Τι είναι delta-homes.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Το delta-homes.exe είναι ένα κακόβουλο εκτελέσιμο αρχείο το οποίο μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή σας χωρίς την έγκριση κι επίγνωσή σας. Μάλιστα, η παρουσία του αρχείου αυτού είναι ξεκάθαρη ένδειξη ότι έχει διεισδύσει παράλληλα και το delta-homes.com. Αυτή η ύποπτη κι αναξιόπιστη μηχανή αναζήτησης έχει ήδη χαρακτηρισθεί ως browser hijacker (ανεπιθύμητο πρόγραμμα που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας/ρύθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο) και ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Σε αυτή την περίπτωση, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Αυτό θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίζει και να αφαιρεί ολοκληρωτικά οποιοδήποτε ανεπιθύμητο πρόγραμμα μπορεί να διείσδυσε κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας, όπως πχ. το delta-homes.exe.

Εάν λοιπόν βρήκατε το delta-homes.com στους web browsers σας, συμπεριλαμβανόμενων των Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, κλπ., τότε αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι το σύστημα του υπολογιστή σας έχει μολυνθεί από browser hijacker ή PUP. Συνήθως, αυτού του είδους τα προγράμματα καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο. Έτσι, αν μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε κάποια από αυτές χωρίς να δείξετε την απαραίτητη προσοχή κατά τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασής της, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κατέβει παράλληλα στον υπολογιστή σας και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει) (βλ. μέθοδος bundling).

Για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να αποφεύγετε να επιλέγετε ‘Quick’ (Γρήγορη), ‘Basic’ (Βασική) ή ‘Recommended’ (Προτεινόμενη) μορφή εγκατάστασης. Αντιθέτως, σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα ‘Custom’ (Προσαρμοσμένη) ή ‘Advanced’ (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε.

Εάν το Delta Homes καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα χρησιμοποιεί το delta-homes.exe για να ενεργοποιείται κάθε φορά που θα κάνετε reboot τον υπολογιστή. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι μπλοκάρει δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης, όπως πχ. Google, Yahoo, έτσι ώστε να μπορεί να εμφανίζει ανενόχλητα ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζητήσεων. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να εμπεριέχουν ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Μέσω αυτών των ιστότοπων κινδυνεύετε να κατεβάσετε άθελα/ασυνείδητα ακόμα και κακόβουλα προγράμματα, όπως πχ. malware και viruses.

Για να αποφύγετε όλες τις προβληματικές καταστάσεις που σχετίζονται με ανεπιθύμητα/κακόβουλα προγράμματα, σας συνιστούμε να έχετε πάντα εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως κάποιο από τα παρακάτω προτεινόμενα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Λογισμικό
Σύγκριση