρήγορα θα χακάρουν τον λογαριασμό σου. Σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε αλλαγή του κωδικού πρόσβασης (εάν ακόμα μπορείς), να αναφέρεις στην εξυπηρέτηση χρηστών του Facebook τη ψευδή/παραπλανητική Facebook Σελίδα όπου σου ζητήθηκε να μοιραστείς τα προσωπικά σου στοιχεία σύνδεσης, και να ξεκινήσεις άμεσα τις διεργασίες ανάκτησης του λογαριασμού σου.

Εάν μπορείς να έχεις πρόσβαση στον λογαριασμό σου, αλλά οι φίλοι σου ανέφεραν ότι λαμβάνουν ύποπτα links και μηνύματα που είναι σταλμένα από σένα, αλλά φυσικά δεν έχεις στείλει εσύ, τότε συνιστούμε να προβείς άμεσα σε σάρωση της συσκευής σου χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας anti-malware. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις κάποιο απ’ αυτά: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, ή Malwarebytes.

Το τελευταίο διάστημα το Facebook, λόγω της μεγάλης δημοφιλίας του, έχει γίνει στόχος πολλών scam καμπανιών. Ας ελπίσουμε ότι κακόβουλες κυβερνο-επιθέσεις, όπως πχ. ο “Your page will be unpublished” Facebook virus, θα αντιμετωπιστούν γρήγορα κι αποτελεσματικά από την ομάδα ειδικών της δημοφιλέστερης κοινωνικής πλατφόρμας στον κόσμο.

Τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις τις διαδικτυακές απάτες

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να βλέπεις με πολύ μεγάλη καχυποψία και προσοχή αυτού του είδους τα μηνύματα και να μην πιστεύεις λέξη απ’ όσα δηλώνουν/προειδοποιούν, χωρίς πρώτα να διπλοτσεκάρεις την αξιοπιστία τους. Εάν δεις καλύτερα, αυτές οι ύποπτες/παραπλανητικές Facebook Σελίδες έχουν πολλά likes και περιλαμβάνουν photo albums που ανήκουν σε ατομικούς χρήστες Facebook ή business pages παρά στο ίδιο το Facebook. Επομένως, είναι σχετικά εύκολο να καταλάβεις ότι μια τέτοια σελίδα δε μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι η επίσημη σελίδα του Facebook!

Η ομάδα ειδικών του ioys.gr πιστεύει ότι ο Facebook ιός “Your page will be unpublished” χρησιμοποιείται από τους hackers ώστε να χακάρουν διάφορες δημοφιλείς FB σελίδες και μέσω αυτών να στοχεύουν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δυνητικών χρηστών-θυμάτων.

Έτσι, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να μοιράζεσαι τα προσωπικά στοιχεία σύνδεσης στον Facebook λογαριασμό σου με κανέναν και πουθενά!

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό “Your page will be unpublished”?

Για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού “Your page will be unpublished” και προστασία του λογαριασμού σου, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να αναφέρεις τη scam Facebook Σελίδα, και αν είναι δυνατό να αλλάξεις άμεσα το Facebook κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σου.

Εάν δε μπορείς να αλλάξεις των κωδικό σου, θα πρέπει να ξεκινήσεις τη διαδικασία ανάκτησης του Facebook λογαριασμού σου μέσω της φόρμας “report compromised account”. Μόλις ολοκληρώσεις την αφαίρεση του ιού “Your page will be unpublished” και για να βεβαιωθείς ότι ο λογαριασμός σου είναι καθαρός και δεν κινδυνεύει, διάβασε αυτό το post για να μάθεις περισσότερα για τους Facebook ιούς.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες