Απομάκρυνση DNS Unlocker version 1.3 (Οδηγίες Αφαίρεσης Ιών)

Οδηγός Απεγκατάστασης DNS Unlocker version 1.3

Τι είναι το DNS Unlocker version 1.3?

Εάν η ασφάλεια του υπολογιστή σας σας απασχολεί και ψάχνεστε γενικότερα επί του θέματος, τότε σίγουρα θα έχετε ακούσει για DNS Keeper, DNS Unblocker, DNSblock κι άλλες παρόμοιες εφαρμογές που ανήκουν στην κατηγορία ύποπτων προγραμμάτων τύπου ‘adware’ (ανεπιθύμητο λογισμικό που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις) και PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Όλα αυτά τα προγράμματα υπόσχονται ότι μπορούν να παρέχουν πρόσβαση σε τροποποιημένους DNS servers παραποιώντας την πραγματική τοποθεσία του χρήστη. Με άλλα λόγια, οι εφαρμογές που ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια των υπόσχονται ότι μπορούν να ξεγελάσουν το σύστημα παραποιώντας την πραγματική τοποθεσία του χρήστη.

Μια τέτοια υπηρεσία φαντάζει ιδιαιτέρως δελεαστική και χρήσιμη, έτσι δεν είναι? Ωστόσο, ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα προγράμματα τύπου malware έχουν πλούσια ύποπτη παρασκηνιακή δραστηριότητα και σε καμία περίπτωση δεν εκπληρώνουν αυτά που υπόσχονται!

DNS Unlocker version 1.3. Ακόμα ένα νέο PUP.

Η οικογένεια των add-ons (πρόσθετων) που σχετίζονται με DNS εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στο διαδίκτυο. Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να σας παρουσιάσουμε την νέα έκδοση DNS Unlocker version 1.3. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νεο-σχεδιασμένο browser add-on (πρόσθετο).

Έχει ήδη διεισδύσει σε πάρα πολλούς υπολογιστές. Είναι συμβατό με Google Chrome, Mozilla Firefox, και Internet Explorer. Το DNS Unlocker version 1.3 για Windows 7, 8, 10, XP κι άλλες Windows εκδόσεις μπορεί να διεισδύσει εύκολα σε υπολογιστές που δεν έχουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

Έχει χαρακτηρισθεί ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα), γιατί συνήθως καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διάφορων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που μπορεί να βρει κανείς ακόμα και σε δημοφιλείς κι αξιόπιστους ιστότοπους λήψεων τρίτων, όπως πχ. Cnet, Softonic, Soft32, κλπ. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένες ύποπτες παράλληλες λήψεις.

Ποιες είναι οι κρυφές λειτουργίες του DNS Unlocker version 1.3 adware?

Υπάρχουν αρκετές παρασκηνιακές λειτουργίες που σχετίζονται με την παρουσία του DNS Unlocker version 1.3 στο σύστημα ενός υπολογιστή. Εκτός του ότι έχει τη τάση να διεισδύει κρυφά κι έμμεσα σε συστήματα υπολογιστών, εμφανίζει μεγάλο όγκο και σε μεγάλη συχνότητα επιχορηγούμενες διαφημίσεις άγνωστων τρίτων, εμφανίζει ύποπτες ανακατευθύνσεις, υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών-θυμάτων, τροποποιεί κρυφά κι αυθαίρετα τις παραμέτρους των ρυθμίσεων του συστήματος στόχου, κτλ. Επομένως, στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι το DNS Unlocker version 1.3 έχει καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε σας προτεινούμε να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του χρησιμοποιώντας το εξαίρετο πρόγραμμα ασφάλειας FortectIntego ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antimalware (είδος λογισμικού ασφάλειας που προστατεύει από, εντοπίζει, αφαιρεί ολοκληρωτικά, ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία).

 1. Ολοένα και περισσότεροι χρήστες μας ρωτάνε σχετικά με τις αναδυόμενες διαφημίσεις από DNS Unlocker version 1.3 που τους εμφανίζονται ξαφνικά κάθε φορά που πλοηγούνται στο διαδίκτυο. Το συγκεκριμένο browser add-on (πρόσθετο), θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι ανεπιθύμητο γιατί όχι μόνο ‘πλημμυρίζει’ την οθόνη του χρήστη θύματος με εκνευριστικές διαφημίσεις, αλλά κλικάροντας κάποια από αυτές τις διαφημίσεις, ο χρήστης-θύμα μπορεί να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χρειαστεί να αντιμετωπίσει πληθώρα προβληματικών καταστάσεων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι διαφημίσεις από DNS Unlocker version 1.3 εμφανίζονται ως αναδυόμενες διαφημίσεις. Ωστόσο, έχουμε λάβει αρκετές αναφορές χρηστών ότι μπορεί να εμφανιστούν και με την μορφή μπάνερ, διαφήμισης πλήρους οθόνης, κειμένου, ή σε λίγες περιπτώσεις, ακόμα και με την μορφή video διαφημίσεων.
 2. Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, το DNS Unlocker version 1.3 θα προσπαθεί να προβαίνει αυθαίρετα και κρυφά σε λήψεις κι άλλων PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα). Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές καταγραφές ωστόσο ότι το συγκεκριμένο adware κατεβάζει/εγκαθιστά μόνο του άλλα ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου adware (είδος ανεπιθύμητου λογισμικού που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις) ή browser hijackers (είδος ανεπιθύμητου λογισμικού που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο). Παρόλα αυτά μπορεί να σας παραπλανήσει και να σας κάνει να κατεβάσετε άθελα ή ασυνείδητα διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία. Πώς τα καταφέρνει? Πολλές από τις διαφημίσεις DNS Unlocker version 1.3 εμπεριέχουν ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Επισκεπτόμενοι αυτούς τους ιστότοπους, μπορεί να κλικάρετε άθελά σας κάποιο κρυμμένο PUP installer. Με το που το κλικάρετε θα κατέβει στον υπολογιστή σας το αντίστοιχο PUP.
 3. Σας συνιστούμε να διαγράψετε άμεσα κι ολοκληρωτικά το DNS Unlocker version 1.3 στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι αυτό έχει τρυπώσει στον υπολογιστή σας. Άλλωστε, για όσο θα βρίσκεται στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε άγνωστους τρίτους τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις.
 4. Άλλο ένα πολύ αρνητικό χαρακτηριστικό σχετικά με το συγκεκριμένο adware είναι η δυσκολία απεγκατάστασής του. Το DNS Unlocker version 1.3 δεν θα ξεκολλήσει από τον υπολογιστή σας εύκολα. Το πιθανότερο είναι ότι παράλληλα με τη διείσδυσή του στον υπολογιστή σας, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα διάφορα βοηθητικά προγράμματα, παραπλανητικές καταχωρήσεις συστήματος, και θα εγκατασταθεί στο Windows startup. Με αυτό τον τρόπο, μεγιστοποιεί τις πιθανότητες να μην εντοπιστεί και να μην αφαιρεθεί ολοκληρωτικά.

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από αυτή την κυβερνο-απειλή?

Η αφαίρεση του DNS Unlocker version 1.3 από τους web browsers Chrome, Firefox, IE, και Safari μπορεί να γίνει εξίσου χειροκίνητα και αυτόματα. Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζετε ότι τα forums σχετικά με αφαιρέσεις ανεπιθύμητων προγραμμάτων τύπου malware είναι γεμάτα με σχολιασμούς χρηστών όπου αναφέρουν πως η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού DNS Unlocker version 1.3 virus με χειροκίνητο τρόπο είναι ένα ιδιαιτέρως δύσκολο και περίπλοκο εγχείρημα, καθώς δεν αρκεί απλά κάποιος να αφαιρέσει την επέκτασή του (βλ. disable the extension).

Συνήθως, αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα εγκαθιστά κρυφά σε διάφορα παρασκηνιακά τμήματα του συστήματος βοηθητικά αρχεία ή άλλα σχετικά PUPs τα οποία με τον τρόπο τους βοηθούν το συγκεκριμένο adware να επανεμφανίζεται ξανά και ξανά.

Παρόλα αυτά, όσοι χρήστες επιθυμούν να δοκιμάσουν να το αφαιρέσουν χειροκίνητα, οι ειδικοί μας σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων έχουν ετοιμάσει έναν απλό και αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης που μπορείτε να βρείτε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ωστόσο, καλό θα ήταν, στην περίπτωση που το DNS Unlocker version 1.3 συνεχίζει τις επανεμφανίσεις του, να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό ασφάλειας που προστατεύει από, εντοπίζει, και διαγράφει ολοκληρωτικά, οποιοδήποτε ανεπιθύμητο, κακόβουλο, ή πρόγραμμα / αρχείο κατασκοπίας έχει διεισδύσει και μολύνει το σύστημα του υπολογιστή).

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του DNS Unlocker version 1.3

Αφαίρεση DNS Unlocker version 1.3 από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το DNS Unlocker version 1.3 και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το DNS Unlocker version 1.3 ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση DNS Unlocker version 1.3 από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το DNS Unlocker version 1.3 ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση DNS Unlocker version 1.3 από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το DNS Unlocker version 1.3 θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με DNS Unlocker version 1.3 και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση DNS Unlocker version 1.3 μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του DNS Unlocker version 1.3.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση DNS Unlocker version 1.3 από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το DNS Unlocker version 1.3 και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του DNS Unlocker version 1.3. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση DNS Unlocker version 1.3 από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το DNS Unlocker version 1.3 ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του DNS Unlocker version 1.3. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα DNS Unlocker version 1.3 υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες