Τι είναι delta.dll? Συνίσταται αφαίρεση?

Το delta.dll είναι ένα επικίνδυνο αρχείο το οποίο θα πρέπει να αποφύγετε. Όπως και στην περίπτωση των deltaApp.dll, deltasrv.exe και deltaEng.dll, έτσι και το συγκεκριμένο πρόγραμμα σχετίζεται με την ιδιαιτέρως αναξιόπιστη μηχανή αναζήτησης delta-homes.com. Όπως μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα και στις φωτογραφίες περιγραφής του, ο ιός delta homes virus προσπαθεί να παραπλανεί τους χρήστες κάνοντας τους να πιστεύουν ότι πρέπει να έλεγξουν το μητρώο του υπολογιστή τους (Registry) για σφάλματα, να επιδιορθώσουν δήθεν Windows σφάλματα, να κατεβάσουν δήθεν ενημερώσεις λογισμικού, κλπ.

Έτσι λοιπόν, πριν κάνετε το λάθος να κλικάρετε σε κάποια από τις διαφημίσεις που σχετίζονται με τον ιό, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι διαφημίσεις αυτές είναι παραπλανητικές και χρησιμοποιούνται κυρίως για τη διαδικτυακή διάδοση ύποπτων κι ανεπιθύμητων εφαρμογών, οι οποίες, αντί να σας βοηθήσουν, θα σας δημιουργήσουν πληθώρα προβληματικών καταστάσεων.

Μάλιστα, με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, καταλαμβάνει άμεσα την προ-επιλεγμένη Άρχική Σελίδα και/ή τη μηχανή αναζήτησης. Με αυτό το τρόπο, το delta homes θα αρχίσει να σας εμφανίζει ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό συμβαίνει για κυρίως ένα σκοπό – να σας ανακατευθύνει προς προκαθορισμένους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites), έτσι ώστε να αυξήσει τη διαδικτυακή τους κατάταξη και να μεγιστοποιήσει τα κέρδη τους από πιθανές πωλήσεις. Αυτός είναι άλλωστε και ο κυριότερος τρόπος με τον οποίο οι δημιουργοί του delta homes παράγουν έσοδα. Φυσικά, το πιο πιθανόν είναι να ανακατευθυνθείτε προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους που τα διαχειρίζονται κυρίως διαφόρων ειδών κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι με το που διεισδύσει θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα εντοπισμό λογισμικού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Έτσι, θα μπορεί να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις. Αν και γενικής φύσεως, κανείς δε μπορεί να σας εγγυηθεί ότι δε θα μπορέσουν να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε πιο ευαίσθητα/απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες.

Σε τι χρησιμοποιείται κυρίως το delta.dll? Όπως ισχύει στην περίπτωση οποιουδήποτε .dll αρχείου, έτσι κι αυτό λειτουργεί ως BHO (Browser Helper Object, δλδ. βοηθητικό αντικείμενο browser) το οποίο τρέχει αυτοματοποιημένα κάθε φορά που γίνεται reboot στον υπολογιστή. Σκοπός του είναι να παρακολουθεί τον browser και να συλλέγει πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές δραστηριότητες/προτιμήσεις του χρήστη-θύματος, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω. Για να διαπιστώσετε εάν έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σας, σας συμβουλεύουμε να ψάξετε σε υποφάκελο της τοποθεσίας “C:\Program Files”, αν και υπάρχει πιθανότητα να μη το βρείτε εκεί. Αυτό συμβαίνει, γιατί προσπαθεί με διάφορους τρόπους να δυσκολεύει όσο το δυνατόν περισσότερο τον εντοπισμό κι αφαίρεσή του από τον χρήστη.

Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να αφήσετε το delta.dll στον υπολογιστή σας σε περίπτωση που αυτό διείσδυσε εκεί, γιατί πρόκειται για κακόβουλο αρχείο. Για να μπορείτε λοιπόν να εντοπίζετε τυχόν διεισδύσεις ανεπιθύμητων/κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων, όπως πχ. ο ιός delta homes, αλλά και να τα αφαιρείτε ολοκληρωτικά, τότε σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Λογισμικό
Σύγκριση