Απομάκρυνση Easy Driver Pro

Οδηγός Απεγκατάστασης Easy Driver Pro

Τι είναι το Easy Driver Pro?

TI EINAI TO Easy Driver Pro?

To Easy Driver Pro είναι ένα ακόμα ψευδές/παραπλανητικό εργαλείο βελτιστοποίησης συστημάτων υπολογιστών, το οποίο θα επιρρεάσει αρνητικότατα τις επιδόσεις του συστήματος του υπολογιστή σας σε περίπτωση που εγκατασταθεί σε αυτό και θα προσπαθεί επανελλειμένως να σας μοχλεύσει ώστε να προβείτε σε αγορά της πλήρους του έκδοσης.

Μάλιστα, οι δημιουργοί του συγκεκριμένου προγράμματος υποστηρίζουν ότι:

“Το Easy Driver Pro σχεδιάστηκε για να προβαίνει σε σαρώσεις και να εντοπίζει τους απαιτούμενους οδηγούς (drivers) για τον υπολογιστή σας. Η εύκολη επιφάνεια χρήστη επιτρέπει ακόμα και στον πιο αρχάριο να χρησιμοποιήσει το Easy Driver Pro χωρίς καμία απολύτως δυσκολία.
Χρησιμοποιώντας το Easy Driver Pro δε θα σας εξοικονομήσει μόνο χρήμα και χρόνο, αλλά θα σας αποτρέψει από το να εγκαταστήσετε λάθος οδηγό στον υπολογιστή σας.
Το Easy Driver Pro θα αναγνωρίσει τις hardware μονάδες του υπολογιστή σας και θα εντοπίσει για αυτές τις πιο πρόσφατες κι αναγκαίες ενημερώσεις.”

Είναι λογικό ότι αρχικά πολλοί χρήστες μπορεί να πιστέψουν αυτά τα οποία υποστηρίζονται από τους δημιουργούς του προγράμματος. Με το που διεισδύσει κι εγκατασταθεί, αρχίζει να εμφανίζει σαρώσεις συστήματος οι οποίες εν τέλει αναφέρουν σχετικά με οδηγούς που χρειάζεται να ενημερωθούν ή να αφαιρεθούν. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα αυτά τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις φορές είναι ψευδή/παραπλανητικά και μπορεί να εμπεριέχουν ανύπαρκτους οδηγούς ή οδηγούς που μπορεί να δουλεύουν κανονικά και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αφαιρεθούν.

Επίσης, το συγκεκριμένο scareware (λογισμικό το οποίο μέσω τεχνικών εκφοβισμού προσπαθεί να μοχλεύσει τους χρήστες προς στοχευμένες αγορές, κυρίως της πλήρους του έκδοσης) μπορεί να αρχίσει να εμφανίζει ψευδείς/παραπλανητικές ειδοποιήσεις σχετικά με οδηγούς που δημιουργούν σημαντικές επιβραδύνσεις στο σύστημα. Ο κύριος σκοπός ενημερώσεων όπως αυτή είναι να παραπλανήσει τους χρήστες μέσω μεθόδων εκφοβισμού και να τους πείσει να αγοράσουν την πλήρη έκδοση του Easy Driver Pro.

Παρότι η συγκεκριμένη,αμφιλεγόμενη ως προς την αξιοπιστία της, εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει οδηγούς που χρειάζονται ενημέρωση και ακόμα και να αφαιρέσει ορισμένους από αυτούς σε περίπτωση που αγοράσετε την πλήρη έκδοσή της, ωστόσο στην πραγματικότητα το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει είναι ιδιαιτέρως χαμηλό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προσφέρει όσα υπόσχεται, όπως πχ να διαπιστώσετε κάποια θετική εξέλιξη σχετικά με τη βελτιστοποίηση των αποδόσεων ή ταχυτήτων του συστήματος του υπολογιστή σας. Κυρίως για αυτό τον λόγο έχει ήδη χαρακτηρισθεί ως scareware το οποίο έχει ως μοναδικό στόχο το πορτοφόλι των χρηστών-θυμάτων.

Πέραν όμως της ανικανότητάς του να προσφέρει όσα υπόσχεται, το πρόγραμμα αυτό μπορεί να γίνει ιδιαιτέρως επικίνδυνο όσον αφορά την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων ακόμα και των πιο απόρρητων, όπως πχ είναι τα προσωπικά στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού ή της πιστωτικής σας κάρτας που μπορεί να πέσουν μέσω του προγράμματος αυτού σε χέρια χάκερς. Μετά από έρευνες, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι ο ιός Easy Driver Pro είναι κλώνος του Super Optimize. Επομένως, σε περίπτωση που κάνατε το λάθος να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε κάποιο από αυτά τα δυο, τότε θα πρέπει να τα αφαιρέσετε άμεσα από το σύστημα του υπολογιστή σας και να προτιμήσετε στην θέση τους κάποιο πιο αξιόπιστο αντίστοιχο εργαλείο.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Easy Driver Pro ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Παρότι το Easy Driver Pro προωθείται στην επίσημη ιστοσελίδα του καθώς και σε διάφορους ιστότοπους που ειδικεύονται στις διαδικτυακές λήψεις προγραμμάτων, ωστόσο δεν είναι ιδιαιτέρως περιζήτητο από τους χρήστες και σπανίως κάποιος το κατεβάζει οικειοθελώς. Λόγω αυτής της σημαντικής έλλειψης ενδιαφέροντος λήψης του προγράμματος από τους χρήστες, οι δημιουργοί του αποφάσισαν να το διαδώσουν διαδικτυακά και με άλλους τρόπους, με επικρατέστερη την μέθοδο ‘bundling’.

Το Easy Driver Pro κι άλλα παρόμοια προγράμματα διαδίδονται και διεισδύουν σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων εφαρμογών που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε από το διαδίκτυο, κυρίως δωρέαν και δοκιμαστικές εφαρμογές. Επομένως, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί και προσεκτικοί κάθε φορά που θα θελήσετε να κατεβάσετε κάποια δωρεάν εφαρμογή από το διαδίκτυο, καθώς αυτές μπορεί να εμπεριέχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης.

Το Easy Driver Pro είναι συμβατό με Windows XP, Winsows Vista, Windows 8 και Windows 7. Επομένως, εάν έχετε κάποιο από αυτά τα λειτουργικά συστήματα εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας, τότε σαφώς και υπάρχει η πιθανότητα κάποια στιγμή να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας και αυτό το PUP ( potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) χωρίς την έγκριση και επίγνωσή σας. Για να αποφύγετε μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση, είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε προσεκτικά και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας ποιες δωρεάν εφαρμογές να κατεβάσετε και από που.

Θα σας συμβουλεύαμε να διαβάζετε προσεκτικά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, end-user license agreement), καθώς και διάφορα σχόλια και αξιολογήσεις χρηστών που εγκατέστησαν την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει να κατεβάσετε, έτσι ώστε να σχηματίσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με την λειτουργικότητα, αξιοπιστία και ασφάλεια της εφαρμογής που σας ενδιαφέρει. Εάν εν τέλει αποφασίσετε να προβείτε σε λήψη κι εγκατάστασή της, τότε θα πρέπει να αποφύγετε να επιλέξετε Quick (Γρήγορη) ή Recommended (Προτεινόμενη) μορφή εγκατάστασης, γιατί διαφορετικά αυξάνετε τις πιθανότητες να διεισδύσει κάποια στιγμή στον υπολογιστή σας κάποιο PUP ( potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) ή ακόμα και κάποιος ιός.

Για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης, καθώς με αυτό το τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας πέραν της εφαρμογής που σας ενδιαφέρει να κατεβάσετε και ταυτόχρονα να ξετικάρετε όλα εκείνα τα κουτάκια που τυχόν θα είναι τικαρισμένα αυτόματα και θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων.

Συνοψίζοντας, θα πρέπει πάντα να αφιερώνεται λίγο από τον χρόνο και την προσοχή σας κατά τη διάρκεια λήψης κι εγκατάστασης οποιασδήποτε δωρεάν εφαρμογής θέλετε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο. Διαφορετικά, θα αφιερώνετε πολύ περισσότερο χρόνο και προσοχή για τον εντοπισμό και αφαίρεση διαφόρων ειδών adwares (λογισμικά ανεπιθύμητων διαφημίσεων), PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), scarewares (λογισμικά τα οποία μέσω τεχνικών εκφοβισμού προσπαθούν να μοχλεύσουν τους χρήστες προς στοχευμένες αγορές, κυρίως της πλήρους τους έκδοσης) ακόμα και ιών, τα οποία μπορεί να διεισδύσουν σε βάθος χρόνου, λόγω της έλλειψης προσοχής σας κατά τη διάρκεια λήψης κι εγκατάστασης δωρεάν εφαρμογών από το διαδίκτυο. Σε περίπτωση που εν τέλει το Driver Pro κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να το αφαιρέσετε άμεσα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ Easy Driver Pro?

Μην γίνετε θύματα των παραπλανητικών/ψευδών σαρώσεων και ειδοποιήσεων που μπορεί να σας εμφανίζει το Easy Driver Pro. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ΜΗΝ ξοδέψετε χρήματα για την αγορά της πλήρους του έκδοσης. Αφαιρέστε το πρόγραμμα αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη, έτσι ώστε να αποφύγετε μελλοντικές επιβραδύνσεις συστήματος και άλλα σημαντικά ζητήματα.

Μπορείτε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες ή να εγκαταστήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware για την αυτόματη αφαίρεσή του. Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : FortectIntego και SpyHunter 5Combo Cleaner.

Για χειροκίνητη αφαίρεση του Easy Driver Pro, κάντε τα εξής :

  • Click Start (Έναρξη) → Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) → Programs and Features (Προγράμματα και ιδιότητες), σε περίπτωση που είστε χρήστης Windows XP click Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων).
  • Ψάξτε για Easy Driver Pro.
  • Απεγκαταστήστε το, καθώς κι άλλα άγνωστα ή ύποπτα προγράμματα που μπορεί να εντοπίσετε.
  • Click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Σε περίπτωση που είστε χρήστης Windows 8 , τότε δεξί click στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Με το που εμφανιστεί το Quick Access Menu (Μενού Γρήγορης Πρόσβασης), επιλέξτε Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) και Uninstall a Program (Απεγκατάσταση Προγράμματος).

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες