Απομάκρυνση Delta-homes.com (Οδηγίες Αφαίρεσης) - Ιούν 2014 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης Delta-homes.com

Τι είναι το Delta-homes.com?

Τι είναι το Delta-homes.com?

Το Delta-homes.com είναι μια σελίδα αναζήτησης, η οποία προωθείται μέσω δωρεάν/δοκιμαστικών προγραμμάτων (βλ. μέθοδος bundling). Χαρακτηρίζεται ως browser hijacker (ανεπιθύμητο πρόγραμμα που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο) κι έχει τη δυνατότητα διείσδυσης σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows.

Έχουμε λάβει ήδη εκατοντάδες αναφορές σχετικά με αυτό το πρόγραμμα από χρήστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, κι αλλού. Σε αυτό το σημείο, είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαριστεί ότι το Delta Homes ΔΕΝ είναι ιός. Είναι απλά μια ύποπτη, και σαφώς αναξιόπιστη, μηχανή αναζήτησης η οποία χρησιμοποιείται για να προβάλλει στους χρήστες επιχορηγούμενο περιεχόμενο τρίτων. Δυστυχώς, κανείς δε μπορεί να σας εγγυηθεί σε τι είδους ιστότοπους θα ανακατευθυνθείτε κλικάροντας στους συγκεκριμένους συνδέσμους ανακατεύθυνσης. Το πιο πιθανό πάντως είναι ότι θα ανακατευθυνθείτε σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites) μέσω των οποίων κινδυνεύετε να εκθέσετε το σύστημα του υπολογιστή σας σε διεισδύσεις ακόμα και ιών ή malware.

Σε περίπτωση που διεισδύσει και στον δικό σας υπολογιστή, θα αντικαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης σε όλους τους web browsers σας, καθώς είναι συμβατό με Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, κλπ. Εάν λοιπόν επιθυμείτε να αποφύγετε ύποπτες ανακατευθύνσεις από Delta-Homes.com προς ύποπτους κι εν δυνάμει επικίνδυνους ιστότοπους, τότε σας συνιστούμε να το εντοπίσετε και να το αφαιρέσετε άμεσα. Θα πρέπει όμως να σας ενημερώσουμε ότι η αφαίρεση αυτού του browser hijacker δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, γιατί υποστηρίζεται από την εφαρμογή Search Protect, η οποία προστατεύει τις τροποποιημένες browser ρυθμίσεις και αποτρέπει την ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του ανεπιθύμητου προγράμματος. Για αυτό τον λόγο άλλωστε, οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προτείνουν στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν αυτόματη μέθοδο αφαίρεσής του χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας, παρά να προσπαθήσουν να το αφαιρέσουν χειροκίνητα.

Εάν λοιπόν σας εμφανίζονται ήδη ανακατευθύνσεις από delta-homes.com, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα, γιατί θα εκθέσετε σε κίνδυνο όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία/ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας, αλλά και εν δυνάμει την ασφάλεια των ευαίσθητων ή ακόμα και απόρρητων προσωπικών σας δεδομένων τα οποία μπορεί να γίνουν προσβάσιμα από απομακρυσμένη απόσταση σε διαφόρων ειδών κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers.

Μάλιστα, αν διαβάσετε προσεκτικά το περιεχόμενο που εμπεριέχεται στην Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy), τότε θα διαπιστώσετε ότι το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα με το που θα διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, κι άλλων ειδών γενικής φύσεως πληροφορίες. Δυστυχώς όμως, έχει αναφερθεί ότι μπορεί να καταγράψει IP και email διευθύνσεις και πολλές ακόμα πιο ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες. Είναι άγνωστη επίσης η ταυτότητα και η αξιοπιστία των τρίτων στους οποίους προωθούνται αυτές οι πληροφορίες. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, είναι προτιμότερο να μείνετε μακρυά από τον ιό Delta-homes.com virus.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, σας συνιστούμε να αποφύγετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα. Η αυτόματη αφαίρεση αποτελεί την καλύτερη λύση για ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του browser hijacker, γιατί μόνο έτσι θα βεβαιωθείτε ότι αυτό δε θα ξανα-εμφανιστεί κάποια στιγμή αργότερα. Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε το εξαίρετο FortectIntego. Αυτό θα αναλάβει αυτόματα όχι μόνο να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα, αλλά και ό,τι άλλο σχετίζεται με αυτό, όπως πχ το Search Protect. Εάν δε γνωρίζετε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε το εξαίρετο αυτό anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) και να το χρησιμοποιήσετε για τον εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση του συγκεκριμένου ανεπιθύμητου προγράμματος, τότε μπορείτε να κλικάρετε εδώ: SpyHunter Οδηγίες.

delta homes picture

Πώς μπορεί το Delta-Homes.com να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Το Delta-homes.com browser hijacker ανήκει σε εκείνα τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) που εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling. Μάλιστα, η μέθοδος bundling έχει γίνει έντονο θέμα συζητήσεων ανάμεσα σε ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων. Παρ’ όλα αυτά, θεωρείται ακόμα πως είναι νόμιμη και για αυτό επιτρέπεται η χρησιμοποίησή της. Αυτό βεβαίως, δε σημαίνει ότι είναι και σωστή.

Τώρα, αν θέλετε να αποφύγετε τη διείσδυσή του και στο δικό σας υπολογιστή, τότε θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή σε περίπτωση που θέλετε να κατεβάσετε κάποια από αυτές τις δωρεάν εφαρμογές: Softonic,Babylon Toolbar, uTorrent, Any.Do, BeeLine Reader, Foxit Reader , κλπ. Αν και υπάρχουν αρκετοί χρήστες που το έχουν ορίσει συνειδητά ως προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και/ή μηχανή αναζήτησης, ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες αναφέρουν ότι αυτό έγινε χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή τους αμέσως μετά την λήψη εκ μέρους τους κάποιας δωρεάν/δοκιμαστικής εφαρμογής.

Για να αποφύγετε αυτή, αλλά κι άλλες πολλές παράλληλες λήψεις, (Conduit, www-searching.com,mystartsearch.com, v9.com, sweet-page.com, mystart, websearch.fixsearch.info, genieo.com, κλπ.), θα πρέπει να θυμάστε ότι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να επιλέγετε πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης κάθε φορά που επιλέγετε να κατεβάσετε κάποια δωρέαν/δοκιμαστική εφαρμογή, κυρίως αν αυτή προέρχεται από άγνωστους δημιουργούς. Έτσι, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Με αυτό το τρόπο, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. αμφιβόλου αξιοπιστίας άγνωστες μηχανές αναζήτησης, add-ons (πρόσθετα), extensions (επεκτάσεις), toolbars (γραμμές εργαλείων), κλπ. Επίσης, αν σε κάποια λήψη σας εμφανιστούν προτικαρισμένα μηνύματα, όπως πχ. ‘Make Delta-homes.com my start page’ ή ‘Make Delta-homes.com my default search engine’, τότε σαφώς και θα πρέπει να τα ξετικάρετε.

Φυσικά, το να έχετε εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) εγκαταστημένο και πλήρως λειτουργικό στον υπολογιστή σας, θα μπορέσετε να ‘θωρακίσετε’ επαρκώς το σύστημα του υπολογιστή σας από αυτού του είδους τις ύποπτες και παράλληλες λήψεις…

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το Delta-Homes.com?

Εάν ο υπολογιστής σας έχει ήδη μολυνθεί από αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) και θέλετε να απαλλαγείτε από το Delta homes, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα, αναλόγως αν θέλετε να αφαιρέσετε το delta-homes.com Χειροκίνητα ή Αυτόματα.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ερώτηση: Χρειάζομαι βοήθεια για να αφαιρέσω το Delta-homes.com Search από τον browser μου (χρησιμοποιώ Google Chrome). Μπορείτε να με βοηθήσετε?

Απάντηση: Μπορείτε να αφαιρέσετε το Delta Homes αυτόματα ή χειροκίνητα. Και οι δυο τρόποι αναλύονται παρακάτω. Θα πρέπει να γνωρίζετε πάντως ότι ο ασφαλέστερος και αποτελεσματικότερος τρόπος είναι να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Έτσι, θα απαλλαγείτε μια και καλή από αυτό το browser hijacker, χωρίς να εμφανιστεί ξανά και πάλι ύστερα από λίγο.

Ερώτηση: Χρειάζομαι τη βοήθειά σας! Νομίζω ότι ο υπολογιστής μου έχει μολυνθεί από τον ιό delta-homes.com. Εμφανίστηκε στον υπολογιστή μου αμέσως μετά το rebooting…

Απάντηση: Το delta-homes είναι browser hijacker, δλδ. ένα δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα το οποίο καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο. ΔΕΝ είναι ιός! Το πιο πιθανόν είναι ότι κατέβηκε παράλληλα με κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφα&rho

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Delta-homes.com

Αφαίρεση Delta-homes.com από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Delta-homes.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Delta-homes.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Delta-homes.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Delta-homes.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Delta-homes.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Delta-homes.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Delta-homes.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Delta-homes.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Delta-homes.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Delta-homes.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Delta-homes.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Delta-homes.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Delta-homes.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Delta-homes.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Delta-homes.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Delta-homes.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες