Κρητική του CyberGhost, δωρεάν λήψη

CyberGhost – μια VPN υπηρεσία γεμάτη λειτουργίες που βοηθάει στην προστασία από παρακολούθηση (tracking)

Το CyberGhost VPN είναι μια από τις πλέον αξιόπιστες, με ιδιαίτερο σεβασμό στην προστασία της ιδιωτικότητας, υπηρεσίες Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου (Virtual Private Network) στην αγορά. Με βάση σε Ρουμανία και Γερμανία, αυτός ο VPN client εξυπηρετεί περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Παρέχει σταθερή σύνδεση σε περισσότερους από 5.800 servers που εδρεύουν σε 89 χώρες και δε δημιουργεί καθυστερήσεις κατά τη χρήση των υπηρεσιών που προσφέρει. Το CyberGhost χρησιμοποιεί αποκλειστικούς διακομιστές για online δραστηριότητες, όπως πχ. torrenting ή video streaming – παρέχοντας στους χρήστες βέλτιστη εμπειρία χρήσης.

Όσοι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το VPN , επιζητούν αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο, μεγάλο εύρος επιλογών από διαφορετικές τοποθεσίες, ενώ τους ενδιαφέρει πολύ και η προστασία της ιδιωτικότητάς τους. Πολλοί πάροχοι υποστηρίζουν ότι μπορούν να διασφαλίσουν την ιδιωτικότητα των χρηστών τους, παρόλα αυτά συλλέγουν πλήθος προσωπικών και μη δεδομένων για σκοπούς μάρκετινγκ. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, προωθούν αυτά τα δεδομένα και σε τρίτους. Το CyberGhost VPN δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά – σέβεται απόλυτα την ιδιωτικότητα των χρηστών και δεν τους παρακολουθεί.

Εκτός από την κανονική VPN λειτουργικότητα, το CyberGhost περιλαμβάνει επίσης πολλά δυνατά στοιχεία που σχετίζονται με την προστασία της ιδιωτικότητας και θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμο σε χρήστες που επιθυμούν να περιηγούνται ανώνυμα και με ασφάλεια στο διαδίκτυο. Οι λειτουργίες συνδεσιμότητας μπλοκάρουν διαφημίσεις και trackers, προστατεύουν τους χρήστες από το να εισέρχονται σε κακόβουλα websites, και διασφαλίζουν ότι επιτυγχάνεται ασφαλής HTTPS έκδοση της σύνδεσης στο site, αποτρέποντας έτσι τις κυβερνοεπιθέσεις (cyberattacks). 

Σε αυτήν την αξιολόγηση του CyberGhost θα προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες και να απαντήσουμε στις συχνότερες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το πολυλειτουργικό VPN που είναι τόσο εύκολο στη χρήση. Μάλιστα, παρέχεται και δωρεάν περίοδος δοκιμαστικής χρήσης του CyberGhost έτσι ώστε να διαπιστώσεις από πρώτο χέρι τι μπορούν να σου προσφέρουν 15 χρόνια εμπειρίας στη VPN βιομηχανία!

Όνομα CyberGhost
Ιδιωτικότητα
 • Δεν παρακολουθεί δεδομένα που σχετίζονται με τους χρήστες
 • Υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης ανώνυμης συλλογής δεδομένων
 • Περιλαμβάνει λειτουργίες που προστατεύουν τη διαδικτυακή παρακολούθηση (online tracking) από άλλες πηγές
Πλάνα Πολλά διαθέσιμα: 1 μήνα/$12.99, 6 μηνών/$8.49, 18 μηνών/$3.15, κτλ.
Πρωτόκολα OpenVPN, IKEv2
Πλατφόρμες Windows, macOS/Mac OS X, Linux, Android, iOS, FireTV, Chrome, κτλ.
Ταυτόχρονες Συνδέσεις 7
Διακομιστές (Servers) Σχεδόν 6.000 servers σε 89 χώρες
Bonus Λειτουργίες  Μπλοκάρισμα διαφημίσεων (Ad-blocker), μπλοκάρισμα κακόβουλων ιστοσελίδων (malicious site blocker), μπλοκάρισμα διαδικτυακής παρακολούθησης (online tracker blocker), αυτοματοποιημένες HTTPS ανακατευθύνσεις, συμπίεση δεδομένων, κι άλλα πολλά

Δωρεάν δοκιμή του CyberGhost για μια μέρα

Το CyberGhost VPN μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα σε επτά διαφορετικές συσκευές διαφόρων λειτουργικών συστημάτων, όπως πχ. Windows, macOS, iOS, Android, Linux, κλπ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπορείς να το χρησιμοποιείς με ασφάλεια στον υπολογιστή της δουλειάς σου, το προσωπικό κινητό σου, τη gaming κονσόλα, κι σε άλλα gadgets που χρησιμοποιείς καθημερινά. Σε αντίθεση με τα περισσότερα VPNs που παρέχουν τη δυνατότητα μόνο πέντε ταυτόχρων συνδέσεων, το CyberGhost μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα σε περισσότερες συσκευές και μπορείς να το μοιραστείς ακόμα και με άλλα μέλη του νοικοκυριού σου. Να σημειωθεί πως αυτά τα πλεονεκτήματα είναι διαθέσιμα μόνο μετά την απόκτηση της πλήρους έκδοσης του VPN.

Μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν το CyberGhost από την επίσημη ιστοσελίδα του και να επωφεληθείς από τη δωρεάν δοκιμή για μια ημέρα όλων των λειτουργιών του, κατόπιν εγγραφής σου. Θα πρέπει να το εγκαταστήσεις.

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι πολύ απλή και δε θα χρειαστείς παρά μόνο ελάχιστα λεπτά για να το ρυθμίσεις:

 • Κατέβασε το CyberGhost VPN και κάνε διπλό κλικ.
 • Διάβασε προσεκτικά τους Όρους και Προϋποθέσεις.
 • Επίλεξε εάν επιθυμείς να συμμετέχεις σε περιορισμένης χρήσης και ανώνυμη συλλογή δεδομένων.
 • Περίμενε λίγο έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης.
 • Στην οθόνη δημιουργίας λογαριασμού, θα πρέπει να εισάγεις το email σου και τον κωδικό πρόσβασης (password) που επιθυμείς.
 • Τσέκαρε το email σου και επαλήθευσε τον λογαριασμό σου. Μπορείς πλέον να αρχίσεις να χρησιμοποιείς το CyberGhost!

Η 24ωρη δωρεάν δοκιμαστική χρήση του CyberGhost θα ξεκινήσει αμέσως μόλις δημιουργήσεις τον λογαριασμό σου και πατήσεις μέσω του app το κουμπί “Έναρξη Δοκιμής” (“Start Trial”). Εάν χρησιμοποιείς Android συσκευή, μπορεί να δικαιούσαι δοκιμαστική περίοδο 7 ημερών, ανεξαρτήτως εάν χρησιμοποιείς τον ίδιο λογαριασμό σε Windows. Εάν έχεις iOS συσκευή, μπορείς και πάλι να λάβεις δωρεάν δοκιμαστική περίοδο χρήσης του CyberGhost VPN για μια εβδομάδα, ωστόσο θα πρέπει να κάνεις εγγραφή μέσω του σχετικού app.

CyberGhost pricing

CyberGhost VPN – επίλεξε το σωστό πλάνο για σένα

Όπως ισχύει στους περισσότερους παρόχους VPN, έτσι και τα CyberGhost πλάνα ποικίλουν σε τιμές. Τα περισσότερα VPN πλάνα κοστίζουν περίπου $10-13/μήνα. Εάν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία μόνο για ένα μήνα, κοστίζει $12.99. Ωστόσο, οι τιμές πέφτουν σημαντικά όσο μεγαλώνει η χρονική διάρκεια του επιλεγμένου πλάνου. Παράλληλα, τρέχουν αρκετές CyberGhost προωθητικές προσφορές κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Ορισμένα από τα πλάνα περιλαμβάνουν CyberGhost συνδρομές για 6 μήνες, 1 έτος, ακόμα και 3 έτη. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, όσο μεγαλύτερη η χρονική διάρκεια της συνδρομητικής περιόδου τόσο χαμηλότερη η τιμή. Για παράδειγμα, μπορείς να αποκτήσεις τριετή συνδρομή με μόλις $3.15/μήνα. Υπάρχουν αρκετές αποδεκτές μέθοδοι πληρωμής: χρεωστική / πιστωτική κάρτα, PayPal, Google Play, ακόμα και Bitcoin.

Να σημειωθεί πως το CyberGhost VPN συνοδεύεται από εξαιρετική υποστήριξη – οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν δυο τρόπους επικοινωνίας, είτε μέσω email ή chat. Επιπρόσθετα, η γνωσιακή βάση δεδομένων (knowledgebase) μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πληροφορίες σχετικά με τον client και διάφορα θέματα που αφορούν τη χρήση της πλατφόρμας.

Μετά τη λήψη του CyberGhost και το τέλος της δοκιμαστικής χρήσης, οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν και από μια εξαιρετικά γενναιόδωρη περίοδο υπαναχώρησης (refund period) 45 ημερών. Επομένως, εάν θελήσεις να απεγκαταστήσεις το CyberGhost και να σου επιστραφούν τα χρήματα που δαπάνησες για την απόκτησή του, μπορείς να αιτηθείς πλήρη επιστροφή χρημάτων εντός 45 ημερών.

CyberGhost UI

H ευκολόχρηστη διεπιφάνεια χρήστη (UI) είναι μια από τις προνομιακές λειτουργίες του CyberGhost VPN

Όλοι όσοι χρησιμοποίησαν το CyberGhost τουλάχιστον μία φορά δήλωσαν ότι είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση με πρακτική, απλή, και ευανάγνωστη διεπιφάνεια χρήστη, η οποία περιλαμβάνει αναλυτικές περιγραφές κάθε λειτουργίας. Μάλιστα, για όσους χρήστες δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ VPN μπορούν απλά να κλικάρουν σε ένα διακοπτάκι το οποίο θα επιλέξει αυτόματα τον καλύτερο server και θα συνδεθεί αυτόματα!

Από τον πίνακα σύνδεσης του CyberGhost, μπορείς επίσης να επιλέξεις τη χώρα στην οποία επιθυμείς να βρίσκεται ο server – στη λίστα υπάρχουν από προεπιλογή Γαλλία, Γερμανία, και ΗΠΑ. Μόλις πατήσεις το βελάκι, θα εμφανιστεί λίστα με servers από την οποία μπορείς να επιλέξεις τους αγαπημένους σου (αυτές οι χώρες θα εμφανίζονται επίσης στο μενού της αρχικής οθόνης). Μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε κάθε χώρα ξεχωριστά και να επιλέξεις τον server της αρεσκείας σου. Εμφανίζονται επίσης οι αποστάσεις και η φορτώσεις των servers – κάτι ιδιαιτέρως χρήσιμο εάν ψάχνεις για servers που επιθυμείς να είναι κοντά σου.

Ξεκλείδωσε εύκολα Netflix και BBC iPlayer με βελτιστοποιημένους servers

Αν και υπάρχουν πολλοί που επιλέγουν VPN client για να διασφαλίσουν τη διαδικτυακή ιδιωτικότητά τους, υπάρχουν και άλλοι που επιθυμούν να υπερπηδήσουν τυχόν γεωγραφικούς περιορισμούς που μπορεί να υπάρχουν για χρήστες από ορισμένες χώρες. Για παράδειγμα, το Netflix εμφανίζει διαφορετικά σόου και περιεχόμενο για τους χρήστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ συγκρητικά με τους χρήστες που βρίσκονται πχ στην ΕΕ. Έτσι, ένας χρήστης που βρίσκεται εκτός ΕΕ και επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση σε περιεχόμενο που απευθύνεται σε χρήστες εντός ΕΕ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει VPN. Επιπρόσθετα, σε ορισμένες χώρες, δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες όπως πχ. το Netflix, ενδέχεται να μην είναι καν διαθέσιμες λόγω κρατικής λογοκρισίας. Έτσι, για παράδειγμα, χρήστες που βρίσκονται στην Κίνα θα μπορούν να υπερπηδήσουν εύκολα την απαγόρευση πρόσβασης σε δημοφιλείς δυτικές διαδικτυακές πλατφόρμες με τη βοήθεια του CyberGhost.

Ωστόσο, δημοφιλείς πάροχοι βίντεο περιεχομένου, όπως πχ. το Netflix και το BBC έχουν εκατοντάδες servers στη μαύρη λίστα, οι οποίοι ανήκουν σε διάφορες VPN υπηρεσίες – η συγκεκριμένη πολιτική άρχισε να εφαρμόζεται ώστε οι χρήστες να σταματήσουν να υπερπηδούν τους περιορισμούς. Οι servers της CyberGhost δεν είναι απαγορευμένοι / μπλοκαρισμένοι. Έτσι, οι χρήστες μπορούν εύκολα να απολαμβάνουν περιεχόμενο που υπό άλλες συνθήκες έχει περιορισμούς, συμπ. των Netflix, Disney+, BBC iPlayer, Hulu, κλπ.

Απλά επίλεξε το πεδίο “Για streaming” (“For streaming”) και θα σου εμφανιστούν σε λίστα αποκλειστικοί servers που έχουν βελτιστοποιηθεί για συγκεκριμένες υπηρεσίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι VPN πάροχοι δεν προσδιορίζουν ποιοι servers είναι συμβατοί με video streaming, αναγκάζοντας τους χρήστες τους να περιηγούνται και να τσεκάρουν οι ίδιοι τους servers. Ευτυχώς, το CyberGhost VPN σου παρέχει τη δυνατότητα να υπερπηδάς αυτή τη χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία εξοικονομώντας σου χρόνο και καλή διάθεση.

CyberGhost streaming

Περιηγήσου ελεύθερα σε torrents με τη χρήση αποκλειστικών servers

To torrenting είναι συνήθως αμφιλεγόμενο λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, μιας και μεγάλο ποσοστό του περιεχομένου που μεταφέρεται μέσω peer-to-peer sites είναι πειρατικό. Παρόλα αυτά, η ίδια η τεχνολογία δεν είναι παράνομη και πολλά από τα websites μπορούν επίσης να μεταφέρουν νόμιμο περιεχόμενο, όπως πχ. λογισμικό ανοιχτού κώδικα ή περιεχόμενο που δε δεσμεύεται από κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα. Επομένως, η χρήση torrent sites δε σημαίνει απαραίτητα παραβίαση του νόμου.

Λόγω των προαναφερθέντων λόγων, ενδέχεται πολλά sites να προσφέρουν περιορισμένη πρόσβαση. Με τη χρήση του CyberGhost VPN, μπορείς να υπερπηδήσεις τέτοιου είδους περιορισμούς και να απολαμβάνεις ελεύθερη πρόσβαση σε torrent sites. Στις ρυθμίσεις, μπορείς επίσης να ρυθμίσεις το app ώστε να συνδέεται πάντα μέσω ασφαλούς server μόλις ανοίγεις το uTorrent ή άλλα παρόμοια torrent sites – άλλος ένας τρόπος για να εξοικονομήσεις χρόνο.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένοι περιορισμοί μπορεί να συνεχίσουν να ισχύουν λόγω διαφόρων παραμέτρων, όπως επεξηγούν οι ειδικοί της CyberGhost:

None of the current P2P technologies are illegal per definition, but we have to block P2P protocols on certain servers, either due to strategic (this is traffic that unnecessary slows down other user's traffic) or due to legal reasons in countries where we are forced by providers to block torrent traffic, among them USA, Russia, Singapore, Australia and Hongkong (China).

Παρόλα αυτά, εάν χρησιμοποιείς αποκλειστικούς servers, λογικά δε θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα όταν θα προσπαθείς να συνδεθείς σε torrent sites.

Bonus: Το Cyberghost μπορεί να σε προστατέψει από κακόβουλο περιεχόμενο

Το δωρεάν CyberGhost VPN μπορεί να αποτελέσει καλή επιλογή, ωστόσο είναι περιορισμένης διάρκειας, είτε 24 ωρών (εάν χρησιμοποιηθεί η έκδοση Windows) ή το πολύ 7 ημερών. Επιπρόσθετα, ορισμένες λειτουργίες (όπως πχ. η επιλογή Streaming-oriented servers) είναι κλειδωμένες. Όλο το φάσμα λειτουργιών της πλατφόρμας ξεκλειδώνει μόλις αποκτήσεις CyberGhost συνδρομή – με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να χρησιμοποιείς το πρόγραμμα χωρίς περιορισμούς.

Η πλήρης έκδοση του CyberGhost μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις σημαντικά τα επίπεδα της online ασφάλειάς σου. Παρακάτω, είναι κάποιες λειτουργίες που θα μπορείς να χρησιμοποιείς:

 • Μπλοκάρισμα διαφημίσεων (Ad-block). Μπλοκάρει τις εκνευριστικές, παραπλανητικές και δυνητικά επικίνδυνες διαφημίσεις, οι οποίες εκτός από παραπλάνηση μπορούν να επιβραδύνουν σημαντικά και το λειτουργικό σύστημα.
 • Μπλοκάρισμα sites με κακόβουλο περιεχόμενο (Malicious website block). Όταν ενεργοποιηθεί, αυτό το φίλτρο δίνει το 'πράσινο φως' στο CyberGhost VPN να εμποδίζει την πρόσβαση σε scam, phishing, παραπλανητικά, κι άλλων ειδών κακόβουλα sites.
 • Μπλοκάρισμα online παρακολούθησης (Online tracker block). Οι online trackers είναι εξαιρετικά εκνευριστικοί (cookies, web beacons, κι άλλες τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την online παρακολούθηση των χρηστών). Μπορούν να μπλοκαριστούν σε όλους τους web browsers και apps με αυτήν την επιλογή.
 • Αυτόματες HTTPS ανακατευθύνσεις (Automated HTTPS redirect). Σε περιπτώσεις όπου είναι δυνατή ασφαλής σύνδεση, το CyberGhost θα οδηγήσει τη σύνδεσή σου να εκτελεστεί μέσω HTTPS αντί του τρωτού HTTP.
 • Συμπίεση δεδομένων (Data compression). Αν και αυτή η λειτουργία δε σχετίζεται με ασφάλεια, είναι εξαιρετικά χρήσιμη όταν έχεις περιορισμένο bandwidth (για παράδειγμα, σε κινητή συσκευή) – θα συμπιέσει εικόνες και άλλα δεδομένα για να μειωθεί η συνολική διαδικτυακή χρήση δεδομένων.

CyberGhost extra features

Αν και το μπλοκάρισμα διαφημίσεων (ad-block) έχει ορισμένα αρνητικά στοιχεία (αποδίδει λίγο χειρότερα συγκρητικά με άλλα αποκλειστικά apps/επεκτάσεις), όλες οι λειτουργίες συνολικά μπορούν να βελτιώσουν αδιαμφισβήτητα τα επίπεδα ιδιωτικότητας και online ασφάλειας.

Η άποψή μας για το CyberGhost VPN

Για να ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας για το CyberGhost VPN, θα θέλαμε πρώτα να επισημάνουμε πόσο σημαντική είναι η προστασία της ιδιωτικότητας στις μέρες μας. Εταιρείες προσπαθούν διαρκώς να εισχωρούν στην ιδιωτική σφαίρα των χρηστών, με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα, όπως πχ. πρακτικές που παραβιάζουν τη διαδικτυακή ασφάλεια (cybersecurity) των χρηστών και μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε διαφόρων ειδών malware μολύνσεις και πολλά άλλα θέματα που μπορούν να έχουν άκρως αρνητικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των χρηστών.

Επομένως, η χρήση διαφόρων εργαλείων, όπως πχ. το CyberGhost VPN, πέραν ενός καλού και αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας, είναι πολύ σημαντική. Πιο πάνω, αναφέραμε όλες τις επιπρόσθετες λειτουργίες που μπορούν να είναι προσβάσιμες μόλις ολοκληρώσεις την αγορά CyberGhost συνδρομής, αν και τα καλά δε σταματούν εδώ.

Το CyberGhost είναι μια VPN υπηρεσία που δίνει τεράστια βαρύτητα στην προστασία της ιδιωτικότητας, ενώ, παράλληλα, προσφέρει πλήθος από ευκολόχρηστες λειτουργίες που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις πολύτιμο χρόνο. Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα client εξατομίκευσης βάσει των αναγκών σου. Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά, κατά τη γνώμη μας, είναι η διαφάνεια και η ιδιωτικότητα που προσφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία. Για μια πιο ολοκληρωμένη και παρατεταμένη δοκιμαστική εμπειρία χρήσης του CyberGhost, συνιστούμε πρώτα τη λήψη της iOS ή Android έκδοσης.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Ο Ugnius Kiguolis είναι ένας εξιδεικευμένος επαγγελματίας αναλυτής

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Αξιολογήσεις σε άλλες γλώσσες