Τι είναι deltaEng.dll? Συνίσταται αφαίρεση?

Το deltaEng.dll είναι ένα αμφιβόλου αξιοπιστίας αρχείο, δημιουργία της εταιρίας ανάπτυξης λογισμικού Montera Technologies LTD. Το αρχείο αυτό μοιάζει με ένα τυπικό .dll αρχείο, ωστόσο το όνομά του σας ενημερώνει ξεκάθαρα ότι σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο ιό. Αν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο, τότε ΔΕΝ θα πρέπει να αφήσετε το deltaEng.dll στον υπολογιστή σας, γιατί σχετίζεται με ένα ιδιαιτέρως ύποπτο κι αναξιόπιστο πρόγραμμα, το delta-homes.com.

Ήδη έχει χαρακτηριστεί ως ‘browser hijacker’ (ανεπιθύμητο λογισμικό που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο) και ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Και όπως θα διαβάσετε παρακάτω, οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι απολύτως δικαιολογημένοι.

Πρώτα από όλα, το Delta homes διαδίδεται διαδικτυακά χρησιμοποιώντας την έμμεση μέθοδο bundling. Συγκεκριμένα, η μέθοδος bundling επιτρέπει σε ανεπιθύμητα προγράμματα αυτού του είδους να διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν καθημερινά στο διαδίκτυο. Έτσι, αν μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε κάποια από αυτές χωρίς να δείξετε την απαραίτητη προσοχή, τότε είναι πολύ πιθανόν να κατέβει παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της εφαρμογής (εάν έχει).

Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, προβαίνει άμεσα σε αυθαίρετες τροποποιήσεις στις παραμέτρους ρυθμίσεων του υπολογιστή κι εγκαθιστά το πρόσθετό του σε όλους τους web browsers που έχετε εγκαταστημένους στο σύστημα του υπολογιστή σας, όπως πχ. Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, κλπ. Κατόπιν, θα μπορεί ανενόχλητα να σας εμφανίζει πειραγμένα αποτελέσματα αναζήτησης που θα προωθούν ύποπτα περιεχόμενα, όπως πχ. ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites).

Τέλος, η παρουσία του deltaEng.dll υποδηλώνει ότι είναι πολύ πιθανόν να έχουν διεισδύσει κι άλλα ανεπιθύμητα προγράμματα που σχετίζονται με αυτό, όπως πχ. Delta Toolbar, Babylon Toolbar, Montera toolbar, κλπ., τα οποία δημιουργούν παρόμοιες προβληματικές καταστάσεις με αυτές του delta-homes.com. Με το που διεισδύσει, αποθηκεύεται στον φάκελο της τοποθεσίας ‘C:\Program Files’.

Σε περίπτωση λοιπόν που διαπιστώσετε την παρουσία του εκεί, σας συμβουλεύουμε να απαλλαγείτε ΑΜΕΣΑ από την παρουσία του deltaEng.dll. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα παρακάτω εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας τα οποία αποδεδειγμένα είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικά : FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Λογισμικό
Σύγκριση