Τι είναι DeltaTB.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Διαπιστώσατε πρόσφατα το DeltaTB.exe να τρέχει στο task manager του υπολογιστή σας? Τότε, σας συμβουλεύουμε να ελέγξετε τους web browsers σας (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, κλπ.), γιατί είναι πολύ πιθανόν να έχουν καταληφθεί από αυτό το ύποπτο εκτελέσιμο αρχείο και είναι ζήτημα χρόνου έως ότου δείτε την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης που ορίσατε να έχουν αντικατασταθεί αυθαίρετα από το delta-homes.com. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ΔΕΝ θα πρέπει να το αγνοήσετε, γιατί το να έχετε ένα ‘browser hijacker’ (ανεπιθύμητο πρόγραμμα που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο) εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας, ισοδυναμεί με πληθώρα εκνευριστικών προβλημάτων.

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι με το που διεισδύσει, εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με το τρόπο αυτό θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις. Επίσης, θα σας εμφανίζει συχνά εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις και ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Ακόμα, διαπιστώσαμε ότι εμφανίζει ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζήτησης που απώτερο σκοπό έχουν την ανακατεύθυνσή σας προς συγκεκριμένους ιστότοπους για κερδοσκοπικούς φυσικά λόγους. Όλα αυτά, κι ακόμα περισσότερα, εις βάρος σας. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, υπάρχει η πιθανότητα, κατόπιν κλικαρίσματος σε κάποια διαφήμιση από Delta Homes, να διεισδύσουν στον υπολογιστή σας κι άλλα ανεπιθύμητα προγράμματα, χωρίς φυσικά τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωσή σας.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, το DeltaTB.exe διαδίδεται διαδικτυακά με την μέθοδο bundling. Η μέθοδος bundling χρησιμοποιείται ευρέως για τη διάδοση διαφόρων ειδών ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. adwares (λογισμικά εμφάνισης ανεπιθύμητων διαφημίσεων), browser hijackers (ανεπιθύμητα λογισμικά που καταλαμβάνουν τον έλεγχο λειτουργίας/ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο), γιατί είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματική, αλλά και νόμιμη.

Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, το DeltaTB.exe αποθηκεύεται στη τοποθεσία ‘C:\Program Files\delta\delta’. Αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι κατάφερε να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, ελέγξτε το. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε σας συμβουλεύουμε να προβείτε σε άμεση αφαίρεση αυτού του ύποπτου εκτελέσιμου αρχείου κι όλων των σχετικών προγραμμάτων, καθώς αυτά σχετίζονται με πληθώρα παρασκηνιακών κι ανεπιθύμητων διεργασιών.

Εάν ελέγξετε το σύστημα του υπολογιστή σας για το DeltaTB.exe χρησιμοποιώντας κάποιο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), τότε δώστε σημασία στα εξής ονόματα: W32.Clodd0c.Trojan.435a, Adware.Toolbar.146, Win32/Toolbar.Babylon.A, Win32.Troj.Agent.a.(kcloud), PUP.Optional.Delta.A, Babylon (fs).

Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Λογισμικό
Σύγκριση