Αφαίρεση adware DNS Unlocker (Οδηγίες Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Αυγ 2018

Οδηγός Απεγκατάστασης του adware DNS Unlocker

Τι είναι το DNS Unlocker adware (ανεπιθύμητο λογισμικό διαφημίσεων)?

Τι είναι το DNS Unlocker?

DNS Unlocker adware

Το DNS Unlocker είναι μια δωρεάν εφαρμογή η οποία αποτελεί έντονο θέμα συζητήσεων στο διαδίκτυο σχετικά με τη διαδικτυακή ασφάλεια και τα ανεπιθύμητα προγράμματα. Για αυτό τον λόγο, πολλοί ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων αποφάσισαν να διερευνήσουν την αξιοπιστία και τις πολιτικές του όσον αφορά την ασφάλεια των χρηστών. Όλοι κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Πρόκειται για πρόγραμμα τύπου adware (ανεπιθύμητο λογισμικό εμφάνισης εκνευριστικών και παραπλανητικών διαφημίσεων) και PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Παρομοίως με τον κλώνο του CloudScout, υπόσχεται να : Ξεμπλοκάρει Δωρεάν κλειδωμένες ιστοσελίδες και digital media! Η DNS υπηρεσία μας είναι ταχύτερη από VPM κι ευκολότερη στην εγκατάσταση και ρύθμιση....

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα έχει τη τάση να διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση των χρηστών. Ο κυριότερος τρόπος διαδικτυακής του εξάπλωσης είναι η έμμεση και παραπλανητική μέθοδος bundling. Συγκεκριμένα, με την μέθοδο bundling καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες καθημερινά στο διαδίκτυο.

Έτσι, αν κατεβάζετε κι εσεις δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές, χωρίς ωστόσο να δείχνετε την απαραίτητη προσοχή κατά τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασής τους, τότε θα κατεβαίνει παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της κάθε εφαρμογής (εάν έχει). Κυρίως, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν κατεβάζετε εφαρμογές τύπου download managers, PDF creators, media players, κλπ., ακόμα και από γνωστούς ιστότοπους λήψεων τρίτων, όπως πχ. download.com, soft32.com, softonoc.com, cnet.com, etc. Ακριβώς επειδή λοιπόν το DNS Unlocker adware εξαπλώνεται διαδικτυακά με αυτό τον έμμεσο και σαφώς παραπλανητικό για τον χρήστη τρόπο, έχει χαρακτηρισθεί ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το DNS Unlocker είναι συμβατό με όλους τους δημοφιλείς web browsers, όπως πχ. Google Chrome, Mozilla Firefox, και Internet Explorer. Σε περίπτωση τώρα που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων όλων των web browsers που έχετε εγκαταστημένους και χρησιμοποιείτε για τις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις κι αναζητήσεις (βλ. browser hijacking). Κατόπιν, θα ξεκινήσει να υλοποιεί τις marketing καμπάνιες για τις οποίες έχει προγραμματιστεί να προωθεί. Για αυτό τον λόγο, θα αρχίσουν να σας εμφανίζονται λείαν συντόμως δεκάδες διαφημίσεις σε μορφή κειμένου, banner, αναδυόμενων, κλπ. Αν και σε πολλές περιπτώσεις οι διαφημίσεις αυτές μπορεί να σας φανούν άκρως δελεαστικές, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή! Στην πραγματικότητα, ο λόγος που το συγκεκριμένο adware σας εμφανίζει αυτές τις διαφημίσεις σαφώς και δεν είναι για να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας αγορών. Αντιθέτως, σκοπός του είναι να σας ανακατευθύνει προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites) έναντι φυσικά αδράς αμοιβής.

Τώρα, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτές τις ύποπτες ανακατευθύνσεις, και με το τρόπο αυτό να αποφύγετε να ρισκάρετε την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος και την ασφάλεια των αποθηκευμένων σε αυτό προσωπικών σας δεδομένων, είναι να μην κλικάρετε στις διαφημίσεις DNS Unlocker και γενικότερα να μην ακολουθήσετε ό,τι μπορεί να σας προτείνει αυτό το adware.

Τέλος, αν παρατηρήσατε ότι άρχισαν να σας εμφανίζονται γενικότερα παραπλανητικές διαφημίσεις, ύποπτες ανακατευθύνσεις, σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες τους συστήματος και των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων/αναζητήσεων, κι άλλες προβληματικές καταστάσεις, τότε σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware (λογισμικό προστασίας από ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία), όπως πχ. το εξαίρετο SpyHunter 5.

DNS Unlocker

Πώς μπορεί το DNS Unlocker να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, η διαδικτυακή εξάπλωση του DNS Unlocker σχετίζεται στενά με συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών τρίτων (βλ. μέθοδος bundling). Άλλωστε, η μέθοδος bundling χρησιμοποιείται ευρέως για τη διαδικτυακή εξάπλωση adwares (ανεπιθύμητα λογισμικά που εμφανίζουν εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις), browser hijackers (ανεπιθύμητα λογισμικά που καταλαμβάνουν τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο), και διαφόρων ειδών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα).

Οι διαφημίσεις DNS Unlocker μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται και στο δικό σας υπολογιστή σε περίπτωση που κατεβάσατε πρόσφατα κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή, όπως πχ. download manager ή video streaming. Επίσης, σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι συνήθως στα συνοδευτικά πακέτα λήψης εμπεριέχονται περισσότερα από ένα ύποπτα προγράμματα, οπότε και είναι πολύ πιθανό το DNS Unlocker να συνοδεύεται και από άλλα PUPs, όπως πχ. YoutubeAdBlocker, Junk Cleaner, CouponScanner, κλπ.

Τώρα, εάν θέλετε να αποφύγετε αυτού του είδους τις παράλληλες και σαφώς ανεπιθύμητες διεισδύσεις, τότε θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί με τις εφαρμογές που κατεβάζετε. Επίσης, θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης, αντί για Quick (Γρήγορη) ή Basic (Βασική). Έτσι, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Με αυτό το τρόπο, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. το DNS Unlocker.

DNS Unlocker adware

Ενημέρωση σχετικά με την αφαίρεση του ιού DNS Unlocker virus (1):

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο adware μπορεί να προκαλέσει πραγματικό χάος στις DNS ρυθμίσεις του υπολογιστή. Για να μπορέσετε να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό DNS Unlocker, θα πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που θα βρείτε στην επόμενη σελίδα ΚΑΙ να επαναφέρετε τις DNS ρυθμίσεις στον υπολογιστή σας:

 1. Άνοιγμα Πίνακα Ελέγχου (“Control Panel”) και κλικ στο Δίκτυο και Ίντερνετ (“Network and Internet”)-> Κέντρο Δικτύου και Κοινής Χρήσης (“Network and Sharing Center”)-> Αλλαγή Ρυθμίσεων Προσαρμογέα (“Change Adapter Settings”). Εκεί, θα μπορέσετε να δείτε την ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο.
 2. Δεξί κλικ, κι επιλογή Ιδιότητες (“Properties”). Κατόπιν, βρείτε Πρωτόκολλο Ίντερνετ Έκδοση 4 (TCP/IPv4) (“Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)”). Τικάρετε και κάντε ξανά κλικ στις Ιδιότητες (“Properties”). Στις Ιδιότητες, βεβαιωθείτε ότι έχουν επιλεγεί (“Obtain an IP address automatically”) και (“Obtain DNS server address automatically!”). Όπως έχουμε τονίσει, το DNS Unlocker malware μπορεί να προσπαθήσει να αλλάξει αυτές τις ρυθμίσεις ώστε να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες ολοκληρωτικής αφαίρεσής του!
 3. Επιλογή “OK” κι αποθήκευση των αλλαγών.

Ενημέρωση σχετικά με την αφαίρεση του ιού DNS Unlocker virus (2):

Γνωρίζουμε ότι αυτή η adware τύπου ανεπιθύμητη εφαρμογή έχει ενημερωθεί αρκετές φορές από τότε που πρωτο-κυκλοφόρησε. Σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες μας, μπορεί να κρύψει τα αρχεία της σε διάφορα σημεία του συστήματος του υπολογιστή σας έτσι ώστε να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες να μην αντιληφθείτε την παρουσία της.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ήδη κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware κι έχετε προβεί σε γενική σάρωση συστήματος για εντοπισμό κακόβουλων αρχείων, ή ακολουθήσατε τις αναλυτικές οδηγίες μας για χειροκίνητη αφαίρεση του ιού DNS Unlocker, αλλά παρόλα αυτά αποτύχατε να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά, τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Άνοιγμα Πίνακα Ελέγχου (“Control Panel”) και κατόπιν Εμφάνιση και Εξατομίκευση (“Appearance and Personalization”) -> Επιλογές Φακέλων (“Folder Options”)
 2. Πηγαίντε στην Καρτέλα Προβολή (“View”) κι επιλέξτε Εμφάνιση Κρυμμένων Αρχείων, Φακέλων, και Μονάδων Δίσκου (“Show hidden files, folders and drives”) και ξετικάρετε Απόκρυψη Επεκτάσεων για Γνωστούς Τύπους Αρχείων (“Hide extensions for known file types”). Κλικ Εφαρμογή (“Apply”) ώστε να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
 3. Κατόπιν, κάντε κλικ στο Windows Key πατώντας ταυτόχρονα το R ώστε να ενεργοποιηθεί το Run και enter %temp%. Έχοντας πατήσει “Enter”, θα πρέπει να βρεθείτε σε νέο directory.
 4. Επιλογή όλων των προσωρινών αρχείων (temporary files) που θα εμφανιστούν και προχωρήστε σε διαγραφή τους.

Σας συμβουλεύουμε να ελέγξετε επίσης Αρχεία Προγραμμάτων (“Program Files”) και Φακέλους Δεδομένων Προγραμμάτων (“Program Data Folders”) και να διαπιστώσετε εάν έχουν αποθηκευθεί εκεί ύποπτα αρχεία που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό DNS Unlocker virus. Καλό είναι να διπλοτσεκάρετε εξίσου τους οδηγούς, C: και D:. Τέλος, εάν συνεχίζουν να εμφανίζονται διαφημίσεις από DNS Unlocker στον web browser, σας συνιστούμε να πάτε στον φάκελο “Appdata” και να διαγράψετε το προφίλ σας για το συγκεκριμένο web browser.

Άλλες εκδόσεις του ιού DNS Unlocker:

DNS Unlocker Version 1.3: Αυτός ο τύπος του DNS Unlocker είναι πανομοιότυπος με την προηγούμενη έκδοση. Υποστηρίζει ότι έχει τη δυνατότητα να επιτρέπει συνδέσεις σε διαφορετικό DNS server, και μάλιστα υπόσχεται ότι έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση σε μπλοκαρισμένα domains. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με την προηγούμενη έκδοση, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ανεπιθύμητο διαφημιστικού-τύπου πρόγραμμα του οποίου ο μόνος στόχος είναι η παραγωγή κέρδους, μέσω των διαφημίσεων, για τους δημιουργούς του.

Συνήθως, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling). Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, αρχίζει να εμφανίζει επιχορηγούμενες αναδυόμενες διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων, ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους, αυθαίρετες και κρυφές λήψεις κι εγκαταστάσεις λογισμικού εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies) ώστε να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αμοιβής πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές δραστηριότητες/προτιμήσεις των χρηστών, χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος των πόρων του συστήματος-στόχου, αλλάζει τις ρυθμίσεις browsers, μπλοκάρει τις προσπάθειες ολοκληρωτικής αφαίρεσής του.

DNS Unlocker Version 1.4: Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την εμφάνιση του DNS Unlocker version 1.3, εμφανίστηκε μια νέα πιο ενημερωμένη έκδοση του DNS Unlocker, το DNS Unlocker version 1.4. Πέραν ορισμένων τεχνικών ενημερώσεων, ο σκοπός κι αυτής της έκδοσης παραμένει ο ίδιος – να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται στο κάθε σύστημα-στόχο που διεισδύει και η προβολή επιχορηγούμενων διαφημίσεων τρίτων.

Μέσω αυτών των διαφημίσεων, μοχλεύει και μεγιστοποιεί τις ροές επισκεψιμότητας προς ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites) αυξάνοντας τη διαδικτυακή τους κατάταξη, και φυσικά οι δημιουργοί του πληρώνονται αδρά για αυτό. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζετε ότι στην περίπτωση που διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης. Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους, έναντι αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις. Οι πολλές ύποπτες διεργασίες που θα τρέχει στο παρασκήνιο, θα οδηγήσουν σε εμφανή επιβράδυνση των ταχυτήτων συστήματος και web browsers.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του adware DNS Unlocker

Αφαίρεση DNS Unlocker από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το DNS Unlocker και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το DNS Unlocker ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση DNS Unlocker από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το DNS Unlocker ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του adware DNS Unlocker από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το DNS Unlocker θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με DNS Unlocker adware (ανεπιθύμητο λογισμικό διαφημίσεων) και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση DNS Unlocker adware (ανεπιθύμητο λογισμικό διαφημίσεων) μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του DNS Unlocker adware (ανεπιθύμητο λογισμικό διαφημίσεων).Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση DNS Unlocker από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το DNS Unlocker και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του DNS Unlocker. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση DNS Unlocker από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το DNS Unlocker ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του DNS Unlocker. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα DNS Unlocker υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες