Αφαίρεση ιού Comet Arcade

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Comet Arcade

Τι είναι το Comet Arcade ΙΟΣ?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Comet Arcade?

Το Comet Arcade μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζει ως μια διασκεδαστική εφαρμογή που σας δίνει τη δυνατότητα να παίξετε το πασίγνωστο arcade παιχνίδι Asteroids σε οποιονδήποτε ιστότοπο κι αν είστε. Αν κι αυτό μπορεί να ακούγεται ενδιαφέρον, ωστόσο εμείς θα σας συνιστούσαμε να το καλοσκεφτείτε πριν πέσετε θύματα πλάνης αυτού του προγράμματος και το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.

Αν διαβάσετε το κείμενο που εμπεριέχεται στην Πολιτική του προγράμματος περί Προσωπικών Δεδομένων, θα διαπιστώσετε ότι υποστηρίζεται από την εμφάνιση διαφημίσεων. Επομένως, για να μπορέσετε να παίξετε το συγκεκριμένο παιχνίδι θα πρέπει να υποστείτε την οθόνη σας να ‘πλημμυρίζει’ από τις εμφανίσεις δεκάδων διαφημίσεων που σχετίζονται με το Comet Arcade. Επίσης, παρατηρήσαμε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή μοιάζει πάρα πολύ με προγράμματα όπως Blasteroids, Disasteroids, RedSteroids και Websteroids.

Μην κάνετε το λάθος και κατεβάσετε αυτό το πρόγραμμα στο σύστημα του υπολογιστή σας, όσο θελκτικό κι αν σας φαίνεται. Αν και το Comet Arcade αυτό καθαυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κακόβουλο, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο διεισδύει και λειτουργεί μοιάζει κατά πολύ με αυτό των κακόβουλων προγραμμάτων ενεργοποιώντας πληθώρα δραστηριοτήτων χωρίς την έγκριση κι επίγνωσή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Comet Arcade ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Μπορείτε, αν θέλετε, να κατεβάσετε οικειοθελώς τον ιό Comet Arcade, ωστόσο όπως αναφέραμε και πιο πάνω, αυτός δεν είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος με τον οποίο διαδίδεται το συγκεκριμένο adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων).

Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να εμφανιστεί στον υπολογιστή σας αμέσως κατόπιν λήψης κι εγκατάστασης μιας αμφιβόλου αξιοπιστίας δωρεάν εφαρμογής από άγνωστη/αναξιόπιστη πηγή που μπορεί να μπήκατε στον πειρασμό να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πλειοψηφία των adwares (λογισμικών ανεπιθύμητων διαφημίσεων) βασίζεται σε αυτή την μέθοδο (μέθοδος bundling) για να μπορέσει να διαδοθεί στο μέγιστο αριθμό χρηστών που βρίσκεται στο target group τους. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι σχετικά με τις αμφιβολίες που τρέφουμε για την αξιοπιστία του συγκεκριμένου προγράμματος, διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα του κειμένου των Όρων και Προυποθέσεων χρησιμοποίησης της συγκεκριμένης εφαρμογής :

Οι εφαρμογές μπορεί να υποστηρίζονται από διαφημίσεις, οι οποίες είναι τύπου μπάνερ, κειμένου, εντός κειμένου (πχ. υπογραμμισμένες ή επισκιασμένες λέξεις-κλειδιά), αναδυόμενες, διαδραστικές, ή άλλων τύπων διαφημίσεις. Οι χρήστες μπορεί να διαπιστώσουν την εμφάνιση των διαφημίσεων αυτών κατά τη διάρκεια των πλοηγήσεών τους στο διαδίκτυο ή χρησιμοποιώντας άλλες εφαρμογές.

Εάν εν τέλει άθελα ή ασυνείδητα ή δοκιμαστικά κατεβάσατε αυτό το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, δεν χρειάζετε να ανησυχείτε. Απλά, ακολουθήστε τις εύκολες οδηγίες που εμπεριέχονται στον παρακάτω οδηγό αφαίρεσης.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ Comet Arcade ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι διαφημίσεις κι ανακατευθύνσεις που σχετίζονται με τον ιό Comet Arcade μπορεί να μετατρέψουν τις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις σε μια ιδιαιτέρως εκνευριστική και δυσάρεστη εμπειρία. Μην αφήσετε αυτό το ύπουλο adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) να κάνει ό,τι θέλει τον browser σας. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα, όπως αυτές γράφτηκαν από τους ειδικούς μας σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Comet Arcade.

  • Προβείτε σε γενική σάρωση του συστήματος του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπείας). Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes.
  • Αφαιρέστε το Comet Arcade από τον υπολογιστή σας:

1. Click Start (Έναρξη) → Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) → Uninstall a Program (Απεγκατάσταση Προγράμματος).
2. Όταν θα βρεθείτε Add/Remove Programs/Uninstall a Program (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων/Απεγκατάσταση Προγράμματος), ψάξτε για προσφάτως εγκαταστημένες εφαρμογές που σας είναι άγνωστες ή σας φαίνονται ύποπτες όπως πχ το Comet Arcade ή άλλες παρόμοιες καταχωρήσεις.
3. Click ‘Uninstall’ (Απεγκατάσταση) και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

  • Απεγκαταστήστε την επέκταση Comet Arcade από τους browsers σας (Internet Explorer, Mozilla Firefox, και Google Chrome):

Internet Explorer:

1. Ανοίξτε τον Internet Explorer, πηγαίντε ‘Tools‘ (Εργαλεία) → ‘Manage Add-ons’ (Διαχείριση Πρόσθετων) → ‘Toolbars and Extensions’ (Γραμμές Εργαλείων κι Επεκτάσεις).
2. Ψάξτε για καταχωρήσεις που σας είναι άγνωστες ή σας φαίνονται ύποπτες, όπως πχ το Comet Arcade, και click ‘uninstall’ (Απεγκατάσταση).
3. Με το που ολοκληρώσετε την αφαίρεσή του, επαναφέρετε την Αρχική Σελίδα της αρεσκείας σας.

Επαναφέρετε τον Internet Explorer (Προαιρετικά):
1. Ανοίξτε τον Internet Explorer, click ‘Tools‘ (Εργαλεία) → ‘Internet Options’ (Επιλογές Διαδικτύου).
2. Πηγαίντε στην καρτέλα ‘Advanced’ (Για Προχωρημένους) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
3. Κατόπιν, πηγαίντε ‘Reset Internet Explorer settings’ (Επαναφορά Ρυθμίσεων Internet Explorer) → ‘Delete personal settings’ (Διαγραφή Προσωπικών Ρυθμίσεων) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
4. Τέλος, click ‘Close’ (Κλείσιμο) και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Mozilla Firefox:

1. Ανοίξτε τον Mozilla Firefox, πηγαίντε ‘Tools’ (Εργαλεία) → ‘Add-ons’ (Πρόσθετα) → ‘Extensions’ (Επεκτάσεις).
2. Ψάξτε για καταχωρήσεις που σας είναι άγνωστες ή σας φαίνονται ύποπτες, όπως πχ το Comet Arcade, και click ‘Uninstall’ (Απεγκατάσταση).
3. Κατόπιν, επαναφέρετε την Αρχική Σελίδα της αρεσκείας σας.

Επαναφέρετε τον Mozilla Firefox (Προαιρετικά):
1. Ανοίξτε τον Mozilla Firefox, πηγαίντε ‘Help’ (Βοήθεια) → ‘Troubleshooting Information’ (Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων).
2. Επιλέξτε ‘Reset Firefox’ (Επαναφορά Firefox) όσες φορές χρειασθεί και ‘Finish’ (Τέλος).

Google Chrome:

1. Click στο κουμπί Chrome menu του Google Chrome browser κι επιλέξτε Tools (Εργαλεία) → Extensions (Επεκτάσεις).
2. Ψάξτε για επεκτάσεις που σας είναι άγνωστες ή σας φαίνονται ύποπτες, όπως πχ το Comet Arcade, και απαλλαγείτε από την παρουσία τους με clicking στον Recycle Bin (Κάδο Ανακύκλωσης).
3. Τέλος, επαναφέρετε την Αρχική Σελίδα της αρεσκείας σας.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες