Τι είναι ctfmon.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

To ctfmon.exe είναι μια Microsoft διεργασία, η οποία εκτελείται στο παρασκήνιο κάθε φορά που τρέχετε προγράμματα Microsoft Office XP ή Microsoft Office 2003.

Το αρχείο αυτό ελέγχει το Alternative User Input και τη γραμμή Office Language, αλλά μπορεί να διαπιστωθεί να τρέχει ακόμα κι αν κλείσετε όλα τα προγράμματα Microsoft Office. Η διεργασία Ctfmon.exe είναι αναγκαία μόνο όταν έχετε να κάνετε με κάποια άλλη γλώσσα/ες ή όταν η εισαχθήσα πληροφορία σχετίζεται με κάποια συσκευή πέραν αυτής ενός τυπικού πληκτρολογίου. Εν ολίγοις, για τους περισσότερους των χρηστών αυτή η διεργασία δεν είναι αναγκαία.

Εάν δε τη χρειάζεσθε, μπορείτε να τη διαγράψετε με ασφαλή τρόπο. Συνήθως, στην περίπτωση των Windows XP, το ctfmon.exe βρίσκεται στον υπο-φάκελο “C:\WINDOWS\System32\” .

ΚΙΝΔΥΝΟΣ!

Το αρχείο ctfmon.exe μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να χρησιμοποιηθεί από malware στην προσπάθεια του δεύτερου να κρύψει την παρουσία του στο σύστημα, οπότε πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί σχετικά με τη τοποθεσία του αρχείου.

Εάν δε βρίσκεται στη τοποθεσία C:\WINDOWS\System32, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ότι το αρχείο αυτό ανήκει σε ιό, spyware, trojan ή worm. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι το ctfmon.exe χρησιμοποιείται κυρίως από παράσιτα, όπως πχ Satiloler, Satiloler.d, Satiloler.c, Satiloler.e και Snow, οπότε σας συνιστούμε να εκτελέσετε γενική σάρωση του συστήματος, να διαγράψετε το εκτελέσιμο ctfmon.exe και να τερματίσετε όλες τις διεργασίες που τις ξεκίνησε.

ΜΗΝ μπερδέψετε το ctfmon.exe με το ctfmon32.exe , γιατί το αρχείο αυτό σχετίζεται με παράσιτα, όπως πχ CoolWebSearch hijacker, Raidys και Family Key Logger. Ο κύριος σκοπός του αρχείου αυτού είναι να ενεργοποιήσει κάποιο παράσιτο ή να ενεργοποιήσει κάποια από τα μέρη του. Με την εκτέλεσή του, το ctfmon32.exe τρέχει μια διεργασία η οποία σχετίζεται με το ώφελος του παρασίτου. Το ctfmon32.exe είναι ένα καθοριστικό μέρος μιας επικίνδυνης απειλής, αλλά μπορεί να δουλέψει και μόνο του. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗΝ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ!

Εάν υποψιάζεστε ότι το ctfmon.exe είναι κακόβουλο και σας προκαλεί διάφορα προβλήματα στο σύστημα του υπολογιστή σας, δεν θα πρέπει απλά να τερματίσετε τη διεργασία του, αλλά και να εκτελέσετε γενική σάρωση συστήματος με το FortectIntego το οποίο θα εντοπίσει και θα τερματίσει όλα τα σφάλματα που σχετίζονται με το ctfmon.exe

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση