Απομάκρυνση Driver Assist (Δωρεάν Εγχειρίδιο Οδηγιών) - Εγχειρίδιο Οδηγιών Εύκολης Αφαίρεσης

Οδηγός Απεγκατάστασης Driver Assist

Τι είναι το Driver Assist?

Τι πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με Driver Assist

Driver Assist by SafeBytes

Το Driver Assist by Safebytes Software Inc. είναι ένας ελαφρύς driver manager που περιλαμβάνει πλήθος χρήσιμων λειτουργιών. Το συγκεκριμένο λογισμικό είναι συμβατό κυρίως με Microsoft Windows, συμπ. των εκδόσεων Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1, και 10. Το DriverAssist είναι ένα λογισμικό που θα σε βοηθήσει να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά όλους τους drivers της συσκευής σου, ενώ παράλληλα θα προβαίνει σε αυτόματες ενημερώσεις τους, οπότε δε θα χρειαστεί να κάνεις ξανά τις ενημερώσεις χειροκίνητα.

Ορισμένοι χρήστες υπολογιστών λανθασμένα χαρακτηρίζουν το DriverAssist ως ιό, καθώς το λογισμικό αυτό είναι 100% ασφαλές προς χρήση. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του. Εάν μετά την ανάγνωση ακόμα θα πιστεύεις ότι σου είναι άχρηστο και δεν αξίζει τον κόπο να το έχεις εγκαταστημένο και λειτουργικό στο σύστημα, τότε μπορείς να ακολουθήσεις τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του Driver Assist που θα βρεις στο τέλος αυτού του άρθρου.

Η μη σωστή και μη τακτική ενημέρωση των drivers (βλ. outdated drivers) τις περισσότερες φορές ευθύνεται για διάφορα σφάλματα που μπορεί να εμφανιστούν στην λειτουργία των Windows. Για αποφυγή εμφάνισης αυτών των σφαλμάτων, τα οποία συνήθως αποδεικνύονται περίπλοκα και δύσκολα στην επίλυσή τους, μπορείς να εγκαταστήσεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θα διαχειρίζεται αυτόματα την ενημέρωση των drivers σου και θα τους κρατάει σε βέλτιστη λειτουργική κατάσταση, οπότε θα κρατάει και σε βέλτιστη λειτουργική κατάσταση το σύστημα του υπολογιστή στο σύνολό του.

Το DriverAssist by Safebytes περιλαμβάνει τις εξής λειτουργίες:

  • Αυτόματη Driver Εγκατάσταση
  • Driver Intelligence
  • Έξυπνο Εντοπισμό Συσκευής (Smart Device Identification)
  • Πλήρες Backup και Επαναφορά
  • Ασφαλής USB Διαχείριση και Αποσύνδεση;
  • 24/7 Υποστήριξη Πελατών.

Παρόλο που το λογισμικό έλαβε αρκετές αρνητικές κριτικές και αξιολογήσεις στο παρελθόν, το τελευταίο καιρό έχει βελτιωθεί σημαντικά και η αρνητική εικόνα του παρελθόντος μοιάζει σα μια παλιά κακιά ανάμνηση. Πλέον, δεν προωθείται διαδικτυακά με τη χρήση επιθετικών marketing στρατηγικών και δεν εμπεριέχεται πια σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών τρίτων. Μπορούμε να πούμε ότι είναι πλέον ένα καθόλα αξιόπιστο, ασφαλές, και πολύ χρήσιμο συστημικό εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιούν άφοβα οι χρήστες για τη διαχείριση και ορθή συντήρηση των drivers τους.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι για να μην εκθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σου σε άσκοπο ρίσκο και έκθεση σε διεισδύσεις PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων), σε συμβουλεύουμε να ΜΗΝ προσπαθήσεις να αποκτήσεις δωρεάν, από αμφιβόλου αξιοπιστίας κι ασφάλειας ανακατευθύνσεις και ιστότοπους τρίτων, το license key είτε του Driver Assist Keygen ή του Safebytes Driver Assist. Η μη εξουσιοδοτημένη απόκτηση του license key όχι μόνο αποτελεί σοβαρή παράβαση του νόμου περί ιδιοκτησίας και πνευματικών δικαιωμάτων (βλ. copyright law), αλλά το πιθανότερο είναι εν τέλει να εκθέσεις σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σου όσο και την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών σου δεδομένων.

Τα παράνομα cracks λογισμικού είναι επικίνδυνα και το πιθανότερο είναι να εμπεριέχουν ύποπτα και ύπουλα λογισμικά κατασκοπείας (spyware) ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα (malware). Εν ολίγοις, οι παράνομες λήψεις αυξάνουν ραγδαία τις πιθανότητες μόλυνσης του συστήματος με διαφόρων ειδών PUPs και malware. Επομένως, στην περίπτωση που επιθυμείς να εγκαταστήσεις και να χρησιμοποιήσεις το Driver Assist, σε συμβουλεύουμε να το κατεβάσεις ΜΟΝΟ από την επίσημη ιστοσελίδα της Safebytes όπου και θα βρεις ασφαλές και αξιόπιστο link λήψης.

Επίσης, εάν εγκαταστάθηκαν ύποπτα προγράμματα παράλληλα με την λήψη του Driver Assist, τότε αυτό σημαίνει ότι κατέβασες το πρόγραμμα από αναξιόπιστη πηγή. Σε αυτή την περίπτωση, σύντομα θα αρχίσουν να σου εμφανίζονται εκνευριστικές και δυνητικά παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις και μπανεράκια. Εκτός αυτού, θα παρατηρήσεις σημαντική επιβράδυνση στις ταχύτητες συστήματος και web browsers, αλλά και την εμφάνιση ανακατευθύνσεων προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους τρίτων.

Άλλωστε, τα PUPs τύπου adware χρησιμοποιούνται ευρέως από τους κυβερνο-εγκληματίες για κερδοσκοπικούς λόγους. Μέσω adware προωθούνται διαδικτυακά αναξιόπιστα / παραπλανητικά / κακόβουλα / επικίνδυνα προϊόντα και υπηρεσίες. Ακόμα, τα PUPs έχουν τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτουν, καταγράφουν, προωθούν σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών-θυμάτων για την επίτευξη marketing και διαφημιστικών στόχων.

Επομένως, εάν επιθυμείς να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να εκθέσεις σε κίνδυνο το σύστημα και τα ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα, σε συμβουλεύουμε να προβαίνεις συχνά σε σάρωση συστήματος για τον εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση PUPs και malware που τυχόν καταφέρουν να τρυπώσουν κρυφά και να μολύνουν το σύστημα του υπολογιστή σου. Για άλλη μια φορά, τονίζουμε ότι η λήψη του DriverAssist θα πρέπει να γίνει ΜΟΝΟ από την επίσημη ιστοσελίδα του. Είναι ο μόνος αξιόπιστος τρόπος να σιγουρευτείς ότι θα κατεβάσεις νόμιμα το αυθεντικό πρόγραμμα!

Λογισμικό Driver AssistΤο Safebytes Driver Assist είναι ένα νόμιμο πρόγραμμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στη διαχείριση και συντήρηση των drivers του συστήματος.

Πως γίνεται η διαδικτυακή εξάπλωση των PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων)

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είναι πολύ πιθανό να διεισδύσουν στο σύστημα του υπολογιστή σου διαφόρων ειδών PUPs στην περίπτωση που κατεβάσεις το DriverAssist από κάποιον αναξιόπιστο ιστότοπο τρίτων. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος που μπορούν να διεσδύσουν στον υπολογιστή σου PUPs τύπου adware, κτλ.

Τα δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα έχουν τη τάση να κατεβαίνουν παράλληλα με λήψεις εφαρμογών τρίτων. Συνήθως, τα PUPs εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling), όπως πχ. download managers, PDF creators, audio ή video players, κλπ. Εμφανίζονται με τη μορφή δήθεν χρήσιμων browser πρόσθετων (browser add-ons), plug-ins, γραμμών εργαλείων (toolbars), ή επεκτάσεων (extensions).

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που σχετίζονται με την παρουσία και δράση PUPs στο σύστημα ενός υπολογιστή, περιλαμβάνουν πολύ συχνές εμφανίσεις εκνευριστικών, αναδυόμενων συνήθως, διαφημίσεων, ανακατευθύνσεις προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους τρίτων, σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες συστήματος και web browsers, κτλ. Επομένως, συνιστούμε την αφαίρεσή τους από το σύστημα, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι τέτοια προγράμματα έχουν διεισδύσει, εγκατασταθεί, και λειτουργούν στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή όταν κατεβάζεις στον υπολογιστή σου προγράμματα από το διαδίκτυο. Σε συμβουλεύουμε να επιλέγεις πάντα Για Προχωρημένους (“Advanced”) ή Προσαρμοσμένη (“Custom”) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς να κατεβάσεις συνειδητά κάθε φορά. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, οι οποίες λήψεις είναι συνήθως PUPs με τη μορφή plug-ins, πρόσθετων (add-ons), γραμμών εργαλείων (toolbars) ή επεκτάσεων (extensions). Εν τέλει αυτά τα δήθεν χρήσιμα εργαλεία αποδεικνύεται ότι είναι adwares, browser hijackers, κτλ. τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν πλήθος προβληματικών καταστάσεων.

Πάντως, αν μετά την λήψη κι εγκατάσταση του Safebytes DriverAssist άρχισαν να σου εμφανίζονται διαφημίσεις και πιστεύεις ότι για την εμφάνισή τους ευθύνεται αυτό το πρόγραμμα, τότε οφείλουμε να σου πούμε ότι κάνεις λάθος. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστούμε την εγκατάσταση και χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας, το οποίο και θα προχωρήσει σε σάρωση συστήματος ώστε να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά το PUPs (ή PUPs) που ευθύνεται γι' αυτό.

Αφαίρεση του Driver Assist

Είναι ξεκάθαρο πως το Driver Assist ΔΕΝ είναι κακόβουλο. Είναι ένα ασφαλές πρόγραμμα, και μάλιστα ιδιαιτέρως χρήσιμο. Ωστόσο, αν δεν επιθυμείς άλλο την παρουσία του στο σύστημα του υπολογιστή σου, τότε μπορείς να προβείς σε ολοκληρωτική αφαίρεση του DriverAssist μέσω του installer του που θα βρεις στη τοποθεσία Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων (Add/Remove Programs).

Παρακάτω, η ομάδα των ειδικών μας ετοίμασε έναν αναλυτικό οδηγό για την εύκολη χειροκίνητη αφαίρεση του DriverAssist από σύστημα υπολογιστή.

  1. Κλικ στο Μενού Έναρξης και επιλογή Πίνακας Ελέγχου. Η πρόσβαση στον Πίνακα Ελέγχου μπορεί να γίνει και μέσω Windows Key + R, γράφοντας control panel στο Run και Enter.
  2. Μόλις βρεθείς στον Πίνακα Ελέγχου, ψάξε σε Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων.
  3. Εντόπισε το Driver Assist (by SafeBytes) και κλικ Απεγκατάσταση (Uninstall).
  4. Ακολούθησε τις οδηγίες που θα εμφανιστούν στην οθόνη του υπολογιστή σου.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Malwarebytes.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες