Τι είναι DNSLockington.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Τι πρέπει να γνωρίζω σχετικά με το αρχείο DNSLockington.exe?

Το αρχείο DNSLockington.exe είναι ένα από τα στοιχεία που σχετίζονται με τον ιό DNS Unlocker. Ουσιαστικά, ο ιός DNS Unlocker είναι ένα διαφημιστικού τύπου παράσιτο, το οποίο εμφανίζει σε μεγάλο όγκο και συχνότητα εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις κάθε φορά που ο χρήστης-θύμα ξεκινά να πλοηγείται στο διαδίκτυο με τον web browser του. Το εκτελέσιμο αρχείο DNSLockington.exe είναι ένα περίπλοκο πρόγραμμα που εμφανίζει αυτές τις διαφημίσεις.

Εκ πρώτης όψεως, μπορεί να πιστέψετε ότι οι διαφημίσεις από DNS Unlocker είναι χρήσιμες, καθώς τις περισσότερες φορές έχουν ως περιεχόμενο πολύ συμφέρουσες διαδικτυακές προσφορές, ενδιαφέρουσες συγκρίσεις τιμών, και πολλών άλλων τύπων περιεχόμενο που θα φαίνεται δελεαστικό, και ίσως κάποια στιγμή πιστέψετε ότι κλικάροντας σε κάποια από αυτές τις διαφημίσεις θα καταφέρετε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας αγορών.

Δυστυχώς, αυτές οι διαφημίσεις έχουν δημιουργηθεί για ένα και μοναδικό σκοπό κι αυτός φυσικά δεν είναι το δικό σας συμφέρον. Αντιθέτως, σκοπός τους είναι να ανακατευθύνουν το μέγιστο δυνατό αριθμό χρηστών προς συγκεκριμένους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Με αυτό το τρόπο καταφέρνουν και βελτιώνουν τη διαδικτυακή κατάταξη των ιστότοπων αυτών, ενώ παράλληλα αυξάνουν τις πιθανότητες δυνητικών πωλήσεων. Όλα αυτά φυσικά με το αζημίωτο για τους δημιουργούς του συγκεκριμένου ανεπιθύμητου προγράμματος.

Φυσικά, σας συνιστούμε να ΜΗΝ κλικάρετε διαφημίσεις που σχετίζονται με το DNSLockington.exe, γιατί είναι πολύ πιθανό να ανακατευθυνθείτε προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους τρίτων. Μπορεί αρκετοί από αυτούς τους ιστότοπους να φαίνονται καθώς πρέπει και το περιεχόμενό τους δελεαστικό, ωστόσο με διάφορους έμμεσους τρόπους θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να κατεβάσετε διαφόρων ειδών ύποπτα ή ακόμα και κακόβουλα λογισμικά κι αρχεία.

Γενικά, σας συνιστούμε να μείνετε μακρυά από αυτές τις διαφημίσεις. Κυριώς, από αυτές που σε κάποιο σημείο τους εμπεριέχουν “Brought to you by…,” “Ads by…”, ή “Powered by…”, γιατί το πιθανότερο είναι να έχουν δημιουργηθεί από κάποιο ύποπτο adware (είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις). Κλικάροντας κάποια από αυτές τις διαφημίσεις όχι μόνο δεν θα έχετε κάποιο ουσιαστικό κέρδος, αλλά θα εκθέσετε σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σας όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων που έχετε αποθηκευμένα εκεί.

Πώς μπορεί το DNSLockington.exe να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου?

Συνήθως, το DNSLockington.exe καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών, κυρίως λόγω της απροσεξίας των χρηστών. Συγκεκριμένα, έχει τη τάση να διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν καθημερινά κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο. Έτσι, μη προσέχοντας καθόλη τη διαδικασία λήψης/εγκατάστασης μιας τέτοιας εφαρμογής, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κατεβάσετε παράλληλα κάποιο ανεπιθύμητο πρόγραμμα κι αρχείο.

Για αυτό λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί με τις εφαρμογές που κατεβάζετε, καθώς και ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διαδικασία λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής. Είναι προτιμότερο να αποφεύγετε Προεπιλεγμένη (Default) ή Βασική (Standard) μορφή εγκατάστασης.

Αντιθέτως, σας συνιστούμε να προτιμήσετε Προσαρμοσμένη (Custom) ή Για Προχωρημένους (Advanced) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων.

Users should also stay clear of suspicious emails that come from unknown senders. It is advisable not to open such emails at all; they might present malicious links or deliver infectious attachments that can contaminate your computer with adware or other potentially unwanted programs.

Τι πρέπει να κάνω στην περίπτωση που διαπιστώσω ότι το εκτελέσιμο αρχείο DNSLockington.exe βρίσκεται ήδη, και τρέχει, στο σύστημα του υπολογιστή μου?

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, το DNSLockington.exe είναι ένα περίπλοκο αρχείο και πρέπει να έχετε καλές γνώσεις πληροφορικής για να καταφέρετε να το αφαιρέσετε σωστά κι ολοκληρωτικά.

Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε χειροκίνητα το DNSLockington.exe, τότε κάντε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο – Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό DNS Unlocker? (Οδηγός Αφαίρεσης) και θα βρείτε έναν αναλυτικότατο οδηγό αφαίρεσης τόσο του ιού DNS Unlocker όσο και του εκτελέσιμου αρχείου DNSLockington.exe.

Παρόλα αυτά, οφείλουμε να σας συμβουλέψουμε να προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, όπως το εξαίρετο FortectIntego. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά όχι μόνο το συγκεκριμένο ιό, αλλά και οποιοδήποτε άλλο ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα κι αρχείο μπορεί να ‘τρύπωσε’ κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση