Απομάκρυνση DuckDuckGo (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Ιαν 2018

Οδηγός Απεγκατάστασης DuckDuckGo

Τι είναι το DuckDuckGo?

Η DuckDuckGo μηχανή αναζήτησης είναι σχετικά αξιόπιστη, ωστόσο με αρκετά αρνητικά στοιχεία

Ιός DuckDuckGo

Το DuckDuckGo ΔΕΝ είναι ιός! Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης δέχεται κατά μέσον όρο πάνω από 15,5εκ. επισκέπτες κάθε μήνα. Λόγω της αρκετά μεγάλης δημοφιλίας του, είναι πολύ πιθανό να συνάντησες ή να συναντήσεις κάποια στιγμή το Duck Duck Go, κυρίως στην περίπτωση που ψάχνεις μια μηχανή αναζήτησης που δεν κατασκοπεύει τους χρήστες που την χρησιμοποιούν.

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, η διασφάλιση του απορρήτου της ιδιωτικότητας των χρηστών είναι ένα πολύ σπάνιο χαρακτηριστικό όσον αφορά τις μηχανές αναζήτησης. Η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης προωθείται ως μια εναλλακτική μηχανή αναζήτησης που δεν παρακολουθεί τους χρήστες της . Ωστόσο, μιας και οι developers του DuckDuckGo ακολουθούν αρκετά επιθετικές στρατηγικές διαδικτυακής προώθησης, είναι πολύ πιθανό η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης να εμφανιστεί κάποια στιγμή 'απρόσκλητη' στον web browser σου, δλδ. χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή σου.

Αν και οι επιθετικές στρατηγικές διαδικτυακής προώθησης, που στηρίζονται κυρίως στην μέθοδο bundling, μπορεί να θεωρηθούν ιδιαιτέρως εκνευριστικές ή ακόμα και κακόβουλες από μεγάλη μερίδα χρηστών, ωστόσο 'ακροβατούν' στα όρια της νομιμότητας. Χρησιμοποιούνται εξίσου από αξιόπιστους όσο και ύποπτους / κακόβουλους developers.

Στην περίπτωση που κάποια στιγμή διαπιστώσεις ότι το DuckDuckGo εμφανίστηκε ξαφνικά στο Mac, iPhone, Android ή υπολογιστή σου, ο μόνος που μπορείς να κατηγορήσεις για αυτή τη διείσδυση είναι ο εαυτός σου. Γιατί το λέμε αυτό;

Η μεγάλη δημοφιλία της μεθόδου bundling βασίζεται στη μεγάλη επιτυχία της στο να προωθεί διαδικτυακά προγράμματα. Αυτό συμβαίνει λόγω της αδιαφορίας / απροσεξίας / έλλειψης δέουσας προσοχής εκ μέρους της μεγαλύτερης μερίδας χρηστών όταν κατεβάζουν προγράμματα κι εφαρμογές από το διαδίκτυο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling.

Για να αποφύγεις 'κρυφή' ή παράλληλη λήψη της μηχανής αναζήτησης Duck Duck Go, συνιστούμε να διαβάσεις προσεκτικά τις παρακάτω παραγράφους.

Επίσης, για να μάθεις περισσότερα σχετικά με αυτή τη μηχανή αναζήτησης, μπορείς να επισκεφτείς την επίσημη ιστοσελίδα της. Από την πρώτη στιγμή θα καταλάβεις πόσο μεγάλη έμφαση δίνει αυτή η μηχανή αναζήτησης στις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις σου. Ωστόσο, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ότι έχει τη τάση να εμφανίζει περισσότερο επιχορηγούμενα παρά αξιοκρατικά αποτελέσματα αναζήτησης, ενώ υπήρξαν και περιστάσεις όπου οι χρήστες ανακατευθύνθηκαν προς επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliates, affiliate websites) παρά την θέλησή τους.

Δυστυχώς, αυτό το φαινόμενο, εκτός από εκνευριστικό για τους χρήστες είναι, παράλληλα, πολύ κερδοφόρο για τους developers οι οποίοι κερδοσκοπούν εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών, καθώς προωθούν επιχορηγούμενους ιστότοπους και υπηρεσίες συνεργαζόμενων τρίτων. Εάν θέλεις να αποφύγεις τις εκνευριστικές ανακατευθύνσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθούν και δυνητικά επικίνδυνες, προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους τρίτων, συνιστούμε να προβείς σε αφαίρεση της μηχανής αναζήτησης DuckDuckGo. Για γρήγορη, εύκολη, ασφαλής, αποτελεσματική αφαίρεση αυτής της μηχανής αναζήτησης, αλλά κι άλλων PUPs, προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του λογισμικού ασφαλείας FortectIntego.

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζεις ότι οι τελευταίες εκδόσεις αυτής της μηχανής αναζήτησης είναι συμβατές με Android και iOS. Εάν διαπιστώσεις ότι κάποια απ' αυτές τις εκδόσεις κατάφερε να διεισδύσει στο smartphone ή tablet σου, συνιστούμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή της. Εκτός από τη τάση εμφάνισης ανακατευθύνσεων που αναφέραμε πιο πάνω, το συγκεκριμένο browser hijacker μπορεί να προσθέσει αυθαίρετα στον web browser σχετικά / βοηθητικά plug-ins. Και πάλι, αν αυτό είναι κάτι που σε εκνευρίζει ή προβληματίζει, συνιστούμε την άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του DuckDuckGo.

DuckDuckGo adware websiteΗ Αρχική Σελίδα του επίσημου DuckDuckGo website.

Μόλις ανοίξεις και διαβάσεις την Πολιτική Απορρήτου ή τη Συμφωνία Αδειοδότησης Τελικού Χρήστη (EULA, End User's License Agreement) αυτής της μηχανής αναζήτησης, θα διαπιστώσεις, εκ πρώτης όψεως, ότι η διαφύλαξη του ιδιωτικού απορρήτου έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους developers. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δε συλλέγουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών και δε μοιράζονται δεδομένα χρηστών με τρίτους. Παρόλα αυτά, εάν προχωρήσεις λίγο με την ανάγνωση, υπάρχουν μέρη στα κείμενα με αντικροούμενες τοποθετήσεις:

“When you search at DuckDuckGo, we don't know who you are and there is no way to tie your searches together.

We also save searches, but again, not in a personally identifiable way (…) Similarly, we may add an affiliate code to some eCommerce sites (e.g. Amazon & eBay) that results in small commissions being paid back to DuckDuckGo when you make purchases at those sites.”

Εν συντομία, κάθε site συλλέγει λίγο έως πολύ τεχνικής φύσεως πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες της συγκεκριμένης μηχανής αναζήτησης. Αυτό συμβαίνει, όχι μόνο για λόγους affiliate marketing, αλλά και για την ασφάλεια αυτών των websites. Με την χρήση αυτής της μηχανής αναζήτησης, είναι πολύ πιθανό να εμφανίζονται που και που ανακατευθύνσεις από DuckDuckGo. Φυσικά, με κάθε επιτυχή ανακατεύθυνση, οι developers κερδίζουν χρήματα.

Παρομοίως, αυτά τα τρίτα μέρη μπορεί να εφαρμόσουν διάφορες μεθόδους tracking για την υποκλοπή-καταγραφή-προώθηση σε συνεργαζόμενους τρίτους πληροφοριών που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών της μηχανής αναζήτησης. Συνήθως, αυτά τα δεδομένα συλλέγονται για την εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων.

Πώς εξαπλώνονται διαδικτυακά τα ανεπιθύμητα προγράμματα

Συνήθως, τα PUPs (potentially uwnanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling. Με απλά λόγια, κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών τρίτων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι PUPs μπορούν να εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) εξίσου αξιόπιστων, νόμιμων προγραμμάτων κι εφαρμογών όσο και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας.

Για να αποφύγεις την παράλληλη λήψη του DuckDuckGo, θα πρέπει να δείχνεις την απαραίτητη προσοχή όταν κατεβάζεις προγράμματα / εφαρμογές από το διαδίκτυο:

 1. Δείξε την απαραίτητη προσοχή καθόλη τη διαδικασία λήψης / εγκατάστασης. Συνιστούμε να επιλέγεις Για Προχωρημένους (“Advanced”) μορφή εγκατάστασης. Έτσι, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις.
 2. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων προγραμμάτων, κυρίως PUPs υπό τη μορφή browser πρόσθετων (add-ons), επεκτάσεων (browser extensions), και plug-ins.

Στην περίπτωση που αμέλησες και εν τέλει διείσδυσαν στον υπολογιστή σου διάφορα PUPs, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Τις περισσότερες φορές μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα.

Τι πρέπει να κάνεις για την ολοκληρωτική αφαίρεση του DuckDuckGo

Εάν επιθυμείς να προβείς στην ολοκληρωτική αφαίρεση του DuckDuckGo. τότε συνιστούμε να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης. Μόλις ολοκληρώσεις επιτυχώς την αφαίρεση του προγράμματος, καλό θα ήταν να προβείς και σε επαναφορά (reset) του web browser σου.

Μόλις ολοκληρώσεις επιτυχώς τα παραπάνω, και για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι το σύστημα του υπολογιστή σου είναι καθαρό από PUPs και malware, προτείνουμε τη σάρωση συστήματος με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-spyware.

Συνήθως, η ολοκληρωτική αφαίρεση του DuckDuckGo virus από τη συσκευή, δεν θέλει περισσότερα από 2-3 λεπτά. Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι όσο μεγαλύτερη προσοχή δείχνεις όταν περιηγείσαι στο διαδίκτυο ή όταν κατεβάζεις προγράμματα, τόσο περισσότερο μειώνεις τις πιθανότητες να εκθέσεις σε κυβερνο-επιθέσεις το σύστημα του υπολογιστη σου.

FAQ:

Ερώτηση. Το DuckDuckGo website αντικατέστησε ξαφνικά και αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα του web browser μου. Αν και σε γενικές γραμμές δείχνει cool, επιβραδύνει σημαντικά τις ταχύτητες του υπολογιστή μου. Επίσης, άρχισαν να εμφανίζονται πολλές κι εκνευριστικές διαφημίσεις. Αποφάσισα πως δεν θέλω άλλο αυτή τη μηχανή αναζήτησης στον υπολογιστή μου. Θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε για το τι πρέπει να κάνω;

Απάντηση. Στην περίπτωση που το DuckDuckGo αντικατέστησε αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα του web browser σου, καθώς και την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, το πιθανότερο είναι αυτό να συνέβη λόγω του ότι δεν έδειξες την απαραίτητη προσοχή όταν κατέβαζες κάποια εφαρμογή / πρόγραμμα από το διαδίκτυο. Ωστόσο, καλό θα ήταν να επισημανθεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΔΕΝ είναι ιός, επομένως θεωρείται ασφαλές για τις διαδικτυακές σου αναζητήσεις. Στην περίπτωση τώρα που επιθυμείς αφαίρεση του DuckDuckGo, μπορείς να βρεις αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης λίγο πιο κάτω.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του DuckDuckGo

Αφαίρεση DuckDuckGo από συστήματα Windows

Για την χειροκίνητη αφαίρεση του DuckDuckGo, θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης. Βεβαιώσου ότι απεγκατάστησες όλα τα προγράμματα που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το DuckDuckGo και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το DuckDuckGo ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση DuckDuckGo από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το DuckDuckGo ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση DuckDuckGo από Microsoft Edge

Εάν χρησιμοποιείς Microsoft Edge, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλα τα browser πρόσθετα (add-ons) που σχετίζονται με το DuckDuckGo. Επίσης, συνιστούμε την επαναφορά (reset) του browser.

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το DuckDuckGo θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Εάν χρησιμοποιείς Mozilla, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλα τα browser πρόσθετα (add-ons) που σχετίζονται με το DuckDuckGo. Κατόπιν, συνιστούμε επαναφορά (reset) του browser.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με DuckDuckGo και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση DuckDuckGo μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του DuckDuckGo.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση DuckDuckGo από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το DuckDuckGo και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του DuckDuckGo. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση DuckDuckGo από Safari

Για να αφαιρέσεις το DuckDuckGo από το Safari, θα πρέπει να προβείς σε επαναφορά (reset) του browser. Το DuckDuckGo δεν είναι ιός. Οπότε, μπορείς να επαναφέρεις εύκολα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης που επιθυμείς.

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το DuckDuckGo ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του DuckDuckGo. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα DuckDuckGo υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες